ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ - ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (5)

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ - ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ (5)
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΒΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    Οι δύο διατελέσαντες Πρόεδροι της Δημοκρατίας που βρίσκονται εν ζωή οι κ.κ. Χ. Σαρτζετάκης και Κ. Στεφανόπουλοςδιαθέτουν για την προσωπική τους ασφάλεια έναν μικρό στρατό, που αποτελείται από 11 αστυνομικούς για τον καθέναν. Οι ένστολοι είναι αποσπασμένοι από την πολυπληθή αστυνομική δύναμη της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Αν όμως ο αριθμός των 11 αστυνομικών για τον καθένα θεωρείται απαραίτητος από τους αρμόδιους, οι 6 διοικητικοί υπάλληλοι που διαθέτει από την Προεδρία ο Κ. Στεφανόπουλος και οι 5 του Χ. Σαρτζετάκη είναι άγνωστο ποιες ανάγκες των δύο προσώπων υπηρετούν.

Δωρεάν γεύμα σε 5.000 άτομα στη Θεσσαλονίκη με τρόφιμα που... περισσεύουν

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δωρεάν γεύμα σε 5.000 άτομα στη Θεσσαλονίκη με τρόφιμα που... περισσεύουν
    Δωρεάν γεύμα για 5.000 πολίτες από ολόφρεσκες πρώτες ύλες που δεν έφτασαν ποτέ στην αγορά λόγω εμφάνισης ή γιατί περίσσεψαν θα προσφερθούν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, από τις11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο.
    Το γεύμα θα ετοιμαστεί από την 'Ενωση Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης με κύρια συστατικά φρεσκότατα λαχανικά και φρούτα που θα σπαταλιόνταν, είτε επειδή βρίσκονταν σε πλεόνασμα, είτε λόγω «άσχημης» εμφάνισης, όπως στραβά καρότα και κολοκυθάκια και πατάτες.

Χαστούκι από την Ιταλία στην Μέρκελ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
   Ιδιαίτερης βαρύτητας, για το θέμα των περιβόητων Γερμανικών αποζημιώσεωνθεωρείται η απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ιταλίας που δικαιώνει τα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, το 1944.
   Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW “το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας αποφάνθηκε ότι οι πολίτες της χώρας μπορούν να ζητήσουν αποζημιώσεις από το γερμανικό κράτος για μαζικές εκτελέσεις και εγκλήματα που πραγματοποιήθηκαν κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
   Το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο προσθέτει ότι η ασυλία των διαφόρων κρατών δεν ισχύει σε περιπτώσεις εγκλημάτων πολέμου και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

Η «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ
 Η «ΕΣΧΑΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ.

[ ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1940].
Αντιστράτηγος εα Δημήτριος Κ. Μπάκας
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
     Γιορτάζουμε φέτος τα εβδομήντα τέσσερα χρόνια από το Έπος της Γενιάς του 1940. Εκείνοι έπραξαν το ύψιστο καθήκον προς την Πατρίδα και η Ιστορία του Έθνους τους έγραψε με χρυσά γράμματα στις δέλτους της και  όλες οι γενιές θα τους τιμούνε και ευγνωμονούν εσαεί.
    Το κροτάλισμα των Γερμανικών πολυβόλων στις αχανείς πεδιάδες της Ευρώπης   είχε παγώσει την έντρομη ανθρωπότητα. Η πολεμόχαρη βία έγραφε, τότε, πάνω  στο στήθος της Ευρώπης, το πυρίκαυστο "Ναι" της υποταγής. Και η μικρή μας Ελλάδα τόλμησε να υψώσει το γυμνό της χέρι και να χαράξει στον ουρανό με τη φλόγα της πίστεως και με το αίμα της θυσίας το αθάνατο "ΟΧΙ" της λευτεριάς.

Εκοιμήθη ο Γέροντας Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης

΄Εγγαμος από χωριό των Τρικάλων,όταν έφυγαν τα δύο του παιδιά και έγιναν μοναχοί,ο ίδιος ο Πατέρας έφυγε για το΄Αγιον΄Ορος,στο Μοναστήρι της Σιμωνόπετρας,όπου ήταν ο γιός του (π.Αθανάσιος,ήταν Ιερομόναχος!!) και η Μητέρα στο Μοναστήρι που η κόρη της(Γερόντισσα Νικοδήμη!!) ήταν Ηγουμένη (Ορμύλια Χαλκιδικής).
Δεν είναι θαυμαστόν γεγονός;ΜΊΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΝΑΧΩΝ)!!!

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 





galaktion1

Εκοιμήθη ειρηνικά την 30ή Οκτωβρίου 2014,σε ηληκία 95 ετών ο Προηγούμενος Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης.

Υπολογισμός Καθαρών Αναδρομικών για Αποστράτους ΕΔ και ΣΑ {Παράδειγμα}

ΠΗΓΗ : "   ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ

smountzouris@gmail.com   " 

Του Απόστολου Παπαπαρίση 
Μετά τις αναρτήσεις ΕΔΩ----> 19 Οκτ 2014: Ενημέρωση που πρέπει να προβληματίσει τους Αποστράτους των ΕΔ και των ΣΑ και τις Θεσμικές και μη Ενώσεις τους και ΕΔΩ----> 20 Οκτ 2014: EXCEL-φυλλο για Υπολογισμό Καθαρού Ποσού Σύνταξης Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ είμαστε πλέον σε θέση να υπολογίσουμε με μεγάλη ακρίβεια τα καθαρά (στο χέρι) αναδρομικά που δικαιούμαστε αν εφαρμοζόταν η απόφαση στο 100% ή σε όποιο ποσοστό και αν εφαρμοστεί. Αν μετά την 28η Νοε 2014 το Τριμελές Συμβούλιο του ΣτΕ αποφανθεί ότι δε συμμορφώθηκε η κυβέρνηση και αποφασίσουμε να καταθέσουμε αγωγή, καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι μας (εν αποστρατεία και εν ενεργεία στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ) το καθαρό ποσό των αναδρομικών που διεκδικούμε και όχι τα μικτά. Τα αναδρομικά οι απόστρατοι τα χωρίζουμε σε 2 περιόδους.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 30-10-2014

Apoyevmatini - Απογευματινή
Daily Newspaper (Istanbul / Turkey)
Tel: +90 212 2932035
Fax: +90 212 2255974
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΘΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ


Η παραβίαση του Αβάτου της Αθωνικής Πολιτείας το 1930 από την «ΜΙΣ ΕΛΛΑΣ» <<ΜΙΣΣ ΕΥΡΩΠΗ>> και <<2η ΜΙΣΣ ΥΦΗΛΙΟΣ>> ΑΛΙΚΗ ΔΙΠΛΑΡΑΚΟΥ
Η Αλίκη Διπλαράκου, όντως εισήλθε μεταμφιεσμένη ως άνδρας στο Άγιον Όρος το 1930, όπως περιγράφεται στην βιογραφία της και έγινε θέμα της εποχής, εκμεταλλευόμενη την υψηλή γνωριμία του συζύγου της, τη μόρφωσή της και την ομορφιά της, αλλά...
ας δούμε στη συνέχεια την συνέπεια, στην ασέβειά της.

Γέροντα Παΐσιου Αγιορείτη: ”Ο μοναχός είναι φάρος πάνω στα βράχια”.



Άγιος Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης
— Δεν μπορούσα να καταλάβω πως δικαιολογούν μερικά πράγματα οι Ρωμαιοκαθολικοί. Μου λύθηκε η απορία όταν πέρασαν από το καλύβι δύο Ρωμαιοκαθολικοί αρχιτέκτονες από τη Ρώμη.

Έρχονται στην Αθήνα το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Σεραφείμ του Σάρωφ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 9:31 πμ, Last Updated: 
Το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου και Σεραφείμ του Σάρωφ, ζήτησε να μεταφερθούν στον Καρέα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.
I.Leipsana Vironas2014.03

Γάλα για δυνατά οστά: Ο μύθος καταρρίπτεται

ΠΗΓΗ : " pentapostagma,    " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 9:15 πμ, Last Updated: 
9105fca3f71dcefb6b0eb8f1a679deb2_L
Το γάλα θεωρείται παραδοσιακά το ιδανικό «δυναμωτικό» για τα οστά μας. Ωστόσο, μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση British Medical Journal έρχεται να ανατρέψει την παγιωμένη αυτή θεωρία.

Τα 8 καλύτερα βότανα για υγιή νεφρά

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 8:55 πμ, Last Updated: 
τα-8-καλύτερα-βότανα-για-υγιή-νεφρά
Ενώ έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες για τη διερεύνηση των θετικών επιδράσεων των βοτάνων στην καρδιακή υγεία ή/και τους πνεύμονες, πολύ λιγότερες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τα βότανα που βοηθούν για πιο υγιή νεφρά.
Παρόλα αυτά, βάσει των σχετικά περιορισμένων μελετών που έχουν πραγματοποιηθεί, ορισμένα βότανα έχουν αναδειχθεί ως σημαντικά για την διατήρηση και βελτίωση της υγείας των νεφρών:

Ένα φλιτζάνι κακάο την ημέρα απομακρύνει τον κίνδυνο νοητικής παρακμής στα γεράματα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 8:40 πμ, Last Updated: 
φλιτζάνι-κακάο-1
 Το κακάο μπορεί να «χαρίσει» σε ένα συνηθισμένο 60άρη το μνημονικό ενός ανθρώπου 20 έως 30 χρόνια νεότερου. Αμερικανική έρευνα αποκάλυψε ότι το κακάο περιέχει βιο-δραστικά στοιχεία που αντιστρέφουν τη νοητική παρακμή που σχετίζεται με την ηλικία.

Ποιος ο λόγος για την ατεκνία;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 7:19 πμ, Last Updated: 
Αν και η φύσις εργάζεται, δεν εργάζεται με τη δική της δύναμη, αλλά υπακούοντας στο πρόσταγμα του δημιουργού, και ποτέ να μη στεναχωριούνται οι γυναίκες όταν δεν γεννούν, αλλά ας καταφεύγουν στο δημιουργό της φύσεως, αποδεικνύοντας αγαθή διάθεση και ας ζητούν από εκείνον, που είναι ο Κύριος της φύσεως, και ας μη αποδίδουν τη γέννησει των παιδιών, ούτε στη συνουσία των συζήγων, ούτε σε κάποιον άλλο, αλλά στο δημιουργό όλων, που από το μηδέν έφερε τη ζωή στο ανθρώπινο γένος και μπορεί να το διορθώσει πάλι, όταν παρουσιάζει κάποια αδυναμία.Αξίζει να εξετάσουμε πρώτα το εξής: Για ποιο λόγο αυτή ήταν στείρα, ενώ η ζωή τους ήταν θαυμαστή και αυτή και ο άνδρας της φρόντιζαν πολύ για τη σωφροσύνη. Δεν μπορούμε να πάρουμε σαν αιτία τη ζωή τους και να πούμε ότι η στείρωσις ήταν αποτέλεσμα των αμαρτημάτων τους. Και για να καταλάβης το παράξενο αυτό, λέγω ότι δεν ήταν μόνο αυτή στείρα, αλλά και η Σάρα, η μητέρα του δικαίου, και όχι μόνο η μητέρα του, αλλά και η νύφη του, η γυναίκα του Ιακώβ, η Ραχήλ εννοώ.

Μετεωρολόγοι: Ερχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της δεκαετίας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 6:54 πμ, Last Updated: 
Μετεωρολόγοι: Ερχεται ο πιο ψυχρός χειμώνας της δεκαετίας
Ο επερχόμενος χειμώνας στην Ευρώπη θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 10ετίας, δηλώνουν οι μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά.

Ένα διαμέρισμα 4 τ.μ. που είναι… »αόρατο» στη Σουηδία! Δεν θα πιστεύετε πως είναι εσωτερικά! [photos]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Οκτωβρίου 30, 2014 at 1:08 πμ, Last Updated: 
Ένα Σκανδιναβικό σπίτι μόλις 4τ.μ. που μοιάζει με κύβο και είναι σχεδόν… «αόρατο» στην περιοχή Harads της Σουηδίας… Το γνωστό και ως Mirrocube αποτελεί ένα διαμέρισμα που μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ανήκει στο ξενοδοχείο Treehotel και θεωρείται το must ησυχαστήριο για όποιον ταξιδιώτη οδηγείται προς τα βόρεια της Σουηδίας.

Η ζωή σου όλη είναι ένα τσιπάκι

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 
RFID
Ενας έξυπνος μετρητής στο ρολόι της ΔΕΗ, η στενή παρακολούθηση του τηλεφώνου, κάμερες και κοριοί, αλλά και τα «κύματά» μας μπορούν να δώσουν όλες τις πληροφορίες για εμάς. Τα Wi Fi είναι οι σύγχρονοι χαφιέδες για όσα δεν δώσαμε μόνοι μας στο Facebook

Ταγματάρχης των καταδρομών χαρίζει το μετάλλιό του σε μαθήτρια με ειδικές ικανότητες στη Νάουσα

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  " 

Posted: Οκτωβρίου 29, 2014 at 8:05 μμ, Last Updated: 
Του Θεόδωρου Ελευθεριάδη

Ο Ταγματάρχης  κ.Πανταζής Δημήτρης είναι ένας εξαιρετικά λαμπρός αξιωματικός των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων και ταυτόχρονα ένας εξαιρετικά λαμπρός χαρακτήρας. Για την αφιέρωση του μεταλλίου του από τον 28ο Μαραθώνιο του Ολύμπου, στην αριστούχο και γλυκιά μαθήτρια Μαρία Σιδηροπούλου είχαμε αναφερθεί σε παλιότερο άρθρο μας, την 1η Μαΐου του 2014. το οποίο αξίζει να το θυμηθούμε.