ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Οι ύβρεις και ο αγενής σχολιασμός στο διαδίκτυο παρεμποδίζουν την διαδικασία ορθής σκέψης και εστίασης στην ουσία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
trolls-διαδίκτυοΨυχολογικές μελέτες καταδεικνύουν ότι η «άσχημη γλώσσα» και οι εκατέρωθεν ύβρεις κατά τη διάρκεια διαδικτυακών συζητήσεων, εμποδίζουν την ανάπτυξη της ορθής σκέψης.
Δύο Καθηγητές της επιστήμης των επικοινωνιών στο Πανεπιστήμιο τουWisconsin, ο Dominique Brossard και ο DietramAScheufele, έγραψαν σε σχετικό τους άρθρο που δημοσιεύθηκε πέρυσι στους New York Times:
«Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Computer-Mediated Communication, εμείς και τρείς συνάδελφοί μας εκθέσαμε τα αποτελέσματα πειράματος που σχεδιάστηκε για να μετρήσει αυτό που θα μπορούσε να ονομαστεί και ως η «επίδραση των ύβρεων» (σ.σ. pentapostagma.gr– ελεύθερη μετάφραση του the nastyeffect).

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η απαρχή της αυστηρής νηστείας.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    " 

Last updated on 
Η Καθαρά ΔευτέραΤα τελευταία χρόνια, όμως, η πραγματική έννοια της ημέρας αυτής έχει αλλοιωθεί, γιατί οι άνθρωποι στην προσπάθεια τους να τηρήσουν τις παραδόσεις που απορρέουν από αυτήν και να «νηστέψουν», καταφεύγουν σε γαστριμαργικές συνήθειες, καταναλώνοντας ως εδέσματα μεγάλες ποσότητες με οστρακοειδή, θαλασσινά και άλλες λιχουδιές, ψημένα στα κάρβουνα και συνοδευόμενα με άφθονο κρασί.

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΕΝΑ BARCODE


barcode προιοντα
Το barcode ή αλλιώς γραμμωτός κώδικας βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα και αν κάποιος γνωρίζει πως να το διαβάσει μπορεί να
μάθει σημαντικές πληροφορίες για αυτά.
Αποτελείται από 13 ψηφία με τη μορφή ενός συνδυασμού γραμμών και διαστημάτων, ενώ υπάρχουν ορισμένες γραμμές που είναι μακρύτερες από τις υπόλοιπες.

Νηστεία και τα κίνητρα, το όραμα του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου


Βεβαίως, όλοι χρειαζόμαστε κίνητρο για να κάνουμε ένα συγκεκριμένο πράγμα. Στην πραγματικότητα, ακριβώς οι λόγοι προκύπτει από την ανάγκη του ατόμου, ή μετά από κάποια απουσία. Κάνετε ένα συγκεκριμένο πράγμα, γιατί θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτό.Διαφορετικά, θα μπορούσε να δικαιολογήσει οποιαδήποτε ενέργεια μας.
Καθ 'όλη τη ζωή, ο καθένας είχε τις στιγμές όπου αναγκάστηκε να κάνει πράγματα χωρίς να εξηγήσει το λόγο για τον οποίο το κάνουμε αυτό το πράγμα. Και ένα από τα πράγματα που έκανα μέχρι που ο Θεός μου έχει χειροτονηθεί να γνωρίζουμε τον σκοπό του ήταν νηστεία. Γιατί νηστεύουν; Ήταν μια ερώτηση που θα μπορούσε να βρει καμία απάντηση. Τι είναι οδυνηρό είναι ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν γνωρίζουν το σταθμό κίνητρο. Μερικοί πηγαίνουν σε μια πίστη ισχυρό επιχείρημα: « θα πρέπει να »ή« αυτό είναι καλό ». Άλλοι δεν γρήγορα επειδή δεν αισθάνονται τίποτα. Είναι ένα σύστημα. Ο κόσμος σήμερα, το χτύπημα επιθετική Χριστιανισμός χρειάζεται επιχειρήματα. Στην πραγματικότητα, ο Χριστιανισμός καλείται να κάνει μια ισχυρή ασπίδα της εκκοσμίκευσης, αλλά χωρίς να πέσουμε στην ευσεβισμό.

To φαρμακείο, Μπελάδες, Αυτός είπε - Αυτή είπε,Σπόροι για λουκουμάδες ,Τα χειρότερα χρόνια, Ο Χ και ο Ψ χαζεύουν δύο σκυλιά



  • To φαρμακείο
    O νεαρός μπαίνει σε ένα φαρμακείο και ρωτάει την ηλικιωμένη κυρία πίσω απ το πάγκο. - Συγνώμη, μπορώ να μιλ...

Γκόμενες, Αν ξαφνικά σε φιλούσα;, ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ, Ο.. ΜΟΡΦΕΑΣ,

Γκόμενες

- Γιατί οι Πόντιοι κρατάνε τηγάνια όταν βγαίνουν στα μπαρ;
- Για να ψήνουν τις γκόμενες!

Αν ξαφνικά σε φιλούσα;

Γιάννης: Αν ξαφνικά σε φιλούσα, θα φώναζες τη μαμά σου; 

Μαρία: Και βέβαια! Αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι στο σπίτι!

Ποια απο τις τρεις;, Δύο άλογα στο θέατρο, Η ανακάλυψη



  • Ποια απο τις τρεις;
    Ένας νεαρός λέει ενθουσιασμένος στη μαμά του ότι είναι ερωτευμένος και θέλει να παντρευτεί "Θα σου τ...

Δεν έχει ιδέα, Ξύπνα με στις επτά, Τα δυο μυρμήγκια



  • Δεν έχει ιδέα
    Μια γυναίκα πάει σε ένα μαγαζί με όπλα και ζητάει να αγοράσει ένα περίστροφο λέγοντας στον υπάλληλο ότι το θέλε...

ΠΑΛΑΜΑΚΙΑ

Έξω από το σχολείο, είχαν μαζευτεί οι γονείς των μαθητών, για να ακούσουν τα ποιήματα των παιδιών τους.
Το πρώτο παιδάκι, το είπε νεράκι και οι γονείς χτύπησαν παλαμάκια. 

Αυτή είναι η ιστορία του χαρταετού!..



Eίναι πολύχρωμοι, θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και μέχρι σήμερα οι χαρταετοί αποτελούν μια αγαπημένη παράδοση στη χώρα μας!. 
Πώς όμως ξεκίνησε η κατασκευή του χαρταετού; Πηγαίνουμε πίσω στο 1000 π.Χ., στην Κίνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε από εκεί - ο πρώτος χαρταετός ήταν φτιαγμένος από μετάξι και μπαμπού με τη μορφή δράκου, ιερό σύμβολο των Κινέζων, σχεδιασμένος από τους Κινέζους φιλόσοφους Mozi και Luban. Από την Κίνα πέρασε σε άλλες χώρες, στην Κορέα, την Ινδονησία, τη Μαλαισία και έφτασε στην Ιαπωνία. Από την Ιαπωνία έφτασε στη μεσαιωνική Ευρώπη στα τέλη του 13ου αιώνα από τον Μάρκο Πόλο και σιγά σιγά μαθεύτηκε από χώρα σε χώρα......>>

"Μαγειρεύουν" την απόφαση του ΣτΕ: Μπόνους και όχι μισθολογική αποκατάσταση για τους ένστολους

ΠΗΓΗ : "  www.politikanet.gr   " 

H χθεσινή έκδοση των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» είχε τίτλο στο Πρωτοσέλιδό της: «ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ: Μπόνους σε συνταξιούχους, ένστολους, δικαστικούς». Σε άρθρο των ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΔΗΜΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΗΣΤΑΚΟΥ με τίτλο «“ΠΑΡΟΧΕΣ” ΜΕ ΤΡΙΠΛΗ ΣΤΟΧΕΥΣΗ» αναφέρονται τα παρακάτω για τους στρατιωτικούς - ένστολους:

«Σχέδιο για τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος έχει... ήδη μελετήσει το Μέγαρο Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν δώσει σαφείς εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να επεξεργαστούν προγράμματα για την ανακούφιση των πολιτών και σε μια δεύτερη κατηγορία, που δεν σχετίζεται με το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν επηρεάζει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα.