ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Πόσο καιρό μπορείς να αφήσεις ανοικτό το κρασί στο ψυγείο;

 

Πόσο καιρό μπορείς να αφήσεις ανοικτό το κρασί στο ψυγείο;
    Το παρακάτω σενάριο έχει συμβεί δίχως αμφιβολία και σε εσένα: Μαζεύεστε με την παρέα στο σπίτι και λίγο τα ερωτικά, λίγο τα οικονομικά, λίγο τα επαγγελματικά, τελειώνετε στο άψε σβήσε το πρώτο μπουκάλι κρασί. 

    Μερικά “
έλα να ανοίξουμε ένα ακόμη”, “μα όχι δεν χρειάζεται”, “ έλα θα το πιούμε” και “άντε καλά”, ανοίγετε ένα ακόμη, το οποίο με μαθηματική ακρίβεια δεν τελειώνετε τελικά ποτέ. Άντε και το έβαλες στο ψυγείο, μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο μέχρι την επόμενη φιλική μάζωξη;
    Σύμφωνα με τον οινολόγο, Collin Lillyόχι. “
Πιστεύω ότι όταν ανοίγεις ένα μπουκάλι κρασί, κάνεις μια προσωπική επένδυση και θα πρέπει να το πίνεις ολόκληρο σε μία νύχτα”, δηλώνει. “Όταν καταναλώνεις το μισό μπουκάλι κρασί, το υπόλοιπο γεμίζει από ένα κενό αέρος. Με τον καιρό, οι φαινόλες, οι ενώσεις δηλαδή που επηρεάζουν τη γεύση του κρασιού, διαλύονται και αλλοιώνουν τη γεύση του ποτού”.

Χωριό γίνεται ξενοδοχείο για να γλιτώσει την εξαφάνιση!


Χωριό γίνεται ξενοδοχείο για να γλιτώσει την εξαφάνιση!

    Το μικρό ελβετικό χωριό Corippo στο καντόνι του Ticino έχει πληθυσμό μόλις 13 κατοίκους και οι Αρχές της πόλης σκέφτηκαν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο για να μην ερημώσει. Πρόκειται για το μικρότερο πληθυσμιακά ορεινό χωριό της Ελβετίας που έχει καταλήξει σε ένα ασυνήθιστο σχέδιο για να σωθεί από την εξαφάνιση. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων και κάποτε ήταν μια ακμάζουσα κοινότητα με πληθυσμό 300 άτομα.

Τι κάνει ένα σκωτσέζικο ουίσκι να αξίζει 570.000 ευρώ;

Τι κάνει ένα σκωτσέζικο ουίσκι να αξίζει 570.000 ευρώ;
http://www.iefimerida.gr/

    Πόσα θα δίνατε για ένα βαρέλι σπάνιου σκωτσέζικου ουίσκι; Τουλάχιστον για κάποιους, φαίνεται πως δεν υπάρχει όριο, όταν πρόκειται για τον υγρό χρυσό, όπως αποκαλείται.
    Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας ανώνυμος αγοραστής στο Χονγκ Κονγκκατέβαλε το ποσό -ρεκόρ για πλειστηριασμό των 325.000 ευρώ για ένα βαρέλι ουίσκι γεμάτο με ένα single malt Macallan 30 ετών.
    Άλλοι έχουν δώσει ακόμη περισσότερα για ένα βαρέλι ουίσκι, με μια εταιρεία της Σκωτίας να αναφέρει μια πώληση άνω των 570.000 ευρώ.

Το παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα λειτουργεί αδιάκοπα 242 χρόνια

 

Το παλαιότερο καφενείο στην Ελλάδα λειτουργεί αδιάκοπα 242 χρόνια
Γραφικό, ζεστό, σε μια τοποθεσία-ζωγραφιά
    Το φθινόπωρο έχε μπει για τα καλά και ένας από τους αδιαμφισβήτητα ωραιότερους προορισμούς για τις σύντομες ή μη αποδράσεις είναι το Πήλιο
    Τα χρώματα του βουνού, λίγο πριν καλυφθεί με χιόνι, είναι μοναδικά, ενώ στα χωριά που βλέπουν στον Παγασητικό η θέα που συνδυάζει τα χρώματα του φθινοπώρου με το μπλε-γκρι της θάλασσας είναι θεσπέσια. 

Ιστορική σύσκεψη Μετοχικών Ταμείων και Ενώσεων - Τι συζητήθηκε

13.11.2017 | 12:46
Ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία να πραγματοποιήθηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο κοινή σύσκεψη των ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ, ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΑ και ΠΟΑΣΑ, αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. Μάλιστα η συνάντηση κατέστη δυνατή μετά από αίτημα του Συλλόγου Συζύγων θανόντων ΑΞ.Ι.Α, του οποίου οι εκλιπόντες σύζυγοι σε ποσοστό 20% περίπου από Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας. Τέθηκαν προς συζήτηση τα παρακάτω θέματα: 


Όλες οι αλλαγές στον ΚΟΚ - Πότε θα αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα για 60 ημέρες

 

Όλες οι αλλαγές στον ΚΟΚ - Πότε θα αφαιρούνται πινακίδες και δίπλωμα για 60 ημέρες

    Ανατροπές αλλά και σαρωτικές αλλαγές έρχονται στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, τα πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς θα πρέπει να έχουν παιδευτικό περιεχόμενο και όχι εισπρακτικό χαρακτήρα, γι' αυτό και σε κάποια σχεδιάζεται μείωση ακόμα και κατά 40%, με εξαίρεση τις παραβάσεις κόκκινου σηματοδότη, STOP, κατανάλωσης αλκοόλ και παραβάσεις των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων. 

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 98.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

13/11/2017

Πάνω από 98.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν τον Οκτώβριο, σε σχέση με τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ. Αποτέλεσμα ήταν το ισοζύγιο μισθωτής απασχόλησης να καταγράψει αρνητικό ρεκόρ 16ετίας.

To μυστικό του φθινοπώρου το κρατάει ο μανάβης σου

To μυστικό του φθινοπώρου το κρατάει ο μανάβης σου
Από parallaxi -

    Υγεία, φρεσκάδα, βιταμίνες και όλα όσα θα σε κρατήσουν μακριά από τις ιώσεις αλλά και τα περιττά κιλά, βρίσκονται στα χέρια του μανάβη σου. Δείτε τί φέρνει το φθινόπωρο στους πάγκους του και δεν πρέπει με τίποτα να απαρνηθείτε. Γιατί εκτός από την κινόα, αυτή η εποχή έχει τα δικά της superfood.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ


Cosmos Επικοινωνια

7 Νοε (Πριν από 6 ημέρες)
προς Εμένα



Δεν μπορείς να δεις σωστά αυτό το e-mail; Κάνε Click εδώ

                                                                                      Αθήνα 7Νοεμβρίου 2017.



                             ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ
Οριστική λύση εφ  όρου ζωής , εκεί που η κλασική χειρουργική εμφανίζει αδυναμίες, δίνει πλέον  η Ρομποτική Χειρουργική  με το αναβαθμισμένο τεχνολογικά σύστημα ΜΑΚΟ  στην ολική αρθροπλαστική  γόνατος!
Αυτό τόνισε, μιλώντας πριν από μερικές ημέρες  στο  73ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας , ο διαπρεπής  χειρουργός Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής Ορθοπεδικής του Νοσοκομείου ΜετροπολιτανΔρ. Διονύσιος Π. Χίσσας.

Την επιτυχίαμαρτυρούν επίσης τα αποτελέσματα των 95.000 επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο, με το ρομποτικό σύστημα ΜΑΚΟ.