ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

ΚΥΜΑ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ

Αθήνα  13 Ιανουαρίου 2020

                                ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
Κύμα λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού (ιγμορίτιδα – ρινοκολπίτιδα) σαρώνει τη χώρα μας με την έλευση του νέου χρόνου και πλήττει κυρίως τα μικρά παιδιά, χωρίς φυσικά να κάνει εξαίρεση και σε ηλικιωμένους.
Βασική αιτία ,σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνεπικουρούμενη και από τους  ιούς, είναι η συχνή και απότομη μεγάλη αλλαγή του καιρού που επικρατεί στην  Ελλάδα τις πρώτες ημέρες του 2020.
Για το λόγο αυτό οι Ω.Ρ.Λ εκπέμπουν σήμα κινδύνου στους γονείς μικρών παιδιών προκειμένου να γνωρίζουν τα συμπτώματα και να οδηγήσουν έγκαιρα το παιδί στον  παιδίατρο ή στον ωτορινολαρυγγολόγο.
«Η αντιμετώπιση των λοιμώξεων του ανωτέρου αναπνευστικού στα παιδιά μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα στην αρχή, αλλά και πολύ δύσκολα αν υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξης της θεραπείας» τονίζει ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος
 Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ».
Σύμφωνα με του ειδικούς οι λοιμώξεις αυτές είναι  νόσος με πολλές αιτιολογίες και χρειάζεται εμπειρία τόσο στη σωστή και έγκαιρη διάγνωση, όσο και στην κατάλληλη θεραπεία. Είναι δε σημαντική η άμεση παραπομπή από τον παιδίατρο στον ειδικό ωτορινολαρυγγολόγο. 



Ομαδική ΄Εφεση από τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας εκτός από τις Εκδηλώσεις και Εκδρομές προβαίνει όπου προκύπτει σε Αιτήσεις - Αγωγές κ.λ.π. κατόπιν οδηγιών του Νομικού Συμβούλου της Π.Ο.Α.Σ.Α. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Η συγκέντρωση  δικαιολογητικών για Ομαδική ΄Εφεση  θα γίνει μέχρι 12-2-2020 στο Γραφείο του Ναυπλίου τις ημέρες ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΕΤΑΡΤΗ τις ώρες 10.00-12.00. 
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως προκειμένου παραλάβουν τα σχετικά έντυπα  με οδηγίες για να προβούν στις ανάλογες κινήσεις. 
Σχετική είναι η παρακάτω ενημέρωση την οποία μας έχει στείλει ο Νομικός Σύμβουλος. 

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του
Στις 2 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Κυριακή στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας θα τελεστή Εκκλησιασμός μετ' Αρτοκλασίας, τελετουργικό για την Εικόνα του Αγίου Νικολάου Προστάτου του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας που πρόσφατα Αγιογραφήθηκε.