ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μια τρυφερή ιστορία που σημαίνει τόσα πολλά…

Βασισμένη σε πραγματικό περιστατικό η ταινία μικρού μήκους «CHALK», 
διηγείται την ιστορία ενός μικρού παιδιού στην Ινδία που αντί να παίξει με
 τους φίλους του στο προαύλιο του σχολείου αποφασίζει να ζωγραφίσει 
κάτι στο πάτωμα με κιμωλία.

Η εξομολόγηση της μάνας που δεν έγινε...


Μία μάνα πήγε το παιδάκι της να εξομολογηθεί, όταν αυτή ήταν στο δημοτικό.
Σκεφτόταν, «θα το πάω τώρα, από μικρό, να το ‘χω σίγουρο ότι θα είναι προσεκτικό, ότι θα το φυλάξει ο Θεός και θα ‘ναι στο δρόμο του. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο που θα μπορούσα να έχω κάνει». Έτσι σκεφτόταν.

ΟΜΟΡΦΙΑ και ΓΥΝΑΙΚΕΣ πάει ΠΑΚΕΤΟ


Η ομορφιά ήταν πάντα το ζητούμενο και ειδικά οι γυναίκες έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διατηρηθούν νέες και ωραίες. Εξίσου ενδιαφέροντες ήταν και οι διαγωνισμοί που αποδείκνυαν την ομορφιά τους. Κάποιοι από αυτούς ευτυχώς δεν γίνονται πια.
 
Ένας αστυνομικός σε ρόλο κριτή για τον πιο ωραίο αστράγαλο στο Λονδίνο του 1930.

A%20police%20officer%20judges%20an%20ankle%20competition%20in%20London.%20%5B1930%5D

Περιστέρη: Η Αμφίπολη χρονολογείται στο 325-300 π.Χ.

Εφημερίδα των Συντακτών


ΕΛΛΑΔΑamfipoli22

Περιστέρη: Η Αμφίπολη χρονολογείται στο 325-300 π.Χ.

Η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη εμμένει στη θέση της για τη χρονολόγηση του Τύμβου Καστά στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ. Αντικρούει υποθέσεις εργασίας συναδέλφων της, που κάνουν λόγο περί χρονολόγησης στα ρωμαϊκά χρόνια.
       
Την πεποίθηση ότι το ανασκαφικό έργο στον τύμβο Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, αφορά μνημείο του τελευταίου τετάρτου του 4ου αιώνα π.Χ., εξέφρασε η προϊσταμένη της ΚΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου στο ΤΕΑΠΑΣΑ για να αποφύγει το ΕΤΕΑ

Περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου στο ΤΕΑΠΑΣΑ για να αποφύγει το ΕΤΕΑ


Περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου στο ΤΕΑΠΑΣΑ για να αποφύγει το ΕΤΕΑ ΤΕΑΠΑΣΑΕΤΕΑ 18/09/2014 - 16:39 Αξιολόγηση:5 1 2 3 4 5 (1Ψήφος) Περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου στο ΤΕΑΠΑΣΑ για να αποφύγει το ΕΤΕΑ Περιθώριο έως 31 Δεκεμβρίου στο ΤΕΑΠΑΣΑ για να αποφύγει το ΕΤΕΑ Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου έχει περιθώριο το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας (ΤΕΑΠΑΣΑ) αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (Τ.Ε.Α.Π.Ι.Ε.Ν.) αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, να ετοιμάσουν τις απαραίτητες αναλογιστικές μελέτες που απαιτούνται και τα καταστατικά για να μετατραπούν σε επαγγελματικά ταμεία (νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου).

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ

Ήταν μια γριά που ήθελε να πάρει το παπαγάλο της στην εκκλησία. Έτσι την Κυριακή πήγε στην εκκλησία, αλλά ξέχασε τον παπαγάλο στο σπίτι. Βγαίνει έξω απ την εκκλησία και φωνάζει έναν τάξιτζη και του λέει: 

ΤΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ;

O Ιησούς, φανερά ανήσυχος, συγκέντρωσε όλους τους Αποστόλους του σε ένα έκτακτο συνέδριο, εξαιτίας του προβλήματος της ταχείας αύξησης κατανάλωσης ναρκωτικών που επικρατεί σε όλη τη γη.

ΑΝΔΡΟΓΥΝΑ

Ένας Aνδρας θα πληρώσει 2 χιλιάρικα για κάτι που αξίζει 1 χιλιάρικο επειδή το θέλει . Μια γυναίκα θα πληρώσει 1 χιλιάρικο κάτι που αξίζει 2 χιλιάρικα αν και ΔΕΝ το θέλει .
Μια γυναίκα ανησυχεί για το μέλλον μέχρι που να παντρευτεί .Ένας άντρας δεν ανησυχεί για το μέλλον μέχρι που να παντρευτεί .

5 αρνητικά και 1 θετικό

Ο Κωστίκας ήταν βοσκός και αποφασίζει να πάει για δουλειά στη Γερμανία γιατί δεν ήταν ικανοποιημένος με τα λεφτά που έβγαζε. Αφήνει τα πρόβατα του στο Γιωρίκα και φεύγει.

ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΕΠΤΑΕΤΕΣ ΟΜΟΛΟΓΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ

18/09/2014
Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και επισημαίνει ότι η Αθήνα προτίθεται ως το τέλος του έτους να εκδώσει επταετές ομόλογο.

ΕΕ: Ενισχύσεις για απολυμένους σε Ελλάδα

ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

18/09/2014
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την παροχή βοήθειας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση στους απολυμένους.

Αποπληθωρισμός στην Ελλάδα - Σταθερά στην Ευρωζώνη

Σε αναμονή για τα stress test

18/09/2014
Στο μήκος του αποπληθωρισμού κινήθηκε η Ελλάδα και τον Αύγουστο, την ώρα που το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Παγκόσμιες διακρίσεις συνεχίζουν να κατακτούν οι Έλληνες επιστήμονες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας!




 
                               
                                                                                

                                                      Αθήνα 18 Σεπτεμβρίου 2014

                        ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Παγκόσμιες διακρίσεις συνεχίζουν να κατακτούν οι Έλληνες επιστήμονες παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας!
Την τελευταία διάκριση απέσπασε από το Γερμανικό Οργανισμό TEMOS και το διεθνές  DIPLOMATIC  COUNCIL, ο Επ. Καθηγητής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου  Αθηνών, κ. Νικόλαος Σ.  Κουβελάς και οι συνεργάτες του στηνEurodentica  Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα !

Ανησυχία στους ενστόλους για τις επικουρικές και το εφάπαξ

ΠΗΓΗ : " http://www.kathimerini.gr      "
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητεί να επισπευσθούν οι διαδικασίες για τον καθορισμό της ρήτρας αξιόμαχου και του συντελεστή βιωσιμότητας. Πρόκειται για παράγοντες καθοριστικούς για το μέλλον του Ταμείου και το ύψος των μελλοντικών παροχών.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Εντονη ανησυχία επικρατεί στους κόλπους των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών, καθώς απομένουν περίπου 100 μέρες μέχρι το τέλος του χρόνου κι ακόμη δεν γνωρίζουν την τύχη των επικουρικών τους Ταμείων και των εφάπαξ τους. Ο νόμος που πέρασε εν μέσω έντονων αντιδράσεων, στο τέλος Ιουλίου, δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιδρυμάτων Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ) σε επαγγελματικά Ταμεία, έως τις 31/12/2014. Παράλληλα, ορίζει ότι έως το τέλος Οκτωβρίου πρέπει να καθοριστούν με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών οι τεχνικές παράμετροι από τις οποίες θα προκύψει ο συντελεστής βιωσιμότητας ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ετησίων ελλειμμάτων για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και τους ειδικούς κλάδους και λογαριασμούς των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού. Ειδικά για τα Ταμεία εφάπαξ, η απόφαση πρέπει να ενσωματώνει και τη «ρήτρα διασφάλισης αξιόμαχου». Οι εκπρόσωποι των ενστόλων βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να αποφασίσουν τη μετατροπή του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Ταμείο επαγγελματικής ασφάλισης ή την ένταξή του στο επικουρικό των μισθωτών (ΕΤΕΑ).

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΗΓΗ : "    ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    "

Ανακοίνωση Μ.Τ.Σ. για πληρωμή ΒΟΕΑ μηνός Αυγούστου 2014...


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στα δικαιούχα του Β.Ο.Ε.Α. τέκνα, τα οποία έχουν υποβάλει στο Ταμείο τη σχετική αίτηση για τη χορήγησή του το μήνα Αύγουστο του έτους 2014,

Μελετάται να επιστραφεί στους Στρατιωτικούς το 40% του ποσού που περικόπηκε...



Κάθε μήνα θα αυξηθεί ο μισθός από 30 έως 400 ευρώ,ανάλογα με τον βαθμό και τα χρόνια υπηρεσίας σε όλους τους κλάδους. 
Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι με αυτό το σενάριο θα ικανοποιήσουν εν μέρει και τους ένστολους και τις ανάγκες του προϋπολογισμού για να μην εκτροχιαστεί.