Δυσκολία
Κλειδιά
μπισκότα, ζαχαρούχο, γάλα, γλυκό, ψυγείου, μπισκότα, πτι,μπερ, φιστίκια, Αιγίνης, αμύγδαλα, κρέμα, κερασάκια,μαρασκίνο, τρούφα
Υλικά:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φρέσκια κρέμα για σαντιγί μεγάλο μέγεθος (στο πράσινο χάρτινο κουτί με ένα κορνέ ζωγραφισμένο- μου είπαν ότι λέγεται και "φυτική")
- 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 1 βανίλια ή λίγο λικέρ
- μια χούφτα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης χοντροαλεσμένα
Δεν θέλει και πολύ φαντασία...
- Χτυπάμε στο μούλτι το ζαχαρούχο γάλα με την κρέμα για σαντιγί και προσθέτουμε τη βανίλια ή το λικέρ για άρωμα.
- Στρώνουμε στο ταψάκι μας (κατά προτίμηση ορθογώνιο) μια σειρά μπισκότα αφού τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.
- Κατόπιν βάζουμε μια στρώση από την κρέμα.
- Συνεχίζουμε το ίδιο (μπισκότα-κρέμα) και τελειώνουμε με την κρέμα. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ή φιστίκια.
Παραλλαγή Α:
- χοντροαλεσμένα αμύγδαλα ή φιστίκια Αιγίνης
- με ψιλοκομμένα κερασάκια μαρασκίνο σε όλη την κρέμα και όχι μόνο στο γαρνίρισμα
- 1 μεγάλη κουταλιά κακάο στην κρέμα
- με ή χωρίς αμύγδαλα, κερασάκια κ.λ.π.
- γαρνίρισμα τρούφα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου