ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Όσπρια: το κρέας της… έξυπνης διατροφής

της Μαρίας Γκέκα Πριν μερικές δεκάδες χρόνια τα όσπρια αποτελούσαν ένα από τα πλέον περιφρονητικά είδη διατροφής. Τα έλεγαν το...

tri-bean-salad-header
της Μαρίας Γκέκα
Πριν μερικές δεκάδες χρόνια τα όσπρια αποτελούσαν ένα από τα πλέον περιφρονητικά είδη διατροφής. Τα έλεγαν το κρέας των φτωχών και είναι αλήθεια. Λόγω της καλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και της χαμηλής τους τιμής αποτελούσαν άριστη εναλλακτική λύση απέναντι στα ζωικά τρόφιμα.

Τι κάνουμε εάν σπάσει θερμόμετρο υδραργύρου;

Απλές οδηγίες για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα Με αφορμή περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες, ενημερωθήκαμε από πολλούς σχετικούς με...

official_e8aa-1132x630

Απλές οδηγίες για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα
Με αφορμή περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες, ενημερωθήκαμε από πολλούς σχετικούς με το ζήτημα φορείς (του Γενικού Χημείου του Κράτους συμπεριλαμβανομένου) για τα εξής:

Νέο χαράτσι για τα ακίνητα -Το ενεργειακό πιστοποιητικό που φέρνει αλλαγές σε πωλήσεις και ενοικιάσεις

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Νέο χαράτσι για τα ακίνητα -Το ενεργειακό πιστοποιητικό που φέρνει αλλαγές σε πωλήσεις και ενοικιάσεις
Καμία σχέση δεν έχει το ‘’ενδιαφέρον’’ της πολιτείας με τις ανάγκες που περιγράφονται.
Το μόνο ενδιαφέρον, είναι το πώς θα απομυζήσουν και άλλα χρήματα από τους ιδιοκτήτες. Θεωρητικά, αυτό λέγεται ‘’κίνηση αγοράς’’, κάποιοι θα το πούν και….  ‘’ανάπτυξη’’ !
Το θέμα πάντως, είναι παλιό. Από τον Φεβρουάριο του 2012. Το άρθρο του λινκ( ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ( ΠΕΑ ) ) το δημοσίευσα στις 23 Φεβρουαρίου 2012.
    Νέο τοπίο διαμορφώνεται στις πωλήσεις και τις εκμισθώσεις ακινήτων, καθώς από την 1η Ιανουαρίου είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση ενεργειακών πιστοποιητικών για όλα τα κτίσματα (κατοικία, μόνιμη και παραθεριστική, γραφεία, εμπορικές χρήσεις, συνάθροιση κοινού, εκπαίδευση, προσωρινή διαμονή, υγεία και κοινωνική πρόνοια κ.λπ.), προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να τα πουλήσουν ή να τα νοικιάσουν.

Ερευνα: Ενα στα δύο νοικοκυριά συντηρείται από τις συντάξεις

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Ερευνα: Ενα στα δύο νοικοκυριά συντηρείται από τις συντάξεις
    Είναι η τραγική πραγματικότητα των τελευταίων ετών, που πλέον την επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί. Ενα στα δύο νοικοκυριά στην Ελλάδα συντηρείται από τη σύνταξη.
    Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία τα νοικοκυριά που συντηρούνται κυρίως από συντάξεις είναι περίπου 15% περισσότερα από εκείνα που συντηρούνται από τους μισθούς.

Νεκρή 35χρονη celebrity – Την στραγγάλισαν πάνω σε ερωτικό παιχνίδι .

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Νεκρή 35χρονη celebrity – Την στραγγάλισαν πάνω σε ερωτικό παιχνίδι .
Έ, όχι και… ‘’άτυχη κοπέλα’’ ! Φιρί – φιρί πήγαινε !
     «Παγωμάρα» προκαλεί το πόρισμα για το θάνατο 35χρονης celebrity: σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η άτυχη κοπέλα έχασε τη ζωή της από στραγγαλισμό, πιθανότατα τη στιγμή ενός σεξουαλικού παιχνιδιού
    Ήταν το περασμένο Σάββατο όταν η αμερικάνικη showbizβυθίστηκε στο πένθος καθώς βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της, η  Άσλεϊ Όλσεν, στη Φλωρεντία, όπου μετακόμισε πριν λίγα χρόνια. Το άψυχο σώμα της βρήκε ο σύντροφός της, ο οποίος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της και ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές.
    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 35χρονη έχασε τη ζωή της από ασφυξία, πιθανότατα από σκοινί ή καλώδιο, ενώ τίποτα δεν έγινε χωρίς τη θέλησή της!

Τσάι μασάλα, το καλύτερο ρόφημα για το κρύο.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  "



Τσάι μασάλα, το καλύτερο ρόφημα για το κρύο.
Τονώνει, ανακουφίζει το βήχα, αποσυμφορεί την αναπνευστική οδό
της Κασσιανής Τσώνη
    Το τσάι Μασάλα είναι ένα ρόφημα διαδεδομένο στην Ινδία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας, το οποίο φτιάχνεται από μίγμα αρωματικών μπαχαρικών και βοτάνων.
    Το τσάι μασάλα είναι κατάλληλο όταν κάποιος νιώθει ότι πάει να αρρωστήσει. Είναι τονωτικό λόγω της καφείνης που περιέχει το μαύρο τσάι και θερμαντικό για τον οργανισμό με αυτό τον δυνατό συνδυασμό των μπαχαρικών. Καθαρίζει τη βλέννα, ανακουφίζει το βήχα και αποσυμφορεί την αναπνευστική οδό. Δεν υπάρχει καλύτερο ρόφημα για το κρύο!

Αιτήματα 16,7 δισ. έχει εγκρίνει η Επιτροπή Τραπεζικών Συναλλαγών

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS

18/01/2016

Τα 42.044 έφτασαν τα αιτήματα που υποβλήθηκαν στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΕΕΤΣ) το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας της, κατά το διάστημα ισχύος των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στην κίνηση κεφαλαίων (από 29.06.2015 έως και 31.12.2015).

Χωρίς εγγυητική επιστολή οι προκαταβολές του ΕΣΠΑ

ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

18/01/2016

Χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή θα μπορούν πλέον οι επιχειρήσεις, που θα εντάσσονται στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, να κάνουν χρήση της προκαταβολής, ώστε να διευκολύνεται η ρευστότητά τους.

AYTOΣ είναι ο Έλληνας που μας έκανε να δακρύσουμε! Πήγε στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα με το ποδήλατο και 40 κεριά! ΔΕΙΤΕ το ΒΙΝΤΕΟ!

«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων...
podilatis
«Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πριν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της με την βοήθεια των ποδηλατών…»

21 Έξυπνες Πατέντες που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου με ένα απλό σκοινί.

Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας δε θα μπλεχτούν ξανά με αυτό το κόλποδεξιί ημισφαίριο Φτιάξτε ένα σικ κολιέ με κομμάτια...

21-eksypnes-patentes-750x_
Βεβαιωθείτε ότι τα ακουστικά σας δε θα μπλεχτούν ξανά με αυτό το κόλποδεξιί ημισφαίριο Φτιάξτε ένα σικ κολιέ με κομμάτια από λεπτό σκοινίδεξιί ημισφαίριο Δώστε ένα πιο μοδάτο τόνο με νήματα κρεμασμένα στον τοίχοδεξιί ημισφαίριο Αυτά τα μικροσκοπικά δέντρα μπορούν να βάλουν το σπίτι σας στην ατμόσφαιρα των Χριστουγέννωνδεξιί ημισφαίριο Βάλτε λίγο νήμα γύρω από βάζα και στερεώστε τα με κόλλα Αντί για βαρετούς τόνους, τυλίξτε λίγο σκοινί γύρω από το ρολό σας Ή απλά τυλίξτε έναν καμβά με νήμα και ψεκάστε…

Το ντοκιμαντέρ για το Άγιον Όρος του CBS 60 Minutes


ΠΗΓΗ : 

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ CBS ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ


36

0
agio oros cbs
Το μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι CBS μέσα από την εκπομπή του 60 Λεπτά επισκέφτηκε το Άγιο Όρος και παρουσιάζει την καθημερινή ζωή των μονάχων. Χρειάστηκε δυο χρόνια για να παραχωρηθεί η άδεια των γυρισμάτων.

Ο "ΣΚΟΠΟΣ"

H δασκάλα εξηγεί στα παιδιά τι σημαίνει η έννοια "ΣKOΠOΣ", όταν ξαφνικά ο Kωστάκης σηκώνει το χέρι του και της λέει:

Στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για το επίδομα αλλοδαπής

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Στρατιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι προσέφυγαν στο ΣτΕ για το επίδομα αλλοδαπής
    Στρατιωτικοί και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοιυπηρέτησαν ή υπηρετούν στο εξωτερικό προσέφυγαν στοΣυμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ανακληθούν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος παρελθόντων οικονομικών ετών (από το 1999 και μετά), καθώς έχει φορολογηθεί το επίδομα αλλοδαπής, παρά το γεγονός ότι έχει κριθεί αφορολόγητο από την Ολομέλεια του ΣτΕ.
    Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το περασμένο έτος με μία σειρά αποφάσεων της (1853/2015 κ.λπ.) έχει κρίνει ότι το επίδομα αλλοδαπής που λαμβάνουν οι Έλληνες δημόσιοι λειτουργοί (στρατιωτικοί, καθηγητές, κ.λπ.) όταν αποσπώνται στο εξωτερικό, είναι αφορολόγητο και οι νόμοι που επιβάλλουν τη φορολόγησή του είναι αντισυνταγματικοί και μη νόμιμοι.

Επιστρέφουν στην αγορά τα λεφτά που βρίσκονταν «κάτω από το στρώμα»

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Επιστρέφουν στην αγορά τα λεφτά που βρίσκονταν «κάτω από το στρώμα»
Κάποιοι το θεωρούν καλό σημάδι, αλλά κάνουν λάθος !
Η ‘’επιστροφή’’ των οικονομιών στην αγορά, ένα μόνο μπορέι να σημαίνει.
Ότι ο κόσμος , άρχισε να ξοδεύει και τις τελευταίες αποταμιεύσεις του, εάν είχε, για να επιβιώσει.
http://thessbomb.blogspot.gr
    Επιστρέφουν στην αγορά ξανά τα χαρτονομίσματα των 100,200 και 500 ευρώ τα οποία είχαν «κρυφτεί» κάτω από το στρώμα λόγω capital controls.
    Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», το χρήμα που βγαίνει από τα σπίτια σηματοδοτεί την τάση για σταδιακή «αποθησαύριση» των νοικοκυριών, που ανασύρουν τα χρήματα από τα σεντούκια για την πληρωμή των πάσης φύσης υποχρεώσεων.

ΡΕΓΚΛΙΝΓΚ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ

18/01/2016

«Είναι επείγον να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση και να ολοκληρωθεί σύντομα επειδή το θέμα της ρευστότητας θα αρχίσει να πιέζει τους επόμενους μήνες, όπου υπάρχουν υποχρεώσεις 4 δισ. ευρώ», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, προκαλώντας αναστάτωση στην κυβέρνηση.

Συμμετοχή στην Κοπή πίτας του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν.Αργολίδας ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας


Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ναυπλίου, εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το Νέο Έτος για τα μέλη και τις οικογένειές μας. Παρευρεθήκαμε 90 άτομα, ήπιαμε το καφέ μας, μιλήσαμε, γελάσαμε, κόψαμε τη πίτα μας και γενικά περάσαμε πολύ ωραία.