ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 3 Μαΐου 2015

ΙΣΠΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


Στις υπόλοιπες χώρες αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που διδάσκονται την αρχαία ελληνική γλώσσα των προγόνων μας.Την ίδια...
newego_LARGE_t_1101_54380186

Δημοσίευση

Στις υπόλοιπες χώρες αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ανθρώπων που διδάσκονται την αρχαία ελληνική γλώσσα των προγόνων μας.Την ίδια στιγμή οι δίκοι μας «υπερ-προοδευτικοί» την έχουν καταργήσει στην πράξη.

Ο Σεισμός του Νεπάλ ενδέχεται να προκαλέσει σεισμό στην Μεσόγειο σε 26 Μέρες(21 ΜΑΙΟΥ)


Ο Σεισμός που χτύπησε σήμερα το Νεπάλ έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις σεισμολογικές επιστημονικές ομάδες σε όλο το κόσμο...
nepal-seismos

Δημοσίευση

Ο Σεισμός που χτύπησε σήμερα το Νεπάλ έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις σεισμολογικές επιστημονικές ομάδες σε όλο το κόσμο.

Η φωτογραφία μιας μαμάς που έκανε το γύρο του διαδικτύου και μάζεψε 110.000 likes μέσα σε 5 ώρες!


Πρόκειται ίσως για τη φωτογραφία του μήνα μιας και άφησε με ανοιχτό το στόμα εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες. Τι εννοούμε...
1

Δημοσίευση

Πρόκειται ίσως για τη φωτογραφία του μήνα μιας και άφησε με ανοιχτό το στόμα εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες.
Τι εννοούμε; Η ιστοσελίδα Life of Dads, δημοσίευσε τη φωτογραφία που θα δείτε παρακάτω στη σελίδα της στο facebook και σε λιγότερο από 5 ώρες μάζεψε πάνω από 110.000 likes για διάφορους λόγους, ενώ κάποιοι άλλοι έσπευσαν να τη σχολιάσουν αρνητικά.

Συνέντευξη ερημίτη μοναχού που ζεί στην έρημο του Αγίου Όρους


1. Στο μυαλό μας το Άγιον Όρος είναι ένα ησυχαστήριο όπου μπορεί κανείς να βρεί τον εαυτό του, να ηρεμήσει...

Δημοσίευση

1. Στο μυαλό μας το Άγιον Όρος είναι ένα ησυχαστήριο όπου μπορεί κανείς να βρεί τον εαυτό του, να ηρεμήσει και να νιώσει πιο κοντά στο Θεό. Είναι τόσο απλό, όπως οι «απλοί» άνθρωποι το φαντάζονται;
Καταρχήν δεν είναι απλοί οι άνθρωποι. Είναι σύνθετοι, και αυτό είναι το πρόβλημα. Ο Θεός μας έπλασε «μονοειδείς», με έναν λογισμό, και εμείς έχουμε διασκορπίσει την ενότητα του νού μας σε χιλιάδες περισπασμούς. Αυτό που προσπαθούν να επιτύχουν οι πλείστοι των μοναχών, των κατοίκων του Αγίου Όρους, είναι η ενοποίηση των λογισμών, ή αλλιώς η Θέωση, ή νήψη, ή φωτισμός ή όπως θέλει κανείς να το πεί. Είναι ένας δρόμος δύσκολος όμως, και πολλές φορές αποκάμνει ο οδοιπόρος-μοναχός. Γι’ αυτό θα δείτε πολλές φορές και ανθρώπινα πάθη. Όμως υπάρχει η μετάνοια, οπότε η ζωή εδώ μοιάζει με ένα σφυροκόπημα, άλλοτε χτυπάς, άλλοτε σταματάς για μια ανάσα, αλλά ξαναχτυπάς, μέχρι να πάρει ο εσωτερικός σου άνθρωπος το επιθυμητό σχήμα. Χωρίς ηρεμία, δεν μπορείς να δείς τον έσω άνθρωπο, όπως στο θολό νερό δεν μπορείς να δείς το πρόσωπό σου. Μόλις ηρεμήσει το νερό θα το δείς.

Τί λατρεύουμε καί τί προσκυνοῦμε;


Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης Στήν Ἐκκλησία πηγαίνουμε γιά νά λατρεύσουμε τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό. Τό ὄνομα τοῦ Κυρίου μας εἶναι...
aposyrthikan-oi-pantofles-tou-agiou-geronta-paisiou

Δημοσίευση

Αρχιμ. Δανιήλ Αεράκης
Στήν Ἐκκλησία πηγαίνουμε γιά νά λατρεύσουμε τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό. Τό ὄνομα τοῦ Κυρίου μας εἶναι μεγάλο καί εἶναι ἀπαραίτητο νά Τόν ἔχουμε στό νοῦ μας καί νά Τόν προσκυνοῦμε.

Γάμος και οικογένεια. Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού


«Οι άνδρες αγαπάτε τας γυναίκας εαυτών». Στη συζυγία η αγάπη επιβάλλεται και για ένα ακόμη λόγο, ας πούμε καλύτερα από...
geron-iosif2

Δημοσίευση

«Οι άνδρες αγαπάτε τας γυναίκας εαυτών».
Στη συζυγία η αγάπη επιβάλλεται και για ένα ακόμη λόγο, ας πούμε καλύτερα από κάποια ιδιαιτερότητα. Αυτός είναι η φύση της γυναίκας, που αποδεικνύεται ότι είναι γέννημα και προϊόν αγάπης (δημιουργήθηκε από την πλευρά του Αδάμ που ήταν κοντά στο μέρος της καρδιάς) και επομένως δεν ισορροπεί, όταν τη στερείται. Η ίδια πηγάζει αγάπη μέσω της μητρότητάς της και δίκαια απαιτεί να αγαπάται, αφού και η ίδια κατά φύση και θέση αγαπά.

Τα ζώα διαισθάνονται την αγάπη του ανθρώπου


-Γέροντα, ο Αββάς Ισαάκ λέει: «Καρδία ελεήμων είναι καύσις καρδίας υπέρ πάσης της κτίσεως …». -Ναι, έτσι είναι «καύσις...
406494-normal_IMG_0283

Δημοσίευση

-Γέροντα, ο Αββάς Ισαάκ λέει: «Καρδία ελεήμων είναι καύσις καρδίας υπέρ πάσης της κτίσεως …».
-Ναι, έτσι είναι «καύσις καρδίας» και υπέρ των ζώων, αλλά και υπέρ των δαιμόνων ακόμη. Ο πνευματικός άνθρωπος δίνει την αγάπη του πρώτα στον Θεό, έπειτα στους ανθρώπους, και την υπερχείλιση της αγάπης του την δίνει στα ζώα και σε όλη την κτίση.

Ε-waste : Πετάμε 50 δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο


Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μας σκουπίδια έχουν αξία και δυστυχώς αυτή πετιέται απερίσκεπτα στον κάδο των αχρήστων. Τι είναι τα...
Πετάμε-50-δισεκατομμύρια-ευρώ-κάθε-χρόνο

Δημοσίευση

Τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά μας σκουπίδια έχουν αξία και δυστυχώς αυτή πετιέται απερίσκεπτα στον κάδο
των αχρήστων. Τι είναι τα e-waste και γιατί μας κοστίζουν τόσα δισεκατομμύρια;
Του Γιάννη Μουρατίδη
Η εταιρεία που αγοράσατε το καινούργιο σας πλυντήριο ανέλαβε να παραλάβει το παλιό και να το στείλει για ανακύκλωση. Δυστυχώς, η όμορφη εικόνα δεν αντικατοπτρίζει αυτό που συμβαίνει σήμερα στον τομέα διαχείρισης των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών απορριμάτων (e-waste)

Οταν η Θεσσαλονίκη είχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Οταν η Θεσσαλονίκη είχε ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μύκονο, Σαντορίνη και Κρήτη.
Τα... ατελείωτα ταξίδια του «θρυλικού» πλοίου «Άνεμος»!
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Φωτεινάκη
    Οι παλιότεροι το γνωρίζουν και οι νεότεροι το ζηλεύουν. Κάποτε υπήρχε μια εποχή που η Θεσσαλονίκη είχε πλοία που τη συνέδεαν με νησιά σε όλη την Ελλάδα μέχρι και την Κρήτη. Ένα από αυτά τα πλοία, ίσως το πιο ένδοξο από όλα ήταν ο "Άνεμος".
    Μπορεί φέτος, να μην υπάρχει ούτε ένα πλοίο για να μεταφέρει τουρίστες και Θεσσαλονικείς προς τα νησιά, ωστόσο κάποτε τα πλοία που έφευγαν από το λιμάνι έφταναν όχι μόνο στα νησιά του Β. Αιγαίου, αλλά και στις Κυκλάδες, ενώ υπήρχε και ένα που έφτανε μέχρι την Κρήτη! Πρόκειται για τον "Άνεμο" που για 12 χρόνια πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Ηράκλειο, με πολλές ενδιάμεσες στάσεις σε νησιά. 

Το σεξ στη Σοβιετική Ένωση

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Το σεξ στη Σοβιετική Ένωση
    Ενα απολαυστικό αφήγημα του συγγραφέα, Ντενίς Ντραγκούνσκι, γιατην απόλαυση του σεξ την περίοδο της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και για τα τεράστια ταμπού -που συχνά προκαλούν γέλιο και θλίψη μαζί- που υπήρχαν τότε. Αξίζει να το διαβάζετε μέχρι την τελευταία αράδα.
    Στην ΕΣΣΔ, γύρω από το σεξ πάντα υπήρχε η ... αύρα ενός ταμπού, αν και το σεξ, εννοείται ότι “κυλούσε” κανονικότατα, πολύ συχνά μάλιστα, και διόλου λιγότερο από σήμερα. Αλλά το να το συζητάς δημόσια και μάλιστα να το δείχνεις στην TV; Απαπα! Ηταν ντροπή κι ανήθικο.
    Εχει ακουστεί ότι την περίοδο της περεστρόικα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής σύνδεσης Μόσχας – Βοστόνης, μια κυρία δήλωσε: “Εμείς στην ΕΣΣΔ δεν έχουμε σεξ”. Ήταν μια λάθος διατύπωση. Στην πραγματικότητα είπε ότι δεν δείχνουν σεξ στην τηλεόραση.
    Νωρίτερα, το 1977, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γκεόργκι ΒασιλιτσένκοΓενική σεξοπαθολογία”, στο οποίο συνοψίζεται η εμπειρία του και περιγράφονται ζευγάρια που είχε παρακολουθήσει. Από την εμπειρία του συνάγεται ότι πολλές διαταραχές σημειώνονταν επειδή οι άνθρωποι δεν είχαν τρόπο να μιλήσουν γι 'αυτό.  Στη συνουσία και στα γεννητικά όργανα είτε δίδονταν άσεμνα ονόματα και ονομασίες,  είτε απλά ιατρικοί όροι. Ως είναι φυσικό, ούτε το ένα, ούτε το άλλο ενθαρρύνει μιάν ειλικρινή επικοινωνία. 

Λύσσαξαν οι Τούρκοι με την κίνηση-"ματ" για άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ

ΠΗΓΗ: "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   "



Λύσσαξαν οι Τούρκοι με την κίνηση-"ματ" για άμεση οριοθέτηση της ΑΟΖ
"Διαβολικές δυνάμεις Ελλάδα-Κύπρος και Αίγυπτος"!
-"ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ"
http://www.efenpress.gr 
defencenet.gr
    Λύσσαξαν στην Τουρκία με τη συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου δεν ανακατεύονται τρίτες χώρες (δηλ. η Τουρκια) και χαρακτηρίζουν τα τρία κράτη ως "διαβολικές δυνάμεις"!

Ευγνωμοσύνη και Ευτυχία


Θέλω να μάθω για τον BizBiz και να ανοίξω νέες περιοχές σε όλο τον κόσμο
143
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Ευγνωμοσύνη και Ευτυχία
Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για την ευτυχία, την αφθονία και την πνευματική ανάπτυξη – ιδιαίτερα σε καιρούς δοκιμασίας. Οι περισσότεροι βιώνουν περισσότερο πόνο και στεναχώρια γι’ αυτά που δεν έχουν παρά ευγνωμοσύνη γι’ αυτά που έχουν. Όταν στεναχωριόμαστε και παραπονιόμαστε για όσα δεν έχουμε ή για όσα δεν είναι όπως θα θέλαμε, αυτόματα χάνουμε την επίγνωση, την εκτίμηση και την απόλαυση όλων αυτών που έχουμε και τα θεωρούμε δεδομένα. Είμαστε λιγότερο ελεύθεροι να απολαύσουμε αυτά που έχουμε.

ΟΙ ΠΙΟ ΣΥΧΝΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΤΑΝ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΧΥΛΟΠΙΤΑ

ΠΗΓΗ : "  http://www.votegreece.gr  " 

σχεσεις και χυλοπιτα
Για κάποιες γυναίκες δεν είναι εύκολο έργο, άλλες πάλι δεν έχουν καμία ενοχή και σου δίνουν τη χυλόπιτα με το ταψί…
Πολλές κλισέ εκφράσεις κρύβονται πίσω από την κίνησή τους αυτή. Στο πετάνε συγκαλυμμένο αλλά τι ακριβώς εννοούν ξέρεις;
Παρακάτω θα δεις 10 ατάκες που λένε οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να πετύχουν το στόχο τους, να σε κεράσουν μια χυλόπιτα δηλαδή, και τι σκέφτονται στα αλήθεια την ώρα εκείνη…

Με λαμπρότητα οι εορτασμοί για τον Άγιο Πέτρο Άργους


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3.5.15 |  | 
Με κάθε λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του πολιούχου του Άργους Επισκόπου Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού.

Ιερώνυμος από το Άργος: Υπάρχει σκέψη να κατεβεί από το σχολείο η εικόνα του Χριστού... που βρισκόμαστε; (βίντεο)


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3.5.15 | 
 Από το Άργος όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στου εορτασμούς για την μνήμη του πολιούχου της πόλεως Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να συμφωνήσει με την αποκαθήλωση των ιερών εικόνων από τα σχολεία.

Νερό ή όχι;

Ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας δουλεύουν στη ΝΑΣΑ καθαρίζοντας πυραύλους. 
Από τη πολύ κούρασή έχουν τρελαθεί στη δίψα και θέλουν κάτι να πιουν. 

Ζήτω η Ελλάδα.

Ήταν ένας Ιταλός, ένας Γερμανός, ένας Τούρκος, κι ένας Έλληνας σε ένα αεροπλάνο. Κάποια στιγμή λέει ο πιλότος ότι πρέπει να πέσουν τρία άτομα για να σωθεί το αεροπλάνο, οπότε σηκώνεται ο Ιταλός και λέει:

Κατάργηση των αρχαίων Ελληνικών, από τα μαθήματα γενικής Παιδείας. Το σπιτι μας χωρις θεμελια

Το σπιτι μας χωρις θεμελια

Google: akropolis news για να διαβασετε τα νεα της Εβδομαδας στα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,προσφορα καθηγητου στο Εδιμβουργο της Σκωτιας!

Τα Αρχαια Ελληνικα πρεπει να παραμεινουν στα σχολεια της Ελλαδας!
Γονεις απαιτειστε  το απο το Υπουργειο Παιδειας!

Ο Αρθρογραφος σωστα επισημαινει
" Η βασική επαφή με τα αρχαία ελληνικά έστω σε αρχικό στάδιο δεν αποτελεί κάποια εξειδίκευση, ούτε μπορεί να είναι προνόμιο κάποιας μόνο ομάδας, αλλά βασική υποχρέωση επαφής με την ταυτότητα και την προέλευση της γλώσσας που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα τους. Και το ελληνικό κράτος έχει υποχρέωση να το κάνει αυτό στις βασικές σπουδές και ο καθένας μετά να τραβήξει το δρόμο που θέλει".

Το Ελληνικό DNA είναι ένα μοναδικό φαινόμενο! Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ταυτότητα των Ελλήνων!

ΠΗΓΗ : "  ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   "


 

Δημοσιεύθηκε: 24/04/2015 22:30
 
 
dna
Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρηστις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.

Από Δευτέρα 04 Μαΐου η θερινή στολή – Ποιές αλλαγές προβλέπονται με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ : "  http://skaythess.gr  " 

 29 Απριλίου, 2015
Από Δευτέρα 04 Μαΐου η θερινή στολή – Ποιές αλλαγές προβλέπονται με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 1647/15/663621 από 15/04/2015 Διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, το ένστολο προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., από την Δευτέρα 04 Μαΐου 2015 έως και την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 θα φέρει την θερινή περιβολή.