ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

EXΕΙ ΠΛΑΚΑ

ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ.

 

Ήταν ένας Ποντιος και βρήκε γκόμενα.
Επειδή ήταν άσχετος ρώτησε έναν φίλο του τι να κάνει για να την ρίξει.
Του λέει ο φίλος μερικές ιδέες και στο τέλος του λέει:

Στην Αθήνα τα ταξί πετάνε...

 

Μία φοιτήτρια μπαίνει σε ταξί στο Μεσολόγγι. Ρωτάει ο ταξιτζής: 
- Που να σε πάω; 
- Στην Αθήνα και γρήγορα γιατί δύο απουσίες ακόμα και χάνω το εξάμηνο. 
Τρέχει ο ταξιτζής και αυτή του λέει:

ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

 ΠΗΓΗ : DAYALAL PATEL

Δημόσια κοινή χρήση  -  Χθες 1:59 μ.μ.                       Από το Google +


ΓΙΝΕ ΚΑΦΕΤΖΗΣ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 18:17

Έγινε καφετζής ο ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης

          
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Ο καταδικασθείς για τη δολοφονία του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου ζει στη Δράμα και όπως λέει «κάνω ό,τι μπορώ για να επιβιώσω».
Την Παρασκευή, την ώρα που πραγματοποιούνταν πορείες και συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο
οποίος έπεσε νεκρός τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 από το πιστόλι του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο έτερος καταδικασθείς για την υπόθεση, Βασίλης Σαραλιώτης, πουλούσε καφέδες για να ζήσει.

«Πήδημα με πέντε ευρώ»

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 21:06

Στο πλαίσιο ενός κοινοτικού προγράμματος, παιδιά Ρομά βοηθούν στην δημιουργία ενός κήπου σε μια παιδική χαρά.

               Στο πλαίσιο ενός κοινοτικού προγράμματος, παιδιά Ρομά βοηθούν στην δημιουργία ενός κήπου σε μια παιδική χαρά.

«Πήδημα: 5 ευρω» έγραφε η ταμπέλα που ήταν κρεμασμένη απ΄τον λαιμό μιας κοπέλας, από τις εκατοντάδες που έκαναν πιάτσα στους δρόμους του κέντρου. Οι διαρρήξεις είχαν εκτοξευθεί, ρακένδυτοι «συλλέκτες» μετάλλων ξήλωναν ό,τι έβρισκαν, παράνομες λέσχες είχαν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια, καθώς και μπάρ που λειτουργούσαν όλο το 24ωρο. Διαμερίσματα φτηνών συνοικιών είχαν μεταβληθεί σε τρώγλες, τα κουφώματα είχαν αφαιρεθεί και είχαν χρησιμοποιηθεί ως καύσιμα, ενώ σκουπίδια στοιβάζονταν σε βουνά σε κοινόχρηστους χώρους.

Αστυνομικοί κατέβασαν τις ασπίδες τους σε ένδειξη συμπαράστασης στους διαδηλωτές (VIDEO)

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 23:15

      




Περίπου 2.000 Ταϊλανδοί διαδηλωτές που προσπαθούν τις τελευταίες ημέρες να ανατρέψουν την κυβέρνηση, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της αστυνομίας. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊλάνδης, οι οποίες έχουν πραγματοποιήσει ή αποπειραθεί να πραγματοποιήσουν 18 πραξικοπήματα μέσα στα 80 τελευταία χρόνια, έχουν κρατήσει αποστάσεις από την τελευταία αναταραχή.

Ένωση Θεσσαλονίκης: " Αναμένουμε τουλάχιστον μία παραίτηση, κάποιου αρμόδιου..."

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 23:59

       Ένωση Θεσσαλονίκης: " Αναμένουμε τουλάχιστον μία παραίτηση, κάποιου αρμόδιου..."          


Όπως αποδεικνύεται καθημερινά πλέον, το επαγγέλμα του αστυνομικού είναι από τα πλέον δυσκολότερα και ίσως το πιο επικίνδυνο, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Κάποιοι όμως από την Κυβέρνηση δεν το καταλαβαίνουν, αφού ο αστυνομικός, πολλές φορές, δεν διασφαλίζεται από την Πολιτεία, στην εκτέλεση της δύσκολης αποστολής του.
  Η ακριτική Φλώρινα θρηνεί ακόμα έναν αστυνομικό, που έπεσε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας, σε μία περιοχή που βρίσκονται τα σύνορα και ο οποίος αγωνιζόταν καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες, για την ασφάλεια του ακριτικού νομού. Σήμερα, με την ηρωική θυσία του γράφτηκε στην Ιστορία ως ένας ακόμα ήρωας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΑΜΑΣΚΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/ellinorthodoxos-episkopos-damaskou-kalese-sta-opla-tous-xristianous.html#ixzz2mvNEYCp8


Αρχιεπίσκοπος Λουκάς  
Αρχιεπίσκοπος Λουκάς 

Βρυξέλλες Πορφύρης Δ/Σταφυλά Π

Ιστορική διακήρυξη του ποιμενάρχη Λουκά

O Eλληνορθόδοξος αρχιεπίσκοπος Δαμασκού και Πατριαρχικός τοποτηρητής κ.Λουκάς – Khoury μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, πήρε την δύσκολη απόφαση που από καιρό περίμεναν οι νεαροί χριστιανοί της Συρίας. Ανταποκρινόμενος στα εύλογα αιτήματα της νεολαίας για ένοπλη δράση στον πόλεμο της Συρίας, εκτός από την κατάταξη στο στρατό, καλεί όχι μόνο τους στρατεύσιμους ηλικιακά αλλά και κάθε χριστιανό να πάρει τα όπλα:

Εξορκισμοί μουσουλμάνων στο μεγαλύτερο χριστιανικό μοναστήρι της Μ. Ανατολής (φωτο)

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/exorkismoi-mousoulmanwn.html#ixzz2mvMRUidl


 
Στο όρος Mokattam, στη νοτιοανατολική πλευρά του Καΐρου,υπάρχει το επιβλητικό μοναστήρι του Saint Simon, γνωστό και ως Cave Church. Πρόκειται για μια γηπεδικών διαστάσεων χριστιανική εκκλησία που είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένη μέσα σε ένα βράχο. Εμπνευστές της ιδέας οι Zabbaleen - κόπτες χριστιανοί σε έναν τόπο μουσουλμάνων που απομονώθηκαν στο βουνό, προκειμένου να έχουν το δικό τους λατρευτικό ναό για τη θρησκεία τους. 

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/oi-tourkoi-katevazoun-polemiko-stolo-gia-tis-geotriseis-sti-mesogeio.html#ixzz2mvL1swv0



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ συνεχίζει ανενόχλητο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros Hayrettin Paşa τις έρευνες του για ενεργειακά κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο και σε περιοχές δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει σε πρώτη φάση σαν πολεμική συνοδεία στο ερευνητικό σκάφος την γνωστή υπερσύγχρονη φρεγάτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού που έχει την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος.

Σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες πετούν το περισσευούμενο φαγητό στα σκουπίδια.

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/blog-post_3244.html#ixzz2mvKOGcCF




Σε μια εποχή που για το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών η τροφή αποτελεί… είδος πολυτελείας, έρευνα της Public Issue δείχνει ότι σχεδόν δύο στους δέκα Έλληνες πετούν το φαγητό τους στα σκουπίδια. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1006 ατόμων, για το πρόγραμμα «Καλύτερη ζωή» της WWF Ελλάς, καταγράφει την τεράστια σπατάλη των Ελλήνων, γεγονός που καταδεικνύουν οι αριθμοί. Το 59% των Ελλήνων σπαταλάει φαγητό τουλάχιστον 1 με 2 φορές τον μήνα.

Μάθετε αν σας έχουν χακάρει -Ιστοσελίδα αποκαλύπτει αν κάποιος είναι θύμα διαδικτυακής κλοπής

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/blog-post_562.html#ixzz2mvIkttB6



Τα περισσότερα θύματα διαδικτυακής κλοπής το αντιλαμβάνονται όταν είναι πλέον πολύ αργά. Οταν οι επιτήδειοι που τους έκλεψαν τον κωδικό για το mail και τα social media, ή ακόμη χειρότερα τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών, έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους. Μία ιστοσελίδα υπόσχεται πως κάνει την αποκάλυψη νωρίτερα.

Πρόκειται για το haveibeenpwned.com, το οποίο δημιούργησε ο Αυστραλός προγραμματιστής Τρόι Χαντ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του PCWorld, σε αυτή την πρωτοποριακή ιστοσελίδα μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Σπιτικό σιρόπι κουφοξυλιάς για το κρυολόγημα!

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/spitiko-siropi-koufoxylias-gia-to-kryologhma.html#ixzz2mvID4s9V


  
Το σιρόπι κουφοξυλιάς είναι ένας εύγευστος τρόπος που λειτουργεί προληπτικά ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Υλικά που θα χρειαστούμε:

Συναγερμός για τα «κοκκινα» δάνεια - 1 στα 2 σε καθεστώς ρύθμισης

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/synagermos-gia-ta-kokkina-daneia-1-sta-2-se-kathestws-rythimshs.html#ixzz2mvHW6W6F


  
Δράσεις για να ανακόψουν την «πλημμυρίδα» των μη εξυπηρετούμενων δανείων (των λεγόμενων κόκκινων δανείων) ζήτησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος να αναλάβουν οι επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, στη σημερινή τους συνάντηση.

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο : Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση υποθερμίας από έκθεση στο κρύο. Άμεση φροντίδα για βλάβες από το κρύο

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/12/prostasia-apo-to-kryo.html#ixzz2mvGhCNb0


 
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Όταν η εσωτερική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος πέφτει κάτω από 35ο C, το αποτέλεσμα είναι η υποθερμία.

Όταν η θερμοκρασία ελαττωθεί κάτω από τα κανονικά επίπεδα λειτουργίας του θερμοστάτη σε ένα οργανισμό, αυτό αποκαλείται ιατρικώς υποθερμία. Στην υποθερμία ο οργανισμός, χάνει θερμότητα με μεγαλύτερο ρυθμό από ό,τι παράγει.

Απίθανη λιχουδιά με μήλο, κανέλλα και φύλλο κρούστας!

 4633fa45c8a5436e7414b6f3b2b65976_LΥΛΙΚΑ
• 5 φύλλα κρούστας
• λίγη μαργαρίνη
• χυμό από 1/2 λεμόνι
• 1 1/2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
• 2 χούφτες τριμμένη φρυγανιά
• 1 χούφτα σταφίδες
• 1 κιλό ξυνόμηλα
• 1 κουτ. της σούπας κανέλας και εξτρά για το γαρνίρισμα
• άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα μήλα, τα οποία έχουμε καθαρίσει και κόψει σε λεπτές και μικρές φέτες. Μέσα εκεί προσθέτουμε τις σταφίδες, την φρυγανιά, το λεμόνι, την ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.

Ξεθωριασμένες αναμνήσεις σε παλιά μπαούλα

 

|| 08/12/2013 | Της Χρύσως Αντωνιάδου


Το Μνημόνιο δεν ήλθε τυχαία στη ζωή μας…
Το Μνημόνιο μάς επέβαλε να μετράμε τους πραγματικούς φίλους, να στηρίζουμε ανθρώπους με κατατεμαχισμένες καρδιές και να ρίξουμε στην ανακύκλωση όσα δεν θέλουμε να θυμόμαστε
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ έρχονται και η ζωή συνεχίζεται για τους περισσότερους σαν να μην συνέβη τίποτα, σαν να μη σκότωσαν τα όνειρα των νέων, σαν να μην υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε μιζέρια, φτώχια και πείνα…
Ξεθωριασμένα τετράδια λησμονημένα για χρόνια στη σοφίτα, παλιές εφημερίδες, κίτρινες από τα χρόνια, συμπιεσμένες σε χάρτινα κιβώτια. Μολύβια και χειρόγραφα, κόλλες του τυπογραφείου, τότε που ο Χριστάκης μάς της έδινε απλόχερα. Η πρώτη μου γραφομηχανή σε πορτοκαλί χρώμα, το χρώμα της δημιουργίας, παλιές φωτογραφίες με Προέδρους, Υπουργούς, οικονομικούς παράγοντες, ξεχασμένες σε πλαστικές τσάντες, από αυτές των υπεραγορών, φωτογραφίες με αφανείς τότε ήρωες - τεχνοκράτες, σε θέσεις που λαμβάνουν τις αποφάσεις για την οικονομία σήμερα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟ Μ.Τ.Σ.:Έπαιρναν μέρισμα 6.000 "ΑΦΑΝΤΟΙ" μερισματούχοι απόστρατοι!...

Κυριακή, 08 Δεκέμβριος 2013 11:33

ΠΗΓΗ : http://www.bloko.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Μ.Τ.Σ.:Έπαιρναν μέρισμα 6.000 "ΑΦΑΝΤΟΙ" μερισματούχοι απόστρατοι!...
Διαβάαζουμε στο saealarisas.blogspot.gr (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΛ.ΑΣ.Ν.ΛΑΡΙΣΑΣ )...