ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ" ΠΡΟΣ ΤΗΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ.



Θέμα: «Ενημέρωσή σας για το Γυμνάσιο των Αστυνομικών στην Ουγκάντα και την Β.Τανζανία» 
 κ.Πρόεδρε,
 Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ομοσπονδία σας (Π.Ο.ΑΣ.Υ) με την εφάπαξ εισφορά των μελών της (ύστερα από απόφαση του Συνεδρίου της), κατασκεύασε δύο Σχολεία Β΄θμιας εκπαίδευσης(Γυμνάσιο-Λύκειο) στην Αφρική,το πρώτο στο Κatente (Uganda)και το δεύτερο στην πόλη Kayanga (Bukoba,Β.Τανζανία),τα οποία και εσείς και ο τ.Πρόεδρος κ.Κυριαζίδης (που υπήρξε ο εισηγητής και ο πρωτεργάτης υλοποίησης του έργου),είχατε επισκεφθεί με άλλα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, τα έτη (2003 και 2008), αντίστοιχα.
 Ήταν ένα σπουδαίο έργο της Ομοσπονδίας των Αστυνομικών,αφενός διότι αναφέρεται στην εκπαίδευση παιδιών σε χώρες που ο αναλφαβητισμός υπερβαίνει το 75% στην ύπαιθρο, σε παιδιά χωρίς ......>>
διακρίσεις(φυλετικές,θρησκευτικές,κοινωνικές κλπ) και αφ`ετέρου ενίσχυσε τις υποδομές της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στις χώρες αυτές. 
Η διορατικότητα και η αποφασιστικότητα της Ομοσπονδίας των Ελλήνων Αστυνομικών (Π.Ο.ΑΣ.Υ) κ.Πρόεδρε συνετέλεσε, ώστε η μικρή Ελλάδα να αποτελεί πλέον τον διαχρονικό και παντοτινό πρεσβευτή του πολιτισμού μας και των αξιών του στις συγκεκριμένες χώρες και επιπλέον με την συμβολική αυτή πράξη παρέχεται η ισχυρά απόδειξη ότι ο Έλληνας Αστυνομικός διαπνέεται από αρχές και αξίες πανανθρώπινες, πέραν Εθνικών, Θρησκευτικών,Φυλετικών ή άλλων διακρίσεων. 

Δώρο Πάσχα ετοιμάζεται από τη κυβέρνηση για ενστόλους και χαμηλοσυνταξιούχους!..



Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τη διανομή του μεγαλύτερου μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος την άνοιξη και πάντως πριν από τις ευρωεκλογές/αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου. 
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προσδιορίσει το μέγεθός του στο 1,5 δισ ευρώ και η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αναφέρεται στο σημερινό της πρωτοσέλιδο σε «δώρο Πάσχα» το οποίο προορίζεται κυρίως για την ενίσχυση χαμηλοσυνταξιούχων και ενστόλων. Υπενθυμίζεται ότι στο Μνημόνιο προβλέπεται ότι μπορεί να διατεθεί για κοινωνικούς σκοπούς το 70% του πλεονάσματος που υπερβαίνει τον αρχικό στόχο και αυτό σημαίνει ότι προκύπτει ποσό από 1,05 έως και 1,26 δισ. ευρώ, καθώς ο αρχικός στόχος ήταν για ισοσκελισμένο πρωτογενές ισοζύγιο (μηδενικό πλεόνασμα). 

Γκρίνια, Πριν το γάμο, Τι είπε μια ξανθιά για τα ανέκδοτα για ξανθιές ;



  • Γκρίνια
    Δύο φίλοι πήγαν για να τα πιούν ένα βράδυ και γύρισαν σπίτι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την επόμενη μέρα βρέθη...

Συζύτηση μεταξύ ξανθιών:, 6 παιδιά, Ο διάλογος



  • Συζύτηση μεταξύ ξανθιών:
    - Xθες, με τη διακοπή ρεύματος εγκλωβίστηκα 3 ώρες μέσα στο ασανσέρ. - Τι να πω κι εγώ, που ήμουν επί 3 ...

Η φωτογραφική μηχανή, Για ένα δεκαχίλιαρο, Προτιμήσεις



  • Η φωτογραφική μηχανή
    1. Στο νησί, ο μικρός λέει στον πατέρα του: - Μπαμπά, μπορούμε να πούμε ότι ένα πράγμα χάθηκε, αν ξέρουμε π...

Πηγαίνει ο Τοτός στην εκκλησία, Ο Τοτός στη βροχή, Πώς λέγεται αυτός πού μιλάει συνέχεια, χωρίς να τον ακούει κανείς;



Τα πιάνει "γρήγορα"!, Απρόοπτο, ΟΙ ξανθιές κνος.




  • Τα πιάνει "γρήγορα"!
    -Πώς κάνεις μια ξανθιά να γελάσει την Κυριακή;Της λες το ανέκδοτο την Παρασκευή!

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ,ΣΤΟ ΧΑΡΑΚΩΜΑ, ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ

Μια σκάλα έχει ακουμπήσει στο παράθυρο του υπνοδωματίου ενός φλεγόμενου
σπιτιού και ένας νέος, αρρενωπός πυροσβέστης ανεβαίνει γρήγορα γρήγορα τα
σκαλοπάτια.
Μέσα στο υπνοδωμάτιο βρίσκεται μια πολύ όμορφη καστανομάλλα με μια διάφανη
νυχτικιά με δαντελίτσες, τρέμοντας από το φόβο.
«Αχαα! Λοιπόν κοπέλα μου, είσαι η δεύτερη έγκυος κοπέλα που θα σώσω αυτό το
βράδυ!»
«Μα...! Δεν είμαι έγκυος!» εξηγεί απορημένα η κοπέλα.
«Ούτε σε έχω σώσει ακόμα...!»

Ο Λένιν στη Βιέννη

Κάποιος πού ήτανε μανιώδης συλλέκτης αντικειμένων που είχαν σχέση με τον Λένιν, πληροφορήθηκε ότι μια γριά στα βάθη της Σιβηρίας είχε στην κατοχή της έναν πίνακα ζωγραφικής που ονομαζόταν

"Ο ΛΕΝΙΝ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ" και τον οποίο έψαχνε για χρόνια και δεν πίστευε ότι υπήρχε καν , και ήταν το μόνο κομμάτι που έλειπε από την συλλογή του για να την συμπληρώσει.

Το παράξενο άλογο

Ένας εμπορικός αντιπρόσωπος οδηγούσε το αυτοκίνητό του κάποιο πρωί κοντά σε ένα μικρό χωριό έξω από τη Λάρισα. Ο δρόμος όμως ήτανε κατσάβραχο του κερατά και για να αποφύγει μια μεγάλη κοτρόνα που θα του κούρευε το κάρτερ, το ριξε σ ένα σχετικά βαθύ χαντάκι στην άκρη του δρόμου.


Έκκληση προς όλες τις Ελληνίδες, άνω των 40χρονων, να συνεχίσουν να υποβάλλονται σε ετήσια μαστογραφία

Αθήνα 17 Φεβρουαρίου    2014.




                                 Δρ Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα
                
             ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

Έκκληση προς όλες τις Ελληνίδες, άνω των 40χρονων,  να συνεχίσουν να υποβάλλονται  σε ετήσια μαστογραφία, για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, απευθύνει η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.
Αφορμή  για την έκκληση της  Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, είναι ο σάλος που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα με την δημοσίευση καναδικής  μελέτης, η οποία βγάζει άχρηστη και περιττή την μαστογραφία, ως ειδική εξέταση για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ελέγχονται υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ με εμβάσματα στο εξωτερικό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009 – 2010

17/02/2014
Στο μικροσκόπιο των οικονομικών εισαγγελέων έχει μπει η λίστα με 143 υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και αποσπασμένων, οι οποίοι έστειλαν εμβάσματα συνολικού ύψους 32 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό ύψους 32 εκατ. ευρώ την περίοδο 2009-2010.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ»

ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

17/02/2014
Η Ομάδα Διαφόρων Δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) διοργανώνει διάσκεψη, στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 20 Μαρτίου 2014. 

ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ» ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΕΚΑΤ. ΔΑΝΕΙΑ

ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

17/02/2014
Πάνω από 2 εκατομμύρια είναι τα καθυστερούμενα δάνεια στο στάδιο της καταγγελίας, τα οποία έχουν πάψει να αποπληρώνονται για χρονικό διάστημα άνω των τριών μηνών.

Για ένα αδειανό πουκάμισο

ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ " 
17/02/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Είναι λυπηρό, αλλά ακόμη και σήμερα, που η χώρα παλεύει με τα κύματα της χρεοκοπίας, κόμματα και πρόσωπα εξακολουθούν να συμπεριφέρονται όπως ακριβώς στον καιρό της (δανεικής) χρεοκοπίας.

Γέμισε η χώρα από πρόσωπα που πασχίζουν για την προσωπική πολιτική τους επιβίωση (ου μην αλλά και έξοδο από την αφάνεια) και λίγοι είναι εκείνοι που αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης ενώπιον του κοινού κινδύνου.

Κάποιοι υποδύονται τους αντιμνημονιακούς υποψηφίους, αν και είναι γνωστό πως το αντιμνημόνιο χωρίς λεφτά είναι ένα αδειανό πουκάμισο, αν και οι ίδιοι γνωρίζουν πως λαμβάνουν τους μισθούς τους από το μνημόνιο (και στη χειρότερη περίπτωση από τη συνεχή έκδοση εντόκων γραμματίων).

Γνωρίζουν επίσης πως  – όταν και αν εκλεγούν – από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (πάλι δηλαδή μέσω μνημονίου) θα εξασφαλίζουν τα αναγκαία χρήματα για τις περιφέρειες και τους δήμους τους.

Και βέβαια, κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται πως τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας δεν είναι ούτε το μνημόνιο, ούτε η προβολή τους, ούτε αν περιφερειάρχης ή δήμαρχος θα είναι ο τάδε ή ο δείνα.

Τα μεγάλα θέματα (χωρίς σειρά αξιολόγησης) είναι οι ευρωεκλογές, το Κυπριακό και η ανασυγκρότηση της Κεφαλονιάς.
Ποιος ασχολείται στον δημόσιο διάλογο;

Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί από τους προσκυνητές της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

Δολοφονική έκρηξη σε πούλμαν σκοτώνει 4 χριστιανούς Κορεάτες προσκυνητές της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Ισλαμιστική Οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη
bus
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για pentapostagma.gr
Από το 2004   η τρομοκρατία είχε να χτυπήσει την καρδιά του αιγυπτιακού τουρισμού, δηλαδή το παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας στην Taba, παραμεθόριος πόλη στα σύνορα  με το Ισραήλ. Σήμερα στις 16/02/14  το απόγευμα , την ώρα που λεωφορείο με κορεάτες χριστιανούς προσκυνητές, επέστρεφε από την Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε κάποιο σημείο του λεωφορείου και ενεργοποιήθηκε είτε με τηλεχειρισμό είτε με ωρολογιακό μηχανισμό (MENA).

Οι Η.Π.Α ανάβουν το φυτίλι του πολέμου στην Ασία

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr      " 

Οι-ΗΠΑ-ανάβουν-το-φυτίλι-του-πολέμου-στην-ΑσίαΠυρηνικά όπλα στα εδάφη της Ιαπωνίας
Το Τόκυο φαίνεται, πλέον, διατεθειμένο να επιτρέψει στις Η.Π.Α να φέρουν πυρηνικά όπλα στα εδάφη της Ιαπωνίας σε «περίπτωση άμεσης απειλής στην εθνική ασφάλεια της χώρας».

Άλλη πόλη είχαν στόχο οι Αμερικάνοι και όχι το Ναγκασάκι. Συγκλονιστικό έγχρωμο φιλμ από τη μεταφορά και την ρίψη της ατομικής βόμβας.

ΠΗΓΗ : pentapostagma.gr

Το φιλμ δείχνει την τελική προετοιμασία και φόρτωση του «Fat Man» (βόμβα) στοαεροπλάνο «Bockscar», που έριξε τη βόμβα στο Ναγκασάκι, στις 9 Αυγούστου 1945.
Οι Αμερικανοί στρατιώτες βγάζουν τη βόμβα, με γόμωση από πλουτώνιο, από την αποθήκη και τη βάφουν με προσοχή. Γιατί άραγε, αν ήταν άβαφτη ποιος θα παρεξηγιόταν;

Έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία: 76.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους – Κλειστά τα περισσότερα αεροδρόμια

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma.gr     " 

A housing complex is seen covered with ash from Mount Kelud, in YogyakartaΠερισσότεροι από 76.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις οικίες τους την Παρασκευή, και οι περισσότερες πτήσεις ακυρώθηκαν στο πυκνοκατοικημένο νησί της Java στην Ινδονησία, έπειτα από μεγάλη ηφαιστειακή έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξευθεί μαζικός όγκος στάχτης σε ύψος 17 χιλιομέτρων.
Το σύννεφο στάχτης που ήταν το αποτέλεσμα της ηφαιστειακής έκρηξης της Πέμπτης στο Όρος Kelud στην επαρχία της Ανατολικής Java, μετακινήθηκε δυτικά άνω του νησιού, οδηγώντας στο κλείσιμο επτά αεροδρομίων και στην καθήλωση χιλιάδων επιβατών. Το μόνα μεγάλα αεροδρόμια που συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους στη Java είναι μόλις δύο, και αυτά βρίσκονται στην πρωτεύουσα, Jakarta.

Πρόταση για απόκτηση Su-35 από την Ρωσία στην Ελλάδα – Όλες οι λεπτομέρειες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Su-35Με μια πρόταση διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο που αντιμετωπίζει της ΠΑ πρόκειται να καταθέσει η Μόσχα προκειμένου να διεισδύσει στην ελληνική «αγορά» μαχητικών.
Η πρόταση προβλέπει την παράδοση ενός αριθμού 40 έως 60 μαχητικών της εξαγωγικής έκδοσης «-BM» του ρωσικού μαχητικού 4++ γενιάς Su-35S υπό εξαιρετικά ευνοϊκούς οικονομικούς όρους, καθώς αυτή θα «τρέξει» στο πλαίσιο της ελληνο-ρωσικής αμυντικής συμφωνίας η οποία υπογράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ του Έλληνα  υπουργού Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου και το Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Σοιγκού.

Ποιοι αποφάσισαν να κάνουν την Μεσόγειο από κοιτίδα Πολιτισμού σε κοίτη χαβούζας;

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr    " 

Το παρακάτω χωρίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη είναι ενδεικτικό και όχι σχετικό με τα σημερινά δρώμενα στην Λεκάνη της Μεσογείου.
8¨ Καὶ ὁ δεύτερος ἄγγελος ἐσάλπισε, καὶ ὡς ὄρος μέγα πυρὶ καιόμενον ἐβλήθη εἰς τὴν θάλασσαν, καὶ ἐγένετο τὸ τρίτον τῆς θαλάσσης αἷμα¨, 9 ¨καὶ ἀπέθανε τὸ τρίτον τῶν κτισμάτων τῶν ἐν τῇ θαλάσσῃ, τὰ ἔχοντα ψυχάς, καὶ τὸ τρίτον τῶν πλοίων διεφθάρη¨.

Ο πρωθυπουργός ανέγνωσε το “Πιστεύω” και το “Πάτερ ημών” στο Άγιο Όρος (φωτο & video)

ΠΗΓΗ : "   http://www.pentapostagma.gr  " 

πρωθυπουργός ανέγνωσε το Πιστεύω και το Πάτερ ημώνΑνταπόκριση Άγιο Όρος -Γιώργος Θεοχάρης

Τι συζήτησε με τους Αγιορείτες πατέρες ο κ. Σαμαράς και οι υπουργοί που τον συνοδεύουν.

Λαμπρό συλλείτουργο παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου με τη συμμετοχή των  Ιερομονάχων αντιπροσώπων των Ιερών Μονών. 

Τα 20 hi-tech περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ. που σκανάρουν τα πάντα !!!


Το μαύρο Passat ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. 
Ενα περιπολικό με αναμμένο φάρο είχε μόλις σταματήσει δίπλα του Δευτερόλεπτα μετά, ένας νεαρός πλησίασε το όχημα, φορτωμένος με σακούλες φαγητού και έβαλε το κλειδί στην πόρτα του οδηγού. «Ολα καλά Μοχάμεντ;» του λέει ο συνοδηγός του περιπολικού, αφήνοντας εμβρόντητο τον αλλοδαπό, που δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ο αστυνομικός ήξερε το όνομά του.