ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ν.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ.





Διοικητικό Συμβούλιο από το 2018 μέχρι σήμερα 


Το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας στο οποίο και εδρεύει το Γραφείο του Συνδέσμου.




Το Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι το 2015



Το Διοικητικό Συμβούλιο από το 2012 μέχρι το 2015 το οποίο και αυτό είχε παρουσιάσει το δικό του έργο .


Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κατά το χρονικό διάστημα από Ιούνιο 2015 έως σήμερα πραγματοποίησε ένα μεγάλο έργο όπου όλες του οι δραστηριότητες στέφθηκαν  με επιτυχία με αποτέλεσμα   ο  Σύνδεσμος μας  να καταξιωθεί στην κοινωνία της Αργολίδας και γενικότερα σε Πανελλαδικό Επίπεδο στους Αποστράτους της Π.Ο.Α.Σ.Α. 

1.- Γραμματειακά :  

-Εξοπλισμός του γραφείου με Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές και περιφερειακά αυτών, δημιουργία e-mail και Ηλεκτρονικό Αρχείο.
Πραγματοποιήθηκε μία μεγάλη κίνηση αλληλογραφίας τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα αριθμούν στα 360 έως το 2018. Σήμερα ΙΟΥΝΙΟΣ 2020 στα 775.
- Εισήλθαν πέραν των 250 Καρτών για Ευχές από Υπηρεσίες – Συνδέσμους  Ενώσεις και Τοπικές Αρχές με   Ηλεκτρονική  μορφή και ταχυδρομικώς και περίπου τις 135 Προσκλήσεις δέχθηκε ο Σύνδεσμος για Διάφορες εκδηλώσεις.
Η Γραμματειακή υποστήριξη σήμερα του Συνδέσμου είναι με Α/Α. 133 Φακέλους έναντι των Α/Α. 32 που είχε το 2015, ασχολήθηκε με 101 επιπλέον θέματα.
-Δημιουργήθηκε βάση δεδομένων για την άμεση ενημέρωση των συναδέλφων με S.M.S
Από τα αναφερόμενα νούμερα θα διαπιστώσατε το μέγεθος της εργασίας.

2.- Δραστηριότητες : 
 Παρακάτω αναφέρονται συνοπτικά οι  βασικότερες  και κυριότερες δραστηριότητες του Συνδέσμου.

Οι δραστηριότητες του Συνδέσμου μας από το 2015 μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 184 και για όλες υπάρχει φωτογραφικό   υλικό και video.ισάριθμες ήταν και οι αναρτήσεις στο BLOGGER  «   ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ »

Από τις δραστηριότητες ξεχώρισαν οι :

- Η εκδήλωση για τα 56 χρόνια την 7 Νοεμβρίου 2015 στη Στρατιωτική Λέσχη.
Η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη των Συνδέσμων – Ενώσεων Νοτίου Ελλάδος της Π.Ο.Α.Σ.Α. που πραγματοποιήθηκε στις 4,5 Νοεμβρίου 2017.

Ταξίδια στο Εξωτερικό και Εκδρομές στο Εσωτερικό 1) ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ,               2) Διήμερη στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ  3) ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ Ιούνιο, 4 ) Ταξίδι  στην ΙΤΑΛΙΑ, 5) Ολιγοήμερη στο ΜΠΑΝΣΚΟ, 6) Ολιγοήμερη στα Λουτρά Πόζαρ-ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΒΕΡΓΙΝΑ-ΒΕΡΟΙΟΑ-ΕΔΕΣΑ-ΒΟΛΟ   7) Ταξίδι στην ΡΩΣΙΑ.
- Προσκυνηματική Εκδρομή στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.
Οι Εκδηλώσεις Εκκλησιασμού–κοπής πίτας,  Αποκριάτικους  χορούς.
Οι  Μονοήμερες Προσκυνηματικές εκδρομές την ημέρα του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ κάθε χρόνο  σε διαφορετικό εκκλησιαστικό χώρο.
Οι Μονοήμερες Πολιτιστικές και ψυχαγωγικές Εκδρομές ( Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης  Μουσείο Ακρόπολης – Θέατρα ). 
- Συμμετείχε σε όλες τις Εθνικές και Τοπικές εκδηλώσεις.
-Συμμετείχε σε Πανελλαδικά και Περιφερειακά Συνέδρια προς ενημέρωση.
΄Ολες αυτές οι αναφερόμενες δραστηριότητες έχουν αναρτηθεί και αποδεικνύουν την ενεργό κίνηση του Συνδέσμου που άλλαξε ριζικά την παρουσία του στο Νομό αλλά και σεΠανελλαδικό Επίπεδο.
- Η απόκτηση του γραφείου στην πόλη του ΄Αργους όπου ήταν ένα αίτημα των συναδέλφων της πόλεως αυτής και την  15η  Φεβρουαρίου 2018 έγινε ο Αγιασμός.
- Τον Νοέμβριο μήνα 2019 εγκαινίασε Έκθεση με Ιστορικά Κειμήλια μελών του Συνδέσμου σε χώρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας όπου και εδρεύει το Γραφείο του Συνδέσμου.   Την συνέχεια για περισσότερο εμπλουτισμό συγκεντρώνει φωτογραφικό υλικό των μελών του και με διάφορα είδη από τα Σώματα που ανήκουν οι Απόστρατοι.

- Το Ταμείο του Συνδέσμου συνέβαλε με ανάλογα χρηματικά ποσά για συμμετοχές συναδέλφων στις παρακάτω δραστηριότητες :

1) Στη διήμερη στο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ, 2) Σε συνάντηση μελών  στο ΟΥΖΕΡΙ του ΤΣΑΚΙΡΗ 3) Στον ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ,  4) Στην Ημερήσια εκδρομή στην ΑΘΗΝΑ 5) Στην Ι.Μ. ΚΑΡΑΚΑΛΑ.

- Ο Σύνδεσμος Αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας δύναται να έχει μέλη από όλα τα Σώματα Ασφαλείας. Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε στα μέλη μας Απόστρατος εκ του ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ κάτι που με κατάλληλες κινήσεις σήμερα υπάρχουν και Απόστρατοι Λιμενικοί.

- Ο Σύνδεσμος εκτός από Πολιτιστικός έγινε και Συνδικαλιστικός φορέας  καθότι οι απαιτήσεις των καιρών το επιβάλλουν με την συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Ενημερώνει  για Οικονομικά θέματα, ασχολήθηκε με  αιτήσεις και αγωγές για διάφορες περιπτώσεις.

Μετά από το πλούσιο έργο του Δ/κού Συμβουλίου του   Συνδέσμου αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διπλασιαστεί ο αριθμός των μελών. Επίσης δε αρκετοί είναι αυτοί που επιθυμούν να γραφτούν  όπως μας πληροφορούν.  

Για πρώτη φορά μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου έχει ορισθεί υπεύθυνος εκδρομών σε Πανελλαδικό Επίπεδο με απόφαση του Δ.Σ. της  Π.Ο.Α.Σ.Α.
Λόγω του COVID-19  όπου εξ ανάγκης ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΗΤΙ μας έδωσε την ευκαιρία να  εργασθούμε  και να έχουμε επικοινωνία με τα Μέλη μας Ηλεκτρονικά σε διάφορα θέματα αλλά και να αναλογιστούμε καταγράφοντας τις δραστηριότητες που πραγματοποιήσαμε στον Σύνδεσμο από το 2015 μέχρι σήμερα.

Προβληματιστήκαμε διότι ακυρώσαμε 3 εκδηλώσεις λόγω COVID-19 : α) Μία Μονοήμερη Εκδρομή, β) Εορτασμό του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ για πρώτη φορά στις 19 Μάϊου 2020  στον ΄Αγιο Νικόλαο τον Κρασόκτιστο  σε εξωκλήσι του Ναυπλίου. γ) Ταξίδι στο ΜΑΡΟΚΟ. Τώρα και εφ΄ όσον αυτό είναι εφικτό  προγραμματισμός για μία Ολιγοήμερη Εκδρομή στη ΣΕΡΒΙΑ και μία Διήμερη στον Ελλαδικό χώρο. Να ευχηθούμε όλοι να είμαστε καλά ώστε την επόμενη χρονιά να πραγματοποιήσουμε ότι στερηθήκαμε φέτος.



Στην συνέχεια θα αναρτήσουμε  φωτογραφίες από την 1η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2017  που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο στην αίθουσα  του " ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ " και μία  από τις τελευταίες εκδηλώσεις  που  πρωτοπόρησε  ο Σύνδεσμος μας από την Διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προς τις Διευθύνσεις Αστυνομίας προκειμένου δημιουργήσουν μόνιμη έκθεση Αστυνομικών Κειμηλίων. 
Αφορμή ήταν τα 60  ( 1959 - 2019 ) χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου που έγινε την 23η Νοεμβρίου 2019.


Δύο δραστηριότητες του Συνδέσμου με ιδιαιτερότητα.

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας  πρωτοπορεί, μπροστά ακόμα και από τις προτάσεις του Αρχηγείου Ε Αστυνομίας.

Φωτογραφία: Όλα τα μέλη των Δ.Σ. που παραβρέθηκαν.