ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ο πνευματικός στην οικογένεια - πατήρ Παϊσιος


- Γέροντα, ποια βιβλία μπορούν να βοηθήσουν τους συζύγους;

- Εκείνο που βοηθάει το ανδρόγυνο είναι να μη δικαιολογή ο καθένας τον εαυτό του. Αν δικαιολογούν τον εαυτό τους, όσα πνευματικά βιβλία κι αν διαβάσουν, δεν ωφελούνται. Αν έχουν καλή διάθεση, έχουν πνευματικό και του κάνουν υπακοή, δεν θα έχουν προβλήματα. Χωρίς πνευματικό διαιτητή δεν γίνεται.

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης



Ποιοι έμειναν, ποιοι «ξηλώθηκαν», οι εκπλήξεις και οι καραμπόλες
 
Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός θέτοντας εκτός κυβερνητικού σχήματος κορυφαίους υπουργούς.
Παράλληλα τοποθέτησε στην κυβέρνηση αρκετά πρόσωπα – «έκπληξη».
Αναλυτικά:

5 τρόποι για να απαλλαγείτε φυσικά από τους πονοκεφάλους

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 9, 2014 at 11:00 am, Last Updated: June 9, 2014 at 12:43 am
15-τρόποι-για-να-απαλλαγείτε-φυσικά-από-τους-πονοκεφάλουςΥπάρχουν πολλά διαφορετικά γεγονότα που μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους – οι ριζικές αλλαγές στην διατροφή, ένα έντονο καθημερινό πρόγραμμα, οι υπερβολικά πολλές ή λίγες ώρες ύπνου, το άγχος, οι πολλές ώρες εργασίας, η παράκαμψη ενός γεύματος ή η χρήση του Η/Υ για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς διαλείμματα. Η κεφαλαλγία – ή πονοκέφαλος – μπορεί να προκαλέσει αφόρητο πόνο και ναυτία.

Πως φτιάχνουν τα κόλλυβα οι μοναχοί στο Άγιον Όρος

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: June 8, 2014 at 11:03 pm, Last Updated: June 9, 2014 at 12:34 pm
Μνημόσυνο ξεχωριστό, στο Άγιο Όρος, δεν κάνουν στους μοναχούς. Μαζί με το κόλλυβο του Αγίου, βάζουν κι ένα μικρό πιατάκι με κόλλυβα για τους κεκοιμημένους. Μνημονεύονται οι Ηγούμενοι της τελευταίας 100ετίας και οι ιερείς και μοναχοί της τελευταίας 30ετίας. Κόλλυβο γίνεται όποτε τοποθετείται στο ναό εικόνα για προσκύνηση. Το Σάββατο πάντως γίνεται οπωσδήποτε των κεκοιμημένων, εκτός αν τύχει απόδοση δεσποτικής γιορτής. Είναι ένα τσίγκινο πιατάκι με σταράκι βρασμένο που το βάζουν κάτω από την εικόνα του Χριστού.
koliva-agio-oros2

Είμαστε στα Έσχατα Χρόνια; – Κείμενο στην Ιερά μονή Κουτλουμουσίου στο Άγιον Όρος αναφέρει τι έρχεται

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,   " 

Posted: June 8, 2014 at 8:22 pm, Last Updated: June 8, 2014 at 2:25 pm
monaxos-leipsanaΑπό το 1053 μ.Χ. γνωστές οι μετά χίλια έτη εξελίξεις!!!
Τι λέει το κείμενο που βρέθηκε στη Μεμβράνη…
Στην «Ε.Ω.» της Πέμπτης 29 Μαΐου 2014 δημοσιεύτηκε κείμενο του πολύ αξιόλογου κ. Γεωργίου Αθ. Μακρή, υπό τον γενικό τίτλο «Ο εκ πενίας Βασιλιάς με μεγάλη αποστολή!!!».
Στο εν λόγω άρθρο του ο συγγραφέας αναφέρεται σε μια υπερπολύτιμη μελέτη, από το έτος 1972, του αειμνήστου αντισυνταγματάρχη ε.α. Κωνσταντίνου Τσαταλού («Τα αναμενόμενα κοσμοϊστορικά γεγονότα», καθώς και σε κείμενο που είχε βρεθεί γραμμένο επί μεμβράνης το 1053 μ.Χ. και αναφερόταν στα δραματικά μελλοντικά γεγονότα…

Είκοσι πρακτικές συμβουλές για Ταπείνωση

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 8, 2014 at 3:29 pm, Last Updated: June 8, 2014 at 2:13 pm
sumvoules-gia-tapeinwsiΤου Πρωτ. π.Στεφάνου Αναγνωστόπουλου
1. Σε ξέχασαν; Δε σε πήραν ούτε ένα τηλέφωνο;
Δεν πειράζει. Και προπαντός μην παραπονείσαι.
2. Σε αδίκησαν;
Ξέχασέ το.
3. Σε περιφρόνησαν;
Να χαίρεσαι.
4. Σε κατηγορούν;
Μην αντιλέγεις.
5. Σε κοροϊδεύουν;
Μην απαντάς.

Πως καταλαβαίνει κανείς αν ένα γεγονός είναι πράγματι από τον Θεό ή αν είναι από τον διάβολο;

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 8, 2014 at 2:12 pm
monaxos_7398-Γέροντα, πως καταλαβαίνει κανείς αν ένα γεγονός είναι πράγματι από τον Θεό ή αν είναι από τον διάβολο;
-Φαίνεται αυτό. Αν δεν είναι από τον Θεό, του φέρνει ο διάβολος λογισμούς υπερήφανους. Ύστερα, όσα κάνει ο διάβολος είναι χοντρά φθάνει σε βλάσφημα πράγματα.

Επτά υπερόπλα που… ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα [Εικόνες]

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: June 8, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: June 8, 2014 at 11:17 am
επτά-υπερόπλα-που-ξεφεύγουν-από-τα-συνηθισμένα-εικόνες-1Απίστευτα υπερόπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί αλλά λίγοι τα γνωρίζουν
Η ανθρώπινη επινοητικότητα κάποιες φορές εκπλήσσει. Μπορεί σήμερα σε καιρό ειρήνης η εφευρετικότητα να διοχετεύεται σε… πράγματα που καταλήγουν να είναι όμορφα ή πρακτικά, ωστόσο, σε καιρό πολέμου, αυτή διοχετευόταν στο σχεδιασμό όπλων που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Το Bussiness Insider παρουσιάζει τα επτά υπερόπλα που… ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, κάποια από τα οποία έχουν μάλιστα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, στους περισσότερους παραμένουν άγνωστα.
Φλογοβόλες νυχτερίδες
επτά-υπερόπλα-που-ξεφεύγουν-από-τα-συνηθισμένα-εικόνες-2

Πώς να αποφύγετε το δάγκωμα του σκύλου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 8, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: June 8, 2014 at 11:04 am
πως-να-αποφύγετε-το-δάγκωμα-του-σκύλου Η συνύπαρξη αδέσποτων σκύλων και ανθρώπων είναι εφικτή, εφόσον η μία πλευρά σέβεται την άλλη. Σπάνια το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι, όμως υπάρχουν λόγοι γιατί γίνεται επιθετικός ένας σκύλος. Ένας σκύλος μπορεί να εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά για πολλούς λόγους… , π.χ. για να προστατεύσει το «σπίτι» του (το χώρο όπου ζει) [(άθελά μας ενισχύουμε αυτή την επιθετικότητα, δηλ.... μπαίνω στο χώρο του, ο σκύλος γαβγίζει δυνατά κι εγώ φεύγω – άρα, ο σκύλος νομίζει ότι αυτό το επιθετικό και δυνατό γάβγισμα έχει καταφέρει με επιτυχία να διώξει τον άνθρωπο)], τον εαυτό του (και επίσης, αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας) επειδή τρόμαξε από απότομες και γρήγορες κινήσεις ή απότομους και δυνατούς θορύβους ή επειδή φοβάται κάποιους ανθρώπους π.χ. με καπέλο, με μούσι, με στολή, εξαιτίας πιθανής προηγούμενης κακοποίησής του από τέτοιους ανθρώπους, για να προστατεύσει το φαγητό του, την αγέλη του, τις θηλυκές της αγέλης του, ως «ξέσπασμα» σε έναν τρίτο επειδή δεν μπορεί να αντιδράσει άμεσα στο ερέθισμα που πραγματικά τον έχει προκαλέσει (το κάνουμε κι εμείς οι άνθρωποι αυτό!!!), ακολουθώντας το κυνηγετικό του ένστικτο όταν θεωρεί κάτι που κινείται γρήγορα ως θήραμα, π.χ. ένα αυτοκίνητο, ένα ποδήλατο, ένα άλλο ζώο, ή έναν άνθρωπο που τρέχει, ή επειδή τρόμαξε από απότομες κινήσεις ή θορύβους, κ.λ.π.

Ο γιός ζωγράφισε το διαβατήριο του πατέρα και ξέμειναν σε ξένη χώρα…

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 8, 2014 at 1:27 am
Η φαεινή ιδέα του μικρού  γιού του να ζωγραφίσει πάνω στις σελίδες του διαβατηρίου , καθήλωσε όλην την οικογένεια στη Νότια Κορέα και δεν μπορεί να επιστρέψει στην Κίνα.
pass
Ο Chen κοινοποίησε την τραγελαφική του ιστορία στο Weibo, δηλαδή στο αντίστοιχο κινέζικο tweeter. Ο γιός του είχε την έμπνευση να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία του του διαβατηρίου του πατέρα του σαν το μοντέλο του στο οποίο πρόσθεσε μαλλιά, γένεια, μάτια κτλ. Επίσης γέμισε τις δυο βασικές σελίδες του ταξιδιωτικού εγγράφου με πάσης φύσεως μορφές και σκαριφήματα.

Ιερέας πλήρωσε για να σκοτώσουν τη γυναίκα του!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 7, 2014 at 10:19 pm
pastoras-fulakiΉθελε όμως να φανεί σαν ατύχημα…
Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών αφού σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τη γυναίκα ιερέα. Ο πάστορας είχε προσλάβει την ερωμένη του και το… σύζυγό της προκειμένου να σκοτώσουν τη σύζυγό του.

ΔΑΚΡΥΑ!!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 7, 2014 at 10:16 pm
matia-dakriaΑδελφοί μου πότε κλαίμε οι άνθρωποι απο χαρά η από λύπη?Όταν γεννηθούμε το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να κλάψουμε και όταν μας πάρει στην αγκαλιά της η μητέρα μας για να μας θηλάσει εμείς σταματάμε το κλάμα.Πότε κλαίει ενα μωρό όταν πεινάσει ή διψάσει ή κάνει την φυσική του ανάγκη ή παλι όταν δεν του δίνουμε σημασία.Δεν έχει άλλο τρόπο να αντιδράσει για να τραβήξει την προσοχή μας.’Οταν μεγαλώσει πια και γίνει παιδί πότε κλαίει?Εάν δεν του πάρουμε κάποιο παιχνίδι η δεν κανει αυτό που θέλει αφού το προστατέυουμε εμείς,η αν χάσει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο ή για κάποιες ανάγκες που θελει να ικανοποιήσει με το δικό του τρόπο(φαγητό παιχνίδι κτλ).

Η Αγία Πεντηκοστή και η Θεότητα του Αγίου Πνεύματος

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: June 7, 2014 at 9:32 pm
Η Αγία Πεντηκοστή και η Θεότητα του Αγίου ΠνεύματοςΜιχαήλ Χούλη, Θεολόγου
Την τελευταία και πιο λαμπρή ημέρα της αγιότατης για τους Ιουδαίους γιορτής της Σκηνοπηγίας, που τελούνταν προς ανάμνηση της καθοδήγησης του Ισραήλ από τον Θεό στην Έρημο του Σινά και την διαμονή τους σε σκηνές, στάθηκε ο Ιησούς μπροστά στο πλήθος και φώναξε: «Εάν κανείς διψά για πνευματικά και αιώνια αγαθά, λύτρωση, ειρήνη και χαρά, ας έρθει κοντά μου και ας πίνει την αλήθεια που προσφέρω, για να ικανοποιηθούν έτσι οι πλέον βαθείς και ευγενείς πόθοι του. Εκείνος που πιστεύει σ’ εμένα, όπως είπε και η Γραφή, θα γίνει αστείρευτη πνευματική πηγή. Και από την καρδιά του θα αναβλύζουν και θα τρέχουν ποταμοί από ολόδροσο τρεχούμενο νερό». Αυτό το είπε ο Ιησούς εννοώντας το Πνεύμα, που επρόκειτο να λάβουν όσοι θα πίστευαν σ’ Αυτόν. Γιατί η χάρη του Αγίου Πνεύματος, που αναγεννά και σώζει, δεν είχε ακόμη δοθεί σε κανένα, επειδή ο Ιησούς δεν είχε ακόμη δοξαστεί δια της μεγάλης θυσίας Του, της ενδόξου αναστάσεως και αναλήψεώς Του» (Ιω. 7, 37-39).

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των φλεγμονών των αρθρώσεων!!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 7, 2014 at 8:00 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 6:40 pm
φυσικοί-τρόποι-αντιμετώπισης-των-φλεγμονών-των-αρθρώσεων Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των φλεγμονών των αρθρώσεων!!!
Η φλεγμονή στις αρθρώσεις μπορεί να είναι αποτέλεσμα πλήθους ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας, της ουρικής αρθρίτιδας και της στένωσης της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης. Η φλεγμονή αποτελεί αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά μπορεί να αποτελέσει και η ίδια πρόβλημα όταν εμφανίζεται σε συνεχή βάση. Μαζί με τη φλεγμονή μπορεί να συνυπάρχει ερυθρότητα, πόνος, πρήξιμο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα που μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής σας. Παρακάτω περιγράφονται οι 5 καλύτερες θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε στο σπίτι σας, συμπεριλαμβανομένων και αλλαγών στον τρόπο ζωής σας και οι οποίες θα σας βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής και των δυσάρεστων συμπτωμάτων της χωρίς χρήση φαρμάκων.

Οικολογικό ψυγείο χωρίς ηλεκτρισμό

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 7, 2014 at 6:00 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 12:04 pm
οικολογικό-ψυγείο-χωρίς-ηλεκτρισμό Ο Mohammed Bah Abba εφεύρε τη συσκευή το 1995 και βραβεύτηκε με Rolex Laureate (Rolex Awards for Enterprise) το 2000 για την ανάπτυξη του συστήματος συντήρησης/ψύξης «δοχείου-σε-δοχείου». (Βέβαια τέτοια πήλινα δοχεία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το καλοκαίρι).

Κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει κινητά-tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: June 7, 2014 at 5:00 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 11:47 am
κακόβουλο-λογισμικό-κλειδώνει-κινητά-και-tablets-με-λειτουργικό-σύστημα-androidΝέα απειλή αντιμετωπίζουν οι χρήστες κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, καθώς ένα κακόβουλο λογισμικό με την ονομασία «Simplelocker».
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες πως το λογισμικό αυτό με την εγκατάσταση του στη συσκευή, σκανάρει όλα τα αποθηκευμένα αρχεία του χρήστη της (φωτογραφίες, ταινίες, έγγραφα κλπ) και στη συνέχεια την κλειδώνει αποκρυπτογραφώντας τα αρχεία της

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΩ: Καθαριστικό για τους ΑΡΜΟΥΣ στα πλακάκια

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: June 7, 2014 at 2:00 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 11:23 am
πως-θα-φτιάξω-καθαριστικό-για-τους-Αρμούς-στα-πλακάκια Από τις πλέον αντιαισθητικές και σκληρές βρωμιές που δυστυχώς, κυρίως σε παλιά μπάνια – κουζίνες, αλλά και γενικά με τον χρόνο, δεν καθαρίζουν εντελώς όσο συχνά κι αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή ένα σωρό άλλα “ειδικά” απορρυπαντικά, που μόνο λίγο δεν κοστίζουν.

Χαμομήλι: Φαρμακευτικές ιδιότητες

ΠΗΓΗ : "     pentapostagma   " 

Posted: June 7, 2014 at 1:00 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 11:16 am
χαμομήλι-φαρμακευτικές-ιδιότητες Αυτό είναι βέβαιο ότι θαυμάσια σπάει την πέτρα, μερικοί το παίρνουν σαν σιρόπι ή σαν έγχυμα, άλλοι εισάγουν τον χυμό στη κύστη με ένεση, η γνώμη μου είναι ότι αυτό είναι το λάθος. Όταν λαμβάνετε μισή δραχμή το πρωί μαζί με λευκό κρασί, είναι καλύτερο από όλα. Το ότι είναι θαυμάσιο για την πέτρα φαίνεται από αυτά που έχω δει και δοκιμάσει. Μία πέτρα βγαλμένη από το σώμα ενός ανθρώπου, τυλιγμένη σε χαμομήλι σε σύντομο χρόνο διαλύεται.

Ηλεία: Το σκάψιμο στο χωράφι του έκρυβε εκπλήξεις και πήρε εξαιρετικά απρόβλεπτη τροπή

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  "

Posted: June 7, 2014 at 12:25 pm, Last Updated: June 7, 2014 at 10:59 am
tafos-agrotisΠρο εκπλήξεως βρέθηκε ένας αγρότης από την Τοπική Κοινότητα Οινόης του δήμου Ήλιδας ο οποίος πήγε προχθές (04-06-2014) στο χωράφι του να κάνει αγροτικές εργασίες και να ανοίξει ένα πηγάδι και τελικά ανακάλυψε αρχαιολογικά ευρήματα!

«ΕΙΔΕ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ ΕΣΦΑΓΜΕΝΟΥ ΑΡΝΙΟΥ»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 9, 2014 at 7:03 am, Last Updated: June 8, 2014 at 12:56 am
Ιωάννης & Πρόχορος. Σπήλαιο Αποκαλύψεως. Πάτμος 1596
Ιωάννης & Πρόχορος. Ιερό Σπήλαιο Αποκαλύψεως, Πάτμος 1596.

Στις αρχές του καλοκαιριού του 1964 κ «Χριστιανική Γωνία» (Κάνιγγος 12) πραγματοποίησε μια προσκυνηματική εκδρομή στο ιερό νησί της Πάτμου. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ο Γεώργιος και η Καίτη Παπαθανασίου, που συνδέονταν με φιλικούς και πνευματικούς δεσμούς με τον σεβαστό μας Πατέρα, τον παρακάλεσαν να λάβει κι αυτός μέρος στην εκδρομή αυτή. Ο Γέροντας, ο οποίος αγαπούσε τις εκδρομές και δεν είχε επισκεφθεί το ιερό αυτό νησί, δέχθηκε την πρόσκληση και έτσι ταξίδευσαν μαζί. Όταν έφθασαν στο νησί, πήρε τα δύο πνευματικά του παιδιά ιδιαιτέρως, απομακρύνθηκαν από την υπόλοιπη συντροφιά και έτσι μόνοι τους προχώρησαν για να προσκυνήσουν το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Τα κορίτσια της φωτογραφίας πηγαίνουν ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΑ όχι για να φυλακιστούν αλλά για να…!!!

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    "

Posted: June 8, 2014 at 10:28 pm, Last Updated: June 8, 2014 at 7:55 pm
gunaikes-me-alusidesΘα υπέθετε κάποιος άσχετος όπως εμείς, ότι τα κορίτσια οδηγούνται στη φυλακή.
Μεταφορικά ίσως ισχύει, αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνουν να συναντήσουν τους μελλοντικούς συζύγους τους! Την επιλογή την έχουν κάνει οι πατεράδες τους και τα κοριτσάκια, απλά υπακούν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pakistantoday.com.pk, το συμβούλιο ισλαμικής ιδεολογίας στο 192ο συνέδριο,συζήτησε το θέμα αν πρέπει να μπει ένα κατώτατο όριο στο γάμο των κοριτσιών. Η απόφαση των μουλάδων τον Μάρτιο του 2014 ήταν ότι οι γυναίκες από τη φύση τους είναι αντίθετες με το Ισλάμ και τη Σαρία. Σύμφωνα με το συμβούλιο οι γυναίκες χωρίζονται σε Χαράαμ και Μάκροου….

ΚΑΡΦΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΡΦΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma  "

Posted: June 8, 2014 at 10:14 pm, Last Updated: June 9, 2014 at 2:09 pm
Μετά τα τεράστια καρφιά που έχουν τοποθετηθεί κάτω από γέφυρες και το νέα κυλινδρόσχημα παγκάκια στα πάρκα, προκειμένου να μην μπορούν να ξαπλώσουν οι άστεγοι, στην πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν την εμφάνισή τους και καρφιά τοποθετημένα στην είσοδο πολυκατοικιών.
jvhjvh
καρφιά κάτω από γέφυρες

Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!


9/6/14
Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας! 
Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα (στην Καλαμαριά) και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο ''Αλμπα" της εκτύπωσης των βιβλίων και όποιων άλλων διδακτικών βοηθημάτων χρειαστούν, αξίζει να μαθευτεί το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές των αλβανικών σχολείων. 

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΚΙΝΕΖΑΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΟΥΝ …

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 7, 2014 at 11:17 am, Last Updated: June 7, 2014 at 10:13 am
ellada-karkinosΑπό την πρώτη μέρα που πάτησα στο έδαφος σου, εγώ μια ονειροπόλα Κινέζα, Ελλάδα αισθάνθηκα να βυθίζομαι στην κληρονομιά σου.
Όταν σήκωσα το κεφάλι ένας λαμπερός κεραυνός χτύπησε τα μάτια μου. Ήταν η Ακρόπολη !!!
Στον ουρανό της Αθήνας, το μεγαλοπρεπές σώμα της στέκεται ορθό σαν ένας ουράνιος βασιλιάς.
Μήπως αυτός ο βασιλιάς μεταφέρει το πνεύμα από τον ουρανό στους ανθρώπους;
Μήπως αυτό το πνεύμα καλλιεργεί την ψυχή του λαού σου δημιουργώντας αδιάκοπα το μεγάλο πολιτισμό σου από την δύση στην ανατολή, από την Ελλάδα στην Κίνα;

Σ.Λαβρόφ: Η Δύση απομακρύνεται από τη Ρωσία λόγω της επιστροφής της στην ορθοδοξία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 6, 2014 at 11:48 pm
Σ.ΛαβρόφΟ Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διαπίστωσε ότι η Ρωσία επιστρέφει στις παραδοσιακές πνευματικές αξίες και είναι ένας από τους λόγους της απομάκρυνσης της Δύσης από αυτήν, μεταδίδει η διαδικτυακή πύλη “Pravoslavie.ru”.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ: Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία υπήρξε διαχρονικά δίπλα στον ελληνικό λαό

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: June 6, 2014 at 11:31 pm
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΞΟΥΛΙΔΟΥ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΞΟΥΛΙΔΟΥ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: Η ΠΑΙΔΕIΑ ΑΠΟΤΕΛΕI ΕΚ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΥΛΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΤΑΥΤOΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕIΔΗΣΗΣ ΑΛΛA ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚHΣ ΣΥΝΟΧHΣ, ΘΑ EΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕI ΟΥΣΙΑΣΤΙΚA.
Συνεντευξη στον Αλκίνοο Καρυωτάκη
Τα φαινόμενα μισαλλοδοξίας, φανατισμού και βίας εναντίον των χριστιανών σε διάφορα σημεία της γης έχουν μοναδικό στόχο να απειλήσουν θανάσιμα την Ορθόδοξη πίστη“, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο “Νeaelladablog“. Σημειώνει ακόμη πως ο τουρκικός εθνικισμός κρύβεται πίσω από το δικαίωμα της ισότητας και της ίσης μεταχείρισης που διεκδικεί το Ισλάμ, η επιμονή της Τουρκίας να μην ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, θα μου επιτρέψετε, αποτελεί την κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου αλλά και για τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική παιδεία…
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:

Συνταγές Δύναμης!

ΠΗΓΗ :"   pentapostagma    " 

Posted: June 6, 2014 at 7:00 pm, Last Updated: June 6, 2014 at 6:20 pm
συνταγές-δύναμης Συνταγές που θα μας δώσουν δύναμη και υγεία. Προτιμούμε πάντα υλικάελληνικής παραγωγής.
Όλες οι συνταγές έχουναντικαταναλωτικό χαρακτήρα αφού γίνονται γρήγορα κι εύκολα καταναλώνοντας πολύ λίγη ενέργεια, τα υλικά βρίσκονται πανεύκολα, είναι φθηνά, μερικά από αυτά μπορούμε να τα παρασκευάσουμε και μόνοι μας και η δύναμη-υγεία που προσφέρουν σε σχέση με τα χρήματα που κοστίζουν είναι ασύγκριτη !!!
Δυναμωτική “μερέντα” (αντι-σοκολατοειδή κρέμες)Υποθέτουμε ότι έχουμε ένα βάζο που διαιρείται σε δέκα ίσα μέρη.
Ανακατεύουμε καλά:
  • 5 μέρη ταχίνι βιολογικής καλλιέργειας ανάλατο από αναποφλοίωτο σουσάμι
  • 1 μέρος αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέρος πολύ καλά αλεσμένα καρύδια, αμύγδαλα και λιναρόσπορο καφέ χρώματος
  • 2 μέρη μέλι
  • 2 μέρη χαρουπόμελο

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ!!! Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΩΖΕΙ 4ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ… ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ…

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 7, 2014 at 8:00 am, Last Updated: June 7, 2014 at 10:23 am
ένα-μεγάλο-μπράβο-για-την-πολεμική-μας-αεροπορίαΔύο αεροσκάφη C- 130 της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στη Μύκονο και τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μεταφέρουν έναν τετράχρονο με ραβδομυόλυση και μόσχευμα ήπατος.

33.000 ΡΩΣΟΙ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ (ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: June 6, 2014 at 4:42 pm, Last Updated: June 6, 2014 at 5:33 pm
d66b71a1a963ff4348464f8c64c98310_600

Το «Κτήνος» περνάει δίπλα από τη Γη

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: June 6, 2014 at 1:11 pm
ASTEROIDIS
Ένας τεράστιος αστεροειδής που έχει το εύγλωττο παρατσούκλι «Κτήνος», θα περάσει αρκετά κοντά από τη Γη το πρωί της Κυριακής 8 Ιουνίου.
Ο αστεροειδής 2014 HQ124 είναι μεγαλύτερος από ένα γήπεδο, αλλά δεν απειλεί τον πλανήτη μας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αστρονόμων, καθώς θα περάσει σε απόσταση περίπου 1,15 εκατ. χιλομέτρων, δηλαδή σχεδόν τρεις φορές όσο η απόσταση Γης-Σελήνης.

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΝΕΟΣ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: June 6, 2014 at 12:56 pm
Αρχηγος της ΜΙΤΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο Hakan Fıdan, αρχηγός της μεγαλύτερης τουρκικής μυστικής υπηρεσίας, της ΜΙΤ, ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του σημερινού Τούρκου πρωθυπουργού, Ταΐπ Ερντογάν, προορίζεται, σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, να αναλάβει μετά τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Αυγούστου και την μεταπήδηση του Ερντογάν στην προεδρία το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Σίγουρα ο δικός μας ΥΠΕΞ θα «χαρεί» πάρα πολύ όταν θα έχει ένα συνομιλητή σαν τον σημερινό αρχηγό της ΜΙΤ, που το όνομα το έχει συνδεθεί με τις πιο «σκοτεινές» υποθέσεις της Τουρκίας, όπως το γνωστό σκάνδαλο των μυστικών διασυνδέσεων με το  Ιράν στο οποίο ενεπλάκη ο ίδιος ο γιος του Ερντογάν, ο Bılal Erdoğan.