ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ;


ΠΗΓΗ : "  Votegreece.gr   " 


98

0
ελληνικη-γλωσσα-greek-language
«Ποία είναι η ωραιοτέρα λέξις της ελληνικής γλώσσης;» αναρωτιόταν ο Πέτρος Χάρης (Ιωάννης Μαρμαριάδης 1902-1998) πριν από περίπου 80 χρόνια και ξεκινούσε ένα όμορφο δημοσιογραφικό παιχνίδι, δημοσιεύοντας τις απόψεις των σπουδαιότερων λογοτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών της εποχής· μιας εποχής κατά την οποία κυρίως ο κόσμος των Τεχνών και των Γραμμάτων ερωτοτροπούσε με τη γλώσσα μας, επηρεασμένος σαφώς από την εθνική πολιτική και τον αστικό εκσυγχρονισμό της σχολικής γνώσης που διαμόρφωνε τη νέα ελληνική γλώσσα.

10 ΙΟΥΝΙΟΥ 323 ΠΧ. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 33 ΕΤΩΝ


ΠΗΓΗ : Votegreece.gr


74

0
alexander the great history
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.

24 από 42 Εκτύπωση όλων Σε νέο παράθυρο ΚΗΛΗ ΑΘΛΗΤΩΝ. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ 35 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ



                                                                                       Αθήνα 17 Ιουνίου 2016


                                     ΔΕΛΤΙΟ     ΤΥΠΟΥ
                                        
Επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους  μετά από  30 με 35ημέρες προσφέρει στους αθλητές η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τοποθέτηση πλέγματος!
Μάλιστα η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, καθώς στο παρελθόν δεκάδες  σπουδαίοι αθλητές  διέκοψαν  την ελπιδοφόρα  καριέρα τους λόγω της κήλης.
Ταυτόχρονα η καλοκαιρινή περίοδος προσφέρεται  για τέτοιες επεμβάσεις καθώς πολλοί αθλητές δεν έχουν αγώνες.
«Με την λαπαροσκοπική  χειρουργική δίνουμε οριστική λύση στο πρόβλημα της κήλης και οι αθλητές  σε ποσοστό 95% μπορούν το αργότερο σε 30 με 35 ήμερες να επιστρέψουν στους αγώνες τους η την  προετοιμασία της ομάδας τους » αναφέρει ο Δρ Διαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospital.

Αντίθετα η αποκατάσταση της κήλης με ανοιχτό χειρουργείο κρατά τοναθλητή 3 με 4 μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων, πράγμα που σημαίνει ότι ο αθλητής χάνει τη θέση του στην ομάδα η χρειάζεται μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής λόγω της μεγάλη απουσίας.

Eλληνας καθηγητής Iατρικής επικεφαλής ανακάλυψης που κάνει άτρωτα τα κύτταρα


AddThis Sharing Buttons
45
Ζητήστε πληροφορίες για το Star Network Program της AiYellow ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
άτρωτα κύτταρα
Mεγάλη ιατρική ανακάλυψη πέτυχε ομάδα ερευνητών, με επικεφαλής τον Eλληνα καθηγητή της Iατρικής στο πανεπιστήμιο των Παρισίων Γιάννη Bουλδούκη, καθώς βρήκαν τρόπο, με τη χρήση ενός φυτικού αντιοξειδωτικού ενζύμου, να αποκαθιστούν την ομαλή λειτουργία σε -κατεστραμμένα από «ελεύθερες ρίζες»- κύτταρα. Πρόκειται για πραγματική επανάσταση κατ αρχήν στον τομέα της αντιγήρανσης, ενώ παράλληλα ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση πολλών σοβαρών ασθενειών στους τομείς της ανοσολογίας, μικροβιολογίας, καρδιολογίας, ογκολογίας και νευρολογίας. Hδη τη σκυτάλη πήραν τέσσερα μεγάλα πανεπιστήμια (Tόκιο, Γιαμικάντα Iαπωνίας, N. Yόρκης και Παρισίων), που έχουν αρχίσει κλινικές μελέτες σε ανθρώπους.

ΕΡΩΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ




                                           Αθήνα 14 Ιουνίου 2016


                           ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
           «Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά;
              κι άλλες 99 ερωτήσεις για τον έρωτα»

Ο καλύτερος σύντροφος στις διακοπές είναι πάντα ένα καλό βιβλίο, πόσο μάλλον όταν αυτό 
αναλύει τον έρωτα με την πρώτη ματιά.
Ένα τέτοιο βιβλίο που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, μπορεί να σας κάνει φέτος 
ευχάριστη και ενδιαφέρουσα  συντροφιά στις καλοκαιρινές σας διακοπές.
Συγγραφέας η έμπειρη και καταξιωμένη δημοσιογράφος Φλώρα Κασσαβέτη, που με την 
βοήθεια ειδικών δίνει απαντήσεις στο αν υπάρχει έρωτας από την πρώτη ματιά.

 Γιατί χτυπά δυνατά η καρδιά των ερωτευμένων; Σεξ και έρωτας πάνε πακέτο;
Τι ερωτεύονται οι γυναίκες στους άνδρες; Μπορεί να υπάρξει έρωτας μεταξύ φίλων;
Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Ο έρωτας αδυνατίζει; To στρες σαμποτάρει τον έρωτα;
Ο έρωτας είναι γραμμένος στα άστρα; Γιατί ερωτευόμαστε λάθος ανθρώπους;

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Νομική Σχολή Αθηνών


AddThis Sharing Buttons
4
Ζητήστε πληροφορίες για το Star Network Program της AiYellow ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
protathlitria-europis-i-omada-tis-nomikis-sxolis-tou-ekpa-ston-diethni-diagonismo-eikonikis-dikis
Πρωταθλήτρια Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη φορά αναδείχθηκε η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος, «2016 Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition», που έλαβε χώρα στις 27 - 29 Απριλίου στη Γλασκώβη.

Η αλλαγή του τόνου στην Ελληνική Γλώσσα


AddThis Sharing Buttons
954
Ζητήστε πληροφορίες για το Star Network Program της AiYellow ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
tonoi
Η ελληνική γλώσσα λειτουργούσε ανέκαθεν με αυστηρούς κανόνες. Όταν όμως επεβλήθη αυτή η διαστρεβλωμένη εκτρωματική «δημοτικιά», η οποία ειρήσθω εν παρόδω ουδεμία σχέση έχει με την αληθινή γλώσσα του λαού, την πραγματική δημοτική, με τις αρχαιοελληνικές ρίζες, την γ΄ κλίση της, την ορθογραφία της, τις προθέσεις της κ.λπ., αυτό άλλαξε. 

Ηθικόν ακμαιότατον με ελληνικές πρωτιές


AddThis Sharing Buttons
2
Ζητήστε πληροφορίες για το Star Network Program της AiYellow ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
success target
Ταλέντο, προσπάθεια και πείσμα κόντρα στο γενικό κλίμα είναι τα «όπλα» συμπολιτών μας που κατορθώνουν να καινοτομούν και να διακρίνονται, ανεβάζοντας το ηθικό όλων μας. Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα που αξίζουν τους επαίνους μας.

Νίκος Πελεκάνος: Καινοτομία στην τεχνολογία των φωτοβολταϊκών 
Το βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού «Solar-Innovation 2010» μοιράστηκε μαζί με άλλους δύο ερευνητές, ο κ. Νίκος Πελεκάνος, καθηγητής Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και ερευνητής στο Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επέλεξε μεταξύ δεκάδων συμμετοχών να χρηματοδοτήσει την πρόταση του κ. Πελεκάνου με την ονομασία «Ανάπτυξη νέας γενιάς φωτοβολταϊκών με χρήση χαμηλο-διάστατων III-V ημιαγωγικών νανοδομών». Στον διαγωνισμό διακρίθηκαν ακόμη η Βρετανίδα ερευνήτρια Τάμζιν Λάμφορντ και ο Γάλλος Βενσάν Ρενάρ από το Ινστιτούτο Neel της Γκρενόμπλ. 

Το ατύχημα.

Μια μέρα ο Τοτός πήγαινε στον οδοντίατρο με τη γιαγιά του. Ξαφνικά βλέπει κάτω ένα αυτοκινητάκι και το παίρνει μαζί του. Η γιαγιά του λέει: 
- Δεν σου έχω πει να μην μαζεύεις πραγματα από κάτω;
Μετά από λίγο βλέπει ένα 10ευρω. 

Έρχονται μαύρες μέρες για τους στρατιωτικούς - Τι είπε ο Κατρούγκαλος για το ΣτΕ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι

Διάσταση απόψεων το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας υπάρχει μεταξύ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Η διαφορά στις απόψεις τους έγινε κατανοητή μετά την συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίαςμε τον υπουργό Εργασίας.

Εκατό χιλιάδες στη θυρίδα, τριάντα στον κήπο, τα υπόλοιπα στο σπίτι...!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εκατό χιλιάδες στη θυρίδα, τριάντα στον κήπο, τα υπόλοιπα στο σπίτι...!
    Εκστρατεία για την επιστροφή των καταθέσεων έχουν ξεκινήσει οι συστημικές τράπεζες και ο στόχος που βάζουν είναι τα 3 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του έτους.
    Για να το πετύχουν, καθημερινά τηλεφωνούν στους πελάτες που απέσυραν -πριν από την επιβολή των capital controls- τα χρήματά τους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καλώντας τους να τα επιστρέψουν και πάλι στα τραπεζικά γκισέ.
    Οι κλήσεις γίνονται από υπαλλήλους κατάλληλα εκπαιδευμένους, σε πελάτες που έχουν σηκώσει ποσά από 20.000 ευρώ και πάνω.

«OLYMPIC FLAME 2016»

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΕ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΡΩΜΑΝΟΥ

23/06/2016

Βασιλική Σαργολόγου-Oλυμπιακή Φλόγα
χρωματιστά μελάνια σε χατί
Με έμπνευση την Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του Ρίο, διοργανώνεται στις εντυπωσιακές αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, από τις 23 έως τις 30 Ιουνίου 2016, η επίκαιρη εικαστική έκθεση «OLYMPIC FLAME» σε καλλιτεχνική και μουσειολογική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού καθώς επίσης και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται το τρίτο μέρος της σπονδυλωτής καλλιτεχνικής δράσης που εμπνεύστηκε και πραγματοποιεί ο Μιχαήλ Ρωμανός, με τη συνεργασία μιας αξιόλογης ομάδας νέων καλλιτεχνών, αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με αφορμή το τρέχον έτος των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η έκθεση που επιμελείται ο βραβευμένος καλλιτέχνης από τον Όμιλο Τεχνών της UNESCO και από την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, είναι εμπνευσμένη από τα μηνύματα και τις αξίες που μεταλαμπαδεύει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, σε ολόκληρη την οικουμένη.