ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Συνοπτική ενημέρωση για την εξαγγελία περί αναδρομικών.




Συνοπτική ενημέρωση για την εξαγγελία περί αναδρομικών.

    Επειδή η ΠΟΣ έχει δεχθεί αρκετά τηλέφωνα και μηνύματα,  σχετικά με την εξαγγελία για τα αναδρομικά, σας ενημερώνουμε καταρχήν, ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς (με εκείνους τουλάχιστον που επικοινωνεί η Ομοσπονδία), δεν έχουν πάρει ακόμη (μέχρι σήμερα 12/9/2018σχετικές οδηγίες.
     Πέραν αυτού όμως, για να υλοποιηθεί η εξαγγελία,  απαιτούνται οι παρακάτω βασικές ενέργειες:
         1. Νομοθετική ρύθμιση για την επαναφορά των βασικών μισθών (ΒΜ) και των επιδομάτων στα επίπεδα του Ιουλ.2012 (ήτοι ανάλογη ενέργεια, όπως έγινε με το Ν.4307/2014, που επανέφερε τη διαφορά μειώσεων κατά 50%) και καθορισμό διαδικασίας απόδοσης αναδρομικών (εφάπαξ ποσό ή δόσεις κλπ).
         2. Έκδοση συνταξιοδοτικής πράξης από τον ΕΦΚΑ, με προσαρμοσμένα ΒΜ, ΕΧΥ και επιδόματα, με ισχύ από 1/8/2012.
         3.Υπολογισμός αναδρομικών.  Επισημαίνεται ότι για τα εν αποστρατεία στελέχη, ο υπολογισμός των αναδρομικών ΠΡΕΠΕΙ να γίνει μέχρι την ημερομηνία που θα αρχίσει η καταβολή τους και όχι μέχρι 31/12/2016 που ενδεχομένως ισχύσει για ε.ε. λόγω του νέου μισθολογίου τους.
      Για να προσδιορίσει κάποιος ΚΑΤ' ΕΚΤΙΜΗΣΗ το ποσό που δικαιούται, προτείνεται να ακολουθήσει την παρακάτω μεθοδολογία, χρησιμοποιώντας το μηνιαίο ενημερωτικό :

Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις, λέει η Τρόικα - Ούτε κουβέντα για τις συντάξεις




Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις, λέει η Τρόικα - Ούτε κουβέντα για τις συντάξεις



Κωστής Πλάντζος
Iωάννης Γ. Αντύπας
    Προσχέδιο προϋπολογισμού, που να περιλαμβάνει τα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, ζητάνε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (ΕΕ, ΕΚΤ, ESM) με ανακοίνωσή τους αμέσως μετά το τέλος της αποστολής των κλιμακίων στην Αθήνα.
    Δύο ημέρες μετά τη δήλωση του Ζαν-Kλοντ Γιούνκερ (
και μόλις λίγες ώρες από την επανάληψη της στην Επιτροπή) πως «όλα τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν», οι θεσμοί προχώρησαν στην πρώτη τους κοινή ανακοίνωση, τονίζοντας πως έγινε συζήτηση πάνω στις δεσμεύσεις που θα πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα, στο πλαίσιο της δημιουργίας του προσχεδίου του προϋπολογισμού.  
    Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά ότι η κυβέρνηση έθεσε ή συζήτησε θέμα μη περικοπής των συντάξεων.
Όπως αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν τους: