ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ, ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ κατά τον φιλόσοφο Σωκράτη

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 


Λέγεται ότι μια μέρα, ενώ ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην εξοχή, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του. Ο Σωκράτης του απάντησε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει για τον μαθητή του, να του κάνει τρεις ερωτήσεις.

Γέgροντας Παΐσιος: Ο εξαγνισμός της καρδιάς.


Νοεμβρίου 21, 2014 — Χαράλαμπος
Γέρων Παΐσιος
– Γέροντα, ο Χριστός χωράει σε όλες τις καρδιές;
– O Χριστός χωράει, οι άνθρωποι δεν Τον χωράνε, γιατί δεν προσπαθούν να διορθωθούν.
Για να χωρέσει ο Χριστός μέσα μας, πρέπει να καθαρίσει η καρδιά. «Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί, ο Θεός…» (Ψαλμ. Ν” [50]12)

Απόφαση για την αγορά πιθανόν δύο πυραυλακάτων αποφασίζει η Κύπρος λόγω ΑΟΖ! ΕΚΤΑΚΤΟ

ΠΗΓΗ : " pentapostagma  " 

Posted: 
supervita1
ΕΚΤΑΚΤΟ
Η Κύπρος μετά τα τελευταία γεγνότα που διαδραματίστηκαν και διαδραματίζονται γύρω από την ΑΟΖ, αποφάσισε την πλέον ενδεδειγμένη λύση , αυτής της ενίσχυσης με ναυτικά μέσα για την προάσπιση των δικών της συμφερόντων, αναφέρει σήμερα ο κυπριακός τύπος.

Φαγητό αεροπλάνου σε… delivery

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 20, 2014 at 10:06 πμ, Last Updated: 
geuma-aeroplano

Όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν άνθρωποι που λατρεύουν τοφαγητό στο αεροπλάνο και δεν μπορούν να περιμένουν το επόμενό τους ταξίδι για να το γευτούν.

Κίνα και Ρωσία προετοιμάζονται στρατιωτικά έναντι της δύσης

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 20, 2014 at 8:28 πμ, Last Updated: 
russia-china
Η στάση των ΗΠΑ, της ΕΕ και της δύσης γενικότερα έχει φέρει ως άμεσο αποτέλεσμα την ακόμη μεγαλύτερη «σύσφιξη» των σχέσεων Ρωσίας και Κίνας, κάτι που σύμφωνα ακόμη και με αμερικανούς ειδικούς, θα «αναποδογυρίσει» τον κόσμο, όπως τον γνωρίζαμε έως σήμερα.

ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει σαρδελόρεγγα πατέ από τη Λετονία

ΠΗΓΗ : " pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 20, 2014 at 12:59 πμ, Last Updated: 
sprats
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Έλεγχος επιπέδων των Πολυκυκλικών Αρωματικών Υδρογονανθράκων (ΠΑΥ) στα τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία σαρδελόρεγγας πατέ και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους διαπιστώθηκε η υπέρβαση των ορίων σε Πολυκυκλικούς Αρωματικούς Υδρογονάνθρακες.

ΓΙΑ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ…

ΠΗΓΗ : " pentapostagma     " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 10:50 μμ, Last Updated: 
Φοιτητική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε μήνυση κατά του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, της Μασαχουσέτης και κατά του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας…
στο Τσάπελ Χιλ, τα οποία κατηγορεί για άσκηση φυλετικών διακρίσεων στις εισαγωγές των φοιτητών.

ΔΕΚΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΘΩΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,      " 

Posted: Νοεμβρίου 19, 2014 at 9:50 μμ, Last Updated: 
Δέκατα, πονοκέφαλος, βραδινή εφίδρωση και πόνος στο στομάχι. Ίσως όλα αυτά για εσάς να είναι αθώα συμπτώματα,…
που αποδίδετε σε μία εποχική ίωση, κρυολόγημα ή ακόμη και το άγχος και το φόρτο της δουλειάς.
Ωστόσο, οι ειδικοί φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη, καθώς επισημαίνουν ότι μπορεί να πρόκειται για κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Δείτε 10 από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα και με ποια σοβαρά προβλήματα υγείας μπορεί να σχετίζονται.
Πυρετός
Όταν υπάρχει πυρετική κίνηση για διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας- δέκα ημερών, θα πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε γιατρό. Μπορεί να υποκρύπτεται κάποια σοβαρή πάθηση (π.χ. καρκίνος ή φυματίωση).

Ταυτοποιήθηκαν αγνοούμενοι της 181 ΜΠΠ που έπεσαν ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ταυτοποιήθηκαν αγνοούμενοι της 181 ΜΠΠ που έπεσαν ηρωικά κατά την τουρκική εισβολή
ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΜΕ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ!
defencenet.gr
    Ταυτοποιήθηκαν αγνοούμενοι στρατιώτες της181ης Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού που διαλύθηκε κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής στηνΚύπρο όταν εγκλωβίστηκε στο Συγχαρί και έχασε 38 αξιωματικούς και πολλούς στρατιώτες. Ήδη, ενημερώνονται οι συγγενείς τους.
    Πηγές από τη Λευκωσία κάνουν λόγο για ταυτοποίηση (που έχει γίνει ή είναι σε εξέλιξη20 αξιωματικών και ανδρώντης ηρωικής Μοίρας, καθώς και άλλων τεσσάρων στελεχών τα οποία σχετίζονται με την Μοίρα. Όλοι οι αγνοούμενοι βρέθηκαν πρόσφατα σε δύο διαφορετικούς τάφους.  

Όλο το χρονοδιάγραμμα για τα αναδρομικά των στρατιωτικών

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 


Όλο το χρονοδιάγραμμα για τα αναδρομικά των ενστόλων στρατιωτικών
    Στις 27 Νοεμβρίου, μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό τουΔεκεμβρίου, θα λάβουν τα αναδρομικά Ιουλίου-Νοεμβρίου 2014 οι υπηρετούντες ένστολοι στρατιωτικοί, ενώ για τους συνταξιούχους η καταβολή θα γίνει στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Ιανουαρίου.

12 παράξενες ελληνικές λέξεις και τι σημαίνουν

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

12 παράξενες ελληνικές λέξεις και τι σημαίνουν
Το έστειλε ο Δημήτρης Ακριτίδης
    Η ελληνική γλώσσα δεν περιορίζεται μόνο στις πρωτότυπες ονομασίες. Κάνοντας μια σύντομη αναζήτηση σε κείμενα, ποιήματα, αλλά και «ντόπιες» ονομασίες ανακαλύπτουμε δεκάδες ελληνικές λέξεις τις οποίες αν δεν είχαμε λεξικό, πιθανώς να κατατάσσαμε στην κατηγορία της… προσβολής.
    Δείτε παρακάτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα.

21 Νοεμβρίου 1916: Το πλωτό νοσοκομείο Βρετανικός και αδελφό πλοίο του Τιτανικού βυθίζεται ανάμεσα στο ακρωτήριο του Σουνίου και του νησιού Κέα.

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 


    Ο Βρεταννικός (Britannic) ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια της γραμμής του Βορείου Ατλαντικού στις αρχές του 20ου αιώνα. Αν και δεν πρόλαβε να μπεί ποτέ σε ενεργό υπηρεσία λόγω της έναρξης του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έιναι αρκετά γνωστό επειδή ήταν αδελφό πλοίο του θρυλικού Τιτανικού (Titanic) και του δημοφιλούςΟλύμπικ (Olympic). Καθελκύστηκε στις 26 Φεβρουαρίου του 1914. Μετά την έκρηξη του πολέμου, επιτάχθηκε από το Βρετανικό Ναυαρχείοκαι μετατράπηκε βιαστικά σε πλωτό νοσοκομείο. Χρησιμοποιήθηκε με την ιδιότητα αυτή από το Βασιλικό Ναυτικό στη Μεσόγειο για την εκκένωση χιλιάδων τραυματιών από τα πολεμικά μέτωπα της Τουρκίας (εκστρατεία Καλλίπολης),των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Στα πλαίσια αυτών των επιχειρήσεων το γιγαντιαίο υπερωκεάνιο ολοκλήρωσε με επιτυχία 5 αποστολές, μεταφέροντας περίπου 15.000 τραυματίες στην Αγγλία.

21η Νοεμβρίου, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάζει η Ελλάδα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr      " 



Από τον Υπτγο ε.α. Αλέξανδρο Τρομπούκη
    Σήμερα, που η ορθόδοξη Χριστιανοσύνη γιορτάζει τα Εισόδια της Θεοτόκου, το Έθνος μας τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Στη μακρά και πολυτάραχη ιστορία του Ελληνισμού, το λαϊκό αίσθημα έχει συνδέσει το έθνος και την ελευθερία με τη θρησκεία, αναδεικνύοντας έτσι τη διαχρονική σύζευξη των δύο πόλων, της Πατρίδας και τηςΟρθοδοξίας. Αυτή η παράδοση και η πίστη του λαού μας καθιέρωσε και ως προστάτιδα των ενόπλων μας δυνάμεων την Υπεραγία Θεοτόκο, την Παναγία. Υπό τη σκέπη της Υπερμάχου Στρατηγού, οι Ένοπλες Δυνάμεις έγραψαν λαμπρές σελίδες ελληνικής ιστορίας και δόξας, υπερασπίζοντας τα ιερά και όσια της πατρίδας, με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους.

Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάστηκε στο Ναύπλιο

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr   " 





















 Με επισημότητα εορτάστηκε και φέτος η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ολόκληρη τη χώρα. Ειδικότερα στην πόλη του Ναυπλίου τελέσθηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Σουλάνδρο.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο χώρο προ του Ηρώου των πεσόντων στην λεωφόρο 25ης Μαρτίου. Κατάθεση στεφάνων έγινε από τους : Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλα, Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Α.Χειβιδόπουλο, τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, τον ανώτατο διοικητή φρουράς Ναυπλίου, τον αστυνομικό διευθυντή, τον Λιμενάρχη Ναυπλίου, τον διοικητή της Πυροσβεστικής, τον σύνδεσμο αποστράτων αξιωματικών, την ένωση αναπήρων και θυμάτων πολέμου, ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό τμήμα του ΚΕΜΧ Ναυπλίου.

Γέροντος Παϊσίου :Δε φορτώνουμε ένα βόδι όσο ένα άλογο.


Νοεμβρίου 21, 2014 — Χαράλαμπος
Γέρων Παΐσιος
— Είναι, μερικοί που συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους.

Ρήματα Ζωής: Όσο μιλάει το γαϊδούρι…


21 Νοεμβρίου 2014
Τα πατερικά βιβλία λένε ότι ο αββάς Νισθερώ απέκτησε φήμη άγιου ανδρός. Και πήγε άλλος και του λέει: 
7eMwN

Χταπόδι με μπάμιες στο φούρνο.

Νοεμβρίου 21, 2014 — Χαράλαμπος

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
  • Μερίδες : 4
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος ψησίματος : 2:0 h
  • Έτοιμο σε : 2:15 h
Οι κρητικοί μαγειρεύουν τις μπάμιες με ροφό, αλλού στην Ελλάδα θα τις βρεις με πεταλίδες ή καλαμαράκια. Γεγονός είναι, πως η μπάμια -φρέσκια ή κατεψυγμένη- παντρεύεται ιδανικά με τις θαλασσινές γεύσεις.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 21-11-2014


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Οι σκιές που συνθέτουν....


Όταν περνάμε μια δύσκολη φάση στην ζωή μας, διαμορφώνεται μέσα μας, μια πολύ γκρίζα απόχρωση, λίγο πριν από το απόλυτο σκοτάδι.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 3,75 ΔΙΣ. ΣΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ 9ΜΗΝΟ

ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 58% ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 2013

21/11/2014
Πλεόνασμα 3,75 δισ. ευρώ κατέγραψε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2014, έναντι 2,4 δισ. ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΟ 45% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

21/11/2014
Σχεδόν οι μισοί Έλληνες πολίτες δεν εμπιστεύονται καθόλου το πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ) για τους δείκτες ευημερίας 2013.