ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Χιλιάδες κόσμου στην συνάντηση των Επιταφίων στο Ναύπλιο


http://www.argolikeseidhseis.gr"  




















 Με λαμπρότητα έγινε τη Μεγάλη Παρασκευή η συνάντηση τριών επιταφίων στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες κόσμου για να παρακολουθήσουν την κατανυχτική αυτή τελετή. Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου, της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου μετά την λιτανευτική πομπή, συναντώνται όλοι μαζί στην κεντρικότερη πλατεία του Ναυπλίου και κάτω από την σκιά του Παλαμηδιού. Στην τελετή αυτή προεξείχε ο μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος .

Με τεράστια συμμετοχή κόσμου η συνάντηση των Επιταφίων στο Άργος


ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr/  " 




















 Χιλιάδες πιστών παρακολούθησαν τις λιτανείες των Επιταφίων στο Αργος, καθώς και τη μεγάλη συνάντηση Επιταφίων που έγινε στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς.

Οι πέντε επιτάφιοι από τις ενορίες του Αγίου Πέτρου, Αγίου Βασιλείου, Παναγίας, Αγίου Νικολάου και Αγίου Ιωάννου συναντήθηκαν στην πλατεία παρουσία κλήρου και λαού, χοροστατώντας του επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου.

Καλή Ανάσταση

 ΠΗΓΗ : www.politikanet.gr


Αγαπητοί μας αναγνώστες του www.politikanet.gr

Για εσάς και τις οικογένειές σας ευχόμαστε ολόψυχα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και Καλή Ανάσταση.




Επιτάφιος μετά από 58 χρόνια στην Αμμόχωστο

ΠΗΓΗ : "    http://www.politikanet.gr     "




Χιλιάδες πιστοί από νωρίς κατέκλυσαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην εντός των τειχών κατεχόμενη Αμμόχωστο, όπου μετά από 58 χρόνια πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου.
Οι πιστοί προσέρχονταν με δέος για να προσκυνήσουν τον επιτάφιο, ο οποίος στολίστηκε με άσπρα γαρύφαλλα, κρίνους και τριαντάφυλλα.
Για την ασφάλεια των προσκυνητών και την ομαλή διεξαγωγή του προσκυνήματος, αστυνομικοί βρίσκονταν σε κεντρικά σημεία της κατεχόμενης πόλης καθοδηγώντας τους οδηγούς των οχημάτων με πινακίδες εγγραφής της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε χώρο στάθμευσης που βρισκόταν 250 μέτρα μακριά από την Εκκλησία.

Πρωτ. Παναγιώτης Ρούβαλης: «καγὼ ἐὰν ὑψωθῶ ἐκ τῆς γῆς, πάντας ἑλκύσω πρὸς ἐμαυτόν»


ΠΗΓΗ :   "  pentapostagma     " 
Posted: April 18, 2014 at 9:00 am, Last Updated: April 18, 2014 at 1:28 am
H_Staurwsh_tou_Ihsou_Xristou_01
Το ξύλον εκείνο του σταυρού, το οποίον υψώνεται σήμερα στο μέσον του Ναού του Θεού, παρουσιάζει την ύψιστην θυσίαν η οποία είναι εκδηλωτική της υψίστης αγάπης. Ο επί του ξύλου κραμάμενος τον οποίον βλέπουμε σήμερα γυμνόν και με ακάνθυνον στέφανον την κεφαλήν στεφανωμένον, εκτέλεσε το μέγιστον των έργων , όπως μαρτυρεί η ιστορία και κάθε λογικόν ον. Γι’ αυτό και η σημερινή ημέρα ονομάζεται μεγάλη, διότι κατ’ αυτήν εκδηλώθηκε σε όλην της την τελειότητα η υψίστη εκείνη αγαπη η οποία υπήρξε ή μπορει να υπάρξει ποτέ σε ψυχή αγαπώσα. Ο Κύριος και ευεργέτης της ανθρωπότητος υψώθη επί του σταυρού και μυριάδες ψυχές κατέληξαν κοντά Του. Το ξύλον του σταυρού, το σύμβολον άλλοτε της κατάρας και της ατιμίας, έγινε σήμερα το σύμβολον της δόξας και της ευλογίας. Από τα τραύματα του Σωτήρος ανεβλυσε πηγή αέναος, θεραπεύουσα τα τραύματα της ψυχής και σκορπίζουσα νάματα ζωής παντού. Επί του σταυρού ετελέσθη η μεγίστη και ιεροτάτη θυσία δια της οποιας εκδηλώθηκε η τελειοτάτη προς ημάς αγάπη του Θεού. Δια του σταυρού συνύψωσε ολόκληρη την ανθρωπότητα ο επ’ αυτού υψωθείς.

Είναι απίστευτο τι έκανε αυτός ο σκύλος μόλις είδε δελφίνια..

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: April 18, 2014 at 8:03 am, Last Updated: April 18, 2014 at 12:26 am
maxresdefault7Ένα Γερμανικός ποιμενικός σκύλος βρίσκονταν με τον ιδιοκτήτη του στη βάρκα, όταν ξαφνικά μερικά δελφίνια άρχισα να κολυμπούν πολύ κοντά τους.

Το κόκκινο αυγό!!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: April 17, 2014 at 10:18 am
kokkina-avga
Μια φορά κι έναν καιρό, μια γιαγιά κι ένας παππούς θέλανε να δώσουν στα εγγονάκια τους πασχαλινά δώρα. Όμως, δεν είχαν χρήματα για να τ αγοράσουν. Έτσι , ο παππούς που ήταν ξυλουργός, αποφάσισε να φτιάξει ένα ξύλινο αυγό για το κάθε εγγονάκι του.
Η γιαγιά πάλι σκέφτηκε να φτιάξει λαμπάδες με κερί από τα μελίσσια τους κι έλεγε:
-«Με τούτες τις λαμπάδες τα παιδιά θα πάρουν το ΑΓΙΟ ΦΩΣ της Αναστάσεως»
Κι ο παππούς με τη σειρά του απαντούσε:

Η Μεγάλη Εργολαβία θα λέγεται… ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ.

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   "

Posted: April 17, 2014 at 8:15 am, Last Updated: April 17, 2014 at 1:19 am
         
Γραφικό national-pride
Ποιος θα το κάνει;
Ποιοι θα του δώσουν την εργολαβία;
Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα;
Απαντήσεις θα δοθούν σε λίγο καιρό όμως  η επικαιρότητα τρέχει και μας προϊδεάζει για αυτό που έρχεται.

Ο Γόρτυνος Ιερεμίας: «Οι αμαρτίες μας ανέβασαν το Χριστό στο σταυρό»

ΠΗΓΗ :    "    pentapostagma     " 

Posted: April 16, 2014 at 4:46 pm
jesensar6ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
Εὐσεβέστατοι Χριστιανοί
τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως,
1. Θά σᾶς μιλήσω μέ λίγα λόγια γιά τό πάθος τοῦ Κυρίου μας Ἰησοῦ Χριστοῦ, γιά νά νοήσουμε πόσο φρικτός ἦταν ὁ θάνατός Του. Ὁ Χριστός καταδικάστηκε σέ σταυρικό θάνατο· σέ τέτοιο θάνατο καταδικάζονταν οἱ δοῦλοι καί ὄχι οἱ ἐλεύθεροι. Ὑπῆρχαν δυό τρόποι σταυρώσεως. Κατά τόν ἕνα τρόπο ἔπαιρναν ἕνα δοκάρι ἀπό κορμό δένδρου τό ἔμπηγαν στή γῆ ὄρθιο καί σ᾿ αὐτό κάρφωναν τόν κατάδικο μέ τά δυό του τά χέρια σέ ἀνάταση καί ὁ κατάδικος πέθαινε σ᾿ αὐτή τή θέση ἀμέσως σέ λίγα λεπτά.

ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   "

Posted: April 16, 2014 at 11:56 am, Last Updated: April 16, 2014 at 12:00 pm
Άγιο ΦώςΓράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Καλή Ανάσταση αδελφοί και με το καλό να υποδεχθούμε και φέτος το Άγιο φως της Αναστάσεως.
Αυτό όμως ενοχλεί πολλούς και την δυσαρέσκεια τους αυτή ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΡΥΒΟΥΝ. Έτσι, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ αυτές τις άγιες μέρες, υπάρχει κάποιος δυσαρεστημένος που παίρνει την σκυτάλη και αναλαμβάνει την δύσκολη αποστολή, να τολμήσει να μιλήσει δημόσια, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, για το σκοτάδι του κάτω κόσμου.

ΝΑΥΠΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΘΙΜΟ


Στην πλατεία Καποδίστρια παιδιά έβαψαν κόκκινα αυγά, τα οποία έπειτα μοίρασαν με ευχές σε ντόπιους και επισκέπτες του Ναυπλίου.



Υπεγράφη η εγκύκλιος για επιστροφή πινακίδων

ΜΕ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

18/04/2014
Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η οδηγία του υπουργείου Οικονομικών βάσει της οποίας οι εφορίες μπορούν να επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών τις πινακίδες των οχημάτων που είχαν τεθεί σε ακινησία, ζητώντας το ποσό των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς.

ΕΥΧΕΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Μεγάλη Παρασκευή αποτελεί την πιο ιερή μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας με την αποκαθήλωση, την ταφή του Χριστού και την περιφορά του Επιταφίου.



Ο επιτάφιος στον Άγιο Δημήτριο Μεγάρου.
ΠΗΓΗ ΕΙΚΩΝΑΣ ΕΠΙΤΑΦ: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ







ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ; ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑΚΙΝΕΊΤΑΙ;...


 Φέτος το Πάσχα των Ορθοδόξων και των Καθολικών συμπίπτει στην ίδια ημερομηνία, στις 20 Απριλίου. 
 
Γιατί όμως η ημερομηνία του Πάσχα μετακινείται και ποια είναι ιστορικά η σχέση ανάμεσα στους αστρονομικούς υπολογισμούς και στον καθορισμό της ημερομηνίας του από τις χριστιανικές εκκλησίες στην Ανατολή και στη Δύση; 
Οι Εβραίοι, με βάση το σεληνιακό ημερολόγιο που χρησιμοποιούσαν και το οποίο βασιζόταν στον κύκλο της Σελήνης, τον λεγόμενο «συνοδικό μήνα», γιόρταζαν το Πάσχα -από την εβραϊκή λέξη «πεσάχ» που σημαίνει«διέλευση» (της Ερυθράς Θάλασσας)- την 14η του μήνα Νισάν, η οποία ήταν η μέρα της πρώτης εαρινής πανσελήνου, που γίνεται κατά την εαρινή ισημερία ή αμέσως μετά από αυτήν.......>>

Παρακράτηση φόρου απο μισθούς και συντάξεις για το 2014 - Πως υπολογίζεται....



Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου σε πάσης φύσεως εισοδήματα δρομολογεί η απόφαση (ΦΕΚ Β' 909 11/04/2014 Αριθμ. ΠΟΛ 1104:«Παρακράτηση φόρου στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν.3986/2011 από τους υπόχρεους»που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Άνοιξε το σύστημα για τις αιτήσεις του Κοινωνικού Μερίσματος.



Άνοιξε στο Taxisnet η Ηλεκτρονική Εφαρμογή όπου θα μπορούν οι δικαιούχοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για το Κοινωνικό Μέρισμα.
΄Οσοι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αιτήσεις τους έως το τέλος Απριλίου, η καταβολή του μερίσματος θα γίνει μέχρι την 15 Μαΐου,για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου, η καταβολή θα γίνει μέχρι την 10 Ιουνίου, ενώ για εκείνους που θα υποβάλουν έως 30 Ιουνίου, το μέρισμα θα καταβληθεί μέχρι 10 Ιουλίου 2014......>>