ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Γιατί τα Σκόπια δεν θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση


1 October 2014 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

skopia-agalmata

Κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελλάριο Άγκελα Μέρκελ στις 23.9.2014 μία δημοσιογράφος γερμανικών ΜΜΕ ρώτησε γιατί η Ελλάδα εμποδίζει την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρ. Ένωση. Αποκάλεσε μάλιστα το κράτος των ψευδομακεδόνων με το όνομα «Μακεδονία». Ο Πρωθυπουργός δεν απήντησε στο συγκεκριμένο ερώτημα προφανώς διότι δεν εντασσόταν στα αντικείμενα της συζητήσεως των δύο ηγετών στο Βερολίνο. Για να μην μένουν, όμως, λανθασμένες εντυπώσεις καλό είναι να θυμίσουμε στη γερμανίδα δημοσιογράφο και σε κάθε άλλο καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο μελετητή των Βαλκανικών θεμάτων τους λόγους, για τους οποίους δεν πρέπει το γειτονικό μας κράτος να ενταχθεί στην Ε.Ε.

Είδα το μαρτύριο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης


Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης
Στο μαρτύριο του μητροπολίτη παρευρέθηκαν και οι 20 Γάλλοι ναύτες, την αντίδραση των οποίων περιέγραψε ο Γάλλος συγγραφέας Ρενέ Πουώ. Μία γαλλική περίπολος από είκοσι άνδρες, τους οποίους συνόδευα μαζί μ’ έναν άλλο πολιτοφύλακα, κατευθύνθηκε αμέσως στη Μητρόπολη, με σκοπό να πεισθεί ο μητροπολίτης να έλθει και να παραμείνει στην εκκλησία της Sacre-Coeur ή στο Γαλλικό Προξενείο. Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος δεν δέχθηκε, λέγοντας ότι σαν καλός ποιμένας είχε χρέος να μείνει κοντά στο ποίμνιό του. Όταν η περίπολος έβγαινε από τη Μητρόπολη, ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ένας Τούρκος αξιωματικός και δύο στρατιώτες, με τις λόγχες πάνω στα όπλα, σταμάτησε μπροστά από το μητροπολιτικό κτίριο.

Καναδάς: Μελισσοκόμοι ζητούν αποζημίωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων από Bayer και Sygenta για τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα

ΠΗΓΗ : "   Καναδάς: Μελισσοκόμοι ζητούν αποζημίωση 400 εκατομμυρίων δολαρίων από Bayer και Sygenta για τα νεονικοτινοειδή φυτοφάρμακα  " 

Posted: Σεπτεμβρίου 30, 2014 at 11:15 μμ, Last Updated: 
καναδάς-μελισσοκόμοι-αποζημίωση
Καναδοί μελισσοκόμοι κατέθεσαν αγωγή κατά των δύο πασίγνωστων κατασκευαστών φυτοφαρμάκων, ζητώντας αποζημίωση ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων για τις ζημιές και τις καταστροφικές επιδράσεις τωννεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων, που ενοχοποιούνται άμεσα με την καταστροφή των αποικιών των μελισσών.

Φουκουσίμα: Η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή που έχει γνωρίσει ο Πλανήτης

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: Σεπτεμβρίου 30, 2014 at 8:30 μμ, Last Updated: 
φουκουσίμα-πυρηνική-καταστροφή
Η συνολική ποσότητα ραδιενέργειας που έχει εκλυθεί από τη Fukushimaήδη υπερβαίνει την αντίστοιχη  έκλυση ραδιενέργειας της πυρηνικής καταστροφής του 1986 στο Chernobyl, συμπεραίνει νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature, ενώ η καταστροφή συνεχίζει ακάθεκτη.

Τι κρύβεται κάτω από τη Γη : Απίστευτες φωτογραφίες μέσα σε σπηλιά λάβας εκατοντάδες μέτρα υπόγεια

ΠΗΓΗ : " pentapostagma    "

Posted: Σεπτεμβρίου 30, 2014 at 6:30 μμ, Last Updated: 
1 (7)
Με διατάσεις πάνω από δύο μίλια και εκατοντάδες πόδια υπόγεια, βρίσκονται αυτά τα εντυπωσιακά δίκτυα σπηλαίων που έχουν θαφτεί κάτω από την Ουάσιγκτον στις ΗΠΑ.

Wikipedia: Το απόλυτα ελεγχόμενο όργανο εξαπάτησης

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: 
wikipedia-όργανο-ελέγχου
Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τα ακαδημαϊκά ιδρύματα απαγορεύουν τη χρήση της Wikipedia ως αξιόπιστη πηγή για την πραγματοποίηση ερευνών είναι ότι είναι γεμάτο με καταχρηστικές και κατευθυνόμενες πληροφορίες.

Τα ψιλά γράμματα από το πόλεμο των τροφίμων

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 30, 2014 at 2:05 μμ, Last Updated: 
ta-psila-grammata-apo-to-polemo-ton-trofimon
Τα ψιλά γράμματα από το πόλεμο των τροφίμων
της Βαντάνα Σίβα
Με τη δημιουργία “ιδιοκτησίας” των σπόρων μέσα από διπλώματα ευρεσιτεχνίας, δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και η επιβολή τους παγκοσμίως μέσω του ΠΟΕ, η βιομηχανία της βιοτεχνολογίας έχει εγκαθιδρύσει μια μονοπωλιακή αυτοκρατορία για τους σπόρους και την τροφή.

Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι: Πέταξαν στα 150 μέτρα πάνω από το Φαρμακονήσι!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Σεπτεμβρίου 30, 2014 at 12:15 μμ, Last Updated: 
elas-lyste.blogspot.gr
Οι προκλήσεις από την πλευρά των Τούρκων δεν έχουν τελειωμό. Αντίθετα,τις τελευταίες μέρες εντείνονται ανησυχητικά, με την ελληνική κυβέρνηση να παραμένει «κλασικά» απαθής.

Κολοσσιαίο το κοίτασμα πετρελαίου που εντοπίστηκε στην Θάλασσα Κάρα: Μια «Σαουδική Αραβία» μέσα στους πάγους!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Σεπτεμβρίου 30, 2014 at 12:09 μμ, Last Updated: 
ArcticOilL_0
Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα νέα που έρχονται από το κολοσσιαίων διαστάσεων κοίτασμα που κτύπησαν τα ρωσικά γεωτρύπανα στην θαλλάσια περιοχή Κάρα της Αρκτικής και απ’ότι φαίνεται η ανακάλυψή του θα έχει συνέπειες και στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις αφού επρόκειτο για κοινή έρευνα της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosneft και της αμερικανικής ExxonMobil.

ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ

- Γιάννη μου δίνεις 20;
- Όχι. 

ΕΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΥΝΗΓΟΣ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ ΟΡΗ

Είχε πάει μια φορά, ένας Αθηναίος κυνηγός στα Πιερία (Όρη). Εκεί που κυνηγούσε, βλέπει έναν καλοαναθρεμμένο λαγό και τον πυροβολά. Όμως αστοχεί, και ο λαγός το βάζει στα πόδια.
- "Αυτόν τον λαγό δε θα τον χάσω!", σκέφτεται ο κυνηγός και τον ακολουθάει. 

Πρωκτολόγος

Πάει ένας τύπος στον γιατρό γιατί τον πονούσε ο κώλος του.
Κατεβάζει το παντελόνι του και του τουρλώνει τον κώλο του για να τον εξετάσει ο γιατρός.

ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ


                                                           Αθήνα 1η Οκτωβρίου 2014.



                           ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Τη χαρά της μητρότητας μπορούν  να νιώσουν  πλέον και τα εκατομμύρια των γυναικών που πάσχουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, αρκεί να διαγνώσουν έγκαιρα το πρόβλημα.
Αυτό τονίζουν οι γυναικολόγοι, που θεωρούν το  σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών ως μία από τις κύριες αιτίες της γυναικείας υπογονιμότητας.
 Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία το σύνδρομο πλήττει το 5-10% των γυναικών της αναπαραγωγικής ηλικίας (18-45 ετών).
«Σήμερα υπάρχει λύση, αρκεί το σύνδρομο να διαγνωστεί έγκαιρα και να μη ταλαιπωρηθεί η γυναίκα σε ατέρμονες εξετάσεις και θεραπείες που δεν έχουν σχέση με τις πολυκυστικές ωοθήκες»τονίζειο  Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Αθήνας, τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας του Princess Royal University Hospital London και συνεργάτης των Νοσοκομείων Μητέρα και Υγεία, κ Στέφανος Χανδακάς  και συμπληρώνει


ΣΤΟ 27% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT

01/10/2014
Στο 27% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιούνιο από 27,1% τον Μάιο, παραμένοντας η υψηλότερη στην ΕΕ με δεύτερη την Ισπανία (24,4% με στοιχεία Αυγούστου), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ Ο Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΓΣΕΕ

01/10/2014
Υπέρ του «εμπλουτισμού και της ενδυνάμωσης του θεσμικού και λειτουργικού περιβάλλοντος στο οποίο ασκείται η συνδικαλιστική δράση στη χώρα μας» τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συνάντηση η οποία διεξάγεται στη Γενεύη, μεταξύ της ηγεσίας της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας με τους προέδρους των κοινωνικών εταίρων στην Ελλάδα.

Η έξοδος από το Μνημόνιο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Και επίσκεψη Γιούνκερ στην Αθήνα

01/10/2014
Θέματα στρατηγικής, όπως τι θα γίνει μετά το Μνημόνιο αλλά και πως θα γίνει η έξοδος από το Μνημόνιο τέθηκαν επί τάπητος για πρώτη φορά στη χθεσινή συνάντηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των δανειστών.

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΠΛΗΤΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ








Εμφάνιση



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΑΣ

                                                      Αθήνα 1η  Οκτωβρίου 2014.


                            ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Ο καρκίνος του μαστού δεν κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους καθώς χτυπά, αν και σε μικρότερο ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, και τους άνδρες!
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) Καθηγήτρια  Χειρουργός  Μαστολόγος Ογκολόγος κ. Λυδία Ιωαννίδου-Μουζάκα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του 4ουκύκλου της Ελληνικής Σχολής Μαστολογίας στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου.
 «Και οι άνδρες πλήττονται από τον καρκίνο του μαστού, σε μικρό ν ποσοστό σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά δυστυχώς  δεν τον προσέχουν και προσέρχονται στον Μαστολόγο σε προχωρημένο στάδιο» ανέφερε η κ Μουζάκα και πρόσθεσε.

Παρέμβαση Μανώλη Κεφαλογιάννη για τον Αλβανικό αλυτρωτισμό ΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή


Οι Αλβανοί ονομάζουν στα σχολικά βιβλία τους τις Ελληνικές πόλεις Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα,  Πάργα και  Καστοριά σαν δήθεν Αλβανικές

Τα σχολικά βιβλία μίας υπό ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση της Αλβανίας βρίθουν αλυτρωτικών αναφορών και χαρακτηρισμών περί εδαφών  που δήθεν τους ανήκουν μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης..

Παρά το γεγονός ότι επί υπουργού της Ελλάδος Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου η ομόλογός του υπουργός Παιδείας, Λιντίτα Νικόλα είχε συμφωνήσει να απαλειφθούν όλοι οι χαρακτηρισμοί από τα σχολικά βιβλία, τούτο φαίνεται πως έμεινε κενό γράμμα.

Άγιος Ιωάννης o ο Ψάλτης,ο καλούμενος Κουκουζέλης.


Δείτε,οι θέλοντες λεπτομέρειες, για τον ΜΕΓΆΛΟ΄Αγιο Ιεροψάλτη.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 1-10-2014

Apoyevmatini - Απογευματινή
Daily Newspaper (Istanbul / Turkey)
Tel: +90 212 2932035
Fax: +90 212 2255974
Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com     " 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΕΣ.
Σήμερα εορτή των Αγίων Ιωάννου του Κουκουζέλη και Κοσμά του Μελωδού,
που ευλαβούνται ιδιαιτέρως οι Ιεροψάλτες.
Οι ίδιοι αυτοί-΄Αγιοι της Εκκλησίας μας- Ιεροψάλτες αλλά και υμνογράφοι υμνωδοί, σαγήνευαν τους πιστούς με την Ψαλτική τέχνη ,που συνδύαζε την απλότητα του μέλους με το ήθος του Ιεροψάλτη και την Πίστη στον Θεό.