ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Απίστευτο κόλπο: Γιατί πρέπει να βάζετε κιμωλία στο ψυγείο;

Ανοίγεις την πόρτα του ψυγείου και δε βλέπεις την ώρα να την κλείσεις από την δυσοσμία;
Είναι και το ψυγείο ένας μπελάς. Και να το γεμίσεις αλλά και να το διατηρήσεις καθαρό.
Αν τη μυρωδιά του τη λες και ανυπόφορη τότε πρέπει να δράσεις.

Αυτό είναι το μπαχαρικό στο ντουλάπι σας για υγιεινό αδυνάτισμα 3 φορές γρηγορότερα






Αυτό το μπαχαρικό για πιο εύκολο αδυνάτισμα είναι το…κύμινο!
Έρευνα από το πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος, αλλά μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

18/11/2017
Διευκρινίσεις για το τι αλλάζει με τα capital controls δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με τη μορφή ερωτοαπαντήσεων.
Η ΕΕΤ επικαιροποίησε τις 30 συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις με τις αλλαγές που φέρνει η νέα απόφαση και οι οποίες μεταξύ άλλων, δίνουν τη δυνατότητα για άνοιγμα λογαριασμών, προσθήκη συνδικαιούχων και η ενεργοποίηση αδρανών λογαριασμών.
Οι αλλαγές αποτυπώνονται στις ερωτήσεις 8, 9, 18, 22 και 30.

Η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα είναι γεγονός


Η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα είναι γεγονός

    Η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα, που «πατάει γκάζι» για μια αγορά σε ραγδαία άνοδο παγκοσμίως, αυτή των ειδικών, περιορισμένης παραγωγής και κατά παραγγελία μηχανών, παρουσιάστηκε πρόσφατα στο διεθνές κοινό, στην έκθεση EICMA, στο κοσμοπολίτικο Μιλάνο της Ιταλίας.
    «Δεν δειλιάζουμε καθόλου, καθώς είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο, η τεχνολογία που κατέχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα είναι μοναδική και το έχουν παραδεχθεί όλοι. Δεν φοβόμαστε και προχωράμε μπροστά με το κεφάλι ψηλά», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο Πρακτορείο 104,9 FM, ο δημιουργός της μοτοσυκλέτας, μηχανολόγος Ντίνος Νικολαΐδης.

Η μηλιά του… Νεύτωνα!

 

Η μηλιά του… Νεύτωνα!

    Η ιστορία του Ισαάκ Νεύτωνα και η πτώση του μήλου είναι ένα από τα πιο διάσημα “ανέκδοτα” στην επιστήμη. Ο νεαρόςΙσαάκ Νεύτωνας κάθισε κάτω από μια μήλα στο κήπο του όταν ένα φρούτο έπεσε στο κεφάλι του, και με το ξαφνικό χτύπημα… ταρακουνήθηκε το μυαλό του και ανακάλυψε τη θεωρία της βαρύτητας. Ο πρώτη γραπτή πηγή για το περιστατικό του μήλου εμφανίζεται στις σημειώσεις του John Conduitt, ο οποίος ήταν βοηθός του Ναύτωνα στο βασιλικό νομισματοκοπείο και σύζυγος της ανιψιάς του.   Το 1726το έτος θανάτου του Νεύτωνα, ο John Conduitt περιέγραψε το γεγονός:

Αθώα φυτά και πονηρά μυαλά…

Η ιστορία του «διακορευτή» – Το εργαλείο που δεν ξέρουμε πως λέγεται

 

Η ιστορία του «διακορευτή» – Το εργαλείο που δεν ξέρουμε πως λέγεται
    Είναι ένα εργαλείο που όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει και οι περισσότεροι δεν ξέρουμε πως λέγεται. Πολλές φορές αναφερόμαστε σε αυτό σαν «αυτο που τρυπάει το χαρτί» ή απλά «που ανοίγει τρύπες». Αλλες φορές απλά λέμε το τέτοιο κάνοντας τη χαρακτηριστική κίνηση με το χέρι μας.