ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Νερό με μέλι για να έχετε αναρίθμητα οφέλη στην υγεία μας


Posted: Δεκεμβρίου 23, 2014 at 11:37 πμ, Last Updated: 
νερό-με-μέλι
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι γνωρίζετε τα αναρίθμητα οφέλη του μελιού για την υγεία. Όμως, έχετε σκεφθεί ποτέ το πόσο ωφέλιμο και ευεργετικό είναι το νερό με μέλι;

Υπουλη Τηλεόραση


Posted: Δεκεμβρίου 23, 2014 at 10:06 πμ, Last Updated: 
Ο ολοκληρωτισμός της τηλεόρασης
Σε μια εποχή, που υποτίθεται ότι απολαμβάνουμε απρόσκοπτα τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, είμαστε έρμαια του πιο σκληρού και, κυρίως, ανεπίγνωστου ολοκληρωτισμού. Του ύπουλου ολοκληρωτισμού της τηλεόρασης.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας και τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα και οι Πατέρες της Εκκλησίας

Posted: Δεκεμβρίου 23, 2014 at 7:51 πμ, Last Updated: 
π. Θεμιστοκλής Μουρτζανός
Χριστούγεννα πάλι. Σε μία εποχή σύγχυσης και αποπροσανατολισμού, όπου οι άνθρωποι έχουν μείνει στο παρελθόν της ευμάρειας, θρηνούν για τους χαμένους παραδείσους της άνεσης, της κατανάλωσης, της απληστίας, της ψεύτικης ισχύος, χωρίς να βλέπουν ότι όλα αυτά χάθηκαν γιατί απωλέσαμε το μέτρο, απωλέσαμε την πίστη, απωλέσαμε την διάθεση για κόπο συλλογικό. Σε μια εποχή όπου η αμαρτία θεωρείται δικαίωμα, όπου το χαμόγελο είναι προσποιητό και μένουμε κολλημένοι στις μικρότητές μας. Σε μία εποχή όπου η παιδεία δεν νοιάζεται για την καλλιέργεια χαρακτήρων, αλλά μόνο για γνώσεις, στείρες απομνημονεύσεις, όπου το όραμα είναι οι επαναστάτες χωρίς αιτία ή τα πειθήνια όργανα ενός συστήματος που δεν αγαπά.






Χριστούγεννα πάλι. Και θέλουμε ελπίδα. Θέλουμε νόημα. Θέλουμε κάτι για να ξυπνήσει τις καρδιές μας. Κάτι ή Κάποιον;

Η ΜΙΚΡΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ «ΞΥΠΝΑ» ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ


Posted: 
Φωτό11
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η ιστορική μονή των Αγίων Σεργίου και Βάκχου, που σήμερα λειτουργεί σαν μουσουλμανικό τέμενος με την συμβολική ονομασία, Küçük Ayasofya, δηλαδή «μικρή Αγία Σοφία», προκαλεί το έντονο ενδιαφέρων των Τούρκων που διακρίνουν, με πραγματικά περίεργο τρόπο στο τζαμί αυτό την μεγάλη βυζαντινή κληρονομιά της Κωνσταντινούπολης! Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι αναφερόμενοι σε αυτό το τζαμί, λένε πως μπορεί να είναι η μικρή Αγία Σοφία, αλλά η βυζαντινή «ζωή» της είναι μεγαλύτερη και από την μεγάλη Αγία Σοφία που δεσπόζει στο κέντρο της παλιάς Κωνσταντινούπολης.

Φέτος πριν τα Χριστούγεννα, οι Ιεροί Ναοί μετατράπηκαν σε πιάνο-μπαρ και μέγαρα μουσικής…


Posted: Δεκεμβρίου 22, 2014 at 5:39 μμ, Last Updated: 
xmas-17
Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Κολωνάκι
Θεσμοθετήθηκαν πλέον οι μουσικές εκδηλώσεις εντός των Ιερών Ναών, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ακολουθούν, από τη Σύρο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ζάκυνθο. Και όχι μόνο δεν βρέθηκε κάποιος να φωνάξει στους υπευθύνους «Ουκ έξεστί σοι», αλλά έσπευσαν οι πρωταίτιοι με καμάρι να δημοσιεύσουν στα διάφορα εκκλησιαστικά πρακτωρεία τις ασεβείς εκδηλώσεις.
Όσο παρευρισκόμαστε σε τέτοιες εκδηλώσεις και όσο δεν διαμαρτυρόμαστε για αυτή την κατάπτωση, το φαινόμενο θα γενικεύεται. Υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας…
Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν:
1) Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου,  Αθήνα, Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
xmas-16

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ: Χριστούγεννα Σωτήρια ή Χριστούγεννα «νέας εποχής» και παγκοσμιοποιήσεως;


Posted: Δεκεμβρίου 22, 2014 at 4:41 μμ, Last Updated: 
Εμμανουήλ Θα πει, «Μεθ” ημών ό Θεός»
Ή Ορθόδοξη Εκκλησία, ψάλλει, υμνεί και δοξολογεί: «Χριστός γεννάται δοξάσατε. Χριστός εξ ουρανών” απαντήσατε. Χριστός επί γης” υψώθητε. Άσατε τω Κυρίω πάσα ή γη, και εν ευφροσύνη, ανυμνήσατε λαοί” ότι δεδόξασται».
Ό Άγιος Ιωάννης ό Χρυσόστομος τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. με νωπή και ζωντανή την παρουσία το» Χρίστου επί της γης, κηρύττει με ζέση πίστεως λέγοντας:

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

23/12/2014
Σε επαγρύπνηση κάλεσαν τους αστυνομικούς στις ΗΠΑ οι αστυνομικές διευθύνσεις και οι ενώσεις αστυνομικών μετά τις δολοφονίες τριών ενστόλων, δύο στη Νέα Υόρκη και ενός στη Φλόριντα.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΣΤΑ 3,55 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

ΤΟ 10ΜΗΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004

23/12/2014
Πλεόνασμα 3,55 δισ. ευρώ παρουσίασε στο 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2014 το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, έναντι πλεονάσματος 2,1 δισ. ευρώ στο ίδιο διάστημα του 2013, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κομισιόν: Επιστροφή επιδοτήσεων και από την Ελλάδα

ΓΙΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

23/12/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης των λογαριασμών, απαιτεί να της επιστραφούν συνολικά 102 εκατομμύρια ευρώ από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Σλοβενία που αφορούν κονδύλια της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ, τα οποία, όπως υποστηρίζει δαπανήθηκαν αδικαιολόγητα από τα κράτη μέλη.

Ο ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ - ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

Ο ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗΣ

Παίρνει κάποιος τηλέφωνο και βγαίνει ο αυτόματος τηλεφωνητής:
"Ο συνδρομητής που καλέσατε κάνει SEX και δεν μπορεί να μιλήσει. Παρακαλώ αφήστε κάποιο μήνυμα ή περιμένετε την σειρά σας!"

ΚΥΡΙΕ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΔΩ Η ΑΓΕΛΑΔΑ

κύριε, γιατί αυτή εδώ η αγελάδα δεν έχει κέρατα; ρώτησε μια νεαρή κοπέλα
από την πόλη.
ο αγρότης κούνησε το κεφάλι με νόημα και είπε ενημερωτικά. 

Δέκα επιλογές που θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια!

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Δέκα επιλογές που θα μετανιώσεις σε 10 χρόνια!
    «Αν τότε …» Με αυτές τις δυο μικρές λέξεις ξεκινούν μερικές από τις πιο λυπημένες φράσεις που ακούμε αρκετές φορές .
    Παρακάτω είναι δέκα επιλογές που θα σε οδηγήσουν σε αυτήν την φράση μελλοντικά και πώς μπορείς να την αποφύγεις:
1. Φοράς μια μάσκα για να εντυπωσιάσεις τους άλλους.    Αν το πρόσωπό σου δείχνει πάντα στον κόσμο μια μάσκα, κάποια μέρα δεν θα χει μείνει τίποτα κάτω από αυτή. Όταν ξοδεύεις όλο τον χρόνο σου επικεντρώνοντας στην γνώμη των άλλων, στο τέλος θα ξεχάσεις και ποιος πραγματικά είσαι. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να εμπνεύσεις ή να εντυπωσιάσεις τους άλλους.

Νέο ΕΣΠΑ: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 100% για να στήσουν τη δική τους δουλειά και ποιοι έως 40%

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  "



Νέο ΕΣΠΑ: Ποιοι δικαιούνται επιδότηση 100% για να στήσουν τη δική τους δουλειά και ποιοι έως 40%
    Συνολικού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ είναι τα δύο πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, που θα τεθούν σε εφαρμογή από το νέο έτος. Το ένα αφορά την επιδότηση κατά 100% ανέργων προκειμένου να στήσουν τη δική τους δουλειά και το δεύτερο υπάρχουσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν με 40% επί των δαπανών τους.
Επιχορήγηση ανέργων
    Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ευκαιρία», με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ, που απευθύνεται σε ανέργους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, για την ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων τους με κάλυψη λειτουργικών εξόδων (ενοίκια, λογαριασμούς ΔΕΚΟ, πρώτες ύλες, ασφαλιστικές εισφορές κ.λπ.) καθώς και θέσεων απασχόλησης. Τα έργα που μπορούν να υπαχθούν κυμαίνονται από 28.000 έως 40.000 ευρώ, με 100% ενίσχυση του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ υπάρχει δυνατότητα προκαταβολής μέχρι και 40% της δημόσιας δαπάνης.
    Μέσα από το πρόγραμμα επιδιώκεται η στήριξη για την ανάπτυξη υγιούς νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Συλλήψεις πέντε παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων σε νοσοκομεία της Αθήνας

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Συλλήψεις πέντε παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων σε νοσοκομεία της Αθήνας
tanea
    Πέντε αλλοδαπές που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες εντόπισαν και συνέλαβαν βραδινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή αστυνομικοί των Τμημάτων Αλλοδαπών Αθηνών.

Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας.

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Η στρατηγική σημασία των ευρωμεσογειακών δικτύων φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στο πλαίσιο της ενεργειακής ασφάλειας.
Γράφει ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος*
    Στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου των Υπουργών Ενέργειας στη Ρώμη στις 18 Νοεμβρίου 2014 με θέμα «κτίζοντας μια ευρωμεσογειακή ενεργειακή γέφυρα» ο υπουργός Περιβάλλοντος και  Ενέργειας κ.Μανιάτης μετά την συνάντηση με τους ομολόγους του της Κύπρου του Ισραήλ και του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για θέματα ενέργειας  ενημέρωσε  τους δημοσιογράφους για τις σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ και για την νέα σελίδα που ανοίγει με τον αγωγό φυσικού αερίου  East Med Pipeline 1.650 χλμ στο ενεργειακό γίγνεσθαι της ΝΑ. Μεσογείου. 

Πώς θα ρίξετε την πίεση σε 30 μόλις λεπτά!

Posted: Δεκεμβρίου 21, 2014 at 4:24 μμ, Last Updated: 
Πώς θα ρίξετε την πίεση σε 30 μόλις λεπτά!
Τριάντα μόλις λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να ρίξετε την αρτηριακή σας πίεση και να βελτιώσετε την αντοχή σας.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS One» και πραγματοποιήθηκε από ερευνητές τους Πανεπιστημίου McMaster από το Οντάριο.

10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ

10) Αυτός: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί φοράς σουτιέν! Δεν έχεις τίποτα να βάλεις μέσα!
Αυτή: Και εσύ φοράς παντελόνι...έτσι δεν είναι;
9) Αυτή: Τί θες να πεις με το να έρχεσαι σπίτι μισομεθυσμένος;
Αυτός: Δεν φταίω εγώ...ξέμεινα από λεφτά!
8) Αυτός: Από την πρώτη στιγμή που σε είδα ήθελα να σου κάνω έρωτα σαν απελπισμένος.
Αυτή: Εεε λοιπόν, τα κατάφερες!. 

Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα την παραμονή των Χριστουγέννων
    Μια μεγάλη γιορτή με μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, δημιουργικά εργαστήρια και εκπλήξεις, έχει προγραμματίσει οΔήμος Αθηναίων για την παραμονή των Χριστουγέννων στο κέντρο της πόλης.
    Στο κέντρο των εκδηλώσεων θα βρεθεί η πλατεία Συντάγματος. Από νωρίς το πρωί, το κέντρο της πόλης θα πλημμυρίσει με μουσική, ενώ τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να απασχοληθούν δημιουργικά στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ο ΒΟΘΡΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟ

Ο βοθρατζής έχει προσλάβει καινούριο υπάλληλο για βοηθό και πάνε σε ένα σπίτι να κάνουν ξεβούλωμα.
Βάζει το αφεντικό τη στολή, παίρνει και το κατσαβίδι και βουτάει μέσα στα σκατά.
Μετά από λίγο βγαίνει στην επιφάνεια και λέει στο βοηθό:
- Κάβουρα.

Ξεκουράστε τα μάτια σας με… σπανάκι!!!

Posted: Δεκεμβρίου 22, 2014 at 10:22 πμ, Last Updated: 
 spanaki
Ξεκουράστε τα μάτια σας με… σπανάκι!!!
Οι 8+ ώρες στη δουλειά και ο ελεύθερος χρόνος που περνάτε και πάλι μπροστά στον υπολογιστή, σίγουρα δεν βοηθά τα μάτια σας και την όρασή σας. Τα κουρασμένα μάτια, όμως, και η ταλαιπωρημένη όραση, έχουν τη λύση τους:  το σπανάκι.

Ο χυμός από παντζάρι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση

Posted: Δεκεμβρίου 21, 2014 at 11:09 μμ, Last Updated: 
Γιατί-ο-χυμός-του-παντζαριού-κάνει-θαύματα-υγείας (1)
δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Hypertension, της Αμερικανικής Ένωσης για την Καρδιά.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με υψηλή αρτηριακή πίεση που έπιναν περίπου 250ml χυμό παντζαριού καθημερινά παρουσίασαν μείωση στην αρτηριακή τους πίεση της τάξεως των 10 mm Hg.

Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ...


Δελτίο Τύπου 

 Εξυπηρέτηση ασφαλισμένων τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ από τα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 

Γνωστοποιούμε στους ασφαλισμένους του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων (ΤΥΔΚΥ), ότι με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων από 29/10/2014 σε θέματα που αφορούν:....>>>Έκδοση ή αντικατάσταση των βιβλιαρίων ασθενείας τους.

Το αξεπέραστο όπλο μας ! ! !

Posted: Δεκεμβρίου 21, 2014 at 1:59 μμ, Last Updated: 
439Το αξεπέραστο όπλο μας!
Η Παναγία μας!
Η Ασπίδα μας!
Το καταφύγιό μας!
Η Σκέπη μας!
Η παρηγοριά μας!
Η προστασία μας!
Η γλυκιά Μανούλα μας!