ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στις 6 Ιανουαρίου;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr        "

Γιατί γιορτάζουμε τα Θεοφάνεια στις 6 Ιανουαρίου
«Στις 6 Ιανουαρίου κλείνει ένα πλουσιότατο σε λατρευτικά δρώμενα, παραδοσιακά έθιμα και μακραίωνες συνήθειες Δωδεκαήμερο, που συνδέεται με κεντρικά στοιχεία του χριστιανικού Ευαγγελίου: την κατά σάρκα γέννηση, την Περιτομή και τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, που είναι βασικοί σταθμοί της Ενανθρώπησης του Θεού στον κόσμο. Παράλληλα, την 1η του έτους εορτάζεται και η μνήμη του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας, Βασιλείου αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων κάνουν το διάστημα αυτό έναν πόλο εορταστικό και λατρευτικό στην καρδιά του χειμώνα, που συμπληρώνεται από τον αντίστοιχο εαρινό, δηλαδή εκείνον των πασχαλίων εορτών. Πώς προέκυψε όμως ιστορικά το εορταστικό αυτό σύμπλεγμα;

…ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ!

ΠΗΓΗ :  "   pentapostagma.gr       "

ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ
Ήταν τότε, πρίν από χρόνια, το παιδί άρρωστο. Η μάνα σαν είδε κι απόειδε πώς οι γιατροί δεν το γιάνανε, έβγαλε την ποδιά της, εύπρέπισε τον κότσο της, στέριωσε τη μαντήλα στο κεφάλι της. Απέ άναψε την καντήλα και παρακαλέθηκε.
 
Χριστέ μου, να γιάνει ό Στράτος μου! Σώσε τον, Παναγία μου! Τάμα σου κάνω, εννιάχρονος να πέσει για τη χάρη Σου στη θάλασσα, να βουτήξει ανήμερα τα Φώτα να πιάσει τον τίμιο Σταυρό Σου.
Απέ ή μάνα – ή καπετάνισσα- έβαλε σαράντα μέρες το εικόνισμα της Μεγαλόχαρης πάνω στην Αγία Τράπεζα. Έκανε και το σαρανταλείτουργο. Καί τώρα πού έγιανε το παιδί καί τώρα πού τα ‘κλεισε πια τα εννιά του χρόνια, καιρός να γίνει καί το τάμα.

Ανισορροπία τρόμου στο Αιγαίο

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

τανκ αρμα μάχης
Ενώ η Ελλάδα απαξιώνει την αμυντική της βιομηχανία, η Τουρκία καταλαμβάνει θέση στη λίστα με τις 20 μεγαλύτερες εξαγωγικές χώρες πολεμικού υλικού στον πλανήτη
Του Φ. Γ. ΧΟΪΔΑ
Την ώρα που η καθ” υποτροπήν Ψωροκώσταινα απαξιώνει -αντί να εξυγιαίνει και να αναπτύσσει- φιλέτα της πολύπαθης ΕΑΒ, ο εξοπλιστικός κλάδος του εξ Ανατολών άσπονδου συμμάχου προελαύνει στο πεδίο της διεθνούς αγοράς.
  Οι εξαγωγές της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας δεν αφορούν πλέον μόνο ελαφρύ οπλισμό, αλλά και τεθωρακισμένα οχήματα, πολεμικά σκάφη και ελικόπτερα Πρόσφατα μόλις, οι «Financial Times» σημείωναν ότι «η τουρκική αμυντική βιομηχανία είναι άφθαστη μεταξύ των αναπτυσσομένων χωρών». Οι επαΐοντες εξακολουθούν να αμφιβάλλουν βέβαια για την οικονομική της ευρωστία, καθώς και για το πόσο ρεαλιστική είναι η φιλοδοξία της Αγκυρας να γίνει αυτάρκης αναφορικά με την κάλυψη των εξοπλιστικών της αναγκών.

Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρή μητέρα γιατί πήγε να σώσει το παιδί της

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   "

ασθαινοφόρο
Συγκλονίζει ο θάνατος νεαρής μητέρας στην Κω η οποία πέθανε για να σώσει το παιδί της.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της νεαρής μητέρας οφείλεται σε ασφυξία όπως κατέδειξε η ιατροδικαστική εξέταση και η νεκροτομή, την οποία διενήργησε χθες το μεσημέρι (05-01-2014) ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Κω Κυριάκος Λαμπρινός.

Εθνική Άμυνα-Ζητείται αίσθηση Ευθύνης

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

εθνική άμυνα
Γράφει ο Δημήτριος Σούκερας MBA(ER)
 Αντισυνταγματάρχης (ΑΣ) ε.α
Όταν η Joe Mary Hatch μιλούσε για λόγια που διασκορπίζονται στον αέρα, για τις αληθινές  σκέψεις που κρύβονται πίσω από αυτά, για εκείνες τις πράξεις που εμφανίζονται στο προσκήνιο ,τις μη σχετιζόμενες με ιδέες και απόψεις που ήδη έχουν εκφραστεί, αλλά και για το τελικό αποτέλεσμα όλων αυτών πάνω στον καμβά της ιστορίας, επουδενεί δεν είχε στο μυαλό της την Ελλάδα και όλα όσα συμβαίνουν σε αυτήν, στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και σήμερα στην αυγή του 2014.

Δες το μαιντανό με… άλλα μάτια και χάσε κιλά


ΠΗΓΗ :"   pentapostagma.gr     "

diosmos
Δες το μαιντανό με… άλλα μάτια και χάσε κιλά
Το πιο παρεξηγημένο λαχανικό καθότι όχι απαραίτητο συστατικό στην κουζίνα μας, αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχος της γραμμής μας.
Το ρόφημα μαϊντανού έχει την ιδιότητα να περιορίζει την όρεξη ενώ σε συνδυασμό με συστηματική άσκηση και σωστή διατροφή μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά αλλά και να απαλλαγούμε από την κυτταριτιδα. Το παρακάτω εύκολο ρόφημαμας δείχνει έναν έξυπνο τρόπο να το εντάξουμε στη διατροφή μας.

Ποιοι είναι οι πραγματικοί ¨άστεγοι¨ και τι θα γίνουν στο τέλος;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

 BLOGGER:  "  Είναι μεγάλο αλλά αξίζει να διαβαστεί. Προσωπικά επειδή έχω πάει στο ΄Αγιο ΄Ορος οι γέροντες εκεί γνωρίζουν και βλέπουν πράγματα για αρκετά χρόνια μπροστά "
Το απομεσήμερο γιορτινής ημέρας βρήκα την ευκαιρία να ξεκουραστώ. Εκεί μέσα στα πρώτα λεπτά του χαλαρού ύπνου κτύπησε το τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη ακούστηκε ταραγμένη η φωνή του φίλου μου Γιάννη.
¨Αν φίλε μου μπεις τώρα στο διαδίκτυο θα διαβάσεις αυτό που διάβασα εγώ και μου ήρθε κρύος ιδρώτας¨
Μέχρι να καταλάβω τι εννοούσε;

Ποιο ΜΥΣΤΙΚΟ θέλουν να μάθουν οι Τούρκοι;;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr     "

“Σε ένα σοβαρό κράτος χάρτες όπως της Εικ.1, αναρτώνται από το Υπουργείο Εξωτερικών και διδάσκονται στα παιδιά στο Δημοτικό, γιατί δεν εννοείται πολίτης να μη γνωρίζει τα σύνορα της χώρας του και η ΑΟΖ αποτελεί σύνορο, το οποίο πρέπει να διαφυλάσσεται, να ελέγχεται και να προστατεύεται συνεχώς. “ infognomonpolitics.blogspot.gr
Το ποδαρικό για το 2014 μας το έκαναν οι γείτονες στα νερά της Κύπρου. Ας τους¨ ευχηθούμε¨ να τους πάει ¨καλά η χρονιά¨!! και σύμφωνα με το ¨ αίμα που χύθηκε¨  στην Μ. Ασία, Κύπρο, Συρία κ.α…

Μέσω Γιόγκα ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

γιογκα 1
Μιά πρωτοφανής δράση λαμβάνει χώρα στήν Πρωτεύουσά μας τά δύο τελευταῖα χρόνια. Ἐξ αἰτίας τῆς ἀδιαφορίας μας, κάποιος, ὀνόματι Χρῆστος Ἀνανιάδης, διοργανώνει, ἀνεξέλεγκτα, μαθήματα  (δωρεάν;) γιόγκα στίς πιό ὡραῖες περιοχές τῆς Ἀθήνας, ἀρχῆς γενο­μένης ἀπό τόν Ἱερό Βράχο τῆς Ἀκροπόλεως
(iefimerida.gr, http://www.iefimerida.gr/node/127049 #ixzz2ii83V9Rf)

Οι Ρώσοι γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    "

Οι Ρώσοι γιορτάζουν σήμερα τα Χριστούγεννα
Σήμερα, 7 Ιανουαρίου, η ρωσική Ορθοδοξία γιορτάζει μία από τις σημαντικότερες εκκλησιαστικές γιορτές – τη Γέννηση του Χριστού.
Μαζί με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τη γιορτάζουν η Σερβική, η Γεωργιανή, η Εκκλησία της Ιερουσαλήμ, καθώς επίσης και το Άγιο Όρος.
Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι πιστοί θα πάρουν ένα ανεκτίμητο δώρο για τα Χριστούγεννα, που γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Ιουλιανό ημερολόγιο.

Τὸ βιολὶ τῆς ψυχῆς

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr      "

Τὸ βιολὶ
Μέσα στὴν πολυθόρυβη λεωφόρο, ἕνας τυφλός, στὸ πεζοδρόμιο παίζει ἁπαλώτατες ἁρμονίες μὲ τὸ βιολί του.
 
Ὁ κόσμος γύρω του φωνάζει, βιάζεται, τρέχει. Ὁ τυφλὸς βιολονίστας εἶναι «νεκρὸς» γιὰ τὰ πολλά, τὶς μέριμνες τοῦ πλήθους. Ζῆ, ἐκεῖνες τὶς στιγμές, σ’ ἕνα κόσμο διαφορετικό: ἤρεμο, γαλήνιο, ἁρμονικό…,
 

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΑΪΒΑΛΙ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΑΪΒΑΛΙ
Το καΐκι με τούς επισήμους. Όλοι έτοιμοι για την ρίψη τού Σταυρού..
 
 
 
ΤΑ  ΦΩΤΑ  ΣΤΟ  ΑΪΒΑΛΙ
 
Φώτης Κόντογλου
 
 
 
«…Στα θαλασσινά τα μέρη ρίχνουνε τον Σταυρό, ύστερ’ από τη Λειτουργία των Θεοφανείων. Έτσι τον ρίχνανε και στην πατρίδα μου, κ’ ήτανε ένα θέαμα έμορφο και παράξενο…».
 

"Ετοίμαζαν απόπειρα δολοφονίας Νταβούτογλου στην Αθήνα"

ΠΗΓΗ : "   http://www.sigmalive.com   "

Θέμα σε όλες σχεδόν τις τουρκικές εφημερίδες έγινε δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας «Παραπολιτικά» ότι η παράνομη οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Απελευθερωτικό Λαϊκό Μέτωπο) ετοίμαζε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου κατά την επίσκεψή του τον περασμένο μήνα στην Αθήνα. Η Άγκυρα ζήτησε επειγόντως ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές για το θέμα.

Πώς μπορείς να κάνεις μια ξανθιά να γελάσει.., Το ποντίκι, Παιδικές αλήθειες...




Aνδρες και γυναίκες, Η στρουθοκάμηλος, Το κουνάβι



  • Aνδρες και γυναίκες
    Οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια καλή αγορά από ένα κατάστημα. Οι άντρες ενθουσιάζονται με το να βρουν πάρκιν εκεί ...

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΟΥΛΙ " Τι θα έκανε "



ΠΟΙΟ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΙΟ

  • Η γατα
    Πως κανουμε μια γατα κεμπαπ?-Την παιρνουμε απο την ουρα και μπαπ και μπαπ και μπαπ....
  • Μποϊκοτάζ
    -Πως μια ξανθιά κάνει μποϊκοτάζ στα αμερικανικά προϊόντα; Δεν αγοράζει Coca Cola, αλλά Pepsi Cola!!!...
  • Το ...τιμολόγιο
    Ο σύζυγος:-Σου έδωσα τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Η σύζυγος: -Και τώρα τι θέλεις;Τιμολόγιο;

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣ ...... ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΥΓΕ



  • Ο Γιαννάκης
    Ο Γιαννάκης επιστρέφει σπίτι του απ το σχολείο και λέει στη μητέρα του : - Μαμά, η δασκάλα με ρώτησε ...

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ

Αντρας στο Θεό :
- Γιατί Κύριε κάνεις τις γυναίκες τόσο όμορφες ; 
Ο Θεός λέει :

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ

 

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΔΩ ΠΕΡΑ

Έστω ένα κλουβί με 5 πιθήκους. Στην άκρη του κλουβιού αφήνουμε μία μπανάνα. 
Όταν πάει ένας από τους πιθήκους να πλησιάσει την μπανάνα, εκτοξεύουμε παγωμένο νερό από πίδακες σε όλο το κλουβί. Οι πίθηκοι τσαντίζονται. Αμα 
ξαναπάει κάποιος από τους πιθήκους να πλησιάσει την μπανάνα, οι άλλοι του επιτίθενται χωρίς να χρειαστεί να ξαναχρειαστεί να τους καταβρέξουμε. 

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

ΠΗΓΗ : "  Asteiakia.gr "

 

Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ

Μετά από πολλές ώρες εξαιρετικά εντατικού , ακροβατικού και ενθουσιώδους σεξ με μια ξανθιά που χε ψαρέψει ευκαιριακά , ο άντρας πηγαίνει στην κουζίνα για να αναπληρώσει δυνάμεις . Βάζει ένα ποτήρι γάλα , και πριν το πιει διαπιστώνει ότι το πέος του έχει κοκκινίσει , έχει ανάψει και τον τσούζει .

Συνέδριο γιατρών.

 

Σε ένα συνέδριο γιατρών έχει θέμα το πέος και η στύση του.
Οι Ρώσοι λένε μετά από μακροχρόνιες έρευνες καταφέραμε να κάνουμε το πέος να έχει στύση 1ωρα αφού ο άνθρωπος πεθάνει.


Σημιτικό

 

Ο Σημίτης είναι προσκεκλημένος σε ένα συνέδριο οικονομολόγων το οποίο 
πραγματοποιείται σε ένα ξενοδοχείο έξω απ την πόλη. Επειδή δεν θέλει να 
δώσει στόχο λέει στον σοφέρ του να μην πάει από την εθνική οδό αλλά από τον 
παλιό.

Τελικά, ποια χώρα είναι άξια να προεδρεύει στην ΕΕ;


08/01/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Αν κανείς αποφάσιζε να λάβει στα σοβαρά όσα απαξιωτικά περί Ελλάδας και ελληνικής προεδρίας αναγράφονται στον γερμανικό Τύπο – με αποκορύφωμα το άρθρο που δημοσιεύθηκε στην διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού «Ντερ Σπήγκελ», ο αρθρογράφος του οποίου προβλέπει κίνδυνο... παράλυσης της χώρας μας και των ευρωπαϊκών θεσμών – τότε προφανώς καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν είναι ικανή να προεδρεύσει της ΕΕ.

Ούτε καν η ίδια η Γερμανία!

Κατά τον Σπήγκελ, η Ελλάδα είναι «το πιο προβληματικό παιδί» της ΕΕ, που δεν «μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστος ευρωπαίος παίκτης».

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, που δεν χάνουν ευκαιρία να επιτίθενται στη χώρα μας, αδυνατούν να δουν το προφανές: Ότι στην ουσία, η προεδρία της ΕΕ έχει παραδοθεί στο ΔΝΤ, που θεωρήθηκε ικανότατο να αντιμετωπίσει την κρίση σε συνθήκες νομισματικής ένωσης και σκληρού νομίσματος – με τα γνωστά αποτελέσματα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 1 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΕΩΣ 9.000 «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
08/01/2014
Από σήμερα ισχύει το μέτρο της καταβολής 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων από τους ασφαλισμένους υπέρ του ΕΟΠΥΥ.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, από το μέτρο εξαιρούνται οι χρονίως πάσχοντες που αναγκάζονται να εκτελούν συνταγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΖΗΤΕΙ Ο ΟΗΕ

ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
08/01/2014
Τραγικός είναι ο απολογισμός του πολέμου στην Συρία το 2013, καθώς 500 μαθητές και μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού έχασαν την ζωή τους, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν στα σχολεία της χώρας υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 100 δισεκατομμύρια συριακές λίρες (670 εκατομμύρια δολάρια).

Πότε θα δεσμεύεται το 50% των καταθέσεων

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
08/01/2014
Τις περιπτώσεις κατά τις οποίες το Δημόσιο θα δεσμεύει το 50% των καταθέσεων επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων και θα επιβάλει περιοριστικά μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, αναφέρει εγκύκλιος του γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ 6,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ

ΣΤΑ 6,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
08/01/2014
Χρηματοδοτήσεις ύψους 6,8 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του δημοσίου προς τον ιδιωτικό το 2013, ενέκρινε το υπουργείο Οικονομικών.