ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

Το Λεξικό του Μηχανικού

"Ολόκληρο το σκεπτικό θα πρέπει να εγκαταλειφθεί"
....Ο μόνος τύπος που καταλάβαινε την υπόθεση, παραιτήθηκε.

Steve Jobs : Μείνετε αχόρταγοι. Μείνετε τρελαμένοι


Θέλω να μάθω για τον BizBiz και να ανοίξω νέες περιοχές σε όλο τον κόσμο
225
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Steve Jobs : Μείνετε αχόρταγοι. Μείνετε τρελαμένοι
Το συγκλονιστικότερο που διάβασα σχετικά με το θάνατο αυτού του ιδιοφυούς μυαλού Steve Jobs,κρύβεται σε μία και μόνη λέξη :iSad. Αντί άλλων μεγαλοστομιών, αναρτώ μία εξαιρετική ομιλία του (Πανεπιστήμιο Stanford 2005), όπου φαίνεται το μέγεθος της απώλειας για την ανθρώποτητα τέτοιων τεράστιων εφευρετών τέτοιων απόλυτων γκουρού.

Τολό: Η "Κόπα Καμπάνα" της Αργολίδας

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr/  " 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 17.4.15 |  | 
 Οι αναφορές στην περιοχή, μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω, στην αρχαιότητα των χρόνων του Ομήρου και στο έπος της Ιλιάδας με τη φράση «Ερμιόνη Ασίνην τε βαθύν κατά κόλπον εχούσας», αναφερόμενος στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν της Αρχαίας Ασίνης, το Τολό. Από εδώ αναχώρησε η ναυτική δύναμη του Αγαμέμνονα για την Αυλίδα κατά τον Τρωϊκό πόλεμο. Τους μ.Χ αιώνες ,το Τολό παρότι ακατοίκητο είναι το ασφαλές αραξοβόλι όλων των κατά περίοδους κατακτητών.

Ξεκίνησε στο Κρανίδι η «4η Γιορτή Ελαιολάδου και Ελιάς»

ΠΗΓΗ : "  http://www.argolikeseidhseis.gr  " 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 18.4.15 |  | 
 Στη πλατεία Ρέπουλη της Δημοτικής Κοινότητας Κρανιδίου, πραγματοποιήθηκαν χθες Παρασκευή 17 Απριλίου τα εγκαίνια της «4ης Γιορτής Ελαιολάδου και Ελιάς» που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Ερμιονίδας, το Ν/.Π. Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας και τη Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου, το διήμερο 17 και 18 Απριλίου.

47 συλλήψεις στην Πελοπόννησο από αστυνομική επιχείρηση

ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr  "

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 18.4.15 | 
 Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από προχθές (16.4.2015) έως και χθες (17.4.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν σαράντα επτά (47) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα δύο (152) και έγινε έλεγχος σε εννιακόσια ενενήντα επτά (997).  Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια ογδόντα τέσσερα (784) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τετρακόσιες τριάντα έξι (436) παραβάσεις.

11η Εβδομάδα Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ)

Crete2day

indexΞεκινούν αύριο Σάββατο 18.4.2015 στις 11.00 π.μ. στη Λότζια του Δήμου Ηρακλείου οι εκδηλώσεις της 11ης Εβδομάδας Πρόληψης Αλκοόλ» (ΕΠΑ) , η οποία πραγματοποιείται από το Αλκοολογικό Ιατρείο του ΠαΓΝΗ, σε συνεργασία με το Σύλλογο στήριξης ατόμων με προβλήματα από το αλκοόλ «Η Επιστροφή».

Πανούσης: οι 20 βασικές δράσεις της νέας αντιεγκληματικής πολιτικής



Τον νέο ρόλο της ΕΛ.ΑΣ, τις πρωτοβουλίες του για την Αστυνομία αλλά και έναν πρώτο απολογισμό των πεπραγμένων του, αναλύει, σε ανακοίνωσή, του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα πως η ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι η μόνη αρμόδια να επιλύσει ζητήματα που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια.
Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για "ανάγκη συλλογικής διαχείρισης των ζητημάτων από όλες τους αρμόδιους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις".

ΑΠΟ ΞΕΝΟ ΤΟΠΟ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ NON STOP



ΠΗΓΕΣ :   "   /www.youtube.com   "

Mαθητές από την Πάτρα ύψωσαν την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο για τα Ελγίνεια [εικόνες]

ΠΗΓΗ : " http://www.efenpress.gr    " 


Σε μία συμβολική κίνηση προχώρησαν μαθητές από την Πάτρα, που ταξίδεψαν στην Βρετανία και επισκέφτηκαν το Βρετανικό Μουσείο.

Χιλιάδες «καμουφλαρισμένοι» παγετώνες στον Άρη (εικόνα)

ΠΗΓΗ : "  http://maradclub.blogspot.gr  " 

Ο Άρης διαθέτει χιλιάδες παγετώνες που βρίσκονται θαμμένοι κάτω από τη σκονισμένη επιφάνειά του, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις δανών επιστημόνων. Οι παγετώνες αυτοί περιέχουν έναν τεράστιο όγκο παγωμένου νερού, αρκετό για να σκεπάσει όλο τον πλανήτη με ένα παχύ στρώμα πάγου τουλάχιστον ενός μέτρου.

Πρόσκληση Διοικητού ΚΕΜΧ στην εκδήλωση για τον Αγ. Γεώργιο

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,


KΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

        ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ                                                             Ναύπλιο, 14 Απρ 15
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Ο Συνταγματάρχης Ανδρέας Κορωνάκης Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ναυπλίου

Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ

Πάει ένας τύπος στο εξομολογητήριο να εξομολογηθεί.
- Τι αμαρτίες έχεις κάνει, τέκνον μου; λέει ο παπάς.
- Ε, να, έκανα σεξ με την αδερφή μου.
- Δεν ντρέπεσαι; Πώς έκανες τέτοιο πράγμα;

ΤΣΑΚ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

Κάποτε, ένας μάγκας, πηγαίνει σ` ένα καφενείο μαζί με τους φίλους του, για να παίξει λίγο τάβλι, ώστε να περάσει η ώρα. Πηγαίνει λοιπόν, κάθεται και περιμένει μέχρι να έρθει ο καφετζής να πάρει παραγγελία.
- "Τι θα πάρετε παρακαλώ;" 

ΓΙΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

Ο Γιάννης κι η Ελένη παντρεύτηκαν πρόσφατα από κεραυνοβόλο έρωτα κι είναι ακόμα μες τα σιρόπια.
Όμως ο Γιάννης έχει αρχίσει να πεθυμάει και τις μπαρότσαρκες που έβγαινε με τους φίλους του.
Οπότε ένα βράδυ λέει στη Ελένη :
- Ξέρεις πιτσουνάκι μου, έλεγα να πήγαινα με το Αντωνάκη και τον Κώστα για καμία μπύρα ..
Κι η Ελένη :

Το Κρητικό χελωνονιτζάκι

Περπατούσε μια γριούλα στο δρόμο με τη τσάντα της στο χέρι. Ξαφνικά εκεί που προχωρούσε η καημένη στο δρόμο της, βγαίνει ένας τσαντάκιας και της βουτάει τη τσάντα, με όλα της τα λεφτά μέσα. 

Τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας -Επέμβαση της Αστυνομίας και χειροπέδες σε 14 αντιεξουσιαστές

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Τέλος στην κατάληψη της Πρυτανείας -Επέμβαση της Αστυνομίας και χειροπέδες σε 14 αντιεξουσιαστές
/http://www.newsbomb.gr
    Λίγα λεπτά μετά τις 06:00 ξεκίνησε η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία για να λήξει η κατάληψη.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν δώσει ολιγόλεπτη παράταση στους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο και στη συνέχεια, παρουσία εισαγγελέα και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής, ξεκίνησε η επιχείρηση.
    Αρχικά οι αστυνομικοί με τη βοήθεια τηςΠυροσβεστικής προσπάθησαν να μπουν από την κεντρική είσοδο. Εσπασαν την καγκελόπορτα, μπήκαν στον προαύλιο χώρο και άνοιξαν μία τρύπα στη γυάλινη πόρτα. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να μπουν και από την πλαϊνή είσοδο επί της οδούΓεωργίου Α'. Και πάλι με τη συνδρομή τηςΠυροσβεστικής και τη χρήση σκάλας οι αστυνομικοί ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.   Μπήκαν μέσα στο κτίριο και λίγο μετά τις 7:20 η επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας είχε ολοκληρωθεί.
    Συνολικά συνέλαβαν 14 άτομα -7 άνδρες και 7 γυναίκες- που ήταν μέσα στο κτίριο.
    Όπως πρώτο μεταδίδει το Newsbomb.gr, μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας άνδρας με τα αρχικά Π.Γ. ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση για συμμετοχή στην απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά που έλαβε χώρα το 2008.
    Ο συλληφθείς υπήρξε συνεργός του διαβόητου καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα που ήταν ο εγκέφαλος της υπόθεσης απαγωγής.

Μετανάστες έριξαν στη θάλασσα άλλους μετανάστες

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Μετανάστες έριξαν στη θάλασσα άλλους μετανάστες
Έ, όταν δεν φτάνουν τα καθίσματα, τι να κάνουν οι άνθρωποι ?
    Δεκαπέντε μουσουλμάνοι μετανάστες από την Αφρικήσυνελήφθησαν σήμερα αμέσως μόλις αποβιβάστηκαν στη Σικελία, καθώς κατηγορούνται από αυτόπτες μάρτυρες ότι έριξαν στην θάλασσα 12 Χριστιανούς πρόσφυγες, με τους οποίους είχαν καβγαδίσει για θρησκευτικούς λόγους, κατά τη διάρκεια του διάπλου από τη Λιβύη στην Κάτω Ιταλία.
    Οι 15 άνδρες, υπήκοοι της Ακτής Ελεφαντοστού, του Μαλί και της Σενεγάλης, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Σικελίας από το πλοίο Ellensborg που τους περισυνέλεξε. Στους άνδρες αυτούς απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για «πολλαπλές ανθρωποκτονίες υποκινούμενες από θρησκευτικό μίσος».

Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ για τους ανασφάλιστους

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



5.Βιβλιάριο υγείας από τα ΚΕΠ για τους ανασφάλιστους
madata
    Aπό τα ΚΕΠ θα μπορούν να προμηθεύονται βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστoυ όσοι έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και έχουν ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρω.
    Αυτό προτείνει, μεταξύ άλλων, το πόρισμα της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο υπουργείο Υγείας με αντικείμενο την πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το πιο σύντομο ματς στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Το πιο σύντομο ματς στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου
    Την ισοπαλία  (2-2) … πανηγύρισαν τελικά , έστω και με καθυστέρηση πέντε ημερών τα κορίτσια της εθνικής ομάδας κάτω των 19 της Αγγλίας  στην επεισοδιακή αναμέτρηση με την αντίστοιχη τηςΝορβηγίας και προκρίθηκαν στην τελικά φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015.
    Τα θηλυκά «τρία λιοντάρια» είχαν μετά από την ιστορική απόφαση της UEFA μία ευκαιρία διάρκειας μόλις  65 …δευτερολέπτων για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από τις Σκανδιναβές στην μονομαχία τους για το εισιτήριο της πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης , έπειτα από ένα παιδαριώδες λάθος που είχε διαπράξει η Γερμανίδα διαιτητής της αναμέτρησης το περασμένο Σάββατο.
    Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στο Μπέλφαστ με τα θηλυκά «τρία λιοντάρια» να βρίσκονται πίσω στο σκορ 2-1 δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων οι  τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ηΓουίλιαμσον, αλλά η διαιτητής , Μαρίγια Κούρτεςτο ακύρωσε γιατί μια παίκτρια της Αγγλίας μπήκε νωρίτερα μέσα στην περιοχή.
    Προς έκπληξη όλων η Γερμανίδα διαιτητής αντί να διατάξει επανάληψη έδωσε φάουλ υπέρ της Νορβηγίας, που  κατ’ αυτό τον επεισοδιακό τρόπο αναδείχτηκε νικήτρια.

Τα άγνωστα εκκλησάκια της Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Τα άγνωστα εκκλησάκια της Θεσσαλονίκης
http://www.seleo.gr
    Κρυμμένα από τα "αδιάκριτα" βλέμματα, μέσα σε στενάκια και περιτριγυρισμένα από ψηλές πολυκατοικίες βρίσκονται σκορπισμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μικρά εκκλησάκια απαράμιλλης ομορφιάς.
    Μπορεί την προσοχή των περαστικών να τραβούν συνήθως οι μεγάλες και επιβλητικές εκκλησίες, όπως ο Άγιος Δημήτριος, η Αγία Σοφία και η Μητρόπολη, ωστόσο υπάρχουν πολλά εκκλησάκια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που είναι μικροί "παράδεισοι" για τους πιστούς που θέλουν να παρακολουθήσουν μία λειτουργία ή να ανάψουν ένα κερί. Χτισμένα ανάμεσα σε μεγάλα κτίρια, με τις όμορφες μικρές αυλές, τα φυτά και τα δέντρα, αποτελούν μικρές οάσεις για τους περαστικούς που τα ανακαλύπτουν.
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου στη "σκιά" της Ροτόντας
    Πίσω ακριβώς από τη Ροτόντα, ανάμεσα σε καφετέριες και πολυκατοικίες "ξεφυτρώνει" μια μικρή εκκλησία που υπάρχει στο σημείο από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Η κ. Ελένη, νεωκόρος της εκκλησίας μας μιλάει για το ναό: "Είναι ένα εκκλησάκι που έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τη φθορά του χρόνου. Χτίστηκε την εποχή της Τουρκοκρατίας, ενώ το 1978 γκρεμίστηκε από τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη.

Στρατιωτικός δίνει τα έσοδα από το βιβλίο του σε Ιδρύματα για παιδιά!

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Στρατιωτικός δίνει τα έσοδα από το βιβλίο του σε Ιδρύματα για παιδιά!
espekm.gr
    Την απόφασή του τα έσοδα του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Μαγεμένη ευχή» (Εκδόσεις Anima), σε κάθε παρουσίαση που θα πραγματοποιείται, να αποδίδονται αποκλειστικά στα κατά τόπους Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται με παιδιά, γνωστοποίησε ο στρατιωτικός, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Παναγιώτης Δημητρόπουλος....

Μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου ανακοίνωσε η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Μείωση στην τιμή του φυσικού αερίου ανακοίνωσε η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης
    Η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΔΕΠΑγια μείωση των τιμών φυσικού αερίου, επισημαίνει τα εξής:

Πως επιλέγουμε σωστά γυαλιά ήλιου " ΕΠΙΚΑΙΡΟ "

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Πως επιλέγουμε σωστά γυαλιά ήλιου
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
    Το καλοκαίρι τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα στη χώρα μας, για να την προστασία των ματιών μας από την ηλιακή ακτινοβολία. Η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αλλοιώσεις τόσο στο δέρμα της περιοχής των βλεφάρων, όσο και στο εσωτερικό των ματιών.
    Καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι των βλεφάρων, ο καταρράκτηςκαι η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας επηρεάζονται και επιταχύνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ενήλικες και παιδιά πρέπει να προστατεύουμε τα μάτια μας με τα σωστά γυαλιά ηλίου.
    Τα σωστά γυαλιά ηλίου έχουν:

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Προσοχή σε mail που ζητάει να πληρώσετε τις οφειλές σας

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί: Προσοχή σε mail που ζητάει να πληρώσετε τις οφειλές σας
    Ενημέρωση της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςπρος τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για παραβίαση της ροής επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με σκοπό την παρέμβαση σε διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές, την εξαπάτηση των καταθετών και την κατάθεση χρημάτων σε απατηλό λογαριασμό
    Οι δράστες, μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που φαίνεται να έχουν σταλεί από επιχειρήσεις, προτρέπουν τους παραλήπτες να καταθέσουν το οφειλόμενο χρηματικό ποσό από τη μεταξύ τους εμπορική συναλλαγή σε νέο τραπεζικό λογαριασμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτός έχει αλλάξει.