ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα


Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Η τελευταία ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα

Δημοσίευση 21/4/2019 | 10:23

Η Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ.

Ο Παρθενώνας όπως ήταν στην αρχαιότητα.

Ο Παρθενώνας όπως ήταν στην αρχαιότητα. Δείτε το πιστό αντίγραφο του ναού σε πραγματικές διαστάσεις

Ελληνες

Αμερικανοί δημιούργησαν ένα πιστό αντίγραφο του Παρθενώνα στο Τενεσί και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ο Παρθενώνας όπως ήταν στην αρχαιότητα. Δείτε το πιστό αντίγραφο του ναού σε πραγματικές διαστάσεις - Εικόνα 2
Η πόλη Νάσβιλ στο Τενεσί, παλαιότερα ονομαζόταν «Αθήνα της Δύσης» εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πανεπιστημίων που υπήρχαν στην περιοχή.
Οταν οι Ηνωμένες Πολιτείες απλώθηκαν προς τα δυτικά, η πόλη μετονομάστηκε σε «Αθήνα του Νότου».

Μελέτη φωτίζει τα αποτελέσματα της βιταμίνης D στο ανοσοποιητικό σύστημα


Μελέτη φωτίζει τα αποτελέσματα της βιταμίνης D στο ανοσοποιητικό σύστημα
24
Ζήσης Ψάλλας
Οι επιστήμονες έχουν νέες ιδέες για το πώς η βιταμίνη D επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα, κάτι που μπορεί να επηρεάζει ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.
Η βιταμίνη D παράγεται από το σώμα σε απόκριση στο ηλιακό φως και συχνά επαινείται για τα οφέλη της στην υγεία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι επηρεάζει επίσης βασικά κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Βιταμίνη Β12: Ποια τρόφιμα την περιέχουν και πού μας ωφελεί;




Βιταμίνη Β12: Ποια τρόφιμα την περιέχουν και πού μας ωφελεί;

Η βιταμίνη Β12 είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό καθώς συμβάλλει στην δημιουργία υγιών ερυθρών αιμοσφαιρίων και διατηρεί το νευρικό σύστημα σε εγρήγορση.
Ανήκει στο σύμπλεγμα βιταμινών Β και περιέχει κοβάλτιο, γι αυτό και οι ενώσεις της, αναφέρονται ως κοβαλαμίνες. Οι μορφές της Β12 που επηρεάζουν τον ανθρώπινο μεταβολισμό είναι η μεθυλοκοβαλαμίνη και η 5-δεοξυαδενοσιλοκοβαλαμίνη.

Ουρικό οξύ: Όλα τα συμπτώματα και οι τρόποι για να το μειώσετε!!!



Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη. Η πουρίνη υπάρχει φυσικά στο σώμα σας, αλλά εμπεριέχεται επίσης σε ορισμένες τροφές.

Το ουρικό οξύ αποβάλλεται από το σώμα με τα ούρα.
Το αυξημένο ουρικό οξύ (υπερουριχαιμία) μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα (φλεγμονή των αρθρώσεων) και παθήσεις των νεφρών, όπως πέτρες στα νεφρά και νεφρική ανεπάρκεια. Τα αυξημένα επίπεδα ουρικού οξέος μπορεί να μην διαγνωστούν εύκολα, επειδή κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι με υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος εμφανίζουν συμπτώματα που οφείλονται σε αυτό.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

10 τροφές που μπορείτε και δεν μπορείτε να φάτε πριν πάτε για ύπνο.
Ο καλός ύπνος είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για την υγεία μας, αλλά είναι και το μυστικό της καλής διάθεσης για την υπόλοιπη ημέρα.