ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Στρατιωτικός δίνει τα έσοδα από το βιβλίο του σε Ιδρύματα για παιδιά!

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Στρατιωτικός δίνει τα έσοδα από το βιβλίο του σε Ιδρύματα για παιδιά!
espekm.gr
    Την απόφασή του τα έσοδα του νέου του βιβλίου, με τίτλο «Μαγεμένη ευχή» (Εκδόσεις Anima), σε κάθε παρουσίαση που θα πραγματοποιείται, να αποδίδονται αποκλειστικά στα κατά τόπους Ιδρύματα που δραστηριοποιούνται με παιδιά, γνωστοποίησε ο στρατιωτικός, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Παναγιώτης Δημητρόπουλος....

    Η αρχή θα γίνει από την πρώτη του παρουσίαση στα Χανιά, τον μήνα Μάιο, με το ποσοστό των εσόδων του από τις πωλήσεις να αποδίδεται στη «Στέγη Κοριτσιού» του Αγίου Νεκταρίου Χανίων. Διότι ο κύκλος της προσφοράς δεν πρέπει να μείνει ημικύκλιος. Διότι όταν μιλούμε για παιδιά δεν πρέπει να μένουμε απλά στον καλό το λόγο. Κάνουμε την υπέρβαση ψυχής. Διότι μέσα από τα μάτια των παιδιών μπορείς και βλέπεις του παιδιού σου τα μάτια. Και μέσα από του παιδιού σου, όλων των παιδιών.
    Τη πρωτοβουλία μου αυτή της προσφοράς, πιστεύω να την ακολουθήσουν και άλλοι που σχετίζονται με την παιδική ψυχή και ο κύκλος αυτός να μεγαλώσει. Τους το χρωστούμε. Διότι αν θέλουμε και η δική μας ψυχή να θεραπευτεί μόνο μέσα από αυτά μπορεί να γίνει. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ.Δημητρόπουλος.
Η ΣΤΕΓΗ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ
    Η Στέγη Κοριτσιού «Ο Άγιος Νεκτάριος» λειτουργεί από το 1968 και όλα αυτά τα χρόνια έχει φιλοξενήσει πάνω από 700 κορίτσια, από τα οποία έχουν παντρευτεί με πλήρη αποκατάσταση από τη Στέγη, περίπου 110 εξ αυτών. Τα παιδιά καθημερινά λειτουργούν μέσα σ’ ένα πρόγραμμα. Φοιτούν σε δημόσια σχολεία των Χανίωνπαρακολουθούν μαθήματα ξένων γλωσσώνκάνουν ιδιαίτερα φροντιστήρια στα σχολικά μαθήματαπαραδοσιακούς κρητικούς χορούςομάδες χειροτεχνιώνομάδες κοινωνικών δεξιοτήτωνμουσική και μαθήματα αγιογραφίας.
    Οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται αφιλοκερδώς από εθελοντές καθηγητές. Τις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, οργανώνονται μικροί περίπατοι στην πόλη, παρακολούθηση ταινιών στον κινηματογράφο, εκδρομές σε διπλανούς νομούς και ταξίδια εκτός Κρήτης.
    Τους καλοκαιρινούς μήνες περνούν τις διακοπές τους στο εξοχικό της Στέγης, στις Κορακιές Ακρωτηρίου. Πηγαίνουν στη θάλασσα, οργανώνονται βόλτες και ημερήσιες ή πολυήμερες εκδρομές. Κάποιες εβδομάδες του καλοκαιριού πηγαίνουν στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου