Posted: Μαρτίου 13, 2015 at 11:17 μμ, Last Updated: Μαρτίου 13, 2015 at 11:04 μμ
Υλικά
2 φλιτζ. φακές
1 φύλλο δάφνης
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο κρέμα
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 φλιτζ. φακές
1 φύλλο δάφνης
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές ξίδι βαλσάμικο κρέμα
1 καρότο τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 σκελίδα σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Διαδικασία
Βράζουμε τη φακή με λίγο αλάτι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει και τη στραγγίζουμε.
Βράζουμε τη φακή με λίγο αλάτι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει και τη στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε ραντίζοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο κρέμα.
diakonima.gr
diakonima.gr
πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b1-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%cf%85%cf%81%cf%89%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%ce%b1%ce%ba%ce%ad.html#ixzz3UmJRBjw2
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου