ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Προσευχή για τα παιδιά μας


·                                 Παρασκευή, 30 Μάιος 2014 08:08
·                                 Από  orthodoxigynaika.blogspot.gr
Προσευχή για τα παιδιά μας
·                                 Εκτύπωση
·                                 E-mail
Κύριε, κάνε μας καλύτερους γονείς.
Δίδαξε μας να καταλαβαίνουμε τα παιδιά μας..
Να ακούμε υπομονετικά ό,τι έχουν να μας πουν
και να απαντάμε ευγενικά, όταν μας ρωτούν..

Του αγίου Βαλεντίνου!... " Για να μην αποξεχνιόμαστε και χανόμαστε με τα διάφορα του κόσμου "

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος EIXE  ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΑΚΥΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΣΚΙΛΛΑ
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ(ΣΤΙΣ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ).ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ 
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ <<ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥΣ>>.

( Σχετική ανάρτηση έχει γίνει χθές 13-2-2015 ) με τίτλο " Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν μνημονεύεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο. 13Η  Φεβρουαρίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων ΑΚΥΛΑ και ΠΡΙΣΚΙΛΛΗΣ  " . Υπάρχει στην ίδια ετικέτα 


Ο άγιος Βαλεντίνος είναι ένας άγιος ιερέας της Ρώμης, που θανατώθηκε από τους Ρωμαίους τον 3ο αιώνα μ.Χ. Είναι λοιπόν ένας ορθόδοξος άγιος, αφού η αρχαία Εκκλησία της Δυτικής Ευρώπης (των πρώτων χιλίων χρόνων μετά Χριστόν) είναι κι αυτή ορθόδοξη.

Φωτο από εδώ

Ο άγιος Βαλεντίνος όμως δεν έχει σχέση με κάποια "ημέρα των ερωτευμένων". Απ' ό,τι καταλαβαίνω, διαβάζοντας το παρακάτω post, απλά έτυχε η ημέρα του μαρτυρίου του (δηλ. η εορτή της μνήμης του) να συμπίπτει με την αρχαία ειδωλολατρική γιορτή Lupercalia (λουπερκάλια - γιορτή του "θεού Λύκου",Lupercus, που μετά ταυτίστηκε με τον Πάνα και το Φαύνο), μια γιορτή γονιμότητας των αρχαίων Ρωμαίων για την καινούργια άνοιξη (στοιχεία γι' αυτήνεδώ)Σε πολλές περιπτώσεις, π.χ. τις Απόκριες, τα έθιμα των αρχαίων εορτών παρέμειναν στο λαό και μετά την αποδοχή του χριστιανισμού, παίρνοντας όμως χριστιανικό περιεχόμενο. Έτσι ο άγιος Βαλεντίνος "μετατράπηκε" σε "άγιο των ερωτευμένων" ή -πιο σωστά- η μέρα της μνήμης του παρέμεινε ως "ημέρα των ερωτευμένων".

Ημέρα των Ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου) " Διαβάστετο για να γνωρίζεται "



Η ταύτιση του εορτασμού της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου με την Ημέρα των Ερωτευμένων ξεκίνησε από την Αγγλία του ύστερου Μεσαίωνα, έχοντας παγανιστικές και χριστιανικές αναφορές.
Στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου, γιόρταζαν τα Λουπερκάλια προς τιμή του θεού Φαύνου (του Πάνα των Ελλήνων). Οι Ρωμαίοι θυσίαζαν κατσίκια και σκυλιά, ενώ νεαρά αγόρια χτυπούσαν με λωρίδες από δέρμα κατσίκας τις νεαρές κοπέλες για να τους μεταδώσουν τη γονιμότητα. Μία ανάλογη γιορτή υπήρχε και στην Αρχαία Αθήνα τον μήνα Γαμηλιώνα (αντιστοιχούσε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και το πρώτο του Φεβρουαρίου), τα Θεογάμια, προς τιμή του Δία και της Ήρας.
Η γιορτή καταργήθηκε από την Εκκλησία τον 5ο αιώνα μ.Χ., ως ειδωλολατρική. Στη θέση της (14 Φεβρουαρίου) μπήκε ο εορτασμός της μνήμης του Αγίου Βαλεντίνου, μάρτυρα της χριστιανικής πίστης από τη Ρώμη, με απόφαση του Πάπα Γελάσιου. Ο Βαλεντίνος, σύμφωνα με τον θρύλο, υπήρξε ιερωμένος του 3ου αιώνα, ο οποίος σε πείσμα των αυτοκρατορικών διαταγών δεχόταν να παντρέψει νεαρούς στην ηλικία ερωτευμένους, γλιτώνοντας με αυτό τον τρόπο τους άρρενες από τη στρατιωτική θητεία. Με άλλα λόγια, επρόκειτο για πραγματικό προστάτη των ερωτευμένων και των αντιρρησιών συνείδησης, θα λέγαμε σήμερα! Ένας άλλος θρύλος λέει ότι όσο καιρό ο Βαλεντίνος ήταν μέσα στη φυλακή, αρνούμενος να αποκηρύξει την πίστη του, ερωτεύτηκε την τυφλή κόρη του δεσμοφύλακά του, στην οποία μάλιστα έστειλε κι ένα γράμμα με την υπογραφή: Με αγάπη από τον Βαλεντίνο σου.

ΤΟ ΧΑΣΙΣΙ

Είναι τώρα 3 πόντιοι, και μπαίνουνε σε ένα ταξί.
Εκεί που προχωράνε, λέει ο ταρίφας:
- Πωπω, λίγο χασίσι να είχαμε τώρα, θα ήταν πολύ καλή φάση.
Πετάγεται το ένα παιδί και λέει:
- Όχι, όχι, εμείς δεν κάνουμε τέτοια, είμαστε καλά παιδιά.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Στο δικαστήριο:
Ο δικαστής επαναλαμβάνει την Κατηγορία: - Χτυπήσατε τον αρχιεργάτη με το σφυρί στο κεφάλι και ισχυρίζεστε ότι αυτός σας το ζήτησε.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης...

Βλέπει ένας μια συκιά με πολλά σύκα και μπαίνει στο περιβόλι να κλέψει.
Εκεί που είναι σκαρφαλωμένος πάνω στην συκιά, τον βλέπει η γιαγιά που έχει το περιβόλι και του βάζει τις φωνές:
- Βρε αλήτη, κατέβα από την συκιά! 

Σημαντική υστέρηση στα έσοδα τον Ιανουάριο

ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ

13/02/2015
Μεγάλη υστέρηση 936 εκατ. ευρώ παρουσιάζουν τόσο τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού όσο και το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο του 2015, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Συνεχίζει να συρρικνώνεται η οικοδομική δραστηριότητα

ΜΕΙΩΣΗ 10,3% ΣΤΟ 11ΜΗΝΟ 2014

13/02/2015
Μείωση κατά 10,3% κατέγραψε ο όγκος της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2014, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

ΕΚΤ: ΣΤΑ 65 ΔΙΣ. ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ELA ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ

13/02/2015
Την αύξηση του ορίου χρήσης του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας (ELA), στα 65 δισ. ευρώ, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε ο εκτελεστικό συμβούλιο, όπως επιβεβαίωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Μελισσόχορτο για την μνήμη, την κατάθλιψη, την πίεση, χωνευτικό, τονωτικό, τον πυρετό, τις ημικρανίες, τους πόνους, τον έρπητα lemon balm

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 



Μελισσόχορτο για την μνήμη, την κατάθλιψη, την πίεση, χωνευτικό, τονωτικό, τον πυρετό, τις ημικρανίες, τους πόνους, τον έρπητα lemon balm
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου
    Το μελισσόχορτο ή lemon balm είναι επίσης γνωστό ως μελισσόφυλλο ή μελισσοβότανο ή αγριομέλισσα ή μελιττίς ή μελισσάκι ή κιτροβάλσαμο. Ανήκει στην οικογένεια των χειλανθών (lamiaciae) και η επιστημονική του ονομασία είναι Melissa Officinalis.
    Τα φύλλα του μοιάζουν με εκείνα της μέντας αλλά βγάζουν ένα γλυκό και ελαφρώς λεμονάτο άρωμα. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού «γεννά» μικρά λευκά άνθη, γεμάτα νέκταρ, τα οποία προσελκύουν τις μέλισσες. Από τα άνθη του φυτού οι μέλισσες φτιάχνουν ένα από τα καλύτερα μέλια.
    Η μυρωδιά του βοτάνου αυτού οφείλεται στο αιθέριο έλαιο που περιέχεικιτράληκιτρονελλάληλιναλοόλη και γερανιόλη
    Κατά το μεσαίωνα χρησιμοποιούσαν το μελισσόχορτο για να φτιάχνουνελιξίρια νεότητας.

Η ευχή του Ιησού για τους κεκοιμημένους

Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος: Η ευχή του Ιησού για τους κεκοιμημένους

Αρχιμ. Αρσένιος Κατερέλος: Η ευχή του Ιησού για τους κεκοιμημένους

ΑΡΧΙΜ. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ
Η ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΟΥΣ
Παράλληλα μέ τά τρισάγια, τά μνημόσυνα, τά νόματα πού δίνομε στήν Προσκομιδή γιά μνημόνευσι, μαζί μέ τά Σαρανταλείτουργα καί τίς λεημοσύνες πέρ τν ψυχν τν κεκοιμημένων, παράλληλα μέλα ατά πού χει θεσπίσει  γία μαςκκλησία, πιβάλλεται νά λέμε, τό ''Κύριε ησο Χριστέ, νάπαυσον τούς δούλους σου''.

Δηλώσεις ΑΝΥΕΘΑ - ΥΦΕΘΑ για επίδομα παραμεθορίου και αναδρομικά στελεχών ΕΔ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Οι δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν κατ' ανάγκην την ΕΑΑΣ, αλλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τους δημιουργούς του blog.ΕΑΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,

Ο ΑΝΥΕΘΑ Κ. Ήσυχος επεσήμανε σε δήλωσή του τα παρακάτω, σχετικά με την επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου στα στελέχη των ΕΔ: «Η επαναφορά του επιδόματος παραμεθορίου για όλα τα στελέχη των ΕΔ είναι η ελάχιστη συμβολή της Πολιτείας. Είναι η υποχρέωση που έχουμε απέναντι στο ανθρώπινο δυναμικό, προκειμένου να αποκαταστήσουμε μία αδικία η οποία δεν είχε καμία αιτιολόγηση και δικαιολόγηση.

Η μνημόνευση των νεκρών.Άγίου Θεοφάνους του Εγκλείστου.

Ωφελούν τα μνημόσυνα;Γιατί να μνημονεύουμε τους νεκρούς;Μετά θάνατο υπάρχει μετάνοια και επιστροφή,επομένως ποιά η ωφέλεια της προσαευχής μας;
Δείτε τις απαντήσεις.
ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ


Posted: Φεβρουαρίου 13, 2015 at 12:53 πμ, Last Updated: Φεβρουαρίου 12, 2015 at 11:08 μμ
Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου
…Ρωτάτε, γιατί μνημονεύουμε τους «κεκοιμημένους». Γιατί έτσι διδαχθήκαμε από την αγία Εκκλησία μας. Γιατί έτσι παραλάβαμε από τους θεοφώτιστους και πνευματοφόρους πατέρες μας. Γιατί έτσι γινόταν και γίνεται σε όλους τους χριστιανικούς αιώνες, από την αποστολική εποχή μέχρι σήμερα.…Όσο για κείνον τον φιλοτάραχο, που όλο τέτοια θέματα σκαλίζει, πέστε του θαρρετά: Άκου, ανόητε! Οι νεκροί ζουν! Και η επικοινωνίας μας μαζί τους δεν έχει διακοπεί! 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ 13-2-2015


Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com    " 

MANA KAI ΠΑΙΔΙ. (MANA KAI ΠΑΙΔΙ.)

BLOGGER.  Τι είναι η φύση και η μητρότητα από όπου και να προέρχεται.

Αγαπάμε τα παιδιά μας.  


[]

[]

Δ.Στρατούλης: Για τα Επικουρικά Ταμεία στρατιωτικών και τις συντάξεις...


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ομιλία του στη Βουλή κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, δήλωσε ότι  θα αποκαταστήσουμε τον Δημόσιο - καθολικό-αναδιανεμητικό χαρακτήρα της κοινωνικής Ασφάλισης,με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων των νόμων 3863/2010 και 3865/2010 ή άλλων νόμων, με τις οποίες από 01/01/2015 το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρεπόταν σε κεφαλαιοποιητικό με εγγυημένη από το κράτος μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη των 360 ευρώ μηνιαία και με το υπόλοιπο κομμάτι της σύνταξης να μετατρέπεται σε ανταποδοτικό-ατομικό.........>>Βάζουμε φρένο στις μειώσεις των συντάξεων με την αναστολή εφαρμογής και εν συνεχεία την κατάργηση μνημονιακών νομοθετικών ρυθμίσεων, με τις οποίες θα μειώνονταν από 01-01-2015 συνεχώς οι κύριες, οι Επικουρικές συντάξεις και οι εφ’ άπαξ παροχές και θα αυξάνονταν συνεχώς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. 

Ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων ασθενείας....


Ηλεκτρονικά θα ανανεώνονται από την 1η Μαρτίου η ασφαλιστική ικανότητα και τα βιβλιάρια ασθενείας. Οπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ, με την ηλεκτρονική αυτή διαδικασία διασφαλίζεται η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο του «Εθνικού Μητρώου Δικαιούχων Περίθαλψης»και η παροχή υπηρεσιών από τους παρόχους υγείας (συμβεβλημένα νοσοκομεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί κ.λπ.) για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και......>> συνταξιούχων και για τα προστατευόμενα μέλη τους (συζύγους και τέκνα). 

Ελεγκτικό Συνέδριο: Συνταγματικοί οι περιορισμοί για συντάξεις στις άγαμες θυγατέρες Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας...

Συνταγματικοί είναι οι περιορισμοί που έβαλε νόμος του 2010 για την χορήγηση σύνταξης στις άγαμες θυγατέρες των Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας. Αυτό έκρινε το Ελεγκτικό συνέδριο, εξετάζοντας αίτηση 46χρονης, η οποία στρεφόταν σε βάρος απόφασης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που αρνήθηκε να της δώσει σύνταξη λόγω θανάτου του πατέρα της. Τους δικαστές, απασχόλησε νόμος του 2010 με τον οποίο μπήκαν.......>>> περιορισμοί για την χορήγηση σύνταξης, λόγω δημοσιονομικής συγκυρίας.