ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Οι 6 πιο απόκρημνες εκκλησιές της Αργολίδας


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12.6.15 | 
 Αν για να φτάσεις στο Θεό, χρειάζεται να «διανύσεις» χιλιόμετρα πίστης, τότε αυτό παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις εκκλησίες, τα μικρά θρησκευτικά οικοδομήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε δύσβατα σημεία της Αργολίδας.

ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΣ

 Το ΝΕΟ φύλλο της εφημερίδας μας « ΕΛΛΗΝΟΠΥΡΓΟΣ » (Καρδίτσης),ΤΡΙΜΉΝΟΥ  Απρ.-Μια.-Ιουν.2015.
Μπορείτε να την προωθήσετε στους συγχωριανούς μας και φίλους του χωριού μας.
.
 ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Στα... άδυτα της Προεδρικής Φρουράς



Στα... άδυτα της Προεδρικής Φρουράς 

 

 

Το επίλεκτο σώμα απόδοσης τιμών του ελληνικού στρατού

Είθισται στο στρατό να υπάρχει ο διαχωρισμός μεταξύ νέων και παλιών. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Προεδρική Φρουρά. Οι ρόλοι του «παλιού» και του «νέου» είναι και εκεί υπαρκτοί.

Ρεπορτάζ: Γιώργος ΛαμπίρηςΦωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Οι… παλιοί, αφήνουν μουστάκι, το οποίο σηματοδοτεί την πολύμηνη εμπειρία τους στο Σώμα, αποτελώντας σεβαστά πρόσωπα για τους νεότερους. Ωστόσο, οι ομοιότητες της Προεδρικής Φρουράς με τα υπόλοιπα σώματα του στρατού ξηράς, φαίνεται να ξεκινούν και να καταλήγουν κάπου εκεί. Γιατί σε όλα τα υπόλοιπα σημεία, η επίλεκτη αυτή στρατιωτική μονάδα διαφέρει.

Σήμερα, η ύπαρξη του συγκεκριμένου σώματος σχετίζεται αποκλειστικά με την απόδοση τιμών, ενώ στα πρώτα χρόνια της δημιουργίας της συμμετείχε και σε μάχες.

Για να γίνει κάποιος εύζωνας θα πρέπει να αντέξει στη σκληρή πειθαρχία και την πίεση που απαιτεί η εκπαίδευση. Όσοι υπηρετούν στην Προεδρική Φρουρά, έχουν πάντως να λένε ότι είναι η πιο τιμητική θέση στα στρατιωτικά τους καθήκοντα. Όπως λένε οι ίδιοι νιώθουν ευγνωμοσύνη που τους δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσουν στη μονάδα, ενώ μεγαλύτερο άγχος τους είναι να μην απομυθοποιήσουν στα μάτια του κόσμου, αυτό το οποίο πιστεύει ο κόσμος για εκείνους.


Πρόσωπο και άτομο



          Υπάρχει μία ριζική διαφορά ανάμεσα το πρόσωπο και το άτομο.
            Το πρόσωπο είναι μία ύπαρξη κοινωνίας, ενώ το άτομο μία φιγούρα διάσπασης. Το μεν είναι ανοιχτό στον Θεό και τους άλλους, το δε είναι εγωιστικό και επικεντρωμένο γύρω από τον εαυτό του.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 12-6-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com  " 

«ΜΙΝΙ» ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ

12/06/2015
Κατατέθηκε στη Βουλή χτες το απόγευμα το «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει ως στόχο να διορθώσει μέρος των αδικιών που υπάρχουν στους φορολογικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί και ισχύουν τα τελευταία χρόνια.