ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Σύγκριση Μισθολογίου για εν ενεργεία Στελέχη (Ιουλ 12 - Αυγ 12 - Νοε 14)


ΘΕΜΑ: Ανάλυση Αποκατάστασης Αποδοχών Στρατιωτικών με το Προσχέδιο Π.Υ. 2015 

        Γνωρίζουμε στα Μέλη μας, ότι η Ε.Α.Α.Σ στο πλαίσιο ενεργειών για την έγκαιρη αλλά κυρίως την έγκυρη πληροφόρησης σας, προέβη σε ανάλυση του προτεινόμενου στο προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2015 μισθολογίου για τους εν ενεργεία Στρατιωτικούς, όπως αυτό παρουσιάστηκε από τον Ημερήσιο Τύπο της Τρίτης 7 Οκτωβρίου 2014 και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας.

Προκήρυξη Θέσεων Δντων Τμημάτων του 417 ΝΙΜΤΣ


ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΥΓ/ΓΕΣ για ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΝΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ του 417 ΝΙΜΤΣ
 
ΘΕΜΑ : Προσωπικό – ∆ιοικητικά
ΣΧΕΤ :  α. Π. ∆. 1302/81 
           β. ΠΟΥ 44871/1997 (417 ΝΙΜΤΣ) 
           γ. Υπ’ Αριθ. 1229/2/30-9-2014 Πρακτικό ∆.Σ. ΝΙΜΤΣ
           δ. Φ.000/5/336/Σ.337/8-10-2014/417 ΝΙΜΤΣ/Τµ. Στρ. Προσωπικού
 
 1. Αφού λάβαµε υπόψη τα σχετικά,
π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ο υ µ ε
τις θέσεις ∆ντών Τµηµάτων του 417 ΝΙΜΤΣ µεταξύ των ε.ε. και ε.α. Υγειονοµικών Αξκών, που διαθέτουν τα 
προβλεπόµενα από το (α) σχετικό τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, όπως παρακάτω: 

Πώς θα αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών

ΠΗΓΗ : "  Πώς θα αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών   " 

Posted: Νοεμβρίου 5, 2014 at 7:05 πμ, Last Updated: 
αύξηση-πρόσληψης-φυτικών-ινών
Η πρόσληψη επαρκούς ποσότητας φυτικών ινών είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της πέψης, της εξισορρόπησης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, για τον έλεγχο του σωματικού βάρους και την πρόληψη χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης και τα καρδιακά νοσήματα.

Πέντε αδέσποτοι σκύλοι έσωσαν 12χρονη από βιασμό!

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma  " 

Posted: Νοεμβρίου 5, 2014 at 12:30 πμ, Last Updated: 

Ένα 12χρονο κορίτσι στην Αργεντινή σώθηκε από πέντε αδέσποτα σκυλιά ύστερα από απόπειρα ενός άντρα να την βιάσει.

Γιατί δεν προσέχουν τη γλώσσα τους…

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 5, 2014 at 12:13 πμ, Last Updated: 
df4cfe61ac223c81ebb7471ba2680414_L
Πες μου, πάτερ, ρώτησε πάλι ο επισκέπτης, πώς μερικοί, αν και λειώνουν τα σώματά τους από την εγκράτεια, κυριεύονται ωστόσο από τα πάθη;
Την οργή πρώτα-πρώτα, κι έπειτα την έχθρα, τημνησικακία, τον φθόνο, την ασπλαχνία; Ενώ υπάρχουν, αντίθετα άνθρωποι, που και τρώνε απ’ όλα και πίνουν κρασί, κι όμως είναι πολύ ενάρετοι και δεν τους βρίσκεις ψεγάδι. Πώς γίνεται αυτό;

Μπορείτε πλέον να επισκέπτεστε ανώνυμα το Facebook;

ΠΗΓΗ : " pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 10:15 μμ, Last Updated: 
facebook_toihos-620x412
 Υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε την ανωνυμία σας και να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Μία νέα εφαρμογή υπόσχεται ότι θα δώσει την απάντηση:

Φτιάξτε χαρουπάλευρο και χαρουπόμελο

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,     " 

Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 7:16 μμ, Last Updated: 
xaroupi1-612x382
Το χαρούπι περιέχει 3 φορές περισσότερο ασβέστιο από το γάλα. Επίσης, είναι πλούσιο σε σίδηρο και φωσφόρο.

Οι δύο γκάφες του Νίκου Δένδια σε μια μέρα -Το «ξίφος» και τα «κόκκινα» δάνεια

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr  " 

Οι δύο γκάφες του Νίκου Δένδια σε μια μέρα -Το «ξίφος» και τα «κόκκινα» δάνεια
Μήπως μας προέκυψε καινούριος… ( Δεν το λέω, δεν το λέω ! )
    Κατά τη χθεσινή ημέρα ο Νίκος Δένδιας κατόρθωσε να κάνειδύο γκάφες. Η πρώτη ήταν με τα «κόκκινα» δάνεια, αφού η πρότασή του μάλλον είναι ανεφάρμοστη. Η δεύτερη με το «ξίφος», αφού λίγες ώρες αργότερα οι Τούρκοι έβγαλαν κορβέτα στην Τζια!

Αποζημιώνονται τα θύματα της Ασπίς

ΠΗΓΗ : "   http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Αποζημιώνονται τα θύματα της Ασπίς
 Α.Κανδύλη            
enikos.gr
    Από το εγγυητικό  κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών, και όχι από το Ελληνικό Δημόσιο, θα λάβουν το 70% των ποσών που διεκδικούν ως αποζημίωση για παραλείψεις του Δημοσίου τα «θύματα» της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς – Πρόνοια».
    Όπως αποφάσισε το Ά τμήμα ΣτΕ, το  ποσό αυτό θα το λάβουν, αυτόματα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ασφαλιστικής εκκαθάρισης -μέσω του μηχανισμού εγγυήσεων (εγγυητικό κεφάλαιο)- χωρίς να χρειαστεί να καταθέσουν σχετικές αγωγές.

Η πολίτικη σαλάτα αδυνατίζει, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθάει την καρδιά και ρίχνει το ζάχαρο

ΠΗΓΗ : http://roykoymoykoy.blogspot.gr

Η πολίτικη σαλάτα αδυνατίζει, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, βοηθάει την καρδιά και ρίχνει το ζάχαρο
    Τα μυστικά της δύναμης της πολίτικης σαλάτας:
    Χαρακτηριστικό των βρασμένων  καρότων, είναι ότι ανεβάζουν το ζάχαρο. Έτσι πολλοί διαβητικοί εκπαιδεύτηκαν να στερούνται ολοκληρωτικά αυτό το διατροφικό θησαυρό. Πράγμα όμως άδικο και πολύ λάθος, γιατί τα καρότα σε συνδυασμό με το λάχανο όχι μόνο δεν ανεβάζουν το ζάχαρο, αλλά το ρυθμίζουν! Χώρια που αυτά τα δυό μαζί ξεκουράζουν το συκώτι. Έτσι η πολίτικη σαλάτα γίνεται φάρμακο για όσους πάσχουν!

Πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις;

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 

Πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις;
Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης
    Το τι ακούσαμε αυτές τις ημέρες στις τηλεοράσεις από έγκριτους και άκριτους φιλοξενούμενους των καναλιών δεν περιγράφεται, εις ότι αφορά τις παρελάσεις να γίνονται ή να μη γίνονται στις Εθνικές Επετείους.
    Οι γνώμες διχασμένες, σχεδόν όλες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, εστηρίζοντο στην κομματική προέλευση ενός εκάστου, πουθενά δεν είδαμε γόνιμο διάλογο δηλ. εάν χρειάζονται οι παρελάσειςγιατί γίνονται οι παρελάσεις και τι υπηρετούν. Βέβαια για να υπάρχει τέτοιος διάλογος πρέπει οι ομιλητές ν’ απαλλαγούν από το δόγμα των κομμάτων των και ελεύθεροι να εκφράζουν τις σκέψεις των, χωρίς αντιπαραθέσεις, για να ενημερωθεί και να κρίνει ο τηλεθεατής. Αυτό δυστυχώς, πολλές φορές είναι αδύνατο στην Ελληνική τηλεπαρουσιαστική πραγματικότητα.

Με τρία έργα στη Μονή Λαζαριστών

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr    " 

Με τρία έργα στη Μονή Λαζαριστών
    Σε μικρό κέντρο θεατρικής παραγωγής μετατρέπεται και φέτος ηΜονή Λαζαριστών, που φιλοξενεί τρεις παραστάσεις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα ο οργανισμός εκφράζει την εξωστρέφειά του με την υπογραφή ακόμη ενός συμφώνου συνεργασίας.
    “Βρήκαμε τη Μονή Λαζαριστών απαξιωμένη και κλειστή και θελήσαμε να την κάνουμε κέντρο παραγωγής”, είπε χθες ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Γιάννης Βούρος, παρουσιάζοντας τα τρία έργα που ανεβαίνουν από τον οργανισμό στο γνωστό χώρο της Σταυρούπολης και απευθύνονται σε εφήβους, νέους και ενήλικες. Αυτά είναι:
Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Υπέροχο! Επιβάτης αεροπλάνου φωτογράφισε ουράνιο τόξο την ώρα που πετούσε μέσα από αυτό!(ΦΩΤΟ)

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 9:37 πμ, Last Updated: 
Υπέροχο! Επιβάτης αεροπλάνου φωτογράφισε ουράνιο τόξο την ώρα που πετούσε μέσα από αυτό!

Ενα μοναδικό, σπάνιο καλειδοσκόπιο χρώματος αιχμαλώτισε με τη φωτογραφική της μηχανή η Μελίσα Ρένσεν. Σοκαρισμένη σχεδόν, η επιβάτης του αεροπλάνου, που πετούσε από το Λονδίνο στο Οντάριο, σήκωσε τη μηχανή και φωτογράφισε το ουράνιο τόξο πάνω από τα σύννεφα, την ώρα που το αεροπλάνο το διέσχιζε.
Η φωτογραφία της ηλικίας 51 ετών Μελίσα κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού για πρώτη φορά δίνει μια ρεαλιστική φωτογραφία μέσα από το αγαπημένο φαινόμενο

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΜΠΕΣ ΞΥΛΟΥ…

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma,    " 

Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 7:06 πμ, Last Updated: 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ήδη ξεκίνησαν να ανάβουν το τζάκι στο σπίτι για να ζεσταθούν, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να ζήσουμε πάλι κατάσταση …
αιθαλομίχλης στις μεγάλες πόλεις από τους καπνούς από τα τζάκια των σπιτιών.

Διατήρηση της οικογενειακής ενότητας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma    " 

Posted: Νοεμβρίου 4, 2014 at 12:53 πμ, Last Updated: 
oikogenia
Ίσως θεωρηθεί κοινοτυπία ή και από άλλη μια φωνή, επισήμανση ότι βιώνουμε ως κοινωνία μια πολύπλευρης μορφής κρίσης. Και από πολλούς υπερτονίζεται και όχι άδικα η οικονομική άποψη αυτής της κρίσης με τις εξ’ αυτής άμεσες συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Είναι, όμως, εξίσου παραδεκτό ως κανόνας της ιστορικής διαδρομής ότι οι άνθρωποι και οι κοινωνίες χάνουν την περπατησιά τους τότε και μόνον, όταν κλονίζονται οι παραδεδομένες και παραδεδεγμένες αρχές, αξίες, ιδανικά.
Αρχές ως αξιακός κώδικας του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας με τις οποίες γαλουχήθηκαν, τράφηκαν, και ανατράφηκαν στο διάβα των χρόνων. Με τέτοιους ηθικούς κλονισμούς όλα μα όλα απειλούνται. Μαζί και εκ τω πρώτων ο ιερός θεσμός της οικογένειας, που στη χριστιανική αντίληψη και πίστη ταυτίζεται με την «κατ’ οίκον εκκλησία».
Έμπειροι κοινωνικοί παρατηρητές διαπιστώνουν ως επικρεμάμενη απειλή για την σύγχρονη ζωή και στον τόπο μας, τη διάρρηξη του συνεκτικού δεσμού στον τρόπο συγκρότησης και των σχέσεων των μελών του βασικού αυτού κοινωνικού κυττάρου. Και δεν είναι μπορετό να σχηματοποιηθούν εν είδη καταλόγου τα αίτια του κλονισμού του θεσμού της οικογένειας όπως καταδεικνύεται από τα στατιστικά στοιχεία των κατά τόπους αρμοδίων πηγών για τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης που τρομάζει και ως προς το μέγεθος του αριθμού των διαζευκτηρίων και ακόμη περισσότερο εκπλήσσει ως προς τα χρονικά όρια – τα τόσο μικρά ενίοτε – οριστικής διακοπής της εγγάμου συμβιώσεως.

Είκοσι κανόνες για τη Ζωή !

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma   " 

Posted: Νοεμβρίου 3, 2014 at 11:27 μμ, Last Updated: 
1. Ο μεγαλύτερος και καλύτερος φίλος: Ο Θεός.
2. Οι καλύτεροι σύντροφοι: Οι γονείς.
3. Το καλύτερο σπίτι: Το σπίτι σου.
4. Ο μεγαλύτερος ηρωισμός: Το θάρρος να είσαι καλός και να μη παρασύρεσαι από τους άλλους σε ό,τι δεν πρέπει.

Απίστευτο ντοκουμέντο: Γράμμα στρατιώτη από το 1941! (Φωτογραφίες)

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma  " 

Posted: Νοεμβρίου 3, 2014 at 10:36 μμ, Last Updated: 
Ένα απίστευτο ντοκουμέντο φέρνει στο φως της δημοσιότητας το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών, με αφορμή τη συμπλήρωση εβδομήντα χρόνων από το ολοκαύτωμα των Γρεβενών από τους Γερμανούς.
Πιο συγκεκριμένα, η Τετάρτη τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών πρόκειται να πραγματοποιήσει δραστηριότητα με τίτλο:  «Όχι στον ρατσισμό, όχι στο φασισμό, όχι στον πόλεμο», και στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, μεταξύ των άλλων, θα συγκεντρωθούν με τη μέθοδο της συνέντευξης πληροφορίες και παλιές φωτογραφίες από τα γεγονότα της περιόδου 1940-1944 που έλαβαν χώρα στο νομό Γρεβενών, με επίκεντρο το ολοκαύτωμα των Γρεβενών τον Ιούλιο του  1944.

Όλγα Κεφαλογιάννη: Νέα άνοδος του τουρισμού το 2015

«ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ»

05/11/2014
«Τα δύο τελευταία χρόνια πετύχαμε αλλεπάλληλα ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων» δήλωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στο τηλεοπτικό δίκτυο Βloomberg, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ


Προειδοποίηση ότι μπορεί να γίνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα, αν οι καταλήψεις ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, απέστειλε το υπουργείο Παιδείας.

Κομισιόν: Επιτέλους η οικονομία ανακάμπτει

Ανάπτυξη 0,6% στην Ελλάδα το 2014

05/11/2014
«Σημείο καμπής» για την Ελλάδα εκτιμά  ότι θα αποδειχθεί το 2014 για την ελληνική οικονομία, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τονίζει ότι  έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης, «η πολυπόθητη ανάκαμψη» θα έχει ως κινητήρια δύναμη την ιδιωτική κατανάλωση και τις εξαγωγές.

«Φρένο» στο ροχαλητό σε ποσοστό που φθάνει μέχρι 90% βάζουν πλέον οι Ωτορινολαρυγγολόγοι με laser και ραδιοσυχνότητες!

                                                      Επανάληψη της ανάρτησης για καλύτερη ανάγνωση "


                                                                                         Αθήνα 5 Νοεμβρίου 2014.

 Εμφάνιση Ο κ Παναγιώτης Καιάφας.jpg

                                       ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ

«Φρένο» στο ροχαλητό σε ποσοστό που φθάνει μέχρι 90% βάζουν πλέον οι Ωτορινολαρυγγολόγοι με  laser και ραδιοσυχνότητες!
« Η εξέλιξη της τεχνολογίας μας έχει εξοπλίσει και μπορούμε πλέον ανάλογα με την περίπτωση να μειώνουμε σημαντικά το προβληματικό ροχαλητό βελτιώνοντας  τη ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας» τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος    κ Παναγιώτης Καϊάφας.
 «Το επίμονο ροχαλητό, συμπληρώνει ο κ Καϊάφας, δεν είναι πάντα αθώο και η  χειρουργική αντιμετώπιση του ενδείκνυται όταν υπάρχουν άπνοιες στη διάρκεια του ύπνου με σοβαρά ανατομικά εμπόδια στην ελεύθερη ροή του αέρα ή ελλιπής  συμμόρφωση σε συντηρητικές θεραπείες».
Σύμφωνα με τους ΩΡΛ ανάλογα με την αιτία πρόκλησης του επίμονου ροχαλητού είναι και η χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα η πλειοψηφία των χειρουργικών επεμβάσεων  αφορά :