ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

ΠΗΓΗ : http://antilogosnews.g

E-mail Εκτύπωση
leoforeio
Ένα μικρό λεωφορείο χωρίς οδηγό διασχίζει κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων. Το μικρό φουτουριστικό όχημα περνάει σχεδόν απαρατήρητο: είναι ηλεκτρικό, επομένως δεν κάνει θόρυβο και δεν εκπέμπει ρύπους.

Είναι το πρώτο λεωφορείο χωρίς οδηγό που κυκλοφορεί σε ευρωπαϊκή πόλη και οι επιστήμονες περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον τα συμπεράσματα από την πιλοτική λειτουργία του.

Έφτασε στο Περιβόλι της Παναγιάς ο Πρωθυπουργός (φώτο)


1Ανταπόκριση Άγιον Όρος: Γιώργος Θεοχάρης 
Αφίχθη πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η συνοδεία του στην αθωνική πολιτεία.
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους στο Πρωτάτο και θα διανυκτερεύσει στις Καρυές.
Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την άφιξή του και την υποδοχή:
`

24grammata.com:Ο ιστότοπος σκέτος θησαυρός για την Ηλεκτρονική σας Βιβλιοθήκη!!



Οι συνεργάτες του 24grammata.com,εργάστηκαν μήνες για να παρουσιάσουν μια μοναδική συλλογή λεξικών της Ελληνικής λώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού. Κρατήσετε την παρακάτω σελίδα στο αρχείο σας......>>
Λεξικό: Συνώνυμα και συγγενικά (1931) ΕΔΩ:
Λεξικό της ελληνικής ως ξένης γλώσσας ΕΔΩ:

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

1). Λεξικό Αρχαίων Ελληνικών εδώ
2). Κατάλογος ανωμάλων ρημάτων και ονομάτων της Αττικής Διαλέκτου (Λεξικό, 1902) εδώ
3). Λεξικό Ρημάτων Αρχαίας Ελληνικής εδώ

                                          Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ  Ν Ι Α

1). Λεξικό λογοτεχνικών όρων εδώ
2). Λεξικό Σολωμού εδώ

Πριν το Πάσχα η πρόσληψη των 500 νέων Ειδικών Φρουρών.


Την εισήγηση του ΣτΕ αναμένει η ΕΛ.ΑΣ. Ποιες οι προϋποθέσεις και ποια τα δικαιολογητικά για τους υποψηφίους.
Την τελική θετική εισήγηση του Σ.τ.Ε. για την αύξηση των οργανικών θέσεων στο Σώμα Ειδικών Φρουρών κατά (500) άτομα αναμένει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, για να εκδώσει τη σχετική προκήρυξη. Η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσε καθυστέρηση ολίγων ημερών στην προετοιμασία του διαγωνισμού. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει δημοσιοποίηση της προκήρυξης έως τα μέσα Μαρτίου και αφού προηγουμένως -και για τυπικούς λόγους- η αύξηση των θέσεων αποτυπωθεί σε Προεδρικό Διάταγμα. Σε κάθε περίπτωση οι νέοι Ειδικοί Φρουροί θα έχουν επιλεγεί πριν από το Πάσχα. 
Δυνατότητα συμμετοχής στον νέο διαγωνισμό έχουν άνδρες και γυναίκες με απολυτήριο Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ είτε ΑΕΙ - ΤΕΙ. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει απαραιτήτως να πληρούν τα κριτήρια της ηλικίας (έως 28 ετών) και του ύψους (1.70 μ.). Ο φάκελος υποψηφιότητας περιλαμβάνει 12 δικαιολογητικά,τα οποία είναι:.......>>

Πολιτικός ή θρησκευτικός Γάμος;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

ΒέρεςΣυζητοῦσα μέ μιά ὁμάδα νέων γιά τό θέμα τοῦ γάμου, ἐξ ἀφορμῆς τοῦ προγραμματισμένου γάμου μιᾶς ἀπό τίς κοπέλες τῆς παρέας. Ἡ κουβέντα ξεκίνησε ὅταν ἡ κοπέλα ἀνακοίνωσε ὅτι παντρεύεται τόν ἄλλο μήνα, μέ πολιτικό ὅμως γάμο. Ἕνας νεαρός ἐπεσήμανε ὅτι οἱ πολιτικοί γάμοι ἔχουν πολλαπλασιαστεῖ ἐνῶ οἱ θρησκευτικοί γάμοι ἀποφεύγονται. «Πολλοί φίλοι καί γνωστοί μου παντρεύονται μέ πολιτικό γάμο, γιατί ἄραγε;» σχολίασε. Ἡ κοπέλα ἀπάντησε ἀμέσως ὅτι ὁ θρησκευτικός γάμος κοστίζει πάρα πολλά χρήματα ἐνῶ ὁ πολιτικός κοστίζει ἐλάχιστα. «Τόσα πολλά χρήματά σου ζήτησε ἡ Ἐκκλησία;» ρώτησα κι ἐγώ. «Ὄχι», ἔσπευσε νά διορθώσει ἡ κοπέλα.

Οι Ευέλπιδες εκπαιδεύονται! Εντυπωσιακές φωτογραφίες

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr   " 

Οι Ευέλπιδες εκπαιδεύονται και εντυπωσιάζουν. Οι εκπληκτικές φωτογραφίες είναι από την χειμερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτική Σχολής Ευελπίδων.
Η εκπαίδευση, η οποία διαρκεί 4 εβδομάδες από 20 Ιανουαρίου 2014 μέχρι 14 Φεβρουαρίου 2014 διαχωρίστηκε σε δύο φάσεις:
Α. Εκπαίδευση κατά Τάξη (3 εβδομάδων)
Β. Εκπαίδευση κατά Οργανικούς Λόχους (1 εβδομάδας)
Μερικά από τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι Ευέλπιδες είναι:

Τό Θαῦμα τῆς Παναγίας Μαλεβῆ στόν μικρό Ἀνδρέα

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

Παναγία ΜαλεβῆΗ μοναχή Αγνή μας είπε: «Το 2007 είχε έρθει στο μοναστήρι ένα αγόρι μόλις δεκαπέντε ετών, το οποίο βρισκόταν ένα βήμα πριν από το τέλος.
Ήταν από την Κύπρο και πάλευε από τα πρώτα βήματά του στη ζωή με τον καρκίνο.
Ο πατέρας του είχε πεθάνει και η μητέρα του προσπαθούσε να σταθεί δυνατή τόσο για τον ίδιο όσο και για τον μικρότερο αδελφό του, τον Βασίλη. Το παιδί είχε κάνει είκοσι τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά δεν είχε γίνει τίποτε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κι όμως, η Αίγυπτος σέβεται απόλυτα την ελληνική ΑΟΖ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

ελληνική ΑΟΖ«Ολοκληρωτικώς αβάσιμα» χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς τα περί της καταπάτησης από την Αίγυπτο περιοχών οι οποίες εμπίπτουν μέσα στη δυνητική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας μας.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Η παραπάνω τοποθέτηση ανήκει στους δρ. Ηλία Κονοφάγο και στον ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνη Φώσκολο, οι οποίοι απέρριψαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, κάθε τοποθέτηση περί εμπλοκής με την Αίγυπτο με αφορμή την προκήρυξη από την πλευρά του Κάιρο, ενός νέου γύρου για την παραχώρηση θαλασσίων οικοπέδων μερικά εκ των οποίων βρίσκονται πλησίον περιοχών ελληνικού ενδιαφέροντος.

Έρχεται το πιο θερμό καλοκαίρι που έχουμε ζήσει λένε οι επιστήμονες!

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

καιρός

Το 2014 μπορεί να αποδειχτεί η πιο ζεστή χρονιά από τότε που τηρούνται μετεωρολογικά αρχεία (τέλος 19ου αιώνα), επειδή, σύμφωνα με εκτιμήσεις Γερμανών επιστημόνων, το….«κακό παιδί» του κλίματος, το φαινόμενο «Ελ Νίνιο» φαίνεται να ετοιμάζεται να απελευθερώσει μεγάλες ποσότητες θερμότητας στην ατμόσφαιρα.
Και αν το θερμοκρασιακό ρεκόρ δεν συμβεί το 2014, τότε θα συμβεί το 2015.

Πεζοναύτες πίνουν αίμα φιδιού και τρώνε ερπετά (εικόνες). ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr " 

A U.S. Marine drinks the blood of a cobra during a jungle survival exercise with the Thai Navy as part of the "Cobra Gold 2014" joint military exercise, in Chanthaburi province
Tο πρακτορείο Reuters κατέγραψε συγκλονιστικές φωτογραφίες από την στρατιωτική άσκηση επιβίωσης Cobra Gold 2014!
Περίπου 13,000 στρατιώτες απο 7 χώρες, την Ταϊλάνδη, τις ΗΠΑ, την Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τη Μαλαισία συμμετέχουν στη στρατιωτική άσκηση που έχει διάρκεια 11 ημέρες.

Οι Τούρκοι “πλακώνονται” & αποκαλύπτουν σχέδιο αρπαγής εδαφών σε Σερβία-Δ.Θράκη

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr    " 

ziraat bankΜέσα από την κόντρα της τουρκικής εφημερίδας «TARAF» και του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ξεδιπλώνεται το σχέδιο της Άγκυρας για την «κατάκτηση» εδαφών στη Σερβία και στη Δυτική Θράκη μέσω δανείων που χορηγεί η τράπεζα «Ziraat» και τους όρους που θέτει με μικρά γράμματα για τις κατασχέσεις οι οποίες ακολουθούν όταν οι δανειολήπτες φανούν ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Και τη μεσαιωνική Ιστορία κακοποιούν οι… «μακεδόνες»!

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr  "

Samuil_Bulgaros_TsarosΟ Σαμουήλ υπήρξε τσάρος της Βουλγαρίας, ιδρυτής της πρώτης, λεγόμενης, βουλγαρικής αυτοκρατορίας και αντίπαλος του Βασιλείου Β’ Βουλγαροκτόνου. Ο Σαμουήλ ήταν στρατηγός του Βουλγαρικού Στρατού, στην εποχή του τσάρου Ρωμανού-Σημεώνος Α’ της Βουλγαρίας. Ο Σαμουήλ και οι τρείς αδερφοί του ήταν απόγονοι του κόμη Νικολάου, ενός Βούλγαρου αξιωματούχου, στην υπηρεσία του Βυζαντίου και για αυτό ονομάστηκαν Κομητόπουλοι – οι γιοί το κόμη. Τόπος καταγωγής τους ήταν δε η Σόφια, η σημερινή πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Νέο ισοζύγιο ισχύος στην Α.Μεσόγειο: Τεράστιο εξοπλιστικό deal Ρωσίας-Αιγύπτου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr  " 

Τεράστιο εξοπλιστικό deal Ρωσίας-ΑιγύπτουΓΙΑΤΙ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Αλλάζει οριστικά το γεωστρατηγικό σκηνικό στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε από την Μόσχα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν και ο ισχυρός άνδρες της Αιγύπτου (και πιθανότερος πρόεδρος στις επικείμενες εκλογές), υπουργός Άμυνας Αμπντέλ Χατάχ ελ Σίσι ήρθαν σε μεγάλη συμφωνία αγοράς ρωσικού πολεμικού υλικού η οποία σε πρώτη φάση αφορά 3 δισ. ευρώ, αλλά είναι πιθανό ότι σχεδόν θα διπλασιαστεί όταν ολοκληρωθούν οι option!

ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΙΝΕΖΟΣ, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ;, Στις διάφορες ηλικίες της γυναίκας, Οι άντρες στο σπίτι, Οι ξανθιές και ο νταλικέρης. Κ.Λ.Π.


ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΙΝΕΖΟΣ

Ήταν ένας Κινέζος... και κοίτα πόσοι γίνανε!

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΟΤΟ ΤΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ;

To Ούζο 12.

ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΑΚΙΑ !

Η κυρά-Μαρία στέλνει τον άντρα της τον κυρ-Στέλιο στην αγορά να πάρει σαλιγκάρια .
" Μη πιάσεις τη κουβέντα στην αγορά . Να πας και να γυρίσεις αμέσως . Δε θα προλάβουνε να γίνουνε τα σαλιγκάρια για το μεσημέρι "
Φεύγει ο κυρ-Στέλιος και πάει γρήγορα-γρήγορα στην αγορά , παίρνει τα σαλιγκάρια και ξεκινάει για το σπίτι .
Καθώς περνούσε από ένα καφενείο κοντά στην αγορά , βλέπει μέσα 2 φίλους του να πίνουν το ουζάκι τους . Τους χαιρετάει και κάθεται μαζί τους " για λίγο , γιατί πρέπει να γυρίσει γρήγορα στο σπίτι ". Πίνει κι αυτός τα ουζάκια του , ένα , δύο , τρία καραφάκια όταν θυμάται τη γυναίκα του . 

ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ : Πλοία σε κίνηση και σε πραγματικό χρόνο,ανά τον κόσμο