Σελίδες
▼
Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017
Αυτές είναι οι πιο ανθυγιεινές τροφές
Η σημασία της υγιεινής διατροφής δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Στη σημερινή εποχή, η επιδημία της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων, του...
Η σημασία της υγιεινής διατροφής δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Στη σημερινή εποχή, η επιδημία της παχυσαρκίας, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και μια σειρά από άλλες ασθένειες συνδέονται με μια διατροφή φτωχή σε θρεπτικές ουσίες και πλούσια σε ανθυγιεινά λίπη και σάκχαρα.
Παρόλα αυτά, προβάλλοντας συνέχεια αυτά που πρέπει να τρώμε, συχνά αγνοούμε τα τρόφιμα που ενώ είναι πραγματικές «διατροφικές βόμβες», περιλαμβάνονται στη καθημερινή μας διατροφή. Και είναι δύσκολο να τα αποφύγουμε γιατί είναι όχι μόνο γευστικά αλλά και εθιστικά.
Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να στερηθείτε την γευστική απόλαυση της τροφής. Υπάρχουν πολλά εναλλακτικά τρόφιμα που μπορείτε να επιλέξετε τα οποία είναι νόστιμα και, παράλληλα, δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία σας. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι ιδιαίτερα ανθυγιεινές και επεξεργασμένες τροφές ώστε να κάνετε καλύτερες διατροφικές επιλογές καθημερινά.
Τηγανητά
Δυστυχώς, είναι η αδυναμία πολλών. Ένα από τα προβλήματα με την κατανάλωση τηγανητών λιπαρών τροφίμων είναι ότι το μαγείρεμα σε τέτοια υψηλή θερμοκρασία μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό τοξικών χημικών ενώσεων, τις οποίες επίσης καταναλώνουμε. Το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες, και ιδιαίτερα το βαθύ τηγάνισμα, συμβάλει στην ανάπτυξη AGEs (γλυκοζυλίωση), που έχει συνδεθεί με τις χρόνιες φλεγμονές και το οξειδωτικό στρες.
Μέλος του Δ-κού Συμβ. Αποστράτων Σωμ.Ασφ.Ν.Αργολίδας στην κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Αποσ.Αστυν.Ν.Λακωνίας - Οδοιπορικό
Την 27-1-2017 Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αστυνομικών Ν.Λακωνίας πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίαση του σε τοπικό κέντρο διασκεδάσεως, στην οποία συμμετείχαν όλα τα μέλη του Συνδέσμου με τις οικογένειές τους και πλήθος προσκεκλημένων.
Τήν εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι :
Ο Ταξίαρχος κ. ΜΑΡΟΥΔΑΣ Γεώργιος της Διεύθυνσης Λακωνίας.
Ο Υποστράτηγος ε.α. ΤΣΙΒΙΚΗΣ Ηλίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.
