ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Το έθιμο της πρωταπριλιάς


11:07 1/4/2012 - Πηγή:24wro
  
Τα ψέματα της Πρωταπριλιάς είναι ένα έθιμο που μας έχει έρθει από την Ευρώπη. Υπάρχουν...
διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.

Αν αισθάνεστε κούραση μπορεί να φταίει…


Posted: March 31, 2015 at 12:04 am, Last Updated: 
Η έλλειψη ύπνου δεν είναι το μόνο πράγμα που σας στερεί από την απαραίτητη ενέργεια για να ολοκληρώσετε την ημέρα σας.
Υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνετε (ή δεν κάνετε) και τα οποία μπορεί να σας εξαντλούν πολύ τόσο ψυχικά όσο και σωματικά και δεν το φαντάζεστε.

Γέρων Εφραίμ εκ Αριζόνας (για παλαιοημερολογίτες), κείμενο & mp3



 Γέρων Εφραίμ εκ Αριζόνας  (για παλαιοημερολογίτες), κείμενο & mp3

 Γέρων Εφραίμ
(για παλαιοημερολογίτες)
Πριν από χρόνια ήταν ένας πνευματικός Κύπριος πάρα πολύ καλός. Αυτός ήτανε αρχικά στο Σταυροβούνι, είναι ένα μοναστήρι στην Κύπρο· ήτανε τότε νεώτερος, αλλά ιερομόναχος. Όταν ήταν σ’ αυτό το μοναστήρι, μου το διηγείτο ο ίδιος, εκεί έφυγε ένας Αγιορείτης ζηλωτής πατέρας, του παλαιού, βέβαια, ημερολογίου.

Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος: Η περίοδος της Χάριστος


Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος: Η περίοδος της Χάριστος
ΑΡΧΙΜ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ (Α-7)
Στήν ρχή,  νθρωπος λκύεται μέ τόν α  β τρόπο πό τήν δωρεά τς Χάριτος. Στήν γνησία-τέλεστη μπειρική πραγματικότητα  νθρωπος λκύεται ασθητά πό τήν Χάρι, διότι γεύεται τήν πίσκεψι το Θεο, ''τήν πάντα νον περέχουσαν'', πού το παρέχει νέα πνευματικά φτερά.

Νewsweek: O νέος ρωσικός στρατός των ρομπότ " VIDEO "

Posted: March 29, 2015 at 9:18 pm, Last Updated: 
robot
Στην επερχόμενη αμυντική έκθεση στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Μόσχα, θα διατεθεί πολύ χώρος  για την επίδειξη των επιτευγμάτων της  ρομποτικής στρατιωτικής τεχνολογίας αναφέρει το περιοδικό Νewsweek .

Ενδοοικογενειακή Βία. Ένα βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν όλοι


Posted: March 30, 2015 at 1:14 am, Last Updated: 
http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2015/03/1427569209-5cff5363a1ef887570a9a1058b906d25.png
Ως ενδοοικογενειακή βία ορίζεται κάθε είδους σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία που ασκείται σε βάρος του θύματος από τον πρώην ή νυν σύζυγο ή σύντροφο, καθώς και από μέλη της οικογένειάς του.

10 απλές κινήσεις για να είστε περισσότερο ασφαλείς στο Internet


Posted: March 30, 2015 at 7:26 am, Last Updated: 

Στο PC Magazine έχουμε αναφερθεί πολλές φορές σε περιστατικά hacking, αλλά και στα διάφορα malware και ιούς που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο ενός υπολογιστή.
Παρακάτω θα διαβάσετε 10 τρόπους ώστε να προστατευτείτε από διαδικτυακούς κινδύνους.

Προαιρετικούς κωδικούς συναντάμε κυρίως στις συσκευές mobile

1. Χρησιμοποιήστε διαφορετικά passwords

Μία συνηθισμένη μέθοδος των hackers είναι να παίρνουν ένα “ζευγάρι” username-password από ένα site και μέσα από εκεί να προσπαθούν να “χακάρουν” και τους υπόλοιπους λογαριασμούς του χρήστη.
Το καλύτερο είναι να χρησιμοποίετε διαφορετικούς κωδικούς σε κάθε site/υπηρεσία/κοινωνικό δίκτυο είστε μέλος και μάλιστα, χωρις κάποιους κοινούς χαρακτήρες. Καταλαβαίνουμε ότι οι περισσότεροι δεν θέλουν να θυμούνται δεκάδες διαφορετικούς κωδικούς, αλλά γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι password managers.
Πρόκειται για εφαρμογές σε υπολογιστές και mobile συσκευές [είτε ως add-on στον browser, είτε ως αυτόνομες εφαρμογές] που κάτω από ένα username και password αποθηκεύουν όλους τους συνδυασμούς username και password που διαθέτετε. Επίσης, μερικά από αυτά [π.χ. το LastPass] προτείνουν έναν δύσκολο κωδικό για όποιο site επιθυμείτε.

Τελειώνοντας η μέρα !


Posted: March 30, 2015 at 6:35 am, Last Updated: 
Πέρασε καὶ ἡ σημερινὴ μέρα. Ἐπιστρέψαμε στὰ σπίτια μας μὲ τὸν κόπο τῆς ἐργασίας μας, τὶς ἐντυπώσεις, τὶς ἐμπειρίες καὶ τὰ γεγονότα ποὺ ζήσαμε. Ποικίλα συναισθήματα κατακλύζουν τὸ ἐσωτερικό μας: ἀγωνία, φόβος, ἔνταση, ἀγανάκτηση, λύπη, χαρά, γαλήνη, ἀνάλογα μὲ ὅ,τι ζήσαμε στὴ διάρκεια τῆς μέρας.

Τάση ή ανάγκη τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά


Posted: March 30, 2015 at 12:20 am, Last Updated: 
Αυξημένο καταγράφεται το ενδιαφέρον για τα φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της στροφής του ανθρώπου, τα τελευταία…

Τι να προσέχετε για να έχετε καλύτερο μεταβολισμό!


Posted: March 29, 2015 at 11:54 pm, Last Updated: 
i-xortofagia-meionei-ton-kindyno-karkinoy-
Δεν αρκεί να γυμνάζεστε έντονα και να πίνετε πράσινο τσάι για να διατηρείτε τον μεταβολισμό σας σε υψηλά επίπεδα…

Αν και οι παραπάνω παράγοντες είναι βασικοί (π.χ. το πράσινο τσάι είναι γνωστό ότι αυξάνει βραχυπρόθεσμα τον μεταβολισμό σας) υπάρχουν ορισμένα λάθη που ίσως κάνετε και ακυρώνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε την προσπάθειά σας να χάσετε κιλά ή να διατηρηθείτε στο κανονικό σας σωματικό βάρος.
Δείτε ποια μπορεί να είναι αυτά τα λάθη:
Δεν καταναλώνετε καθόλου γαλακτοκομικά

Αγρια Αλάσκα (Ντοκιμαντέρ)



Michel Michelgreek

ΠΗΓΗ : "  Youtube   " 

Της άξιζε; Φάρσα στην παραλία!



ΠΗΓΗ : "   Youtube,   " 

Βρέθηκε κατά τις εργασίες Ανάπλασης του Άργους, η χρυσή άμαξα του Διομήδη

Η ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ


του Διομήδη Πρασά
Η χρυσή άμαξα του Διομήδη, που για πολλούς μέχρι σήμερα αποτελούσε αστικό μύθο του Άργους, αποδείχθηκε πως είναι πραγματικότητα... Αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί, από εργάτες που έσκαβαν στα πλαίσια των εργασιών της Ανάπλασης!
Το ακριβές σημείο όπου τόσες χιλιάδες χρόνια ήταν κρυμμένη η άμαξα είναι 42 μέτρα νοτιοανατολικά του Αγίου Πέτρου, εκεί ακριβώς που μέχρι πριν από μερικές ημέρες βρισκόταν η καφετέρια «Καζινό».

Άνοιξε και πάλι η είσοδος του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλιά

ΠΗΓΗ : " http://www.argolikeseidhseis.gr    " 

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 31.3.15 | 
Άνοιξε μετά από αρκετό καιρό όπου παρέμεινε κλειστή, η είσοδος από τα 999 σκαλιά του κάστρου του Παλαμηδίου στο Ναύπλιο.

Αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο


Θέλω να μάθω για τον BizBiz και να ανοίξω νέες περιοχές σε όλο τον κόσμο
298
Ζητήστε πληροφορίες για το BizBiz ΠΡΙΝ διαβάσετε το άρθρο!!
Αναζητώντας τον τέλειο σύντροφο
Οι περισσότεροι από εμάς ψάχνουν τον τέλειο σύντροφο και πιστεύουν ότι αν τον βρουν όλα θα φτιάξουν στη ζωή τους. Με ένα μαγικό τρόπο θα δημιουργήσουν την τέλεια συντροφική σχέση και θα βιώσουν μέσα σε αυτήν χαρά, ομορφιά και πληρότητα. Πόσο κοντά ή μακριά από την αλήθεια όμως είναι αυτή η πεποίθηση; 

Η ΓΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ


Τι γαβγίζει πάνω στα κεραμίδια του σπιτιού;

Ο έξυπνος σκύλος.

Πάει ένας σκύλος σε ένα χασάπικο. Σπρώχνει την πόρτα, ανοίγει, πηδάει σε μια καρέκλα και αφήνει τον έκπληκτο χασάπη να πάρει από τα δόντια του το χαρτί της παραγγελίας. 
Ο χασάπης του δίνει την παραγγελία, και ο σκύλος τα λεφτά.
Κάνει μεταβολή, ανοίγει την πόρτα και φεύγει! 

Οι εντυπωσιακοί πίνακες ενός τυφλού ζωγράφου!

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

    Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι η τύφλωση για έναν εικαστικό καλλιτέχνη επιφέρει αυτόματα και τη λήξη της δημιουργίας. Όμως στην περίπτωση του John Bramblitt, η τύφλωσή του ήταν εκείνη που πυροδότησε την καριέρα στη ζωγραφική. Εκείνος έχασε την όρασή του το 2011 λόγω επιληψίας και από τότε θεωρείται «λειτουργικά τυφλός», πράγμα που σημαίνει ότι με τα μάτια του μπορεί να διακρίνει μόνο το ηλιακό φως από το σκοτάδι. Πριν από αυτό συνήθιζε να ζωγραφίζει και να δημιουργεί ελαιογραφίες με διάφορα θέματα.

ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
    Την πραγματικά καταπληκτική αποκάλυψη ότι στα θεμέλια του ναού της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης βρίσκονται θαμμένες μεγάλες ποσότητες από χρυσό και ασήμι που θαφτήκαν από τους βυζαντινούς, εξέφρασε ο καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της ΚωνσταντινούποληςFerhat Aslan, σε δημοσίευμα της εφημερίδας Sabah, Ο Τούρκος καθηγητής σε βιβλίο που εξέδωσε πρόσφατα υποστηρίζει ότι οι στήλες που υπάρχουν στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας έχουν γίνει από σπάνιο υλικό που μεταφέρθηκε από ένα όρος με την τουρκική ονομασία, Kafdağı, ένα μυθικό όρος για τους Τούρκους που παρομοιάζεται με τον Καύκασο και που σύμφωνα με τις τουρκικές παραδόσεις περιβάλλει όλη την οικουμένη, ένας πολύ χαρακτηριστικός συμβολισμός για την Αγία Σοφία.

Ομολόγησε τον φόνο του προαγωγού της: «Έβγαλα το μαχαίρι για να γλιτώσω τα μαρτύρια»

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr    "  

Ομολόγησε τον φόνο του προαγωγού της: «Έβγαλα το μαχαίρι για να γλιτώσω τα μαρτύρια»
Ένας μαστραπάς λιγώτερος……
newsbeast.gr
    Η σύλληψη της 24χρονης το Σάββατο, η οποία σκότωσε τον πρώην φίλο και προαγωγό της το βράδυ της 4ης Φεβρουαρίουστις Αχαρνές (Μενίδι), ανοίγει έναν νέο κύκλο μίας ιστορίας που έχει μόνο θύματα...
    Ο 33χρονος, που είχε καταγωγή από την Αμαλιάδα Ηλείας, είχε βρεθεί θανάσιμα τραυματισμένος, βραδινές ώρες της 4-2-2015, έξω από την περίφραξη του νεκροταφείου Αχαρνών, με τραύματα στο σώμα του που είχαν προκληθεί από αιχμηρό αντικείμενο. Την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Ύστερα από έρευνα, που συμπεριλάμβανε και άρση τηλεφωνικού απορρήτου των κλήσεων του θύματος, οι αξιωματικοί εντόπισαν την 24χρονη, η οποία ομολόγησε το έγκλημά της.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

ΜΠΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΟ MEDITERRANEAN COLLEGE ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

31/03/2015

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Πάσχα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται στο κτίριο Βιέννη.
Την Τετάρτη 1 Απριλίου, οι εγκαταστάσεις του Mediterranean College θα φιλοξενήσουν πασχαλινό bazaar ενίσχυσης του Οργανισμού.

Ενημέρωση αποστράτων αναφορικά με Παρακράτηση αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού

Επειδή πολλοί απόστρατοι συνάδελφοι, είδαν στις συνταξιοδοτικές τους αποδοχές, μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2015, να υφίσταται μείωση αυτών, λόγω παρακράτησης αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού, ενημερώνουμε προς άρση τυχόν ανησυχιών, για τα παρακάτω:

ΥΦΕΘΑ Ν. Τόσκας για απόφαση ΣτΕ: «Προσπαθούμε να βρούμε λύση, αλλά...»

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, 
O Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας, έδωσε σήμερα 30-03-15, συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ», καλεσμένος των Γιάννη Ντσούνου - Χρήστου Κούτρα.