ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τα εντυπωσιακά οφέλη των βοτάνων




x
ΠΗΓΗ : Votanonkipos.gr <votanonkipos@gmail.com>
9:07 μ.μ. (Πριν από 2 ώρες)
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif

https://mail.google.com/mail/u/0/images/cleardot.gif
Γεια σας! Όλοι γνωρίζουμε τα βότανα, πόσοι όμως γνωρίζουν τα πραγματικά οφέλη που παρέχουν στην υγεία; Μάθετε τα πάντα για τα βότανα στο άρθρο που ακολουθεί.
Αν το βρείτε χρήσιμο, θα χαρούμε να το δημοσιεύσετε στο site σας. 
Ως ελάχιστη ανταμοιβή θα επιθυμούσαμε να βάλετε ενεργό link προς την πηγή του άρθρου, που αποτελεί και πρωτότυπο κείμενο της συντακτικής ομάδας του VotanoNkipos.gr. 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων η ομάδα του Votanonkipos.gr!

 

Η χρήση των βοτάνων δεν περιορίζεται μόνο για καλλωπιστικούς σκοπούς ή αποκλειστικά στη μαγειρική, αλλά τα πλούσια οφέλη που παρέχουν τα βότανα, χρησιμοποιούνται  και στην παρασκευή φαρμάκων. Σίγουρα, οι περισσότεροι το γνωρίζουν αυτό, αφού από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και σήμερα τα βότανα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ιατρικής. Φορτωμένα με θρεπτικές και θεραπευτικές ουσίες αποτελούν την βάση φαρμακευτικών μέσων που βοηθούν στην τόνωση και ενδυνάμωση της φυσικής κατάστασης.
Παρόλο που υπάρχει τεράστια ποικιλία φαρμακευτικών φυτών, τα πιο γνωστά είναι ο μαϊντανός, το φασκόμηλο, τα φύλλα δάφνης, η μέντα
, η ρίγανη και το δεντρολίβανο.
Τα βότανα παρέχουν εντυπωσιακά οφέλη τόσο στην σωματική, όσο και στην νοητική υγεία. Από τα πιο σημαντικά είναι η τόνωση της ψυχικής υγείας, η προστασία από τον καρκίνο, η καταπολέμηση των φλεγμονών κ.α. Επιπλέον, τα αρωματικά φυτά είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών και βοηθούν στην υποστήριξη του καρδιαγγειακού συστήματος, στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και άλλα που θα αναλύσουμε στη συνέχεια του άρθρου.