ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Σαχάρα πρασινίζει όπως πριν από 12.000 χρόνια!

πΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

http://perierga.gr
    Επιστήμονες ανά τον κόσμο προβλέπουν πως η κλιματική αλλαγή θα έχει καταστροφικό αντίκτυπο σε πλήθος οικοσυστημάτων. Αναμένεται λοιπόν πως οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα επηρεάσουν ένα ευρύτατο φάσμα σε βιώσιμα περιβάλλοντα. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της ερήμου Σαχάρας. Υπάρχουν ανησυχητικά στοιχεία πως το νότιο τμήμα της ερήμου έχει ξεκινήσει να γίνεται πράσινο και πολύβλαστο, όπως ακριβώς συνέβαινε 12.000 χρόνια πριν. Πολλοί οικολόγοι προβλέπουν την ύπαρξη βροχών και πλούσιας βλάστησης, συρρικνώνοντας έτσι την έρημο δραματικά. Αν και οι ντόπιοι δύνανται να επωφεληθούν των καρπών της γόνιμης γης, ωστόσο τα οικοσυστήματα θα υποφέρουν.

Το κωφάλαλο παιδί


Ένα ζευγάρι έχει δυο δίδυμα παιδιά, από τα οποία το ένα είναι κωφάλαλο. Μετά από συνεχείς επισκέψεις στους πιο διάσημους γιατρούς, η μάνα δέχεται τη μοίρα τους. Ο πατέρας, όμως, πέφτει σε βαθιά μελαγχολία. Φεύγει από το σπίτι και αρχίζει να γυρνάει ρακένδυτος. Η γυναίκα του με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του, τον βρίσκει μετά από μήνες κάτω από μια γέφυρα. 

Ο σοφός καπετάνιος

Ο καπετάνιος Ντιέγκο Μοντόγια Γκαρσία του πλοίου "Γρανάδα" της περίφημης Ισπανικής αρμάδας κάπνιζε την πίπα του στο κατάστρωμα όταν ο πρώτος ήρθε τρέχοντας και του είπε: 
- Καπετάνιο, εχθρικό πλοίο στον ορίζοντα! 
Με ψυχραιμία γύρισε στον πρώτο και του είπε:
- Φέρε μου το κόκκινο πουκάμισο. 

Το διδακτορικό του λαγού

Η αλεπού κόβει βόλτες στο δάσος και βλέπει το λαγό να γράφει στο laptop κάτω από ένα δεντράκι. -Καλημέρα λαγέ -Καλημέρα αλεπού -Τι γράφεις λαγέ;