ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

12/06/2017
Μείωση 2,7% σημείωσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Μάιο του 2017σς σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχειά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 16.826 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 17.290 που κυκλοφόρησαν τον Μάιο του 2016.
Το συστηματικό βούρτσισμα των δοντιών και η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος είναι τα δύο μέτρα που εφαρμόζουμε συνήθως για να προστατεύσουμε τη στοματική μας κοιλότητα.

Με ή χωρίς γλουτένη; Ενα ερώτημα που «καίει» πολύ κόσμο!

Εχθρός νούμερο 1 τα τελευταία χρόνια, η γλουτένη και η δυσανεξία που προκαλεί τείνουν να γίνουν βασικό θέμα συζήτησης στους διατροφολόγους, διαιτολόγους και ερευνητές.Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική μελέτη με τίτλο « Going gluten free », στην οποία συνεργάστηκαν το Rowett Institute of Nutrition and Health και το Πανεπιστήμιο Aberdeen της Σκωτίας, το να θρέφονται οι άνθρωποι χωρίς γλουτένη τους κάνει πιο δραστήριους ενώ αποβάλλει οριστικά το αίσθημα της κούρασης.

Έρευνα: Ποια γαλακτοκομικά αυξάνουν τον κίνδυνο για Πάρκινσον;

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά (τουλάχιστον τρεις μερίδες κάθε μέρα), αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο Πάρκινσον, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

ΠΣΕ: ΣΤΑ 42 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

10/06/2017

Στα 41,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των ελληνικών εξαγωγών προς το Κατάρ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων για το 2016, ενώ οι εισαγωγές προϊόντων στην Ελλάδα είναι της τάξης των 45 εκατ. ευρώ.
Το Κατάρ βρίσκεται στην 67η θέση στη λίστα των χωρών στις οποίες εξάγει η Ελλάδα και στην 61η θέση των χωρών από τις οποίες εισάγει.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των εξαγωγέων, το πρώτο προϊόν στη λίστα των εξαγόμενων ειδών μας, προς το συγκεκριμένο προορισμό, είναι τα μάρμαρα, ενώ ακολουθούν τα σχοινιά-σπάγγοι, τα βιβλία, το επεξεργασμένο πετρέλαιο, τα ασανσέρ και τα κοσμήματα, τα κρουαζιερόπλοια, οι αλουμινένιες ράβδοι και οι ηλεκτρικές λάμπες. Από την άλλη πλευρά, το 62% των εισαγωγών από τη χώρα αυτή είναι πετρέλαιο.