ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

α . Βοηθάει να διατηρούμε τη χωρίστρα ίσια .
β . ΓΙα να κοιτάμε τα πόδια των πίσω επιβατών .

Τι τιμή στο παλληκάρι…( 24 Σεπτεμβρίου 1969 )

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



Τι τιμή στο παλληκάρι…( 24 Σεπτεμβρίου 1969 )
    Ήταν Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου του 1969, όταν από πολύ πρωί όλοι εμείς που είχαμε ‘’περάσει’’ στην Σχολή Ευελπίδων, ήμασταν μαζεμένοι μπροστά στην πύλη της Σχολής, και περιμέναμε να μπούμε μέσα.
    Οι περισσότεροι, είχαμε έρθει από τις πόλεις και τα χωριά μας, την προηγούμενη.
    Παρατηρούσα γύρω μου. Συνομήλικοί μου περίπου ( ο μικρότερος από το μεγαλύτερο είχαν διαφορά 4 χρόνια το πολύ), άλλοι με μια μικρή τσάντα, άλλοι με τίποτα, περιμέναμε, σχολιάζοντας μεταξύ μας το άγνωστο που μας περίμενε μέσα από την καγκελόπορτα.

Συγκλονιστική μαρτυρία 92χρονης Ελληνίδας από τη Σμύρνη: Μας έδιωξαν οι Τούρκοι και οι Ελληνες δεν μας ήθελαν

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

ΕΠΕΤΕΙΑΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Συγκλονιστική μαρτυρία 92χρονης Ελληνίδας από τη Σμύρνη: Μας έδιωξαν οι Τούρκοι και οι Ελληνες δεν μας ήθελαν
    Η 92χρονη Κατίνα από τη Μικρά Ασία δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή. Πριν πεθάνει, όμως, άφησε ως παρακαταθήκη στα δισέγγονά της και μέσω της σελίδας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, την ιστορία της ζωής της – τουτέστιν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.
    Με μια ανόθευτη και άκρως συγκινητική αφήγηση, εξιστορεί τα πάθη τα Μικρασιατών. Από τους διωγμούς των Τούρκων, έως τη δύσκολη προσαρμογή στην Ελλάδα, τον ρατσισμό που βίωσαν, αλλά και τον διπλό ξεριζωμό.

Ξανανοίγει ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο μετά από 40 χρόνια

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr/   " 



    Το σχολείο για τα ελληνόπουλα στο νησί Ίμβρος της Τουρκίαςθα ανοίξει τις πόρτες του στους μαθητές για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια. Η έναρξη θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο. Το Γυμνάσιο στην Ίμβρο θα υποδεχθεί 10 μαθητές στις 28 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Ιωακείμ Μάκης Καμπουρόπουλος, αντιπρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Ιμβρίων.

15 Απίστευτες ιστορίες με θέμα το κρασί απ΄ολόκληρο τον κόσμο

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



15 Απίστευτες ιστορίες με θέμα το κρασί απ΄ολόκληρο τον κόσμο
    1. Σε ένα πείραμα που πραγματοποιήθηκε το 2001 στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό, 54 προπτυχιακοί φοιτητές οινοποίησης συμμετείχαν σε γευστική δοκιμή θεωρώντας ότι δοκιμάζουν ένα κόκκινο κρασί, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα βαμμένο λευκό κρασί! Επιπλέον, κατά τη σύγκρισηπανομοιότυπων κρασιών σε διαφορετικές τιμές, οι ειδικοί παραληρούσαν με το ακριβό κρασί ενώ κατέκριναν το φτηνό κρασί…
    2. Το 1976, υπήρξε μια γευσιγνωσία κρασιού στο Παρίσι - γνωστή ως The Judgment of Paris-  όπου έγινε μια τυφλή δοκιμή ανάμεσα σε κρασιά της Καλιφόρνιας και γαλλικά κρασιά. Η Καλιφόρνια κέρδισε και ο μοναδικός δημοσιογράφος που καλύπτε την εκδήλωση μπήκε στη μαύρη λίστα επειδή το δημοσιοποίησε!

Η Ελληνίδα Άννα Στεφανοπούλου αποκάλυψε το σκάνδαλο VW

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η Ελληνίδα Άννα Στεφανοπούλου αποκάλυψε το σκάνδαλο VW
Όποια πέτρα και να σηκώσεις, Έλληνα θα βρείς από κάτω!
    Μία Ελληνίδα, η Άννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Michigan είναι αυτή που «ξεσκέπασε» το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, όπως αναφέρει το pronews.
    Γνωστή για τις μελέτες της πάνω στους κινητήρες αυτοκινήτων, συνετέλεσε στην αποκάλυψη του σκανδάλου, παρατηρώντας την δυσκολία να συνδυαστεί η απόδοση των κινητήρων με τόσο χαμηλούς ρύπους.
     «Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουμε ένα ολόκληρο χημικό εργοστάσιο στην εξάτμιση», δήλωσε η Άννα Στεφάνοπουλου.

Φυτεία μαμούθ με 2.500 δενδρύλλια κάνναβης στην Ξάνθη

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Φυτεία μαμούθ με 2.500 δενδρύλλια κάνναβης στην Ξάνθη
Ή έχεις, ή δεν έχεις. Όχι γλάστρες και χαζομάρες !
xanthipress.gr
    Μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Ξάνθης την Τετάρτη. Σε έφοδο που πραγματοποίησαν οι άνδρες της Ασφάλειας στο Πετροχώριεντόπισαν σε χωράφι ενός κατοίκου του χωριού μια τεράστια φυτεία με 2,500 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης !

Ελεύθερη το Σαββατοκύριακο η είσοδος σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ελεύθερη το Σαββατοκύριακο η είσοδος σε μουσεία-αρχαιολογικούς χώρους
    Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του εορτασμού τωνΕυρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
    Ο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το 2015-2016 είναι αφιερωμένος στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα». Ζήτημα διαχρονικό, πολυδιάστατο και οδυνηρά επίκαιρο, είτε αφορά στην ιδεολογία ή και στην πράξη. Εκδηλώνεται ποικιλόμορφα και με διαφορετική δυναμική. Μπορεί να αφορά στην πολιτική ιδεολογία, την κοινωνική οργάνωση, αλλά και την προσωπική στάση απέναντι σε οτιδήποτε είναι ξένο ή παρεκκλίνει από τις νόρμες και τα «καθεστώτα» κάθε εποχής.

Poζ ταξί μόνο για γυναίκες!

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



    Είναι ζωγραφισμένα εξωτερικά με ροζ χρώμα, οι οδηγοί τους είναι αποκλειστικά γυναίκες ντυμένες στα ροζ και πρόκειται για τα αποκλειστικά γυναικεία ταξί που από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2015 ξεκλινησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Αίγυπτο. Η πρώτη εταιρεία ταξί αποκλειστικά για γυναίκες είναι γεγονός στο Κάιρο και το χρώμα που την χαρακτηρίζει είναι το ροζ!

5 συμβουλές για ... να προσέχετε !

01. Πως μπορείς να κάνεις έναν άντρα να πάρει τα χέρια του απο πάνω σου;
- Παντρέψου τον.
02. Πως θα κάνεις τον άντρα σου να αγαπά μόνο εσένα και καμιά άλλη;
-Γίνε η γραμματέας του.

Σε ποια χωριά της Αργολίδας δικαιούνται οι κάτοικοι επίδομα 600 ευρώ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 26.9.15 |  | 
 Μέχρι το τέλος του χρόνου (31/12/2015), οι κάτοικοι σε 21 χωριά της Αργολίδας μπορούν να κάνουν αιτήσεις στα ΚΕΠ για την «Εισοδηματική Ενίσχυση Οικογενειών Ορεινών και Μειονεκτικών Περιοχών έτους 2015» που φτάνει έως και τα 600 ευρώ. Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :

Σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο για 56χρονο που πυροβόλησε σκύλο στις Σέρρες

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Σύλληψη και 30.000 ευρώ πρόστιμο για 56χρονο που πυροβόλησε σκύλο στις Σέρρες
    Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης σε περιοχή των Σερρών, 56χρονος για θανάτωση σκύλου. Ειδικότερα, χθες το πρωί ο δράστης με κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα σκύλο ιδιοκτησίας 54χρονου.

Π. Καμμένος: Πρώτη απόφαση η χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Άντε, και άρχισε να γίνεται ‘’ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΤΟ ΓΙΟΦΥΡΙ’’
    Τη δέσμευση ότι θα χορηγηθεί άμεσα το επίδομα παραμεθορίου ανάλεβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ενώ αναφέρθηκε και σε άμεση τακτοποίηση του θέματος της υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Στην ομιλία του με την ευκαιρία της τελετής παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του, πλέκοντας παράλληλα το εγκώμιο του απελθόντα υπουργό Ιωάννη Γιάγκου, ανέφερε συγκεκριμένα για το επίδομα παραμεθορίου ότι θα είναι η πρώτη απόφαση που θα υπογράψει και να βρεθούν τα χρήματα ακόμη και από περικοπές του γραφείου του.

Ναύπλιο: 10 κορυφαίες διευθύνσεις για φαγητό

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 






Ναύπλιο: 10 κορυφαίες διευθύνσεις για φαγητό
    Στην πόλη που μοιάζει να φτιάχτηκε από ερωτευμένους αποκλειστικά για ερωτευμένους, το γλυκόπιοτο κρασί συνοδεύει πάντα τους θησαυρούς της θάλασσας και της αργολικής γης. Αυτά είναι τα καλύτερα τραπέζια του. 
Κακαναράκης 1986 
Οι παλιοί στάβλοι του Όθωνα έδωσαν τη θέση τους σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Ο καιρός ακόμα επιβάλει να καθίσουμε στις λευκές ξύλινες καρέκλες πάνω στο στενό. Με τις πρώτες βροχές θα μεταφερθούμε στο εσωτερικό, στο μεγάλο καναπέ από όπου θα παρατηρούμε την δημιουργική έξαρση στην κουζίνα μέσα από την μεγάλη τζαμαρία. Πρωταγωνίστρια η ιταλική κουζίνα αλλά και οι “πειραγμένες” ελληνικές γεύσεις: σκαλοπίνια με γλυκόξινη σάλτσαριζότο λαχανικών και φύλλα παρμεζάνας και φυσικά, το φημισμένο και ζουμερό μπιφτέκι της Αντωνίας. Πανηγυρικό φινάλε με σπιτικό, σοκολατένιο σουφλέ και παραδοσιακή καρυδόπιτα με παγωτό (Βασ. Όλγας 18, τηλ.: 27520 25371, www.kakanarakis.gr, από €14 το άτομο).

ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ

Μπαίνει ένας γάιδαρος σε ένα φούρνο και λέει στον φούρναρη:
- Δύο φραντζόλες ψωμί.

Ο ηρωικός Νικηταράς δεν έχει μνήμα, ούτε κανείς αναζήτησε τα οστά του


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 25.9.15 | 
 Ο Νικηταράς ήταν ο πιο ακαταπόνητος οπλαρχηγός του 1821. Παρών σε όλα σχεδόν τα πεδία των μαχών της Επανάστασης έλαβε το προσωνύμιο «Τουρκοφάγος». Δεν δέχθηκε καμία αμοιβή για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα. Τελικά πέθανε τυφλός και πάμπτωχος ακολουθώντας τη σκληρή μοίρα των περισσότερων αγωνιστών εκείνης της περιόδου.

Έκκληση για να επαναλειτουργήσει η ιστορική εκκλησία του Καποδίστρια στο Ναύπλιο (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 25.9.15 |  |  |  | 
  Έκκληση προς τον Δήμο Ναυπλιέων και την Μητρόπολη Αργολίδος έκανε ο ιστορικός, Λυκειάρχης στο 2 Λύκειο Ναυπλίου και αναπληρωτής Διευθυντης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας Βασίλης Χαραμής, για την αποκατάσταση των φθορών και ζημιών στο ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια που αυτές τις ημέρες γιορτάζουμε την μνήμη του και που παραμένει τα τελευταία χρόνια κλειστό λόγω επικινδυνότητας.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ " ΑΥΓΟ " 26-9-2015