ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τὰ καθήκοντά μας τὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα +Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 12, 2014 at 7:00 am, Last Updated: April 11, 2014 at 6:07 pm
Αυγουστίνος Καντιώτης
«Τῶν παθῶν τοῦ Κυρίου τὰς ἀπαρχὰς ἡ παροῦσα ἡμέρα λαμπροφορεῖ. Δεῦτε οὖν, φιλέορτοι, ὑπαντήσωμεν ᾄσμασιν…» (κάθ. Μ. Δευτ.)
Φθάσαμε, ἀγαπητοί μου, στὰ σωτήρια πάθη τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, στὴ Μεγάλη Ἑβδομάδα. Ἡ ἑβδομάδα αὐτὴ λέγεται Μεγάλη, διότι μέσα στὶς 168 ὧρες της, ἀπὸ σήμερα μέχρι τὴ νύχτα τῆς Ἀναστάσεως, τιμῶνται μεγάλα γεγονότα, μοναδικὰ καὶ κοσμοϊστορικά, ποὺ συγκλόνισαν τὰ ἐπίγεια καὶ τὰ οὐράνια καὶ τὰ καταχθόνια. Γι᾿ αὐτὸ ἡ ἑβδομάδα αὐτὴ ὀνομάζεται Μεγάλη· ἀλλὰ καὶ γι᾽ αὐτὸ δὲν θὰ πρέπῃ νὰ περάσῃ ὅπως οἱ ἄλλες.

Κυριακή των Βαΐων: Ιερή Υπόσχεση (Αλεξάνδρου Σμέμαν)

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma   "

Posted: April 12, 2014 at 2:00 am, Last Updated: April 11, 2014 at 5:32 pm
Κυριακή των Βαΐων Ιερή Υπόσχεση
Σε όλη τη διάρκεια της επί γης ζωής του Ιησού Χριστού, η σεμνή είσοδός Του στην Αγία Πόλη ήταν το μόνο ορατό σημείο θριάμβου. Μέχρι αυτή τη μέρα ο Ιησούς έδειχνε επίμονη άρνηση σε κάθε περίπτωση θριάμβου και δόξας Του. Έξι μέρες όμως πριν το Πάσχα, όχι μόνο δέχτηκε να δοξαστεί, αλλά ο ίδιος προκάλεσε και οργάνωσε αυτή τη δόξα. Κάνοντας αυτό που προανήγγειλε ο προφήτης Ζαχαρίας: «ιδού ο Βασιλεύς σου έρχεται σοι… πραύς και επιβεβηπώς επί υποζύγιον και πώλον νέον» (Ζαχ. 9, 9), φανέρωσε ότι ήθελε να επιδοκιμαστεί και να αναγνωριστεί ως Μεσσίας, Βασιλέας και Λυτρωτής του Ισραήλ.

Ο Σάμου Ευσέβιος για τους ”Μάρτυρες του Ιεχωβά”

ΠΗΓΗ :  "  pentapostagma    " 

Posted: April 12, 2014 at 12:00 am, Last Updated: April 11, 2014 at 5:24 pm
Σάμου και Ικαρίας ΕυσέβιοςἈγαπητοί μου Πατέρες καί Ἀδελφοί,
«Σήμερον ἡ χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἡμᾶς συνήγαγεν».
Ὅπως ψάλλουμε ἀπό χθές, μάς σύναξε ἡ χάρις τοῦ Ἁγίου Πνεύματος καί ἐφέτος γιά νά ὑποδεχθοῦμε τό Νικητή τοῦ θανάτου, Χριστό, κρατώντας τά βαΐα τῶν φοινίκων μέ τά δαφνόφυλλα, ὡς τῆς νίκης σύμβολα, εἰσερχόμενοι στήν Ἁγία καί Μεγάλη Ἑβδομάδα.

Ανακαλύπτοντας χαμένα Eλληνικά βασίλεια στη Βακτρία και την Ινδία.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: April 11, 2014 at 11:28 pm
Indiana_Jones-AlexanderΈνα ανεκτίμητης αξίας χρυσό νόμισμα που «φωτογραφίζει» τη μάχη του μεγάλου στρατηλάτη με τον Πώρο και αποτελεί το πρώτο «πορτρέτο» του, βρέθηκε από τον δρα Όσμουντ Μποπεράτσι, που ερευνά περιοχές όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, φέρνοντας στο φως ολόκληρα βασίλεια.

“ΗΝΙΟΧΟΣ 2014″ Εντυπωσίασαν οι Μονάδες Α/Α ΠΒ του Ε.Σ (ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma      " 

Posted: April 11, 2014 at 9:49 pm
OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟλοκληρώθηκε σήμερα 11 Απριλίου ο “ΗΝΙΟΧΟΣ 2014″ μια άσκηση η οποία κατέδειξε εκτός από το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και τις εξαιρετικές διαθεσιμότητες των οπλικών συστημάτων.

Ένα χωριό επενδύει στα φωτοβολταϊκά κόντρα στα μονοπώλια της ενέργειας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   "

Posted: April 11, 2014 at 9:12 pm
repowerbalcombe-113908Το μικρό χωριό Balcombe στο δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας είναι ένας γραφικός τόπος όπου τα πράγματα κυλούν αργά χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις.
Στην πραγματικότητα “ήταν” μέχρι που η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία εξόρυξης σχιστολιθικού αερίουμε τη μέθοδο της υδραυλικής ρωγμάτωσης, ηCuadrilla Resources, ανακοίνωσε τα σχέδιά της να διενεργήσει ερευνητικές εξορύξεις σε απόσταση μόλις οκτώ χιλιόμετρα από το χωριό.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ!!!ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ Η ΜΟΣΧΑ!!!!

ΠΗΓΗ:  "  pentapostagma     " 

Posted: April 11, 2014 at 8:56 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 10:02 pm
79467_619Το USS Donald Cook, ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό εξοπλισμένο με το πανίσχυρο αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, πέρασε την Πέμπτη τον Βόσπορο και εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα, με τη Ρωσία να ισχυρίζεται ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει μια αρμάδα (πολεμικό στόλο) στην περιοχή.

Ξεκίνησε η εφαρμογή του νομοθετήματος για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: April 11, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: April 11, 2014 at 6:08 pm
ASTYNOMIKOI_533_355-474x315Σε χρόνο-ρεκόρ ξεκίνησε η εφαρμογή του νομοθετήματος για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, μία μόλις εβδομάδα μετά τη δημοσίευση του ν. 4249/2014, με τη λειτουργία των Κεντρικών Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με τη νέα τους δομή και με την Απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Aggele mou



ΠΗΓΗ : "  ΥοuTube     " ΑΠΟ   kalogeri bil

Πανσέληνος Χάρις Αλεξίου ♪♫•*¨*•.¸¸❤



ΠΗΓΗ : " You Tube "  ΑΠΟ

ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ = ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΦΕΓΓΑΡΙ ΑΠΟΨΕ



ΠΗΓΗ : ΠΗΓΗ :  "    Youtube   "   ΑΠΟ LEONIDAS GIOVANOPOULOS  ΜΕΣΩ GOOGLE 

ΤΕΡΖΗΣ - ΓΚΡΙΖΑ ΠΟΛΗ



ΠΗΓΗ :  "    Youtube   "   ΑΠΟ LEONIDAS GIOVANOPOULOS  ΜΕΣΩ GOOGLE 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΖΗΣ- ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ



ΠΗΓΗ :  "    Youtude   "   ΑΠΟ LEONIDAS GIOVANOPOULOS  ΜΕΣΩ GOOGLE 

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS



  • Μύγα
    -Τί περνάει από το μυαλό μιας μύγας όταν συγκρούεται με το παμπρίζ ενός αυτοκινήτου;-Ο κώλος της!
  • Τα δυο μυρμήγκια
    Δύο μυρμήγκια, κάνουν ποδήλατο στην έρημο. Σε μια στιγμή, το ένα σταματάει ξαφνικά. - "Γιατί σταμάτησες...
  • Τι κοινό ...
    Τι κοινό έχουν ένα μπουκάλι μπύρας και μια ξανθιά;Είναι και τα δύο κενά απ το λαιμό και πάνω.

Η κονσέρβα, ΤΑ ΔΥΟ ΣΠΙΡΤΑ..., Η ΞΑΝΘΙΑ ΝΑΥΑΓΟΣ, Η Γάτα βλέπει τηλεόραση

Η κονσέρβα

Ήταν μια οικογένεια ανθρωποφάγων. Ξαφνικά περνάει ένα αεροπλάνο από πάνω τους , και ο γιος ρωτάει τον πατέρα του: 
- Μπαμπά, τι είναι αυτό; 
- Κονσέρβα! του λέει ο πατέρας του.

ΤΑ ΔΥΟ ΣΠΙΡΤΑ...

Μια φορά ήταν δύο σπίρτα και έπαιζαν 21!
- Και τι έγινε μετά;
- Το ένα κάηκε!

Νότης Σφακιανάκης - Άκου βρε φίλε - Akou Vre File - N. Sfakianakis



ΠΗΓΗ :  "    Youtude   "   ΑΠΟ LEONIDAS GIOVANOPOULOS  ΜΕΣΩ GOOGLE 

Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.


Αφού έφερε εις πέρας τη Ρωσική Επανάσταση, κατάργησε τις ταξικές διακρίσεις και αφιέρωσε όλη τη ζωή του στον κομμουνισμό, ο Λένιν τελικά πεθαίνει.
Επειδή είναι άθεος και είχε καταδιώξει τους θρησκευόμενους, καταδικάζεται να πάει στην Κόλαση.
Φθάνοντας εκεί διαπιστώνει ότι η κατάσταση είναι χειρότερη κι από τη Γη: οι καταδικασμένοι υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια, τα τρόφιμα δεν επαρκούν για όλους, οι δαίμονες δεν είναι οργανωμένοι, ο Σατανάς συμπεριφέρεται ως απολυταρχικός μονάρχης ­ χωρίς να δείχνει τον παραμικρό σεβασμό για τους υπαλλήλους του ή για τις ψυχές που υποφέρουν το αιώνιο μαρτύριο.
Αγανακτισμένος ο Λένιν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του:

Ασπιρίνες


Πάει να πιάσει μια δουλειά σαν διευθυντής πωλήσεων σε μία πολυεθνική εταιρία και εκεί ο γενικός διευθυντής του έκανε πρώτα ένα interview για να δει αν ήταν καλός για τη δουλειά. Μετά από ένα ικανοποητικό interview του λέει:
- Ξέρετε κύριε Παπαδόπουλε, αν και έχετε όλα τα προσόντα για το πόστο, δεν μπορώ να σας βάλω διευθυντή πωλήσεων γιατί αυτή η θέση έχει να κάνει με πολύ κόσμο που θα σας βλέπει και αυτό το τικ στο μάτι σας είναι πολύ ενοχλητικό και κάποιοι μπορεί να προσβληθούν κιόλας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΦΡΑΣΗΣ


η δυναμη της φρασης
του Σωκράτη Π. Μάσσια
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο καθένας μας, ανάλογα και με τις γνώσεις του, κατά τη διεξαγωγή μιας απλής ή προγραμματισμένης συζήτησης πάνω σε ένα θέμα ή όταν συντάσσει και απευθύνει μια επιστολή σε κάποιον ή ακόμα όταν ένας μαθητής γράφει μια έκθεση, έχει οδηγηθεί με άνεση στην ακριβή απόδοση ενός νοήματος ανακαλώντας στη μνήμη του και χρησιμοποιώντας μια παγιωμένη και πολύ ετοιμόλογη φράση και με τον τρόπο αυτό έχει βγεί από γλωσσικά αδιέξοδα και αδυναμίες διάρθρωσης του λόγου. Μιλάμε για φράσεις που έχουν “αλεστεί” στη λαϊκή γλωσσική “μυλόπετρα” και έχουν πλέον παγιωθεί στο γλωσσικό ιδίωμα και χρησιμοποιούνται απ’ όλους σχεδόν τους ανθρώπους, ανεξάρτητα και πέρα από το γνωστικό επίπεδο και τον πλούτο γνώσεων που ο καθένας διαθέτει. Θα έλεγα μάλιστα ότι οι φράσεις αυτές χρησιμοποιούνται συχνά από άτομα με χαμηλό δείκτη γνώσεων είτε διότι αδυνατούν να εκφράσουν, να διατυπώσουν και να μεταδώσουν στον συνομιλητή τους το ακριβές νόημα που έχουν στο μυαλό τους είτε γιατί αρέσκονται στις κατά το πλείστον λαϊκές αυτές φράσεις, που τους είναι και περισσότερο προσιτές και ελκυστικές και πιο εύκολα έχουν αποτυπωθεί στο μνημονικό τους.

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ


κωνσταντινουπολη
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Η επαναφορά της χερσονήσου της Κριμαίας στην Ρωσία μετά την γνωστή κρίση που ξέσπασε στην Ουκρανία, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα για την αναμενομένη κάθοδο και κατάληψη από τους Ρώσους του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, υποστηρίζει σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην τουρκική εφημερίδα MilliGazete, ο πολύ γνωστός Τούρκος ιστορικός, Halık İnalcık. Σύμφωνα με τον Τούρκο ιστορικό, η Σεβαστούπολη είναι η αρχή της νέας καθόδου των Ρώσων προς το νότο, υλοποιώντας ένα παλιό ιστορικό αλλά και στρατηγικό αίτημα που ήθελε την Ρωσία να προχωρεί νότια και να γίνεται κυρίαρχος της Κωνσταντινούπολης και του Βοσπόρου και στη συνέχεια των στενών του Ελλησπόντου, ελέγχοντας έτσι τις διόδους προς μια ρώσικης κυριαρχίας Μαύρη Θάλασσα.

Dimitris Mitropanos Gia Sena Mono



Για να μην ξεχνάμε τους καλούς τραγουδιστές

ΠΗΓΗ :  " Youtube  "