ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Κυκλοφόρησε το Πρώτο Βιβλίου του ΣΥΝΔ. ΑΠΟΣΤΡ.ΣΩΜ.ΑΣΦΑΛ.Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ " Αναδρομή στην Ιστορία του Συνδέσμου "

 


Στις 22-1-2023 πραγματοποιήθηκε ο Εκκλησιασμός και στην συνέχεια στην αίθουσα του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας  η κοπή της Βασιλόπιτας και έγινε η παρουσίαση του πρώτου Βιβλίου που εκδίδει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας « Ο ΄Αγιος Νικόλαος ».  με τίτλο  ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ“ και πρώτου σε Πανελλαδικό επίπεδο μεταξύ των Συνδέσμων – Ενώσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων. Στην παρούσα ανάρτηση θα δείτε μερικές σελίδες με τα θέματα που περιέχονται στο Βιβλίο που παρουσιάσαμε και κυκλοφορεί.



Το κόστος για την απόκτηση του Βιβλίου για τα μέλη του Συνδέσμου, για τα μέλη της Π.Ο.Α.Σ.Α. ως επίσης για τους φίλους και συνταξιδιώτες του Συνδέσμου είναι ΔΩΡΕΑΝ μετά από τροποποίησης απόφασης του Δ.Σ.

Το Βιβλίο αυτό γράφτηκε κατά την περίοδο της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας κ. ΜΑΝΤΑ Μιχαήλ ένας Απόστρατος Αστυνομικός χωρίς να έχει βγάλει Πανεπιστήμιο ή να έχει κάνει Μεταπτυχιακό ή Διδακτορικό όπως τόνισε στην ομιλία του ο Παρουσιαστής του Βιβλίου κ. ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΠολύδωροςΈνας απόστρατος που τόσα χρόνια εργάστηκε στην ίδια υπηρεσία όπως όλοι εσείς που μέσα σε αυτό θα βρείτε κάποιοι  την φωτογραφία σας και το όνομά σας όσοι φυσικά συμμετείχατε στις τόσες δραστηριότητες που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμός σας. ΄Ολες ήταν αδύνατον να συμπεριληφθούν.



Ο Συνάδελφός σας απλά εκμεταλλεύτηκε μία ιδέα του συναδέλφου σας κ. ΚΟΚΚΟΡΟΥ Ηλία και στην συνέχεια προχώρησε στην δημιουργία των Προθηκών με στολές από τα Σώματα που τα μέλη του που  υπηρέτησαν και σήμερα είναι μέλη του  Συνδέσμου σας.

Δύο μέρη του βιβλίου είναι από τις μεγάλες εκδηλώσεις του Συνδέσμου : α) 1η Περιφερειακή Συνάντηση Συνδέσμων – Ενώσεων Ν. Ελλάδος στο Βουλευτικό το 2017 και η εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργία του Συνδέσμου που στο βιβλίο υπάρχουν  καταγεγραμμένα  με πλήρες φωτογραφικό υλικό.

Στην συνέχεια δημιουργία των KAPA FIX καθότι το πλήθος του φωτογραφικού υλικού δημιουργεί την συνέχεια των Προθηκών φτάνοντας στο σήμερα.

Σήμερα 22-1-2023 ήλθε και έγινε η παρουσίαση του Βιβλίου σε σας τα μέλη του Συνδέσμου, σε σας τα μέλη της Π.Ο.Α.Σ.Α., σε σας τους φίλους και συνταξιδιώτες του Συνδέσμου που παραβρεθήκατε. Σε σας τα μέλη του Συνδέσμου, τους φίλους και συνταξιδιώτες που για διάφορους λόγους δεν μπορέσατε να παραβρεθείτε.

Θέλουμε να ευχαριστούμε δε ιδιαιτέρως αυτούς οι οποίοι είτε πριν είτε μετά την παρουσίαση μας ενημέρωσαν για το ότι δεν  μπορούν η δεν   μπόρεσουν να παραβρεθούν.

Οι παραβρισκόμενοι έλαβαν το βιβλίο επίσης πολλοί ήταν αυτοί που το ζήτησαν να το προμηθευτούν μετά την εκδήλωση το οποίο στάλθηκε με δικά τους έξοδα.

Όσοι ακόμη επιθυμείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο μας ενημερώνεται.

Σήμερα μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα κάποιοι  το  έχετε διαβάσει, κάποιοι ακόμα το διαβάζεται ή το βλέπετε διότι οι 248 σελίδες δεν διαβάζονται αμέσως λαμβάνοντας υπόψη τις οικογενειακές υποχρεώσεις σας.




 Όλοι   λοιπόν εσείς  θα έχετε την όλη εικόνα που θα μπορέσετε να κάνετε την κριτική σας την οποία και θέλουμε ακόμα και τις προτάσεις σας.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να προσθέσουμε ότι ίσως οι σελίδες αυτές να ήταν λίγες στο τόσο υλικό που υπάρχει στο Αρχείο του Συνδέσμου που θα μπορούσε να ήταν διπλάσιο από αυτό που κυκλοφόρησε.

΄Ηδη έχουν υπάρξει προτάσεις από μέλη του Συνδέσμου. Επίσης θα μπορούσε να είχε προστεθεί κατάσταση με το υλικό που υπάρχει στις προθήκες που ήδη ετοιμάζεται να μπει ο κώδικας QR  ο οποίος και θα καλύψει το αντικείμενο αυτό με τα Ιστορικά Κειμήλια Ηλεκτρονικά πλέον αλλά θα έχει και περιεχόμενα από το Βιβλίο ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.




Η συγκέντρωση Ιστορικών Κειμηλίων θα συνεχίζεται διαχρονικά καθότι εκεί βλέπεις την Ιστορία μας διότι όποιος ξεχνά την Ιστορία του χάνει την ύπαρξή του.




Τα Ιστορικά Κειμήλια που θα συγκεντρώνονται θα τοποθετούνται σε κατάλληλο χώρο στις Προθήκες που είναι ο εκθεσιακός χώρος δημιουργώντας στο μέλλον ειδικές παρουσίες στα παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου όπου ήδη έχουμε έρθει σε συζητήσεις για τον τρόπο παρουσίασης.




Όλοι είμαστε συνεχιστές της Ιστορίας και όλοι εσείς είστε συνεργάτες με την κριτική σας, με τις προτάσεις σας προκειμένου συνεχίσουμε το έργο μας όσο είναι δυνατόν καλύτερα, διότι εάν δεν υπήρχαν οι δικές σας  προσφορές σήμερα δεν θα υπήρχαν οι προθήκες με την έκθεση,  λαμβάνοντας υπόψη  ότι για όλα ότι πετύχαμε μέχρι σήμερα συζητούνται και καταγράφονται στα πραγματοποιθέντα Δ.Σ. του Συνδέσμου.




Περιμένουμε ότι νομίζει ο καθένας σας είτε κριτική είτε πρόταση είτε προσφορά Ιστορικού Κειμηλίου ώστε στο μέλλον να γίνουμε ακόμη καλύτεροι. Ατέλειες – παραλήψεις μπορεί να κάνει αυτός που ασχολείται, κανείς μας δεν γεννήθηκε μαθημένος, συνεχώς μαθαίνουμε και αδύνατον να  γνωρίζουμε όλοι όλα.




Γίνεται μνεία ότι αναφερόμαστε και στα μέλη της Π.Ο.Α.Σ.Α. διότι το Βιβλίο μέσα στο Ά Κεφάλαιο ( Υπό Κεφάλαιο 2)  περιέχεται η 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Συνδέσμων και Ενώσεων Ν. Ελλάδος στο Βουλευτικό Ναυπλίου  που πολλά μέλη συμμετείχατε ως επίσης στο Β Κεφάλαιο έχει ( 4 Υπο Κεφάλαια) για την Π.Ο.Α.Σ.Α. Ακόμη δε όσοι επισκεφτείτε τον Νομό Αργολίδας υπάρχει ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ με 65 σελίδες έχοντας γενικές πληροφορίες για τις Πόλεις και Αρχαιολογικούς χώρους του Νομού.-



Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Μιχαήλ ΜΑΝΤΑΣ                                                 Αντώνιος ΚΟΥΚΟΥΒΕΣ