Posted: Μαρτίου 7, 2015 at 11:02 μμ, Last Updated: Μαρτίου 7, 2015 at 2:49 μμ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό πατάτες
4 μέτρια καρότα
5 μέτρια κολοκυθάκια
⅓ φλ. αρακάς
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κάρι
½ φλ. κόλιανδρο (τα φύλλα)
¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
4 μέτρια καρότα
5 μέτρια κολοκυθάκια
⅓ φλ. αρακάς
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. κάρι
½ φλ. κόλιανδρο (τα φύλλα)
¼ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι φρεσκοτριμμένο
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε, και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, αλατίζουμε, και βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα ώσπου να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζουμε και στο ίδιο νερό βράζουμε τα κολοκυθάκια, τον κόλιανδρο και τον αρακά.
Ανακατεύουμε τα βρασμένα λαχανικά, αφού τα στραγγίσουμε καλά, κι όταν κρυώσουν τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε το κύμινο, το κάρι, το αλάτι, το πιπέρι και όσο αλεύρι χρειαστεί, ώσπου να πετύχουμε ένα μίγμα σφιχτό.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι κι από τις δύο πλευρές.
πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%ce%bb%ce%b1%cf%87%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd.html#ixzz3TpELM5Hd
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου