ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Πραγματοποιθέν Ταξίδι στο ΜΑΡΟΚΟ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Αργολίδας.3η - 4η Ημ .26/27-10-2022

 



Ταγγέρη – Σεφσάουεν (110 χλμ.) – Μένκες (300 χλμ.) – Φέζ (70 χλμ.) 


Ταγγέρη


 

Πρωινό και ξενάγηση στη σπηλιά του Ηρακλή 










ΓΙΒΛΑΤΑΡ 





και το ακρωτήρι στο σημείο που ενώνεται ο Ατλαντικός με την Μεσόγειο και τα σουκς της Ταγγέρης. Λίγος χρόνος ελεύθερος.



 Αναχώρηση για την πόλη Σεφσαουεν ή αλλιώς το Μπλε Χωριό όπως ονομάζεται μιας που όλα τα σπίτια έχουν μπλέ απόχρωση.













ΛΙΜΑΝΙ 















Νύχτα στο Λιμάνι 






 Επόμενη μας στάση η παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές.


 Άφιξη και μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως «πλατεία της καταστροφής», θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης Αναχώρηση για την αυτοκράτειρα των πόλεων την Φεζ, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.








Πραγματοποιθέν Ταξίδι στο ΜΑΡΟΚΟ του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας.2η Ημέρα 26-10-2022

 


Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμετ του 5ου, την μεγαλύτερη πλατεία της πόλης με την Γαλλική Πρεσβεία, το Δημαρχείο και την Υπερνομαρχία, την Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών και θα απολαύσουμε τον καφέ μας στην παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, με θέα τον Ατλαντικό ωκεανό.


Στην πλατεία των Δικαστηρίων 


Δικαστήρια 


Όπερα 


Τρένο 


Διάφορα κτίρια - πάρκα  καθ΄ οδόν



ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ-ΛΙΤΣΑ Παναγούλα 


ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ 

 Θα συνεχίσουμε με το Τζαμί του Χασάν του 2ου (εξωτερικά), ένα από τα μεγαλύτερα τζαμία του Ισλαμικού κόσμου και θα τελειώσουμε με μια περιήγηση στην πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκόλφ.




ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ - ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ Πέτρος 



Με ένα συνάδελφο ο ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ αφού του ζητήθηκε για φωτογράφηση καθότι απαγορεύεται.

ΡΑΜΠΑΤ 
Ακολούθως αναχώρηση για το Ραμπάτ, που απέχει 95 χιλιόμετρα. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου , τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. 


Ομαδική


ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ-ΛΙΤΣΑ Παναγούλα  - ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ 
















Κάσμπα Ουιντάια









Αγαπάνε πάρα πολύ τις γάτες



Στην συνέχεια ο τελικός προορισμός της ημέρα ήταν η Ταγγέρη όπου η διαδρομή αρκετή    ( 250 χιλ ) και κατά την διαδρομή πλέον νύχτωσε και εκεί άρχισε το γλέντι μέσα στο λεωφορείο και ο διάδρομος έγινε πίστα με χορευτικά τραγούδια από την Ελλάδα. 

ΤΑΓΓΕΡΗ 
Η θρυλική Ταγγέρη, μια από τις σπουδαιότερες πόλεις και λιμένες του Μαρόκου με πληθυσμό περίπου 670.000 κατοίκων. Βρίσκεται στις ακτές της Βόρειας Αφρικής, στα δυτικά του στενού του Γιβραλτάρ και κατοικήθηκε απο τους Φοίνικες, τους Ρωμαίους,τους Άραβες καθώς και τους Πορτογάλους, Ισπανούς, Βρετανούς & Γάλλους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.








΄Ετσι πέρασε ευχάριστα ο χρόνος μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο στη Ταγγέρη. 

 

Η διαμονή μας στην Ταγγέρη ήταν δύο (2 ) βραδιές 26 και 27-10-2022







Γίνεται προσπάθεια ώστε να συνδικαστούν οι φωτογραφίες με το πρόγραμμα του ταξιδιού όσο είναι δυνατόν και να είναι η ανάρτηση ποιο προσιτή για τους φίλους - φίλες που θα ήθελαν να είναι κοντά μας πλην όμως διάφορες καταστάσεις τους έκαναν να ακυρώσουν.  

΄Ολες οι αναρτήσεις θα ανανεώνονται με φωτογραφικό υλικό και video και όταν ολοκληρωθούν οι αναρτήσεις μέρα - μέρα θα γίνει μία με όλες που ήδη θα έχουν αναρτηθεί.-