ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Αυτό είναι όλο το σχέδιο για το νέο Ασφαλιστικό – Τι ανατροπές φέρνει

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Το ιστορικό φρούριο Παλαμήδι
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 

Ανατροπές στο Ασφαλιστικό περιλαμβάνουν οι 170 σελίδες του σχεδίου Κατρούγκαλου με τους νέους συνταξιούχους και τα αποθεματικά των επικουρικών ταμείων να επωμίζονται τα βάρη της προσαρμογής. 

Ερχονται οι υπολογιστές με… ανθρώπινο εγκέφαλο

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κάνουν γρήγορους υπολογισμούς και μαθαίνουν πιο αργά, ενώ οι άνθρωποι κάνουν πιο αργούς υπολογισμούς αλλά μαθαίνουν πιο...

i-diagnosi-tou-egkefalikou-thanatou-axoniki-egefalou


Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κάνουν γρήγορους υπολογισμούς και μαθαίνουν πιο αργά, ενώ οι άνθρωποι κάνουν πιο αργούς υπολογισμούς αλλά μαθαίνουν πιο γρήγορα.
Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι για πρώτη φορά ερευνητές από τις ΗΠΑ και τον Καναδά ανακοίνωσαν ότι «δίδαξαν» (προγραμμάτισαν) έναν υπολογιστή έτσι ώστε να μαθαίνει γρήγορα σαν άνθρωπος.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟ VOTEGREECE.GR



56

0
καλη χρονια 2016
Άλλη μια χρονιά για όλους μας τελείωσε και μια καινούρια ξεκινά…..
Δεν θα θέλαμε να ευχηθούμε αυτές τις βαρετές και ανούσιες…… δήθεν αισιόδοξες ευχές που κάθε χρόνο ακούγονται από τους πολιτικούς και τους απλούς πολίτες.

Ένοπλες Δυνάμεις 2015-2016: Οι πρωταγωνιστές κι αυτοί που θα μας απασχολήσουν!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ Το 2015 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την Εθνική Άμυνα,τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τους...

stratiotes

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Το 2015 ήταν μια ακόμη δύσκολη χρονιά για την Εθνική Άμυνα,τις Ένοπλες Δυνάμεις και κυρίως τους ανθρώπους που υπηρετούν σ΄ αυτές.

Τροφές που αν ξαναζεσταθούν μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση

Συνήθως το σαββατοκύριακο εξαιτίας της έλλειψης χρόνου μαγειρεύουμε και για τις επόμενες μέρες και μετά απλώς τα ξαναζεσταίνουμε. Ωστόσο, αυτό...

bio-olympous


Συνήθως το σαββατοκύριακο εξαιτίας της έλλειψης χρόνου μαγειρεύουμε και για τις επόμενες μέρες και μετά απλώς τα ξαναζεσταίνουμε.

Ως πότε θα κληθούν όλοι οι πολίτες να παραλάβουν τις νέες "βιομετρικές" ταυτότητες.

Πόσο θα κοστίσουν στον καθένα. Μέσα στους επόμενους…μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές...
245cz77


Πόσο θα κοστίσουν στον καθένα.
Μέσα στους επόμενους…μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Aυτά τα 6 links θα σου δείξουν τι ξέρει για εσένα η Google!

new-google-logo

1. Μάθετε τι πιστεύει για εσάς η Google   Με στόχο να εμφανίζει διαφημίσεις που ενδιαφέρουν τον κάθε χρήστη, η...1. Μάθετε τι πιστεύει για εσάς η Google   Με στόχο να εμφανίζει διαφημίσεις που ενδιαφέρουν τον κάθε χρήστη, η Google συλλέγει δεδομένα με βάση τις προτιμήσεις  μας και δημιουργεί ένα προφίλ.   Δείτε ποιες πληροφορίες διαθέτει για εσάς εδώ:   www.google.com/settings/ads

Ρώσος πτέραρχος: ας τολμήσουν και τα… λέμε!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Μια χαρακτηριστικά αυστηρή προειδοποίηση προς τους Τούρκους έστειλε ο Ρώσος πτέραρχος Viktor Bondaryov, διοικητής των ρωσικών...

φοτο1-51

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μια χαρακτηριστικά αυστηρή προειδοποίηση προς τους Τούρκους έστειλε ο Ρώσος πτέραρχος Viktor Bondaryov, διοικητής των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων στην Συρία, σε συνέντευξη που έδωσε στον ρωσικό τύπο και αναδημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Cumhurriyet, μην τολμήσουν να κάνουν κάποια κίνηση στον συριακό εναέριο χώρο και όχι μόνο γιατί θα βρουν άμεσα την «κατάλληλη» απάντηση.

Άγιος Νεκτάριος: προστάτης των Ολυμπιακών αγώνων

22
Likes
5

Αριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης, Επ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών Η νεωτέρα χριστιανική Ελλάδα, χωρίς να αποβάλει τα ιστορικά πνευματικά σύμβολα των Ολυμπιακών...

nektarios-xorofylakasΑριστοτέλης Χρ. Ευτυχιάδης, Επ. Καθηγητής Παν/μίου Αθηνών
Η νεωτέρα χριστιανική Ελλάδα, χωρίς να αποβάλει τα ιστορικά πνευματικά σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία σηματοδοτούν τη θρησκευτικότητα των αγώνων αυτών, και τις πνευματικές τους διαστάσεις, πρέπει εν τούτοις να καταστήσει σαφή την παρουσία του θεού, τον οποίο πιστεύει και επικαλείται σε όλες τις περιστάσεις οι οποίες την αφορούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΤΕ: ΑΤΜ βγάζουν αποδείξεις αλλά όχι λεφτά!

Πολλές καταγγελίες υπάρχουν τις τελευταίες μέρες για ΑΤΜ που ενώ βγάζουν κανονικά την απόδειξη δεν βγάζουν τα χαρτονομίσματα. Με αποτέλεσμα...
τρπαζαααααααααα-600x290

Πολλές καταγγελίες υπάρχουν τις τελευταίες μέρες για ΑΤΜ που ενώ βγάζουν κανονικά την απόδειξη δεν βγάζουν τα χαρτονομίσματα. Με αποτέλεσμα, πολίτες να μένουν άφραγκοι τις γιορτινές μέρες μέχρι να πάρουν τα λεφτά τους από την Τράπεζα.

"Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα"

1
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
kolokotrwnis

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ
Σαν έριξα και το στερνό δαυλί στο φωτογώνι
(δαυλί της ζωής μου της κλεισμένης μες στο χρόνο)
στο φωτογώνι της καινούργιας Λευτεριάς Σου Ελλάδα,

Ο Δίσκος της Φαιστού, το αίνιγμα της μινωικής Κρήτης

1
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Phaistos-Disc
Το αρχαιότερο δείγμα γραφής από το σύνολο του ευρωπαϊκού χώρου προέρχεται από μια σφραγίδα που βρέθηκε στο Φουρνί, το μινωικό νεκροταφείο των Αρχανών, νότια της Κνωσού. Τα σημεία της πρώτης αυτής γραφής συναντάμε ήδη από την Προανακτορική Εποχή, κυρίως σε σφραγιδόλιθους. Η ιδέα για την “Κρητική Ιερογλυφική” Γραφή προήλθε πιθανόν από τον γειτονικό και εγγράμματο λαό των Αιγυπτίων, αν και η συγκεκριμένη γραφή είναι συλλαβική, όπως είναι εξάλλου συλλαβικές η Μυκηναϊκή Γραμμική Β Γραφή και η Μινωική Γραμμική Α Γραφή.

Τέτοιες επιγραφές βρίσκονται πάνω σε πήλινες πινακίδες, σφραγιδόλιθους και σε διάφορα άλλα αντικείμενα. Η “Κρητική Ιερογλυφική” Γραφή, π.2000-1600 π.Χ, ωστόσο, αποτελεί ανακάλυψη των Πρώτων Ανακτόρων και τη συναντάμε σε επιγραφές με διοικητικό και θρησκευτικό περιεχόμενο.

Το πιο γνωστό δείγμα της “Κρητικής Ιερογλυφικής” Γραφής είναι ο “Δίσκος της Φαιστού”. Ο Δίσκος αυτός διαβάζεται σπειροειδώς (ίσως από την περιφέρεια προς το κέντρο). Έχει διάμετρο περίπου 16 εκ., με έντυπα σημεία γραφής και στις δυο όψεις του, τα οποία ανέρχονται σε 242 συνολικά, επαναλαμβανόμενα και ομαδοποιημένα σε 61 «λέξεις» (31 και 30, αντίστοιχα, στις δύο του όψεις). Υπάρχουν 45 διαφορετικού χαρακτήρα σημεία στο Δίσκο, περισσότερα για να απαρτίσουν ένα αλφάβητο και λιγότερα για να αποτελέσουν μια πραγματική ιδεογραφική γραφή, όπως συμβαίνει με τα Κινέζικα. Αυτή η διαπίστωση μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι πρόκειται επίσης για μια συλλαβική γραφή, όπως είναι άλλωστε η Μυκηναϊκή Γραμμική Β Γραφή και η Μινωική Γραμμική Α Γραφή.

H γλώσσα του Δίσκου είναι άγνωστη και έτσι, προς το παρόν, και το κείμενο μάς είναι απροσπέλαστο. Αυτό δεν έχει σταματήσει πολλούς επίδοξους αποκρυπτογράφους να προσφέρουν τη δική τους ερμηνεία. Πολλά έχουν γραφτεί γι’αυτήν την κρητική επιγραφή, περισσότερα μάλιστα από οποιαδήποτε άλλη (τα πιο πολλά, όμως, προϊόντα μάλλον της φαντασίας).

Όμως, η ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού ίσως είναι εφικτή, τουλάχιστον ώς ένα βαθμό, χρησιμοποιώντας τις φωνητικές αξίες της Γραμμικής Β και της Γραμμικής Α, παρόλο που δεν είναι ακόμη δυνατή η κατανόηση του περιεχομένου του. Ακολουθεί μια δοκιμαστική ερμηνεία δύο λέξεων του Δίσκου της Φαιστού. 

1. NA-DA-TE = *ινδοευρωπαϊκή = *; -te = nomen agentis (ενεργούν πρόσωπο). Είναι η πρώτη λέξη που θα μπορούσε να διαβαστεί εξολοκλήρου από τον Δίσκο της Φαιστού (A.27), με βάση καθαρά την επιγραφική της σχέση με τη Γραμμική Α και τη Β, οπότε και θα μπορούσε να διαβαστεί ως NA-DA-TE, ό,τι και αν αυτό μπορεί να σημαίνει. Αξιοσημείωτο είναι ότι λήγει σε-TE, το οποίο στη μινωική γλώσσα της Γραμμικής Α, όπως και στα Μυκηναϊκά Ελληνικά της Γραμμικής Β και των άλλων ινδοευρωπαϊκών γλωσσών, δηλώνει το “ενεργούν πρόσωπο”. Υπάρχουν 6 τέτοιες λέξεις στον Δίσκο της Φαιστού (με εξαίρεση την KU-26-TE/-QE, που είναι μία διαφορετική περίπτωση), συμπεριλαμβανομένων και των λέξεων A-QE-41-DA-TE, NA-DA-TE. Οι λέξεις αυτές μπορεί να δηλώνουν το ενεργούν πρόσωπο και να αναφέρονται στη Μεγάλη Μητέρα A-QE-41-DA-TE, όπως άλλωστε είχε συμβεί με την I-DA-MA-TE, τη Δήμητρα, Μητέρα της Ίδης, στη Γραμμική Α Γραφή, ή ίσως να αποτελούν ένα προσωπικό όνομα. 2. A-QE-KU-26 = *ινδοευρωπαϊκή = *akka = ΜΗΤΗΡ; Πρόκειται για τον κατεξοχήν κοινό όρο του Δίσκου της Φαιστού που εμφανίζεται 3 φορές, ενώ η ρίζα της λέξης, A-QE-, συναντάται 13 φορές συνολικά. Η λέξη αυτή είναι πιθανώς το κλειδί στον γλωσσολογικό λαβύρινθο του Δίσκου της Φαιστού, και ίσως είναι ο λόγος για τον οποίο καταγράφηκε το συγκεκριμένο κείμενο. Η λεξικολογική ρίζα A-QE, όπου το χειλικό-ουρανικόφωνο QE=KWE μπορεί να ερμηνευθεί ως A-KWE = *ινδοευρωπαϊκή *akka = ‘μητέρα’, που στη Γραμμική Α απαντάται ως A-SA-SA-RA-ME και ερμηνεύεται ως Μητέρα Αστάρτη (PK Za 11 και PK Za 12). Η λέξη “akka” = “μητέρα” απαντάται με μια πολύ στενή συναισθηματική έννοια, σε πολλές ινδοευρωπαϊκές γλώσσες (ίσως σχετίζεται με τη λέξη ‘αγαπώ’, όπου το ‘κ’ εναλλάσσεται με το ‘γ’), π.χ. Άκκο=Μητέρα Δήμητρα στην ελληνική γλώσσα, Acca Larentia στη λατινική και Madder Akka=Μητέρα Γη στη γερμανική. Η λέξη αυτή που, ως μητέρα, μπορεί να θεωρηθεί Μεγάλη Μητέρα, θεά γνωστή και ως A-SA-

SA-RA-ME, Αστάρτη, Δήμητρα (Μητέρα της Ίδης) κτλ., θα μπορούσε να ερμηνεύσει τον Δίσκο της Φαιστού ως έναν ύμνο στη Μεγάλη Μητέρα. Οι 13 από τις 61 λέξεις στον Δίσκο της Φαιστού θα μπορούσαν να είναι μία αναφορά στη Μεγάλη Μητέρα.

Επί έναν αιώνα ο Δίσκος κρύβει καλά τα μυστικά του. Προς το παρόν, είμαστε βέβαιοι για τα εξής: Επιγραφικά εξεταζόμενος ο Δίσκος της Φαιστού είναι μια μινωική επιγραφή. Γλωσσολογικά, η μινωική γλώσσα έχει αναγνωρισθεί ως ινδοευρωπαϊκή. Επομένως, θεωρητικά, θα ήταν δυνατό να “διαβάσουμε” και να “κατανοήσουμε” τον Δίσκο της Φαιστού ως μια ινδοευρωπαϊκή μινωική επιγραφή. Στο μέλλον, ποιός ξέρει με ποια αφορμή θ’ αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος του νοήματος αυτής της μινωικής επιγραφής;

Για περισσότερες πληροφορίες, παραπέμπομε τον αναγνώστη στις ιστοσελίδες “http://www.heraklion.gr/” (Ηράκλειο / μια πόλη, μια ιστορία / ιστορία / Κνωσός / γραφή / Ο Δίσκος της Φαιστού και Συγγενικές Επιγραφές), και “http://www.teicrete.gr/daidalika/web.pdf”, και στις εκδόσεις: Louis Godart, “Ο Δίσκος της Φαιστού. Το Αίνιγμα μιας Γραφής του Αιγαίου”, μετάφρ. Κυριάκος Αξελός, Ηράκλειο: Εκδόσεις Ίτανος, 1995, και Γκάρεθ Όουενς, “Λαβύρινθος: Γλώσσες και γραφές της μινωικής και μυκηναϊκής Κρήτης”, επιμ. Κωστής Ψυχογυιός, μετάφρ. Κάλλια Νικολιδάκη, Ηράκλειο: Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, 2007. 

Tου Γκάρεθ Όουενς
Ο δρ. Γκάρεθ Όουενς, είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα τη μελέτη των “Κρητικών Ιερογλυφικών” Επιγραφών της Πρώτης Ανακτορικής Περιόδου, συμπεριλαμβανομένου του Δίσκου της Φαιστού


ΠΗΓΗ : Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57427:o-diskos-tis-faistoy-to-ainigma-tis-minoikis-kritis&catid=50:mathaino-tin-ellada&Itemid=336#ixzz3wJVfCkZR