ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Η «ζωντανή Καρυάτιδα» από το Χιλιομόδι έγινε 89 χρόνων

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η «ζωντανή Καρυάτιδα» από το Χιλιομόδι έγινε 89 χρόνων
Κέρδος
    Ήταν η Ειρήνη Λελέκου, η Ρηνούλα. Γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1926, σε ένα χωριό που δεν είχε καμία σχέση με όλα όσα θα συνέβαιναν στη ζωή της. Στο μικρό ορεινό Χιλιομόδι Κορινθίας, ακούστηκε το πρώτο της κλάμα. Με γονείς δασκάλους, που στάθηκαν όρθιοι σε όσα έζησε η Ελλάδα: Πραξικοπήματα, συγκρούσεις, εμφύλιους σπαραγμούς, αναστολή του Συντάγματος, κλειστό κοινοβούλιο, ΕΟΝ, παιδιά να παρελαύνουν στρατιωτικά
    Είναι το μικρότερο παιδί τους και είναι απόλυτα λογικό για αυτούς ηΡηνούλα τους να μεγαλώσει με παραμύθιααρχαίους μύθους και ελευθερία πνεύματος. Η γιαγιά και η μητέρα της είναι πάντα δίπλα της, για να την οδηγήσουν όλο και πιο πέρα στον υπέροχο κόσμο που έφτιαχναν με τις διηγήσεις τους. Οι γυναίκες που της έμαθαν την έννοια του παραμυθά και της ζωντανής τέχνης μέσα από τα πινέλα της ζωγραφικής.  Ο πατέρας της, της έμαθε να διαβάζει αρχαίους Έλληνες, αφού εκείνος ήταν διαφορετικός, πραγματιστής, με αδυναμία στην ουσία της γνώσης, τον Γκαίτε

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΝΕΑ THΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

Ως παλιός ΠΡΟΣΚΟΠΟΣ ( Αρχηγός 1ου Συστήματος Προσκόπων Ναυπλίου) σας εύχομαι κάθε σας σκέψη και δράση να έχει επιτυχία.


ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 




ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΝΕΑ THΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
http://www.efenpress.gr 
    Αρχίζει με τον καθιερωμένο Αγιασμό, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, η νέα Προσκοπική χρονιά και για ταΠροσκοπικά τμήματα της Έδεσσας.
    Με ενθουσιασμό και όρεξη για προσκοπικό παιχνίδι οι βαθμοφόροι ετοιμάζονται πυρετωδώς για νέες δράσεις έχοντας τελειώσει την προηγούμενη Προσκοπική χρονιά με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιώντας τις θερινές κατασκηνώσεις των τμημάτων.
Συγκεκριμένα

-τα Λυκόπουλα της Έδεσσας στην Κέρκυρα.
Ταξίδι στο όνειρο!!!
    Μια μοναδική περιπέτεια έζησαν φέτος το καλοκαίρι ταλυκόπουλα της Έδεσσας. Η κατασκήνωση τους πραγματοποιήθηκε στο ονειρικό νησάκι Βίδο όπου βρίσκεται τοπροσκοπικό κατασκηνωτικό κέντρο της Κέρκυρας. Τα λυκόπουλαείχα την ευκαιρία να βιώσουν το προσκοπικό παιχνίδι απολαμβάνοντας τις μοναδικές παραλίες της Κέρκυρας αλλά και την Κερκυραϊκή κουλτούρα. Κάτω από τον έναστρο ουρανό και δίπλα στο ακρογιάλι οι ξακουστή προσκοπική πυρά  είναι αυτή που θα  μείνει σε όλους αξέχαστη!!!

Τα καλύτερα σάντουιτς του κόσμου και πού θα τα βρείτε

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Τα καλύτερα σάντουιτς του κόσμου και πού θα τα βρείτε
    Το street food είναι κατηγορία από μόνο του. Για όσους ταξιδεύουν και ενδιαφέρονται να γνωρίσουν στα αλήθεια έναν τόπο τα αξιοθέατα είναι μεν βασικά, αλλά το φαγητό του δρόμου είναι αυτό που θα τους δώσει ενέργεια αλλά και μια νέα γευστική εμπειρία.

Τα σημάδια που δείχνουν κατακράτηση υγρών

ΠΗΓΗ : " Onmed.gr  "

11/09/2015 12:30Τα σημάδια που δείχνουν κατακράτηση υγρών
Ως κατακράτηση υγρών ορίζεται η υπερβολική συσσώρευση υγρών στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς και τις κοιλότητες του σώματος.
Ποσοστό περίπου 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό, το οποίο βρίσκεται τόσο εσωτερικά στα κύτταρα όσο και έξω από αυτά. Το αίμα, οι μύες και τα ζωτικά μας όργανα αποτελούνται κυρίως από νερό.

Πορτραίτα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης

ΠΗΓΗ : "    " 

Δείτε τα έργα

Πορτραίτα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Δημοτική Πινακοθήκη Τρίπολης

Έξι διακεκριμένοι ζωγράφοι φιλοτέχνησαν την μορφή του Γέρου του Μοριά- Τα έργα τους θα τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης

Με την πρωτοβουλία  της Ενωσης Τριπολιτών Αττικής, έξι διακεκριμένοι Αρκάδες ζωγράφοι  φιλοτεχνήσαν την μορφή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, προκειμένου τα πορτραίτα τους να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Τρίπολης.

Έρχεται το Android Pay: Μετατρέπει το κινητό σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

ΠΗΓΗ : " Αρχική   " 


ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ GOOGLE WALLET


Έρχεται το Android Pay: Μετατρέπει το κινητό σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα
-A+A
Μετά το Apple Pay, η Google έθεσε σε εφαρμογή το δικό της ανταγωνιστικό σύστημα κινητών πληρωμών, το Android Pay, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να χρησιμοποιεί το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνό του ως μέσο συναλλαγών, αντικαθιστώντας την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα του.
Ήδη το σύστημα άρχισε να διατίθεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο σημεία στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς. Η παγκόσμια αγορά για τη νέα υπηρεσία, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, αναμένεται να φθάσει το ένα τρισεκατομμύριο δολάρια έως το 2017, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές θα πείθονται να χρησιμοποιούν το «κινητό χρήμα» αντί για το πλαστικό.

Εντοπίσθηκε χασισοφυτεία στην Μαλακάσα

ΠΗΓΗ : "   "

Εκριζώθηκαν 306 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκε ο εξοπλισμός των καλλιεργητών που βρέθηκε στο σημείο
Στην περιοχή Ασπροχωρίου Μαλακάσας, εντοπίστηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. μεγάλη χασισοφυτεία. Συγκεκριμένα, εντοπίσθηκαν εντός δασικής έκτασης στην Μαλακάσα, τρείς ανοικτοί χώροι, όπου είχαν καλλιεργηθεί δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,1 έως 3,6 μέτρα.

BMW 435i ZHP Coupe




ΠΗΓΗ :Δημοσιεύθηκε: 30/05/2015 22:33

bmw-435i-zhp-edition

Ένα υπέρ-αυτοκίνητο κατασκευασμένο απ’ ευθείας από το γερμανικό εργοστάσιο χωρίς να χρειάζεται βελτιώσεις και μετατροπές. Βασισμένο στο «πακέτο» μετατροπής ZHP που ήταν διαθέσιμο μεταξύ 2003 και 2006 για τη Σειρά 3, το BMW 435i ZHP Coupe ήρθε για να εκπληρώσει τα όνειρα των πραγματικών οπαδών της μάρκας.

Υφεση 3% προβλέπει για το 2015 η S&P

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 


REUTERS
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τις αξιολογήσεις CCC+ και C για το μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας επιβεβαιώνει με αξιολόγησή του που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s, διατηρώντας σταθερό outlook.

Τα μπαχαρικά που είναι σύμμαχοι ομορφιάς

Ποια καρυκεύματα υπόσχονται να φροντίσουν την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας


  • 12 - ΣΕΠΤ - 2015
  •  
  • Προσθέστε ένα σχόλιο
  • Τα μπαχαρικά που είναι σύμμαχοι ομορφιάς
    Μπορεί οι καλλυντικές κρέμες και λοσιόν να υπόσχονται ανανεωμένη, νεανική επιδερμίδα και λαμπερά μαλλιά, υπάρχουν όμως και φυσικοί τρόποι για να ενισχύσουμε ένα καλό αποτέλεσμα . Ένας από αυτούς είναι και τα μυρωδικά μπαχαρικά, που χάρη στα συστατικά αποτελούν έναΝ ισχυρό σύμμαχο στη μάχη της ομορφιάς

    Ενίσχυση Δ.Α Ορεστιάδας με προσωπικό για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης


     ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
    Πρόεδρος:Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945238100  – 
    Γ. Γραμματέας : Κυπαρισσούδης Θεοδόσιος τηλ. 6947527152           
    Τηλ & Fax :25520-28141Διαδικτυακός τόπος: seayorestiadas.blogspot.com            


     

                                                                                                          Ορεστιάδα, 09-09-2015
                 
             
              Αρ. Πρωτ.: 24/2015

             Θέμα: « Ενίσχυση Δ.Α Ορεστιάδας με προσωπικό για την αντιμετώπιση της παράνομης                        μετανάστευσης ».                                                                   



    Με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώθηκε στην ευρύτερη περιοχή των νησιών του Αιγαίου με τη συνεχή είσοδο παράνομων μεταναστών, το Αρχηγείο εξέδωσε διαταγή για την ενίσχυση των Υπηρεσιών των νησιών μας, δίνοντας δικαίωμα αίτησης απόσπασης  στους συναδέλφους οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους πίνακες μεταθέσεων 2015, των συγκεκριμένων Διευθύνσεων Αστυνομίας, ενώ παράλληλα ο αριθμός των μετακινούμενων Αστυνομικών θα ληφθεί υπ’ όψιν για την προκήρυξη τουλάχιστον αντίστοιχου αριθμού θέσεων σύμφωνα με το αρθ.14 παρ.4 εδ. έ του  Π.Δ 100/2003.

    Αρμονία, Κάδμος και Καβείρια μυστήρια


    Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!

    Καβείριο Λήμνου
    Καβείριο Λήμνου
    Στο γάμο του Κάδμου με την Αρμονία έχουμε μια θεογαμία, εφόσον η Αρμονία, σύμφωνα με την Βοιωτική παράδοση, ήταν κόρη του Άρη και της Αφροδίτης ( κάτι ανάλογο έχουμε και στο γάμο του Πηλέα με τη Θέτιδα ). Αυτή η θεογαμία αναβιωνόταν κάθε χρόνο στις τελετές των Καβειρίων Μυστηρίων, τόσο στη Σαμοθράκη όσο και στη Θήβα. O Κάδμος ήταν μυημένος στα Καβείρια της Σαμοθράκης όταν είχε πάει στη Θράκη και στη συνέχεια απ’ όπου περνούσε ίδρυε μυστήρια.

    Οι Έλληνες είχαν ανακαλύψει το Περού πριν από το 1600 π.Χ.!


    Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
    PEROU
    Αυτή η περιγραφή του Ησιόδου φαίνεται να ταιριάζει με τα μυστηριώδη ερείπια του λαβυρίνθου στο Chavin de Huantar στις Περουβιανές Άνδεις, σύμφωνα με τον Δρ Enrico Mattievich, έναν συνταξιούχο καθηγητή φυσικής από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο (UFRJ) στη Βραζιλία.

    “Τράπεζες θα πτωχεύσουν, Εγκλήματα θα μένουν ατιμώρητα, Αεροπλάνα θα πέφτουν, Σεισμοί καταστροφές!!!


    Μου δόθηκε, με την χάρη του Θεού, ένα όραμα το οποίο αφορούσε κάτι που οι άνθρωποι μου ζητούσαν. Θα προσπαθήσω...
    ff

    Μου δόθηκε, με την χάρη του Θεού, ένα όραμα το οποίο αφορούσε κάτι που οι άνθρωποι μου ζητούσαν.
    Θα προσπαθήσω να το αφηγηθώ με κάποιο λογικό ειρμό και όχι ακριβώς όπως μου δόθηκε.

    Οι οθόνες «σκοτώνουν» τους βαθμούς

    Όσο περισσότερο βρίσκεται μπροστά από μια οθόνη ένας έφηβος τόσο χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο φαίνεται ότι έχει Βρετανοί ερευνητές προειδοποιούν γονείς και εκπαιδευτικούς...

    7AD2A0CCE07A7486FF6A620867FE978C


    Όσο περισσότερο βρίσκεται μπροστά από μια οθόνη ένας έφηβος τόσο χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο φαίνεται ότι έχει

    Συλλήψεις 6 ατόμων για κλοπές μέσω πιστωτικών καρτών


    Έξι άτομα, που συνελήφθηκαν χθες λίγο πριν τις δέκα το βράδυ σε σχέση με υποθέσεις… εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις...
    tromaktiko3209



    Έξι άτομα, που συνελήφθηκαν χθες λίγο πριν τις δέκα το βράδυ σε σχέση με υποθέσεις…
    εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης.

    Τι δείχνει το μούδιασμα στα άκρα για την υγεία σας

    Το μούδιασμα είναι η αίσθηση όταν δεν μπορείτε να νιώσετε σχεδόν τίποτα σε κάποιο μέρος του σώματός σας.   Πολλές...

    cb932976744fd9af0c294b45e579f48a.w600.h340.z1


    Το μούδιασμα είναι η αίσθηση όταν δεν μπορείτε να νιώσετε σχεδόν τίποτα σε κάποιο μέρος του σώματός σας.

    Άγιος Παΐσιος: «Σε μια εποχή που ο Σατανάς οργιάζει, οι Έλληνες βρίσκονται σε νάρκη»

    Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι. Πολὺλυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ...
    paisios2


    Ο Γέροντας Παΐσιος στα θέματα της Πατρίδος δεν ήθελε οι Χριστιανοὶ να είναι αδιάφοροι.
    Πολὺλυπόταν που έβλεπε πνευματικοὺς ἀνθρώπους νὰ επιζητούν να βολευθούν οι ίδιοι και να μηνενδιαφέρωνται για την Πατρίδα.

    Κόλλησε το αμάξι σας στη λάσπη; Αυτή είναι η αλάνθαστη μέθοδος για να το βγάλετε! (Βίντεο) Wheel Patent


    Αν είστε οδηγός μπορεί να είχατε την ατυχία να κολλήσει το αυτοκίνητο σας στις λάσπες με αποτέλεσμα να μην μπορείτε...

    Αν είστε οδηγός μπορεί να είχατε την ατυχία να κολλήσει το αυτοκίνητο σας στις λάσπες με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα από αυτές.

    Χωριά που μοιάζουν πολύ όμορφα για να είναι αληθινά -Ανάμεσά τους, ένα ελληνικό! Δείτε ποιο είναι … [εικόνες]


    Μοιάζουν σαν εικονογραφήσεις σε περιοδικά με παραμύθια, τόσο όμορφα είναι. Γραφικά, καθηλωτικά και μοναδικά, βρίσκονται ανάμεσα στα μυστικά του πλανήτη...
    village708



    Μοιάζουν σαν εικονογραφήσεις σε περιοδικά με παραμύθια, τόσο όμορφα είναι. Γραφικά, καθηλωτικά και μοναδικά, βρίσκονται ανάμεσα στα μυστικά του πλανήτη που πρέπει κάποιος να δει.
    Σφηνωμένα σ” ένα βράχο, κουρνιασμένα ανάμεσα σε βουνά, απομονωμένα από όλα και από παντού, είναι πολύχρωμα και αυθεντικά. Το μοναδικό ερώτημα είναι ποιο να πρωτοεπισκεφθεί κανείς.