ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Αγορές μέσω κάρτας ύψους 9.545 € για το αφορολόγητο του 2016...




Αγορές μέσω κάρτας που θα πρέπει να φτάσουν τα 9.545 € θα πρέπει να κάνουν οι φορολογούμενοι μέσα στο 2016, ώστε να «κερδίσουν» αφορολόγητο έως και 2.100 €. 

Γιατί δε γίνεσαι χριστιανός;

Στην πόλη Αρατία της Αρμενίας υπήρχαν κοπάδια προβάτων τα οποία

o       
o      Email
 

o      Εκτύπωση
 

o      inShare
o       
Written by: I.Λ
 

Γιατί δε γίνεσαι χριστιανός;
 


Στην πόλη Αρατία της Αρμενίας υπήρχαν κοπάδια προβάτων τα οποία έβοσκαν παιδιά χριστιανών και Εβραίων μαζί. Μια μέρα καθώς μαζεύτηκαν τα παιδιά για να γευματίσουν ευρισκόμενο μαζί τους και ένα εβραιόπουλο του έλεγαν :

Τι είναι η Ορθοδοξία ;

Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια. Είναι πρόσκληση σε μια συγκινητική και καταπληκτική περιπέτεια.

Κοινοποιήστε τα άρθρα μας

o       
o       
o       

o       
o       
o       
o      Email
 

o      Εκτύπωση
 

o      inShare
o       
Written by: I.Λ
 

 Τι είναι η Ορθοδοξία ;
 


+Μωυσής Μοναχός Αγιορείτης
Δεν θ’ αντιγράψω ορισμούς από βιβλία.
Θα μιλήσω μέσα από την καρδιά μου. Ορθοδοξία είναι η μόνη αλήθεια. Είναι πρόσκληση σε μια συγκινητική και καταπληκτική περιπέτεια. Θέλει τόλμη, έχει ρίσκο, δεν είναι μια επανάπαυση σε δάφνες του παρελθόντος. Θα συμφωνήσω με τον Ντοστογιέφσκι που λέει: “Πιστεύω πως δεν υπάρχει τίποτε πιο ωραίο, πιο βαθύ, πιο δελεαστικό, πιο δημοφιλές, πιο γενναίο και πιο τέλειο από τον Χριστό…”.

Το ηρωικό τέλος του π. Χρυσόστομου Τσοκώνα (1913-1940)


12 Δεκεμβρίου 2015
[Προηγούμενη δημοσίευση: http://bitly.com/1XTyAXK
]
Το βράδυ του Σαββάτου της 14ης Οκτωβρίου φτάνει στο Δεσποτικό της Ηπείρου με το Διοικητή του συντάγματος και μερικούς αξιωματικούς. Από εδώ αρχίζει και το στρατιωτικό του ημερολόγιο χάρη στο οποίο γνωρίζουμε τα γεγονότα. Στο Δεσποτικό αρχίζει την ιεραποστολική του δράση: επισκέπτεται συνεχώς όλους τους στρατιωτικούς καταυλισμούς, οι οποίοι μάλιστα είναι διασκορπισμένοι σε έκταση πολλών χιλιομέτρων, συνομιλεί με τους στρατιώτες, τους οδηγεί προς την εξομολόγηση και τη Θεία Κοινωνία. Κηρύττει το θειο Λόγο στα Κυριακάτικα ή εσπερινά κηρύγματα του, κάνει Κατηχητικό στους μικρούς μαθητές και εξομολογεί τους χωρικούς.
KleisourPass2

Το ειρηνικό ημερολόγιό του των πρώτων ημερών κλείνει στις 16 Οκτωβρίου με μία προσευχή. Θα ξαναγράψει στις 4 Νοεμβρίου μέσα στη φρίκη του πολέμου και την κόλαση των οβίδων. Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι θέσεις των Ελλήνων σφυροκοπούνται από την εχθρική αεροπορία.

Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας


vosporus.jpg

Στενά του ΒοσπόρουΦωτογραφία αρχείου | AΠE/ΕPΑ-SEDAT SUNA
Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά κατά τουρκικού αλιευτικού, που έπλεε 22 χιλιόμετρα από το νησί της Λήμνου προκειμένου να αποφύγει την σύγκρουση, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας στην Μόσχα.

Ότι κάνουμε στη φύση το κάνουμε στους εαυτούς μας

klima.jpg

AP Photo/Ng Han Guan
Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Παρίσι (σ.τ.μ. στις 11/12) και προετοιμάζομαι για την αποψινή μου ομιλία με θέμα την κλιματική αλλαγή. Θα γίνει σε έναν «παράλληλο»χώρο, κάθε άλλο παρά συμβατικό, που ονομάζεται Place 2 B. 
Πολύ φοβάμαι πως ακόμα κι εκεί το μήνυμά μου θα εκληφθεί ως αμφιλεγόμενο.  Βλέπετε, πιστεύω πως υπάρχουν βαθιά προβλήματα με το κυρίαρχο αφήγημα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο έχει εξισώσει την οικολογία με την απομείωση των εκπομπών άνθρακα.

Μιά θαυμαστή εμφάνιση του Αγ.Σπυρίδωνα στις μέρες μας


– Θέλω Λειτουργία σήμερα! ζήτησε ένα πρωΐ η μακαριστή Γερόντισσα από τον π.Αμβρόσιο. – Παρθενία μου, δεν μπορώ, είμαι...
sfantul-spiridon-papuci-calator-1


– Θέλω Λειτουργία σήμερα! ζήτησε ένα πρωΐ η μακαριστή Γερόντισσα από τον π.Αμβρόσιο.

Περίεργη οντότητα μετατρέπεται σε σταυρό φωτός πάνω από την Κριμαία [βίντεο] Signos de Paz en el cielo de Crimea/ Peace Signs in Crimea sky

Ένα περίεργο γεγονός συνέβη μεταξύ Σεβαστούπολης και Danesk στις 30 Οκτωβρίου του 2015. Μάρτυρας καταγράφει μια λευκή οντότητα να πετά...
Untitled-1

Ένα περίεργο γεγονός συνέβη μεταξύ Σεβαστούπολης και Danesk στις 30 Οκτωβρίου του 2015.

Μάρτυρας καταγράφει μια λευκή οντότητα να πετά χαμηλά στον ουρανό όταν ξαφνικά ανέβηκε πιο ψηλά και στην συνέχεια, μετατράπηκε σε ένα σταυρό από φως.

Με κομμένη την ανάσα! Επιτυχής δοκιμή ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου από το Μπάρεντς μέχρι τα σύνορα με την Ιαπωνία " video " Russia: ICBM successfully launched from the Barents Sea

Στρατής Μαζίδης Το ρωσικό υποβρύχιο «Verkhoturye» εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), που ονομάστηκε «Sineva» στη Θάλασσα του Μπάρεντς...
566c33acc4618860768b459d
Στρατής Μαζίδης
Το ρωσικό υποβρύχιο «Verkhoturye» εκτόξευσε δοκιμαστικά ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο (ICBM), που ονομάστηκε «Sineva» στη Θάλασσα του Μπάρεντς στην πιο πρόσφατη από μια σειρά δοκιμών πυρηνικών όπλων οπλοστασίου της χώρας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας:

Μυστηριώδεις πλανήτες Χ βρίσκονται στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος

Αστρονόμοι από την Σουηδία και το Μεξικό έκαναν  μια συγκλονιστική ανακοίνωση σχετικά με την ανακάλυψη δύο  μυστηριωδών πλανητών Χ, που...

anekshghta




Αστρονόμοι από την Σουηδία και το Μεξικό έκαναν  μια συγκλονιστική ανακοίνωση σχετικά με την ανακάλυψη δύο  μυστηριωδών πλανητών Χ, που υπάρχουν  στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος.
Οι επιστήμονες που ανακάλυψαν τους  πλανήτες, εξέφρασαν την απορία τους για τις συνθήκες ζωής σε αυτούς , αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Εβραία μαμά!

Η εβραία μαμά, καθισμένη στον σαλόνι, ρωτάει τον σαραντάρη γιο:
- Γιέ μου, να σε ρωτήσω κάτι;
- Ναι, μαμά.
- Αν μία μέρα συναντήσεις μία κοπέλα, και σου αρέσει, και την παντρευτείς, θα εξακολουθείς να έρχεσαι να με βλέπεις;
- Φυσικά μαμά!

Μυστήριο με εκατοντάδες κουτάκια καφέ που ξεβράστηκαν στις ακτές

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Μυστήριο με εκατοντάδες κουτάκια καφέ που ξεβράστηκαν στις ακτές
Coffee time! Τι γυρεύουν εκατοντάδες κουτιά καφέ σε παραλία της Φλόριντα των ΗΠΑ; Κι όμως, τέτοια προϊόντα που θα έπρεπε να βρίσκονται τουλάχιστον στα ράφια καταστημάτων και κατοικιών, ξεβράστηκαν στην παραλία Indialantic.
    Τα κίτρινα δοχεία καφέ Café Bustelo κάλυπταν την παραλία «όσο το μάτι μπορούσε να δει, ακόμα και με κιάλια», όπως ανέφερε ο κάτοικος της περιοχήςLaurie Cus. «Δεν έχω δει ποτέ κάτι παρόμοιο από τότε που μετακόμισα εδώ, και μένω στην περιοχή τα τελευταία 10 χρόνια», είπε ο Cus στο ABC News. «Ξύπνησα και είδα όλα αυτά τα κίτρινα πράγματα που ήταν εκατοντάδες…», συνέχισε.

Ενας στους τρεις Ελληνες δίνει «φακελάκι» σε γιατρό -Από 200 έως 5.000 ευρώ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Ενας στους τρεις Ελληνες δίνει «φακελάκι» σε γιατρό -Από 200 έως 5.000 ευρώ
    Σοκάρουν τα στοιχεία για το πόσοι Ελληνες δωροδοκούν ιατρικό προσωπικό, από φόβοανακούφιση ή ευγνωμοσύνη.
    Ενας στους τρεις Ελληνες δίνει «φακελάκι» για περίθαλψη σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως αναφέρει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, στην «Καθημερινή», επικαλούμενος πρόσφατη μελέτη των καθηγητών Κ. ΣουλιώτηΙ. Τούντα και Λ. Λιαρόπουλου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.741 πολιτών από όλη την Ελλάδα.

45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ, ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΤΣΙΓΑΝΤΕ, ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ
http://www.eaasxanthis.gr
Γράφει ο Αντγος ε.α. Νικόλαος Φωτιάδης
    Ο Χριστόδουλος Τσιγάντες, γιος του Γεράσιμου Σβορώνου – Τσιγάντε από το χωριό Σβορωνάτα της Κεφαλλονιάς, γεννήθηκε στις30 Ιανουαρίου 1897 στην παραδουνάβια πόλη Τούλτσα (σημερινή Τουλτσέα, κοντά στην Βράιλα).
    Μικρός ο Χριστόδουλος και ορφανός, μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του, στάλθηκε στη θεία του στην Κωνσταντινούπολη και εκεί τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.
    Σε ηλικία 16 ετών, ο νεαρός Χριστόδουλος Τσιγάντες επέστρεψε στην Ελλάδα με σκοπό να ακολουθήσει στρατιωτική σταδιοδρομία ως Αξιωματικός. Έτσι πέτυχε στις εισιτήριες εξετάσεις στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και έγινε Εύελπις την 1η Φεβρουαρίου του 1913, εποχή όπου η Εθνική έξαρση λόγω των νικηφόρων Βαλκανικών πολέμων ήταν ιδιαίτερα έντονη.