ΠΗΓΗ : " http://sindesmosapostraton.blogspot.gr "
Κατά τις επιταγές των καιρών και το ΤΕΑΠΑΣΑ εναρμονίστηκε σε ότι αφορά στη χορήγηση δεδομένων των βεβαιώσεων φόρου, αρχής γενομένης από αυτές του 2014 (που αφορούν στα εισοδήματα του 2013).
Έτσι οι δικαιούχοι μπορούν πλέον να πληροφορούνται και να εκτυπώνουν τις σχετικές βεβαιώσεις ηλεκτρονικά.
Η όλη διαδικασία συμβάλει σημαντικά στην εξάλειψη γραφειοκρατικών στερεοτύπων, που και χρονοβόρα ήταν αλλά και επιβάρυναν με το ιδιαίτερο κόστος τους τον προϋπολογισμό του Ταμείου και φυσικά έχει τις οικολογικές της προεκτάσεις.
Ευχόμαστε ανάλογη δραστηριότητα και πρόοδο και στα υπόλοιπα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητος του Ταμείου.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΤΕΑΠΑΣΑ:
Εκτύπωση Βεβαιώσεων φόρου 2014 του ΤΕΑΠΑΣΑ μέσω ίντερνετ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ BLOG . " ΣΤΟ BLOG " ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " και στις ετικέτες ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ " υπ΄'αρχει μόνιμα φόρμα εκεί για αυτές τις περιπτώσεις.
Σε εκτέλεση της ΠΟΛ 1039/03-02-2014 του Υπουργείου Οικονομικών, το ΤΕΑΠΑΣΑ απέστειλε τα δεδομένα των Βεβαιώσεων επικουρικών συντάξεων που έλαβαν οι συνταξιούχοι, καθώς και τις αποζημιώσεις και τις υπερωρίες των μελών του Δ.Σ. και των υπαλλήλων του αντίστοιχα για το έτος 2013, στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συμπληρωθούν οι σχετικοί κωδικοί στις Δηλώσεις Φόρου Ε1 των δικαιούχων.
Επιπλέον, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 1.4/20-1-2014 Απόφαση – Πρακτικό Δ.Σ του ΤΕΑΠΑΣΑ, οι τομείς ΤΕΑΕΧ, ΤΕΑΥΑΠ, ΤΕΑΥΠΣ καθώς και το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης, θα εκδώσουν τις ετήσιες Βεβαιώσεις Φόρου έτους 2013 μέσω της Ιστοσελίδας του Ταμείου (www.teapasa.gr).
Οι δικαιούχοι ή οι λογιστές τους θα μπορούν προαιρετικά, να εισέρχονται στην Ιστοσελίδα του Ταμείου www.teapasa.gr και καταχωρώντας τα προσωπικά στοιχεία που θα τους ζητηθούν (ΑΦΜ και ΑΜΚΑ), να εκτυπώνουν την επίσημη Βεβαίωση φόρου 2014.
Επίσης για τον ίδιο λόγο μπορούν να αποταθούν στα ΚΕΠ της περιοχής τους.
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εφαρμογή για την εκτύπωση των βεβαιώσεων υλοποιήθηκε από το προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Πληροφορικής του ΤΕΑΠΑΣΑ και δεν υπήρξε καμία οικονομική επιβάρυνση για το Ταμείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου