ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

10 τροφές που θα σας θωρακίσουν από την εμφάνιση καρκίνου

ΠΗΓΗ :   "   http://www.health4you.gr   " 

Τα τελευταία 60 χρόνια ένας τεράστιος όγκος μελετών έχει δείξει, ότι τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο τού καρκίνου, ακόμη και σε όσα άτομα δεν έχουν υιοθετήσει ένα απόλυτα υγιές μοντέλο ζωής και είτε καπνίζουν είτε δεν ασκούνται αρκετά.
Φόρμα Εγγραφής
10 τροφές που θα σας θωρακίσουν από την εμφάνιση καρκίνου

Η οξείδωση, όπως λένε οι ειδικοί προκαλεί φλεγμονές και αυτές με τη σειρά τους ενοχοποιούνται για την εμφάνιση καρκίνου λόγω της παραγωγής ελευθέρων ριζών. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, διότι εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και την οξειδωτική δράση, που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, επεμβαίνοντας έτσι στις φάσεις έναρξης και προαγωγής τού καρκίνου.
Μετά από πολλά χρόνια ερευνών, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε 10 φυσικά τρόφιμα, τα οποία όταν καταναλώνονται καθημερινά, προστατεύουν από την εμφάνιση πολλών μορφών καρκίνου.

8 κινήσεις ματ κατά του καρκίνου

ΠΗΓΗ :΅"   http://www.health4you.gr    " 

Κάθε χρόνο η 4η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στην σύγχρονη και παγκόσμια πλέον επιδημία που έχουν δημιουργήσει οι διάφορες μορφές καρκίνου .
Φόρμα Εγγραφής
8 κινήσεις ματ κατά του καρκίνου
Η εκστρατεία ενημέρωσης, δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση, ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:
  • Περιβάλλον χωρίς τσιγάρο για τα παιδιά και τους νέους.
  • Φυσική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή, υγιεινή δίαιτα και αποφυγή παχυσαρκίας.
  • Αποφυγή υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο.
  • Πληροφόρηση για τα εμβόλια που προλαμβάνουν μορφές καρκίνου.
Στην Ελλάδα ο καρκίνος αποτελεί τη 2η αιτία θανάτου μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ενώ μέχρι το 2010 ήταν η βασική αιτία θανάτου σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση (προκαλώντας 166,9 θανάτους ανά 100 000 κατοίκους κατά μέσο όρο) σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Eurostat.
Ωστόσο, το 1/3 των πιο κοινών μορφών καρκίνου μπορούν να προληφθούν!

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θερίζει ο καρκίνος;

ΠΗΓΗ :  "  http://www.health4you.gr    " 

Ο καρκίνος κυριολεκτικά θερίζει κάποιες περιοχές της Ελλάδας. Αν και οριστικές επιστημονικές απαντήσεις ακόμη δεν έχουν δοθεί για την αύξηση των κρουσμάτων κακοήθεια σε αυτές τις περιοχές, υπάρχουν κάποιες σημαντικές πληροφορίες
Φόρμα Εγγραφής
Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας θερίζει ο καρκίνος;

Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Καρκίνος.Σημάδια εμφάνισής του

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Και όμως ο καρκίνος δίνει συμπτώματα πριν την εμφάνισή του και αυτό ισχύει για πολλές μορφές της νόσου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως από τα συμπτώματα εξαρτάται και η μορφή του καρκίνου. Ωστόσο, αν ο καρκίνος έχει εξαπλωθεί και σε άλλα όργανα τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται σε διαφορετικά μέρη του σώματος εξαιτίας της πίεσης που προκαλεί ένας όγκος στα αιμοφόρα αγγεία και στα γειτονικά νεύρα .
Φόρμα Εγγραφής
Tα SOS σημάδια που μαρτυρούν καρκίνο
Τα γενικά συμπτώματα του καρκίνου
Διάφορες μορφές καρκίνου εμφανίζουν ορισμένα συμπτώματα. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι εάν παρουσιάσετε τα συμπτώματα αυτά, πάσχετε απαραίτητα από καρκίνο. Αν όμως, έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα και αυτά διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή επιδεινώνονται με την πάροδο του χρόνου, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Το λιπαρό ψάρι χαρίζει χρόνια!

ΠΗΓΗ : "  http://www.health4you.gr    " 

H διατροφή που περιέχει αρκετή ποσότητα ψαριού είναι άκρως ευεργετική για την οργανισμό μας, αυτό άλλωστε είναι ευρέως γνωστό. Αυτό όμως που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως τα λιπαρά ψάρια μπορούν να σας χαρίσουν περισσότερα χρόνια ζωής, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.
Φόρμα Εγγραφής
Το λιπαρό ψάρι χαρίζει χρόνια!
Οι ηλικιωμένοι που προσλαμβάνουν με τη διατροφή τους μεγαλύτερες ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στο αίμα τους, μειώνουν έως 27% τον κίνδυνο θανάτου γενικότερα από οποιαδήποτε αιτία και έως 35% τον κίνδυνο θανάτου ειδικότερα από την καρδιά τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Τα ωμέγα-3 περιέχονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια και σε άλλα θαλασσινά.

Το κρασί χωρίς αλκοόλ θωρακίζει την καρδιά

ΠΗΓΗ : "   http://www.health4you.gr   " 

Το κόκκινο κρασί, που δεν περιέχει αλκοόλ, μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, σύμφωνα με έρευνα της πανεπιστημιακής κλινικής του Nοσοκομείου της Βαρκελώνης.
Φόρμα Εγγραφής
Το κρασί χωρίς αλκοόλ θωρακίζει την καρδιά
newwoman
Τα στάδια της έρευνας
Οι συμμετέχοντες ήταν 67 άνδρες άνω των 55 ετών που είχαν είτε διαβήτη τύπου 2, είτε περισσότερους από τρεις παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως το κάπνισμα, η υπέρταση, η υψηλή χοληστερίνη, το αυξημένο βάρος, ή βεβαρημένο οικογενειακό ιστορικό πρόωρων καρδιακών παθήσεων.

Τρία τρόφιμα για ατσαλένια καρδιά

ΠΗΓΗ :    "   http://www.health4you.gr   " 

Η καρδιακή νόσος είναι η Νο1 αιτία θανάτου μεταξύ ανδρών και γυναικών, παγκοσμίως, καθώς αναλογεί στο 40% των συνολικών ετήσιων θανάτων. Αλλά γιατί η καρδιακή νόσος είναι τόσο θανατηφόρος;
Φόρμα Εγγραφής
Τρία τρόφιμα για ατσαλένια καρδιά
newwoman
Ένας λόγος είναι ότι πολλοί άνθρωποι δεν αναζητούν άμεσα βοήθεια μόλις εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα. Οι περισσότεροι εκτιμούν λάθος τα αρχικά συμπτώματα πιστεύοντας ότι η καρδιά τους θα κτυπά …για πάντα. Τα καρδιακά συμπτώματα όμως δεν είναι πάντα έντονα ή εμφανή και ποικίλουν από άτομο σε άτομο και βάσει φύλου.

Τι αισθάνεται κάποιος που έχει υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου;

ΠΗΓΗ : "  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

smountzouris@gmail.com    " 

Το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου είναι η απόφραξη μιας στεφανιαίας αρτηρίας , που τροφοδοτεί με αίμα την καρδιά εξαιτίας ενός θρόμβου αίματος.

Τι αισθάνεται κάποιος που έχει υποστεί οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου;

Οι θρόμβοι σχηματίζονται μέσα στις στεφανιαίες αρτηρίες λόγω ρήξης μιας προϋπάρχουσας αθηρωματικής πλάκας, η οποία δημιουργείται με τα σταδιακή συσσώρευση λιπιδίων , τα οποία επικάθονται στα τοιχώματα της αρτηρίας . Η συσσώρευση λιπιδίων είναι μια διαδικασία που διαρκεί χρόνια και ονομάζεται αθηροσκλήρωση.

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΘΕΟΣ

ΠΗΓΗ : "   Votegreece.gr    " 

απιστος
Διάλογος μεταξύ γέροντα και άθεου
Ένα πρωινό συζητά ο Γέροντας Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος με δυο-τρεις επισκέπτες στο σπίτι του. Ο ένας είναι ιδεολόγος άθεος και κομμουνιστής. Σε μια στιγμή έρχεται κάποιος απ’ έξω και τους πληροφορεί ότι η Αθήνα έχει γεμίσει από φωτογραφίες του Μαο Τσε Τουγκ με την επιγραφή: «Δόξα στον μεγάλο Μάο». Ήταν η ημέρα κατά την οποία είχε πεθάνει ο Κινέζος δικτάτορας.

Votegreece.gr - Υπάρχει Θεός. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ


θεος
Ένα εξαιρετικό βίντεο δίνει απάντηση σε όσους αμφισβητούν τον Θεό χωρίς όμως να τον έχουν αναζητήσει.

Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης (Ντοκιμαντέρ)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 10:22 πμ, Last Updated: 
Ο ΟΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ Ο ΕΝ ΔΡΑΜΑ (1901-1959)

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 

Σε μία εποχή πού επικρατεί τόσο βαθύ σκοτάδι με έντονη διαφθο­ρά και υποκρισία, ή άγια μας Ορ­θόδοξη Εκκλησία δεν παύει τα­πεινά και αθόρυβα να καλλιεργεί πνευ­ματικά τα μέλη της, νά τα οδηγεί και νά τα μορφώνει εν Χριστώ και νά δημι­ουργεί τελικά τούς άγιους της. Αυτούς πού στηρίζουν και αρωματίζουν με τη ζωή τους τη μολυσμένη ατμόσφαιρα της κοινωνίας μας.

Παρέλαση ελληνικών F-16 πάνω από τα ακριτικά νησιά

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 8:47 πμ, Last Updated: 
Με αφορμή της γιορτής της Πολεμικής Αεροπορίας δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών F-16 πέταξαν πάνω όλα τα ακριτικά νησιά, στέλνοντας μήνυμα  στους κατοίκους τους , σε αυτούς που φυλούν τις «Θερμοπύλες» ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έχει τον έλεγχο του Αιγαίου και είναι πάντα παρών, έτοιμη να εκδιώξει τον οποιοδήποτε εισβολέα.

Φυσική φυτική διατροφή: 8 συμβουλές για πραγματικά υγιεινές επιλογές

ΠΗΓΗ : "pentapostagma " 

Posted: Νοεμβρίου 9, 2014 at 12:37 πμ, Last Updated: 
5ab87aca1730e2eb9b4ffc0c803a3d11-300x199
Το να τρώει κανείς υγιεινά γίνεται πλέον αυτόματα όταν ακολουθεί μια φυτοφαγική διατροφή με μη επεξεργασμένα τρόφιμα, αλλά είναι συχνά το πώς φτάνει κανείς ως εκεί που για τους περισσότερους ανθρώπους φαίνεται να είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Ζούμε σε έναν γρήγορο, μονίμως βιαστικό κόσμο που πολλές φορές δίνει προτεραιότητα στο βολικό και όχι στο ποιοτικό. Αυτό μπορεί να αφήσει διατροφή μας να υστερεί σε θρεπτικά φρέσκα τρόφιμα. Έτσι, θα ήθελα να μοιραστώ εδώ μερικές απλές συμβουλές σχετικά με τη μετάβαση σε μια φυτοφαγική διατροφή με ανεπεξέργαστα τρόφιμα. Δεν έχει σημασία αν τώρα μόλις κάνετε τη μετάβαση ή την έχετε κάνει καιρό πριν, αυτές οι συμβουλές μπορεί να σας φανούν χρήσιμες και μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσουν να μάθετε και να δοκιμάσετε νέα τρόφιμα για να προσθέσετε ποικιλία στην καθημερινότητά σας. Και αν είστε ένας από εκείνους που είναι συνεχώς στο τρέξιμο για τη δουλειά, τα παιδιά, ή επειδή σας αρέσει απλά να μένετε απασχολημένοι, αυτές οι συμβουλές μπορεί να σας βοηθήσουν πολύ.

«Έσφαξα έναν άνθρωπο και ήρθα να παραδοθώ»..είπε ο καταζητούμενος Αλβανός…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 8, 2014 at 5:47 μμ, Last Updated: 
Με αυτά τα λόγια (περίπου) ο 29χρονος Αλβανός εξήγησε στους αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ ότι πρέπει να τον συλλάβουν για δολοφονία

Εορτή Ταξιαρχών – Άγιον Όρος Αρχαγγέλων 2012, Δόξα αποστίχων Γερμανού Ν. Π., Δοχειάριο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 8, 2014 at 4:41 μμ, Last Updated: 
 ΟΙ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΑΞΙΑΡΧΕΣ
Απόσπασμα από την ολονύκτια αγρυπνία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους, 20 προς 21 Νοεμβρίου 2012 (7 προς 8 με το αγιορείτικο ημερολόγιο), το δοξαστικό των αποστίχων του εσπερινού «Ως ταξιάρχης και πρόμαχος…» ποίημα Ιωάννου Μοναχού, μελοποίηση Γερμανού Νέων Πατρών (ακμή περί τα 1670) και εξήγηση Νικολάου ιερομονάχου Δοχειαρίτου.

Ένας πιλότος τής SUDAN AIR ευχαριστεί τόν Αρχάγγελο Μιχαήλ – Συγκλονιστικό Θαύμα!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,   " 

Posted: Νοεμβρίου 8, 2014 at 3:23 μμ, Last Updated: 
Ήταν ένα ανοιξιάτικο πρωινό στή μακρινή χώρα κάτω, στο Σουδάν. Στό αεροδρόμιο της πρωτεύουσας παρατηρείτο μια ασυνήθιστη κίνηση. Εκτός των κανονικών δρομολογίων, ανέμελα νιάτα, μαθητές, με τους εκδρομικούς σάκους των, είχαν γεμίσει τις αίθουσες του αερολιμένα. Μια σχολική εκπαιδευτική, αεροπορική εκδρομή, είχε προγραμματιστεί για την ημέρα αυτή. Σχολικά τραγούδια και χαρούμενες φωνές έσπαγαν το μονότονο βουητό των αεροπλάνων, που απογειωνόταν και προσγειωνόταν εις τον αερολιμένα. Και ξάφνου τα μικρόφωνα ανήγγειλαν;..