ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Entertainment Οι χώρες που δεν θα γιορτάσουν ποτέ τον Αγιο Βαλεντίνο


Οι χώρες που δεν θα γιορτάσουν ποτέ τον Αγιο Βαλεντίνο

Πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία να γιορτάσει κανείς την αγάπη και τον ρομαντισμό. Κάθε χρόνο, ανήμερα της 14ης Φεβρουαρίου διακινούνται διεθνώς πάνω από 200 εκατ. τριαντάφυλλα, ενώ μόνο στις ΗΠΑ πωλούνται περίπου 180 εκατομμύρια ευχετήριες κάρτες για ερωτευμένους. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλες οι γωνιές του πλανήτη υποδέχονται με χαρά τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.
Αντίθετα, υπάρχουν μερικές χώρες που έχουν απαγορέψει τον εορτασμό της αγάπης, είτε για λόγους θρησκευτικούς είτε εθιμοτυπικούς.
Σημειώνεται ότι η ακριβής προέλευση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να είχε αρχίσει επ' αφορμής μιας παλιάς ρωμαϊκής γιορτής, γνωστή ως Λουπερκάλια (Lupercalia), η οποία γιορταζόταν από 13 έως 15 Φεβρουαρίου και περιλάμβανε σφαγή ζώων, παντρολογήματα και μια τελετουργία γονιμότητας. Μια άλλη εκδοχή είναι ότι ξεκίνησε ως ο λειτουργικός εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι.
Η παράδοση αυτή ωστόσο κάθε άλλο παρά συγκινεί κάποιες χώρες της Ανατολής, οι οποίες βασιζόμενες στην ιδέα ότι η «ημέρα των ερωτευμένων» ενθαρρύνει το περιστασιακό και εκτός γάμου σeξ και την κατανάλωση αλκοόλ