ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η ρίγανη μπορεί να κάνει θαύματα και στην υγεία μας! Μάθετε τα οφέλη της

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: July 13, 2014 at 6:12 am, Last Updated: 
rigani
Ρίγανη ή αλλιώς Origanum vulgare. Είναι το πιο δημοφιλές βότανο της Μεσογείου και αποτελεί λατρεμένο μυρωδικό της ελληνικής κουζίνας. Κρεατικά, σαλάτες, πίτες, πατάτες… αποκτούν μια πιο ιδιαίτερη γεύση, όταν απλώς προστεθεί μια μικρή ποσότητα ρίγανης.

Τι θα συμβεί αν κόψετε την ζάχαρη για ένα χρόνο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 
zaxari
Σε ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα προχώρησε μία οικογένεια.
Συγκεκριμένα η Eve Schaub, ο σύζυγός της και τα δυο τους παιδιά έκαναν το μεγάλο βήμα κι έκοψαν τη ζάχαρη από τη διατροφή τους.

Ποιός κάνει κουμάντο μέσα στην οικογένεια;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: July 12, 2014 at 10:28 pm, Last Updated: 
koumanto_h_633_451-620x440-edited-1
Γέροντας Σωφρόνιος
Αν η γυναίκα εργάζεται εξίσου με τον άνδρα, τότε πάλι καταργείται η δικαιοσύνη, επειδή η γυναίκα στην οικογένεια, παράλληλα με την εργασία, βαστάζει και άλλα βάρη, επιπρόσθετα καθήκοντα, επειδή ακριβώς αυτή είναι η μητέρα των παιδιών.

Τα νέα αντιοξειδωτικά.. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή!!!

ΠΗΓΗ :       "   pentapostagma      "

Posted: July 12, 2014 at 9:00 pm, Last Updated: 
τα-νέα-αντιοξειδωτικά-ποιά-είναι-τα-πιο-δημοφιλή
Τα νέα αντιοξειδωτικά.. Ποια είναι τα πιο δημοφιλή!!!
Το ανθρώπινο σώμα δέχεται καθημερινά επιθέσεις, τόσο εξωγενείς όσο και από μέσα από τον ίδιο τον οργανισμό. Εξωγενείς απειλές είναι οι ιοί τα μικρόβια ή ακόμη και η ρύπανση της ατμόσφαιρας, ενώ εσωτερικές απειλές είναι οι λεγόμενες ελεύθερες ρίζες. Οι ελεύθερες ρίζες προκύπτουν μέσα από φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού και δεν μπορούμε με τίποτα να τις αποφύγουμε. Αν θέλουμε να τις αποφύγουμε, θα πρέπει και να σταματήσουμε να ζούμε. Οι ελεύθερες ρίζες γεννιούνται όταν το σώμα μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια, καθώς επίσης και με την έκθεση στον ήλιο ή μέσω της τροφής ή του αέρα που αναπνέουμε.

ΑΓΚΟΛΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΤΖΑΜΙΩΝ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    "

Posted: July 12, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: 
αγκόλα-η-πρώτη-χώρα-που-απαγορεύει-το-ισλάμ-και-άρχισε-την-καταστροφή-των-τζαμιών
Του Jean-Patrick Grumberg (μτφ. Κριστιάν)
Η Αγκόλα, μια χώρα με 95% Χριστιανούς, 55% των Αγκολέζων είναι καθολικοί, και το ένα τέταρτο ανήκει στην προτεσταντικές εκκλησίες που ιδρύθηκαν κατά τη διάρκεια της αποικιακής περιόδου, κυρίως στην ευαγγελική εκκλησία, με λιγότερο από το 1% Μουσουλμάνους, αποφάσισε να απαγορεύει τη μουσουλμανική θρησκεία την οποία θεωρεί ως σέχτα.

Εντοπίστηκαν μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύ διάστημα

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma    " 

Posted: 
diastima-keraia
Το ραδιοτηλεσκόπιο Αρεσίμπο στο Πόρτο Ρίκο έλαβε μια σειρά από σήματα που επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζουν εδώ και κάμποσο καιρό αστρονόμοι σε όλο τον κόσμο: στον πλανήτη μας φθάνουν μυστηριώδεις ήχοι από το βαθύ διάστημα.

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης βλάπτει την δομή του εγκεφάλου

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: July 11, 2014 at 11:31 pm, Last Updated: 
zaxari-03
Μια πλούσια σε ζάχαρη διατροφή μπορεί όχι μόνο να μεγαλώνει την περιφέρεια της μέσης, αλλά και να βλάψει τον εγκέφαλο, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Charite στο Βερολίνο.

Ο πρώτος ΑΓΙΟΣ που θα Αγιοποιηθεί μετά την «Άλωση της Πόλης» υπό των Ελλήνων θα είναι ο Αγιορείτης Γέροντας Παίσιος;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: 

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

Σήμερα μπορούμε να το πούμε…

Η ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ  ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ .

Τιμή στην Μνήμη του Πατρός ημών και Γέροντος Παισίου.
20  ολάκερα χρόνια από την μακαρία κοίμηση του.
¨ το καμπανάκι του Έθνους μας¨- ο Καλόγερος της  ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   "

Posted: 
fotia-kalyba
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Έκτακτα μέτρα ασφαλείας για τις χριστιανικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να λάβει η τουρκική αστυνομία μετά από το επεισόδιο στην εκκλησία των Ασσυρίων που έγινε πριν από λίγες μέρες με την επίθεση ένοπλης ομάδας την ώρα της λειτουργίας. Να θυμίσουμε ότι στις 28 Ιουνίου υπό την θρησκευτική επίδραση του Ραμαζανίου μια ομάδα οχτώ φανατικών μουσουλμάνων στο προάστιο του Yeşilköy της Κωνσταντινούπολης και την ώρα που γίνονταν σε ένα χριστιανικό ναό λειτουργία, εισέβαλαν μέσα στον ναό με άγριες διαθέσεις κραδαίνοντας κοφτερά μαχαίρια και τρομοκρατώντας τον κόσμο που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό διακόπτοντας την τελετή. Μάλιστα απείλησαν ότι θα σφάξουν εν ψυχρώ τον τελούντα την τελετή. Τελικά και ενώ είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, η ομάδα των φανατικών μουσουλμάνων αφού τρομοκράτησε την περιοχή αποχώρησε ανενόχλητη από τον ναό.

Η ασυνήθιστη «ραγισμένη» κόκκινη λίμνη! [Εικόνες]

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma   " 

Posted: July 11, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: 
η-ραγισμένη-κόκκινη-λίμνη
Στο βόρειο τμήμα της Τανζανίας, κοντά στα σύνορα με την Κένυα, το τοπίο μοιάζει εξωγήινο, καθώς στην περιοχή δεσπόζει η παράδοξη «ραγισμένη» λίμνη Natron.
Ανάμεσα σε ηφαιστειακούς λόφους και μεγάλους κρατήρες, 600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας απλώνεται σε μεγάλη έκταση ίσως το πιο… καυστικό σώμα νερού στον κόσμο.

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ…. 120.000 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ…!!!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: July 16, 2014 at 10:32 pm, Last Updated: 
paisios_134394618
120.000 πιστοί επισκέφθηκαν την Σουρωτή για να προσκυνήσουν τον τάφο του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου την ημέρα της εικοστής επετείου της κοιμήσεώς του.

Στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου όπου ενταφιάστηκε ο Γέροντας Παΐσιος του Αγίου Όρους , την ημέρα της επετείου της κοιμήσεώς του πραγματοποιήθηκε Αγρυπνία και το πρωί Θεία Λειτουργία. Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το παρών και όπως ήταν αναμενόμενο ο ναός δεν μπορούσε να χωρέσει όλη αυτή τη λαοθάλασσα των προσκυνητών και πολλοί προσευχήθηκαν στην αυλή του μοναστηριού.

«Δώσε ένα φιλί στο θείο». Γιατί δεν πρέπει ποτέ να το πούμε στο παιδί μας

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: July 16, 2014 at 7:41 pm, Last Updated: 
paidi
Γιατί αυτή η τόσο συνηθισμένη φράση στέλνει στα παιδιά μας το λάθος μήνυμα! Στις καλοκαιρινές διακοπές μας οι περισσότεροι θα βρεθούμε για κάποιες μέρες με συγγενείς και φίλους. Και το πιθανότερο είναι ότι όλοι θα θέλουν να εκφράσουν την αγάπη τους στο παιδί μας με αγκαλιές, φιλιά και παιχνίδια. Ακόμα κι όταν το ίδιο το παιδί δεν θέλει…

Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη η Aegean

WORLD AIRLINE AWARDS

17/07/2014
Ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη για το 2014» βραβεύτηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η Aegean, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των βραβείων 2014 Skytrax World Airline Awards.

ΙΕΛΚΑ: Παραμένουν χαμηλότερες οι τιμές στα Ελληνικά Σουπερμάρκετ

ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΓΓΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ

17/07/2014
Ακριβότερο μέσο καλάθι προϊόντων από την Ελλάδα έχουν η Αγγλία (κατά 36%) και η Γαλλία (κατά 34%), σύμφωνα με την τετραμηνιαία έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ),η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα οργανωμένης έρευνας σύγκρισης τιμών σε τυπικό καλάθι προϊόντων του σουπερμάρκετ στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2014 με την Αγγλία και τη Γαλλία και την Ισπανία.

Τον Σεπτέμβριο το νέο «ραντεβού» με την τρόικα

«Πλώρη» για αναθεώρηση Μνημονίου

17/07/2014
Τον Σεπτέμβριο θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, έπειτα από τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, όπου σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ολοκλήρωσαν την αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής. 

Οι κρατήσεις του Ν.4093/12 στα Μερίσματα του Μ.Τ.Α. (ΝΠΔΔ)

ΠΗΓΗ :"http://aeroporiapostratos.blogspot.gr " 


Παρά της υποχρέωσης συμμόρφωσης θα συνεχισθούν και τον Αυγ.΄14 οι αναδρομικές κρατήσεις του Ν.4093/12 στα μερίσματα του Μ.Τ.Α.;;;

Πότε θα επιστραφούν τα χρήματα στους Αποστράτους;;;

Κατά την πληρωμή του μερίσματος Ιουλίου 2014 Μ.Τ.Α, υπολογίζεται επιπλέον κράτηση βάσει του Ν.4093/12. Το ποσόν που αφαιρείται, αποτελεί αναδρομική κράτηση  για το..............

ΔΗΜ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα πάρουν τα λεφτά οι Απόστρατοι...


Δεν χάνεται το δικαίωμα, λόγω παρέλευσης της διετίας, των εν ενεργεία αξιωματικών αλλά και των αποστράτων, να πάρουν πίσω τα χρήματα που παρανόμως τους έκοψε το υπουργείο Οικονομικών.