ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2015 Δεύτερη Ημέρα 28-5-2015 Ferry Boot " ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ " ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ - ΔΑΦΝΗ " Ι.Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ " v i d e o "

Μετά από  την ξεκούραση στο Ξενοδοχείο SUNSET στην Ουρανούπολη ξεκινήσαμε για την δεύτερη ημέρα. ΄Εγιναν τα διαδικαστικά ( Διαμονητήρια - Εισιτήρια ) και μπήκαμε στο Ferry Boat  " ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ " για την ΔΑΦΝΗ του Αγίου ΄Ορους.
Η μία ομάδα πήγε στην Ι.Μ. Ξενοφώντος.
Η άλλη ομάδα προχώρησε για ΔΑΦΝΗ.
Στην ΔΑΦΝΗ επιβιβαστήκαμε στο άλλο ferry boat " ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ " για να συνεχίσουμε. Εκεί η ομάδα χωρίστηκε σε δύο υποομάδες η μία κατέβηκε στην Ι.Μ. Γρηγορίου και η άλλη συνέχισε για την Ι.Μ. Διονυσίου.

Δήμαρχος αποφάσισε να διακοσμήσει τις πλατείες με φυτά, μόνο που δεν κατάλαβε ότι γέμισε τη πόλη με μαριχουάνα!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Δήμαρχος αποφάσισε να διακοσμήσει τις πλατείες με φυτά, μόνο που δεν κατάλαβε ότι γέμισε τη πόλη με μαριχουάνα!
    Το δημοτικό συμβούλιο της Αστάνα, πρωτεύουσας τουΚαζακστάν, έκανε μια απίστευτη γκάφα αφού αντί για διακοσμητικά λουλούδια και φυτά φύτεψε στη κεντρική πλατεία της πόλης μαριχουάνα.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος διοικητής της Σ.Σ.Ε.
        Επισκέφθηκα προ καιρού την περιοχήΔΟΪΡΑΝΗΣ – ΚΙΛΚΙΣ, πηγαίνοντας για μερικές ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την ΔΡΑΜΑ. Με την ευκαιρία της παρουσίας μου εκεί, θεώρησα σωστό να επισκεφθώ τα στρατιωτικά κοιμητήρια (ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΣΥΜΜΑΧΩΝ) του Α΄ παγκοσμίου πολέμου 1914-1918 στις περιοχές ΔΟΪΡΑΝΗΣ καιΚΙΛΚΙΣ (ΚΡΙΣΤΩΝΗ). Θαύμασαπικράθηκα,λυπήθηκαστεναχωρήθηκααπογοητεύθηκα και μη αντέχοντας την προσβολή σας γράφω:

Γερ.Εφραίμ Αριζόνα

Θαυμάσιο (Ρωσικό) ντοκιμαντέρ (ταινία βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία,γεγονότα,καταστάσεις).
Ένα΄ΑΓΙΟΝ ΌΡΟΣ,καταμεσής στην Αμερική.18 Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια στην Αριζόνα,με Ηγούμενο τον Γέροντα Εφραίμ (πρ.Ηγούμνενος ι.μ.Φιλοθέου Αγίου Όρους).
Ένας χαριτωμένος Γέροντας που δημιούργησε το Αμερικάνικο ' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ".
Πολλοί Έλληνες επισκέπτονται τον Γέροντα στην Αριζόνα.
Ασφαλώς θα ήταν παράλειψη να μην τύχουν αυτής της ευλογίας οι ΄Ελληνες ομογενείς μας που για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ βρεθούν (ή διαμένουν μονίμως ή προσκαίρως) στην ΑΜΕΡΙΚΗ.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΌ αυτό ντοκιμαντέρ.
Προτείνεται και συνιστάται για΄ΟΛΟΥΣ τους Ορθοδόξους.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, 


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   " 

Κικέρων, Περί φιλίας

Ένα απόσπασμα από το VI κεφάλαιο

ΣΧΟΛΙΑ (0)
1890
Κικέρων
Κικέρων


[Μιλά ο Λαίλιος] Η φιλία δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σύμπνοια σε πράγματα ανθρώπινα και θεϊκά. Είναι σύμπνοια που την τρέφει η στοργή και η καλή προαίρεση. Αναρωτιέμαι αν οι θεοί πρόσφεραν τίποτε καλύτερο στον άνθρωπο, εκτός βέβαια από τη σοφία. Σίγουρα άλλοι άνθρωποι προτιμούν το χρήμα, άλλοι προτιμούν την υγεία, την εξουσία, τις τιμές. Πολλοί προτιμούν μόνο την ηδονή, αλλά αυτή η τελευταία επιλογή ταιριάζει περισσότερο στην τάξη των χυδαίων ανθρώπων. Όσο για τις προηγούμενες επιλογές είναι αβέβαιες και πρόσκαιρες, εξαρτώνται κυρίως από τα καπρίτσια της τύχης και λιγότερο από τη βούληση του ανθρώπου. Όσο για κείνους που εντάσσουν τη φιλία στην αρετή, το υπέρτατο αγαθό, ασφαλώς έχουν δίκιο· ακριβώς απ' αυτήν την αρετή γεννιέται και αναπτύσσεται η φιλία. Χωρίς αρετή, καμία φιλία δεν είναι δυνατόν να στεριώσει!

Σερφάροντας στην ιστοσελίδα eie.gr/archaeologia απάντησα μια σειρά ενδιαφέρουσες αρχαιολογικές και ιστορικές διαλέξεις, μια λίστα νεότερων μνημείων κι ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ για τα νεοκλασικά κτίρια της πρωτεύουσας «Αιδ' Εις Αθήναι ...η πριν πόλις»

Μνημεία, αρχαιολογίες και ιστορίες της Αθήνας στο Διαδίκτυο

                                  


ΣΧΟΛΙΑ (0)
SHARES
LIKES
115
Άποψη της πόλης των Αθηνών, σε πίνακα του Richard Temple, όπως την αντίκρισαν ο λόρδος Βύρωνας και ο βαρώνος Hobhouse το έτος 1810. Στο αριστερό άκρο της εικόνας διακρίνεται η Πύλη του Αδριανού και στο δεξιό το Θησείο. Σε πρώτο πλάνο αριστερά, η ρεματιά που αργότερα εξελίχθηκε στις οδούς Δημοκρίτου-Βουκουρεστίου (Πηγή: J. C. Hobhouse, A journey through Albania and other provinces of Turkey in Europe and Asia, to Constantinople, during the years 1809 and 1810, Λονδίνο 1813).
Άποψη της πόλης των Αθηνών, σε πίνακα του Richard Temple, όπως την αντίκρισαν ο λόρδος Βύρωνας και ο βαρώνος Hobhouse το έτος 1810. Στο αριστερό άκρο της εικόνας διακρίνεται η Πύλη του Αδριανού και στο δεξιό το Θησείο. Σε πρώτο πλάνο αριστερά, η ρεματιά που αργότερα εξελίχθηκε στις οδούς Δημοκρίτου-Βουκουρεστίου (Πηγή: J. C. Hobhouse, A journey through Albania and other provinces of Turkey in Europe and Asia, to Constantinople, during the years 1809 and 1810, Λονδίνο 1813).


Φωτογραφίες ασύλληπτης μεγαλοπρέπειας και πλούτου στο κτίριο με τα 100 δωμάτια και τις χρυσές πόρτες βάρους 14 τόνων

ΣΧΟΛΙΑ (0)

SHARES
LIKES
61

Οι πρώτες εικόνες από το ολοκαίνουριο βασιλικό παλάτι της Μαλαισίας



Η Μαλαισία έχει 9 σουλτάνους και ισάριθμα παλάτια. Το νεότερο από αυτά βρίσκεται στην Kuala Terengganu και υποδέχεται κόσμο μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Ο φωτογράφος Benjamin Von Wong κλήθηκε να επισκεφθεί το αρχιτεκτονικό θαύμα ώστε να αποτυπώσει στον φακό του τη μαγεία του και να τη μοιραστεί με το κοινό.

H παγκόσμια υπερδύναμη της τεχνολογίας σε εντυπωσιακούς αριθμούς δισεκατομμυρίων $ Πόσο μεγάλη είναι στην πραγματικότητα η Apple;

ΣΧΟΛΙΑ (0)

102

Πόσο μεγάλη είναι στην πραγματικότητα η Apple;


Η Apple είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο με αξία 725 δισεκατομμύρια δολάρια. Το πόσο μεγάλη υπερδύναμη είναι στην πραγματικότητα μπορεί να αποτυπωθεί μόνο σε αριθμούς και αυτοί είναι αποκαλυπτικοί. H οικονομική έκθεση της PricewaterhouseCoopers LLP με την έως τώρα ετήσια επισκόπηση των μεγαλύτερων εταιρειών, δείχνει πόσο μεγάλο είναι το μέγεθος της.

Ένας 20χρονος Ολλανδός ίσως καταφέρει να σώσει τους ωκεανούς από το πλαστικό How the oceans can clean themselves: Boyan Slat at TEDxDelft

3.6.2015 | 13:01

              

Το πρότζεκτ Ocean Cleanup θα τοποθετήσει τεράστια πλωτά φράγματα στον πλανήτη για να συγκεντρώσει τόνους πλαστικών αποβλήτων


ΣΧΟΛΙΑ (2)
646
Ο Boyan Slat
Ο Boyan Slat


Η λύση στο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης ενδέχεται να δοθεί από έναν 20χρονο Ολλανδό ο οποίος σχεδιάζει το μεγαλεπήβολο πρότζεκτ καθαρισμού των ωκεανών.

Ο Boyan Slat επινόησε έναν τρόπο ώστε να ανακόψει τη ρύπανση των θαλασσών που κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι επιβαρύνονται κατά 8 εκατομμύρια τόνους πλαστικού. Ο αυτο- καθαρισμός των νερών αποτελεί μια συμβιβαστική λύση ώστε και το ατελείωτο κυνήγι όσων δεν φροντίζουν για τις θάλασσες να σταματήσει, αλλά και να υπάρξει οριστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

4 μυστικά για να εξαφανίσετε την κούραση από τα μάτια σας

Δείχνουν τα μάτια σας κουρασμένα; Θαμπά; Ανανεωθείτε με αυτά τα μυστικά σε χρόνο dt!… 1. Επενδύστε σε ένα υγρό...

tromaktiko51


Δείχνουν τα μάτια σας κουρασμένα; Θαμπά; Ανανεωθείτε με αυτά τα μυστικά σε χρόνο dt!…
1. Επενδύστε σε ένα υγρό κονσίλερ
Η κρεμώδης σύνθεσή του προσφέρει αποτελεσματική κάλυψη με μεγαλύτερη διάρκεια. Επιλέγετε κονσίλερ έναν τόνο πιο ανοιχτό από εκείνον της επιδερμίδας σας. Οι ροδακινί αποχρώσεις είναι ιδανικές για να εξαφανίσουν τις μπλε σκιές που δημιουργούνται κάτω από τα μάτια. Αποφύγετε οπωσδήποτε τα κονσίλερ σε κίτρινo, καθώς κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο: αυτά ενδείκνυνται για να καλύπτετε τις κοκκινίλες.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΠΡΟΣΤΑΤΗ


                                                                                               Αθήνα  3Ιουνίου 2015

                             ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του προστάτη (προστατεκτομή) επι καλοήθους υπερπλασίας  δημιουργεί η  εξέλιξη της τεχνολογίας με την πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδο TURis , η οποία συνδυάζει  την κλασσική διουρηθρική με εξάχνωση με πλάσμα!
Η μέθοδος είναι απόλυτα ασφαλήςκαι προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα,ενώ ο ασθενής μπορεί την επομένη να επιστρέψει σπίτι του.
« Η νεα μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενες τεχνικές τόσο για τον ασθενή όσο και για τον γιατρό»αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου  Επικ. Καθηγητής  της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.


Σύμφωνα με τους ουρολόγους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η νεα μέθοδος είναι:

ΙΟΒΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ 18ΜΗΝΟΥ

03/06/2015
Νέα επιδείνωση κατέγραψε τον Μάιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα και διαμορφώθηκε στις 91,4 (από 92,7) μονάδες, στη χαμηλότερη επίδοση από τον Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας που εκπονεί το ΙΟΒΕ.

Πως εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές στο εξωτερικό. Βγάλτε συμπεράσματα

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Πως εισάγονται στις Στρατιωτικές Σχολές στο εξωτερικό. Βγάλτε συμπεράσματα
Το έστειλε ο Φώτης Δονόπουλος
    Τι ισχύει στο εξωτερικό σχετικά με την εισαγωγή στις Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές. Τέσσερα παραδείγματα από χώρες στρατιωτικά “προηγμένες” θα βοηθήσουν να βγάλουμε συμπεράσματα για το αν πρέπει να εξαιρεθούν οι στρατιωτικές σχολές από τις Πανελλήνιες εξετάσεις ή όχι.
    ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ολλανδία πως επιλέγουν τους αξιωματικούς τους;

Ηνωμένες Πολιτείες
    •για να ορκισθεί κάποιος αξιωματικός η κατοχή πανεπιστημιακού τίτλου αποτελεί την βασική και απαραίτητη προϋπόθεση, όμως για να είναι κάποιος υποψήφιος αρκεί να έχει στη κατοχή του απολυτήριο Αμερικανικού σχολείου. Υπάρχουν τρία πιθανά σημεία εισόδου που μπορεί κανείς να επιλέξει για την είσοδο του στις τάξεις των αξιωματικών , με το πιο παραδοσιακό τη φοίτηση στη Στρατιωτική Ακαδημία West Point. Η διαδικασία εισαγωγής είναι τρομερά ανταγωνιστική με τους υποψηφίους να πρέπει να έχουν εξαιρετικούς βαθμούς και να περάσουν από σειρά συνεντεύξεων. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι θα πρέπει να έχουν και την επίσημη έγκριση και υποστήριξη του τοπικού τους εκπροσώπου στο Κογκρέσο! Η φοίτηση στο West Point διαρκεί τέσσερα χρόνια και οι απόφοιτοι λαμβάνουν πτυχίο ισότιμο των Αμερικανικών πανεπιστημίων και βαθμό αξιωματικού. Είναι επίσης υποχρεωμένοι να υπηρετήσουν για τέσσερα χρόνια μετά την αποφοίτηση τους. 

Γιατί οι ακτίνες στον έλεγχο των αεροδρομίων είναι επικίνδυνες για την υγεία

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Γιατί οι ακτίνες στον έλεγχο των αεροδρομίων είναι επικίνδυνες για την υγεία
onmed.gr
    Η μετακίνηση με αεροπλάνο συνεπάγεται τη διαδικασία του ελέγχου στα αεροδρόμια μέσω των αντίστοιχων μηχανημάτων που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ.
    Οι ακτίνες Χ αποτελούν μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ανήκουν στις λεγόμενες ιονίζουσες ακτινοβολίες, δηλαδή ο μηχανισμός τους μπορεί να προκαλέσει βιολογικές βλάβες, όπως καρκίνο του δέρματος.

Ο ξηρός καρπός που έχει αντικαταθλιπτική δράση

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Ο ξηρός καρπός που έχει αντικαταθλιπτική δράση
    Το στρες, τα οικονομικά προβλήματα και η πίεση της καθημερινότητας έχουν ως αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι άνθρωποι να είναι μόνιμα λυπημένοι.
    Εκτός από τη λύση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, στα οποία μπορείτε να καταφύγετε πάντα σε συνεργασία με τον γιατρό σας, υπάρχει ένας φυσικός τρόπος να βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

O Βλάχος και ο Πόντιος

Ένας Πόντιος συναντάει έναν βλάχο βοσκό και του λέει: 
- "Αν βρω πόσα κατσίκια έχεις, θα μου χαρίσεις ένα;" λέει ο Πόντιος. 
- "Ναι", απαντά ο Βλάχος. 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 3-6-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com   "