ΠΗΓΗ : " pentapostagma "
Posted: March 11, 2014 at 12:20 pm, Last Updated: March 10, 2014 at 12:25 pm
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι αυτή την περίοδο μπορεί να καταναλώνονται τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα στις λεγόμενες πουρίνες, οι οποίες μπορεί να ανεβάζουν το ουρικό οξύ.
Τα κυριότερα από αυτά είναι τα θαλασσινά και ιδιαιτέρως τα οστρακοειδή (μύδια, χτένια κ.λ.π.). Με δεδομένο λοιπόν το ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας αυτά έχουν την τιμητική τους, καλό είναι άτομα με υψηλό ουρικό οξύ να αναθεωρήσουν τις διατροφικές τους επιλογές και να αποφύγουν την τακτική κατανάλωση θαλασσινών.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου