ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Tα Μετοχικά Ταμεία που ανήκουν; Στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή στο Υπουργείο Εργασίας;



Γράφει ο
Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα)


Σύμφωνα με πρόσφατο ανηρτημένο έγγραφο στο διαδίκτυο ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού απέστειλε προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού στις 14 Απριλίου 2014 τις αρνητικές διατάξεις που θεσπίστηκαν με τον Νόμο 4254 του 2014 οι οποίες μειώνουν τα έσοδα του Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού και αλλάζουν βασικές λειτουργίες του. Από τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Νόμου 4254 καταργούνται, από 1ης Ιουλίου 2014 συγκεκριμένες πηγές εσόδων του Μ.Τ.Ν. που συνεπάγονται ετήσια απώλεια 12% περίπου από τις συνολικές εισροές της ευρύτερης κατηγορίας κοινωνικοί πόροι - τέλη - δικαιώματα και ένσημα. Επίσης απώλειες διαφαίνονται και για τους Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Ν. και Ε.ΛΟ.Α.Ν. από την εφαρμογή των διατάξεων των σχετικών νόμων που αφορούν σε έσοδα από εισπραττόμενα τέλη δικαιώματα για παροχή υπηρεσιών του Λιμενικού Σώματος σε τρίτους.......>>

Κινήσεις αποτροπής των ερευνών – Τουρκικά τετελεσμένα για να σταματήσει η Λευκωσία τη διαδικασία εξόρυξης

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma   " 

Posted: May 4, 2014 at 11:00 am, Last Updated: May 4, 2014 at 12:38 am
τουρκικά-τετελεσμένα-για-να-σταματήσει-η-λευκορωσία-τη-διαδικασία-εξόρυξηςΤου Κώστα Βενιζέλου – philenews.com, mignatiou.com
Η κατάθεση στα Ηνωμένα Έθνη  της συμφωνίας Τουρκίας-ψευδοκράτους για τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας, αποτελεί την απάντηση στις έρευνες που διεξάγει η Κυπριακή Δημοκρατία για εξόρυξη φυσικού αερίου. Στόχος δε της τουρκικής πλευράς είναι η αποτροπή των σχεδιασμών της Λευκωσίας διά της επιβολής τετελεσμένων και συζήτηση στη βάση των προτάσεων Έρογλου. Μετά την τοποθέτηση του τουρκικού ΥΠΕΞ στα διαβήματα της Λευκωσίας για την κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης της Άγκυρας, χθες έσπευσε να αντιδράσει και το ψευδοκράτος.

Η οικοδόμηση των πυραμίδων: Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του ανθρώπινου πολιτισμού ίσως βρήκε απάντηση

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     "

Posted: May 3, 2014 at 10:00 pm, Last Updated: May 3, 2014 at 1:37 pm
η-οικοδόμηση-των-πυραμίδων-ένα-μεγάλο-μυστήριο-ίσως-βρήκε-απάντηση Ένα από τα μεγάλα μυστήρια του ανθρώπινου πολιτισμού ίσως βρήκε απάντηση.
Πώς μετέφεραν οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι τις τεράστιες πέτρες, με τις οποίες έφτιαξαν τις ΠυραμίδεςΗ οικοδόμηση μιας πυραμίδας δεν είναι εύκολη υπόθεση – ειδικά όταν πρόκειται να μεταφερθούν βαριές πέτρες στην καυτή έρημο.
Φυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το τρόπο που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι μετέφεραν τις γιγάντιες πέτρες στην άμμο.

Oι ασκητές που ζουν στα φοβερά Καρούλια του Άγιου Όρους

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: May 3, 2014 at 5:24 pm, Last Updated: May 3, 2014 at 4:14 pm
karouliaΔεν ξέρω αν έτυχε ποτέ να διαβάσετε ή ν᾿ ακούσετε κάτι για τα φρικτά Καρούλια. Τον τρομακτικό και απρόσιτο εκείνο γκρεμό στα ΝΔ της Χερσονήσου του Άθω, που είναι γνωστός μόνο από φωτογραφίες και σλάιτς ή θεωρητικές αφηγήσεις προσκυνητών, οι οποίοι ταξιδεύοντας για τη Λαύρα είχαν τη δυνατότητα να τα περιεργαστούν μέσα από το καραβάκι.

Τράπεζα σπόρων στην Εύβοια

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: May 3, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: May 3, 2014 at 12:36 pm
τράπεζα-σπόρων-στην-εύβοιαΗ βιοποικιλότητα είναι σημαντική για τις καλλιέργειες για διάφορους λόγους. Ο κύριος λόγος είναι όμως ότι οι καλλιέργειες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε περιπτώσεις μονοκαλλιέργειας. Μια ασθένεια η οποία  εξελίχθηκε, θα μπορούσε  να προσβάλει τις μονοκαλλιέργειες και  να τις καταστρέψει  σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο αφανισμός της βιοποικιλότητας , με την χρήση υβριδίων και Γ.Τ.Ο.(γενετικά τροποποιημένων οργανισμών)  δημιουργεί τεράστια κρίση τόσο για τη γεωργία όσο και για την ασφάλεια των τροφίμων .

Σταματήστε την κατάχρηση των χημικών φαρμάκων για το καλό των παιδιών σας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: May 3, 2014 at 4:00 pm, Last Updated: May 3, 2014 at 12:27 pm
σταματήστε-την-κατάχρηση-των-χημικών-φαρμάκων Σταματήστε την κατάχρηση των χημικών φαρμάκων για το καλό των παιδιών σας
Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι πλέον η μεγαλύτερη απειλή της ανθρωπότητας. Με όχημα τη συμβατική ιατρική και τους γιατρούς που υποκύπτουν στις πιέσεις τους και στο κέρδος, οι φαρμακοβιομηχανίες είναι και θα είναι υπεύθυνες για την εξαθλίωση της υγείας του ανθρώπου. Καταλάβετε ότι με κάθε κατάχρηση φαρμάκου, δημιουργείτε ένα επιπλέον κίνδυνο για τα παιδιά σας και τους συνανθρώπους σας.

Τα 5 παράξενα πράγματα που τρώμε κάθε μέρα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: May 3, 2014 at 3:00 pm, Last Updated: May 3, 2014 at 12:16 pm
τα-5-παράξενα-πράγματα-που-τρώμε-κάθε-μέρα Τα ανθυγιεινά προϊόντα οι περισσότεροι τα ξέρουμε και ή τα αποφεύγουμε εντελώς από τη διατροφή μας ή τα καταναλώνουμε σε μικρή ποσότητα αν δεν μπορούμε  να κάνουμε αλλιώς. Ξέρετε όμως πως υπάρχουν και προϊόντα που τρώμε καθημερινά τα οποία περιέχουν βλαβερέςουσίες για την υγεία μας και μάλιστα εμείς ούτε καν το γνωρίζουμε; Δείτε λοιπόν στη συνέχεια 5 πράγματα που εν αγνοία μας τρώμε καθημερινά …
Το ρύζι είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα τρόφιμα που σε πολλούς υπάρχει σχεδόν σε καθημερινή βάση στο τραπέζι. Κι όμως μελέτες έχουν δείξει πως μπορεί να περιέχει μη ασφαλή επίπεδα της τοξικής ουσίας αρσενικού. Σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν από το Consumer Reports, το περιοδικό της αμερικανικής ένωσης καταναλωτών, εκείνοι που έτρωγαν πολύ ρύζι είχαν 44% υψηλότερα επίπεδα αρσενικού στο σώμα τους από ό,τι εκείνοι που δεν έτρωγαν συχνά.

''Μια σύγχρονη Μυροφόρος''

Η νέα Αγία της Καστοριάς.Εκοιμήθη το 1974.Αγιοκατατάχθηκε πρόπερσυ.Οι της γύρω περιοχής την ενθυμούνται,διότι είναι ζωντανοί και σήμερα.Ευωδιάζουν τα λείψανά της.Μαρτυρίες θαυμαστών γεγονότων και πολλών θαυμάτων.Ναι σε τέτοια εποχή ζούμε.Εποχή Αγίων.

Πέρυσι αγιοκατατάχθηκαν οι΄Α:γιοι Μελέτιος ο Ρόδιος (=από την Ρόδο) και ο Άγιος Πορφύριος ,ο καλόγτερος της Ομονοίας.Λίαν προσεχώς η αγιοκατάταξη του Γέροντος Παϊσίου του Α:γιορείτου.Πληθώρα Αγίων αναδεικνύει η σημερινή εποχή.
Δόξα σοι ο Θεός.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


''Μια σύγχρονη Μυροφόρος''

 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kleisoura
Αδελφοί μου αγαπητοί, Χριστός ανέστη!
Η σημερινή Κυριακή, η τρίτη του Ιερού Πεντηκοσταρίου, στην γλώσσα της Εκκλησίας μας ονομάζεται Κυριακή των Μυροφόρων.
Τιμώνται, δηλαδή, από την Αγία μας Εκκλησία τα πρόσωπα των Αγίων Μυροφόρων, ανδρών και γυναικών, που κατέβασαν από το Ξύλο του Σταυρού το σώμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και το ενταφίασαν στο κενό μνημείο, αλλά και Τού προσέφεραν συγχρόνως την «μια των σαββάτων» μύρα και δάκρυα.

Η Ελπίδα σας στο Θεό!


smountzouris
@gmail.com     " 

Έχουμε μεγάλο και σκληρό αγώνα, πρέπει να νικηθούν οι δαίμονες και πρέπει να νικήσει ο χριστιανισμός.
Να έχεις πίστη στο Θεό και να κάνεις προσευχή και ο Θεός θα βοηθήσει περισσότερο από δικηγόρους και περισσότερο από ανθρώπους. Του κόσμου τους ανθρώπους να έχεις, άμα ο Θεός δεν θέλει, δεν γίνεται τίποτα. Όσα και να πούμε, χιλιάδες κηρύγματα να ακούσετε, αν δεν έρθει το άγιο Πνεύμα για να μας στερεώσει, να μας στηρίξει και να μας βοηθήσει, αν δεν έρθει η χάρις του Θεού, τίποτε δεν κάνουμε.

Ο Πούτιν ξεσκεπάζει την Νέα Τάξη Πραγμάτων!

ΠΗΓΗ :  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ.  smountzouris@gmail.com

Στέλνουν ελληνικά F-16 στη Βαλτική σε ασκήσεις απέναντι σε ρωσικά Su-27!

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma     " 

Posted: May 3, 2014 at 9:00 am, Last Updated: May 3, 2014 at 12:15 am
ελληνικά-f-16-απέναντι-σε-ρωσικά Η κυβέρνηση των Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου εμπλέκουν την Ελλάδα στη διαμάχη μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίαςστέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη F-16 block 52 plus να συμμετάσχουν σε Συμμαχική άσκηση στη Βαλτική. Σε μία περιοχή που τις τελευταίες ημέρες μετατρέπεται σε πεδίο διάταξης στρατιωτικών δυνάμεων από τις δύο πλευρές, «βράζει» το σίδερο στη νοτιοανατολική Ουκρανία και το Νο2 του ΝΑΤΟ Α. Βερσμπάου δηλώνει πώς «η Ρωσία είναι εχθρός μας».

Παγκόσμια απειλή: Τα σούπερ μικρόβια βγάζουν άχρηστα τα αντιβιοτικά

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma     " 

Posted: May 2, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: May 2, 2014 at 8:55 pm
παγκόσμια-απειλή-τα-σούπερ-μικρόβια-βγάζουν-άχρηστα-τα-αντιβιοτικά Σε μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία εξελίσσεται η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά και, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), πρόκειται για έναν κίνδυνο πιο σοβαρό ακόμα κι από το AIDS. 
Κοινές λοιμώξεις και ελαφρά τραύματα που σήμερα είναι θεραπεύσιμα, σε λίγα χρόνια θα μπορούν να αποβούν μοιραία, επισημαίνει ο διεθνής οργανισμός.
“Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, σε οποιαδήποτε χώρα, το σίγουρο είναι ότι δεν κάνει διακρίσεις. Αποτελεί πλέον μείζονα απειλή για τη δημόσια υγεία, οι συνέπειες της οποίας θα είναι καταστροφικές”, υποστηρίζει ο Κέιτζι Φουκούντα, υπ’ αριθμόν 2 στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αρμόδιος για την ασφάλειας της υγείας.

Η θρεπτική αξία του αρακά!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma      "  

Posted: May 2, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: May 2, 2014 at 12:29 pm
η-θρεπτική-αξία-του-αρακάΘερμιδική Αξία:
Αρακάς (φρέσκος ωμός-1 κιλό ): 320 θερμίδες
Αρακάς κατεψυγμένος ωμός (1 κιλό): 730 θερμίδες
Αρακάς κονσέρβα 500 γρμ.: 427 Θερμίδες
Αρακάς λαδερός (μερίδα): 450 θερμίδες
Τα μπιζέλια ανήκουν στην οικογένεια των Leguminosae και καλλιεργείται για τα νωπά, κατεψυγμένα ή κονσερβοποιημένα σπέρματά του (αρακάς).
Ο αρακάς πρέπει να καταναλώνεται όταν είναι φρέσκος και τρυφερός (24 ώρες μετά τη συγκομιδή του χάνει το 20% των θρεπτικών συστατικών του). Αν δεν είστε σίγουροι ότι είναι φρέσκος προτιμήστε τον κατεψυγμένο γιατί καταψύχεται 3-4 ώρες μετά την συγκομιδή του.

«Σ’ ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…». " Α Ξ Ι Ζ Ε Ι Π Ο Λ Υ "

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: May 1, 2014 at 10:38 am, Last Updated: May 1, 2014 at 1:43 am
STAMNA+ME+NERO2Ένας πατέρας με μεγάλη οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.
Πέρασαν τρεις μέρες μαζί με την οικογένεια. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:
- Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;
- Ωραία απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.
- Και τι έμαθες; συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.
Ο γιος απάντησε:

Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΛΕΠΕΙ….. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ…ΣΧΕΔΙΑ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: May 1, 2014 at 12:37 am, Last Updated: May 1, 2014 at 11:22 pm

Αγιά Σοφιά- μαρμαρωμένος ΒασιλιάςΓράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί.
Εύχομαι ο Αναστημένος Χριστός να οδηγεί την καρδιά μας, να φωτίζει το πνεύμα μας, να ενισχύει την πίστη μας, και να προστατεύει την Ελλάδα, όπως την προστατεύει μέχρι σήμερα.
Βρισκόμαστε στην αρχή αυτών των μεγάλων “γεωπολιτικών” (έτσι τις ονομάζουν) εξελίξεων. Όπως και να τις ονομάζουν όμως, εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες γνωρίζουμε πως όλα αυτά, γίνονται με σκοπό να συρρικνώσουν και να αφανίσουν την Ορθοδοξία, για να επιβληθεί στον κόσμο χωρίς αντίσταση, η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ.

Agua Caliente: το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου στην Αριζόνα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: April 30, 2014 at 8:20 pm, Last Updated: April 30, 2014 at 6:03 pm
iliako-parkoΜε ισχύ 290MW, το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου άνοιξε την Τετάρτη στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τη σύμπραξη NRG Energy και MidAmerican Solar, στην οποία ανήκει, θα διοχετεύει ηλεκτρικό ρεύμα στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο 25ετούς συμφωνίας.
Το πάρκο Agua Caliente, το οποίο ανεγέρθηκε από τη First Solar, που έχει αναλάβει και την διαχείρισή του, εκτείνεται σε 9.700 στρέμματα, μεταξύ Γιούμα και Φοίνιξ.

Μαραθόπιτες

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: April 30, 2014 at 6:37 pm, Last Updated: April 30, 2014 at 5:43 pm
marathopitaΝόστιμες και χορτοφαγικές
Υλικά
Για τη ζύμη:
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας ρακί
1 κούπα νερό χλιαρό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΕΛΙΚΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 26-4-2014. ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ VIDEO.

΄Οπως σε προηγούμενες αναρτήσεις σας είχα ενημερώσει ότι θα υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις και στην τελευταία θα σας το γνωστοποιήσω αυτό το κάνω σήμερα με την παρούσα ανάρτηση όπου άφησα στο τέλος τις ωραίες στιγμές.  

Για όσους φίλους θέλουν να δουν τις προηγούμενες αναρτήσεις οι οποίες έχουν video μεγάλης διάρκειας  - φωτογραφίες μέσα από την κερκίδα όπου πραγματικά ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα μπορείτε να τις δείτε στην ετικέτα " ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ".


Δεν θα αναφερθώ καθόλου στα σημερινά άσχημα γεγονότα τα οποία αμαυρώνουν την κάθε ποδοσφαιρική συνάντηση αλλά θα μείνω στον ωραίο ποδοσφαιρικό αγώνα του Τελικού στο Ολυμπιακό Στάδιο. 

Σε κάθε τελικό υπάρχει Νικητής και Ηττημένος  έτυχε αυτήν την φορά να ήταν ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ όπου έδωσε την χαρά στους φιλάθλους του να πανηγυρίσουν εκείνο το βράδυ μετά την ομορφιά του Ποδοσφαίρου εκείνης της βραδιάς. 

Σκέφθηκα ότι σήμερα ήταν η κατάλληλη ημέρα να αναρτήσω αυτές τις ωραίες στιγμές που περάσαμε εκείνο το βράδυ για να ξεχαστούν λίγο τα άσχημα σημερινά γεγονότα.

Κάποιος-κάποιοι μπορεί να πουν πίσω θα κοιτάμε; πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά, συμφωνώ, πρέπει όμως να κοιτάμε λίγο πίσω και να παίρνουμε σαν παράδειγμα τις ωραίες στιγμές.