ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Κόντεψα να φύγω απ' την Ελλάδα τρεις φορές


Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δεν έφυγε, αλλά γέμισε μια «Μικρή Βαλίτσα» με τραγούδια αφιερωμένα σε όσους αναγκάζονται να φύγουν απ' τον τόπο τους. Τι θεωρεί προσωπική ήττα.

o-alkinoos-iwannidis-sto-gualino


Αντί να φύγει από την Ελλάδα, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης γέμισε τη βαλίτσα του με νέα τραγούδια, που αφιερώνει σε όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και σε όσουςεγκαταλείπονται από αυτόν.
Πρόκειται για τον πιο αληθινό δίσκο του μέχρι τώρα, όπως λέει ο ίδιος. Πέντε χρόνια μετά τη «Νεροποντή» ο Αλκίνοος επιστρέφει, με τη «Μικρή Βαλίτσα». Ενα άλμπουμ που μοιάζει με ταινία, με σενάριο και σκηνοθεσία. Με κομμάτια a cappela, με απαγγελίες, με τρία λαϊκά τραγούδια, με στίχο σημερινό, ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ. 

Πώς θα προλαβαίνω να μη θυμώνω; - του γέροντος Παϊσίου

Posted: 02 Nov 2014 10:30 PM PST
- Γέροντα, πώς θα ξεπεράσω τον θυμό;
- Σκοπός είναι να προλαβαίνης να μη φθάνης στον θυμό.
Και το γάλα, αν δεν προλάβης να το κατεβάσης από την φωτιά, μόλις φουσκώση, χύνεται.

Πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν υπήρχε ο ευρωπαϊκός έλεγχος;


04/11/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Σχεδόν μέσα στην απόλυτη σιωπή πέρασε προ δεκαημέρου η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Τουρκία, σχετικά με την πρόοδο διαχείρισης της μετανάστευσης και την απελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων.

Η τελική ρύθμιση για τα «κόκκινα δάνεια»

ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ

04/11/2014
Τη νομοθετική ρύθμιση για τη διευθέτηση των «κόκκινων δάνειων» παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, λίγο πριν παραδώσει το υπουργείο στον διάδοχό του Κώστα Σκρέκα.

Γ. Μαυραγάνης: Έρχεται κατάργηση τεκμηρίων

ΑΠΟ ΤΟ 2015
04/11/2014
Στην κατάργηση των τεκμηρίων, στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και στον περιορισμό των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρήσεων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε από το βήμα του 6ου Tax FORUM ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης τονίζοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε η κατάργηση να ισχύσει για τα εισοδήματα του 2015.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΙΟΒΕ

04/11/2014
Βελτίωση κατέγραψε τον Οκτώβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την μηνιαία έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Έρχεται το «Α' Πακέτο Γιούνκερ» ύψους 300 δισ.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

04/11/2014
Γράφει η Μαρίνα Κουρμπέλα 
Είναι το «δώρο» των Χριστουγέννων του νέου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ προς τα εκατομμύρια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο και τα εκατομμύρια Ευρωπαίους άνεργους.

Αντ. Σαμαράς: Όχι σε πρόωρες εκλογές

Ζητούμενο ένα ελάχιστο εθνικής συνεννόησης

04/11/2014
Την πεποίθησή του ότι οι Έλληνες βουλευτές υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο θα εκλέξουν νέο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και δε θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές τη χώρα εξέφρασε ξανά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η υπόγεια Αθήνα

ΠΗΓΗ : " http://www.eleftheriaonline.gr     " 


Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014 00:30


Γράφτηκε από την  
Η υπόγεια Αθήνα
Η έντυπη έκδοση της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ καθημερινά από τις 8 το πρωί στον υπολογιστή σου
Tα τελευταία χρόνια δημοσιεύονται άρθρα σε περιοδικά, εφημερίδες καθώς και βιβλία που μιλούν για την ύπαρξη δικτύου υπόγειων στοών στην Aθήνα.

Eιδικά όσον αφορά στις στοές, έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία ιδιαίτερα γοητευτική που φαίνεται να έχει εξάψει το ενδιαφέρον του κόσμου. H φιλολογία αυτή αναμειγνύει όμως επιστημονική φαντασία, παραφιλοσοφία και μπόλικα ψέματα. Aναπτύσσει τη θεωρία σύμφωνα με την οποία η πρωτεύουσα διαθέτει τεράστιο δίκτυο στοών, σηράγγων, περασμάτων και διαδρόμων που ενώνονται μεταξύ τους και διατρέχουν χιλιομετρικές αποστάσεις στο υπέδαφος του λεκανοπεδίου. Δεν δίνεται κάποια εξήγηση για την ύπαρξη τέτοιου δικτύου αλλά αντίθετα υπογραμμίζεται το μυστηριώδες της υπόθεσης, πράγμα που δημιουργεί εντυπώσεις. Eίναι γεγονός ότι συχνά αγνοούμε τι μπορεί να επιφυλάσσει το υπέδαφος και γενικότερα οι υπόγειοι χώροι μιας ιστορικής πόλης σαν την Aθήνα, όμως καλό είναι να δημιουργήσουμε κάποια κριτήρια τα οποία θα μας βοηθήσουν να αναλύσουμε την κατάσταση προκειμένου να γνωρίσουμε καλύτερα τι διαβάζουμε και τι πραγματικά υπάρχει.
H έκρηξη του ενδιαφέροντος για την "Yπόγεια Aθήνα" (και κατ' επέκταση άλλων περιοχών) συνέβη με την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή των υπόγειων στοών του Mετρό. Kαθώς έρχονταν στο φως αρχαιολογικά ευρήματα, αναπτυσσόταν ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον για ένα κομμάτι της ιστορίας μας, που ήταν παντελώς άγνωστο. Nεκροταφεία, λουτρά, οικίες, αρχαιολογικά στρώματα και υδραυλικά έργα, από καιρό θαμμένα κάτω από τόνους χώματος, έρχονταν στην επιφάνεια και μαζί με αυτά και το ενδιαφέρον για μια Aθήνα υπόγεια, ξεχασμένη. Όσο περισσότερο ο μετροπόντικας και οι αρχαιολόγοι δούλευαν και γέμιζαν αποθήκες με ευρήματα κάθε είδους, τόσο περισσότερο δημοσιογράφοι και συγγραφείς προκαλούσαν το κοινό να μάθει τι υπάρχει "από κάτω". Παράλληλα βγήκαν ξανά στην επιφάνεια μνήμες παλιών ή αρχαίων υπόγειων χώρων, καταφυγίων και θαμμένων υδραγωγείων, που αποτελούσαν θαυμάσιο υλικό για κάποιους ικανούς εργολάβους του φανταστικού. Έτσι γεννήθηκε, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται οι urban legends (ή αστικοί μύθοι επί το ελληνικότερον), ένας ωραίος και μαγευτικός μύθος: αυτός της υπόγειας, γεμάτης μυστικά Aθήνας.

Φαντασιακή δόμηση «εκκλησιαστικού βίου».


Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 11:46 πμ, Last Updated: Νοεμβρίου 4, 2014 at 9:26 πμ


Ο εκκλησιαστικός χώρος, είναι ο κατεξοχήν χώρος της 

πίστεως. Όμως πίστη δεν σημαίνει κάτι αόριστο και 

νεφελώδες. Πολλώ δε μάλλον έξω από την 

πραγματικότητα και την αμεσότητα της ζωής.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 4-11-2014

-----Original Message-----
From: Charalambos V. Sioufas [mailto:cvs@sioufas.com]
Sent: Tuesday, November 04, 2014 7:23 AM
Subject: FW: 4/11/2014



-----Original Message-----
From: apoyevmatini@googlegroups.com [mailto:apoyevmatini@googlegroups.com]
On Behalf Of Απογευματινή Κωνσταντινούπολη
Sent: Tuesday, November 04, 2014 4:07 AM
To: apoyevmatini@googlegroups.com
Subject: 4/11/2014
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

Θάνου: Οι στρατιωτικοί μπορούν να κινηθούν και κατά του Δημοσίου

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σε βάρος του Δημοσίου, προκειμένου να διεκδικήσουν τις νόμιμες αξιώσεις τους, τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου. Η απάντησή της αυτή ήρθε έπειτα από... ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση στην υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας για την αποκατάσταση των μισθών των ένστολων από τον Αύγουστο του 2012, μετά την αντισυνταγματική περικοπή τους.

Κοινή Συνέντευξη Τύπου Φορέων ε.α και ε.ε. Στελεχών Ε.Δ. και Σ.Α.


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2014
 
ΘΕΜΑ: Κοινή Συνέντευξη Τύπου Φορέων Ε.Δ. και Σ.Α.
 
         Κατόπιν της κοινής δράσης φορέων ε.α. και ε.ε. Στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. δόθηκε κοινή ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΤΥΠΟΥ την Πέμπτη 30 Οκτ 2014  στο ξενοδοχείο Αμαλία (Πλατεία Συντάγματος).