ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΙΜΙΑ ΔΩΡΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

δωρα μαγων στη Ρωσια 5
Στις 6 Ιανουαρίου και ώρα 23:00 το βράδυ (ώρα Μόσχας) στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού ξεκίνησε η επίσημη Λειτουργία των Χριστουγέννων.
Πρώτη φορά στην ιστορία της Ρωσίας, συνοδεύτηκε από μια προσευχή μπροστά από ένα από τα ιερότερα προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης, τα Δώρα των Μάγων.
O Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, επικεφαλής της ρωσικής εκκλησίας, προσκύνησε τα Τίμια Δώρα που έφεραν από το Άγιο Όρος.

ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ 12 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ;

 

ημερολογιο
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ: Ο πρώτος μήνας του χρόνου πήρε το όνομά του από τον θεό των Ρωμαίων, τον Ιανό (Janus).
Ο Ιανός ήταν θεός με δύο πρόσωπα, τα οποία κοίταζαν σε αντίθετες κατευθύνσεις, γι αυτό τον αποκαλούσαν και…Janus bifrons δηλαδή διπρόσωπο Ιανό. Τα δυο του πρόσωπα συμβόλιζαν την αρχή και το τέλος, τη νιότη και το γήρας, την είσοδο και την έξοδο. Γι’ αυτό και του αφιέρωσαν τον Ιανουάριο που σαν πρώτος μήνας του χρόνου, κοίταζε προς τον προηγούμενο χρόνο και προς τον επόμενο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ. ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΧΤΙΣΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ

 

alexander the great is greek_
Όλες οι πόλεις τις οποίες έχτισε ο Αλέξανδρος αποτελούσαν μέρος στρατηγικού σχεδίου, που στόχο είχε την ανάμειξη του πληθυσμού και τον εξελληνισμό των κατακτημένων περιοχών.
Εκτός από την ίδρυση αυτών των πόλεων, μια σειρά από οχυρώσεις και άλλου είδους έργα κατασκευάστηκαν με σκοπό να υποβοηθήσουν την αύξηση της παραγωγής, τη δημιουργία χερσαίων και υδάτινων εμπορικών δρόμων, και τη διατήρηση της ηρεμίας στις κατακτημένες περιοχές.
Η πρώτη Αλεξάνδρεια που ιδρύθηκε, και συγχρόνως η πιο φημισμένη από όλες, ήταν η Αλεξάνδρεια η εν Αιγύπτω ( 331 π.Χ.). Ο Αλέξανδρος αντιλήφθηκε την αναγκαιότητα για την ίδρυση μιας πόλης στο Δέλτα του Νείλου που θα έδινε στις μεσόγειες πόλεις της Αιγύπτου μια διέξοδο στη θάλασσα, με πρόσθετο σκοπό η καινούργια πόλη να αντικαταστήσει στην οικονομική ζώνη της ανατολικής Μεσογείου την Τύρο της Φοινίκης.

Σόιμπλε: Δε θα ήθελα να εφαρμόσω στη Γερμανία το πρόγραμμα της Ελλάδας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

ΣόιμπλεΤην άποψη ότι η Ελλάδα έχει σημείωση μεγάλη πρόοδο στην κατεύθυνση της εξυγίανσης της οικονομίας της, όμως η κατάστασή της παραμένει ακόμη δύσκολη εξέφρασε στο Νταβός ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Σίγουρα παραμένει με απόσταση η πιο δύσκολη χώρα, αλλά αν δείτε την περασμένη τουριστική σεζόν…θα διαπιστώσετε ότι ήταν η καλύτερη εδώ και χρόνια.  
Η προηγούμενη χρονιά από αυτήν ήταν καταστροφική», τόνισε σε συνομιλία του με τον γενικό διευθυντή της Deutsche Welle Πέτερ Λίμπουργκ (Peter Limbourg) στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός o Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

ΚΙΝΑ: Τραγικό τέλος για νεφροπαθή έφηβο που αυτοκτόνησε από απελπισία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr    "

Δυο νεφροπαθή αδέρφια στην Κίνα δεν έβρισκαν συμβατά μοσχεύματα. Ο ένας έφηβος δεν άντεξε και αυτοκτόνησε με την ευχή να ζήσει τουλάχιστον ο αδερφός του
                                                                                           article-2545307-1AECC28200000578-930_634x412                               
                                                                                                                            Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Μέχρι το καλοκαίρι του 2010 όλα πήγαιναν καλά για την οικογένεια του  Gao Chuanyou , της συζύγου του Zheng Tingxia και τους δύο γιους τους. Τα αγόρια ήταν άριστοι μαθητές και ένα λαμπρό μέλλον προδιαγραφόταν. Πρόσφατα η οικογένεια είχε αγοράσει και ένα καινούριο σπίτι στη Funan, της επαρχίας Anhui στην κεντρική Κίνα. Το δράμα ξεκίνησε με τη διάγνωση ουραιμίας στο μεγαλύτερο γιό, τον 17 τότε, Honghui. Και ενώ οι γονείς δεν είχαν προλάβει να συνέρθουν από το σοκ, όταν οι γιατροί τους ανακοίνωσαν ότι μόνο μια μεταμόσχευση θα έσωζε τον πρωτότοκο γιό τους, δεν πέρασε ένας μήνας που αρρώστησε από την ίδια πάθηση και ο μικρότερος γιός.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ Ή ΤΑΥΤΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΓΑΜΟ;

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma.gr     "

ΓΑΜΟΣΈνα καταπληκτικό κείμενο του π. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου:
Ο Θεός μας έπλασε μοναδικούς και ανεπανάληπτους. Μα εμείς θελήσαμε να μοιάσουμε σε άλλους. Γονείς, δασκάλους, φίλους, γεροντάδες και «αγίους».

Βοήθεια στον μικρό Παναγιώτη Γεωργάτο

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   "

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ανακοίνωση
Ο μικρός Παναγιώτης Γεωργάτος, 4,5 ετών από την Κέρκυρα, πάσχει από νευροβλάστωμα, μορφή καρκίνου εξαιρετικά επιθετική.
Για να μπορέσει ο Παναγιώτης να επιβιώσει χρειάζεται να ξεκινήσει άμεσα θεραπεία στο νοσοκομείο Memorial της Νέας Υόρκης. Το χρηματικό ποσό που απαιτείται, δυστυχώς είναι εξαιρετικά μεγάλο.

ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr    "

psomi_pnykaΝίκος Κατσαρός
Επιστημονικός Συνεργάτης ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ
Π.Πρόεδρος ΕΦΕΤ
Η έκθεση του Ο.Ο.Σ.Α αποτελούμενη απο 335 σελίδες που παρήγγειλε το Υπουργείο Ανάπτυξης και που κόστισε 990.000 Ευρώ δηλαδη περίπου 3000 Ευρώ η σελίδα ειναι πολύ αμφίβολο εάν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Η ¨Εκθεση αυτή εχει σαν στόχο και σκοπό την μείωση των τιμών μιας σειράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, οπως γάλα,ψωμί ,απορρυπαντικά ,μη συνταγογραφούμενα  φάρμακα κλπ.Με τις προτάσεις αυτές του  ΟΟΣΑ εχουν αντιδράσει ολοι οι εμπλεκόμενοι κλάδοι,φαρμακοποιοί,αρτοποιοί,κτηνοτρόφοι κλπ. επισημαίνοντας οτι τα μέτρα θα οδηγήσουν σε  πιθανή επικινδυνότητα της ασφάλειας  των προίόντων και υποβάμιση  της ποιότητας των αλλά και της ποιότητας ζωής των καταναλωτών.Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ στους κινδύνους που εγκυμονούνται απο τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για το ψωμί,βασικό ειδος διατροφής του έλληνα καταναλωτή.

Σημαντικές ελπίδες για ζωή, σε παιδιά που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, δίνει μια νέα υβριδική εξέταση που πραγματοποιεί Ελληνίδα πρωτοπόρος Παιδοκαρδιολόγος!


                                                            Αθήνα 27 Ιανουαρίου 2014.

 

 


 

 

                            ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ                                           

 

Σημαντικές ελπίδες για ζωή, σε παιδιά που πάσχουν από πνευμονική υπέρταση, δίνει μια νέα υβριδική εξέταση που πραγματοποιεί Ελληνίδα πρωτοπόρος Παιδοκαρδιολόγος!

Ἰδού αὐτές :Προτροπές του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου,λίγο προ του θανάτου του

 
«ν πάρχει κάτι στή ζωή μας πού δέν τιθασσεύεται, ατό εναι  έναη κίνηση το χρόνου. Τό σήμερα γίνεται χθές ν ριπ φθαλμο, καί τό αριο σήμερα καί χθές. Κι μες παρασυρόμεθα πρός τό τέρμα τς πορείας μας, κόντες κοντες, παρακολουθοντες τά γεγονότα πού περνον πό μπροστά μας, χωρίς ναστρέψιμη λπίδα.

Ομοιάζει λίγο Καντιώτη;Δείτε το,μικρό βιντεάκι.

Καλός Δεσποτάκος και  ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ και Καθηγητής Πανεπιστημίου και πνευματικοπαίδι του μακαριστού π.Αυγουστίνου Καντιώτη.

http://www.romfea.gr/epikairotita/21982-binteo

Πατήστε επάνω στην σελίδα και στην συνέχεια στον σύνδεσμο.

ΑΝΕΚΔΟΤΑ - Κ.Λ.Π. - ΑΣΤΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ - ΤΑGS,



ΟΙ... ΑΡΚΟΥΔΕΣ!!!

Δύο κυνηγοί αρκούδων συζητούν. "Πώς καταφέρνεις και τις πιάνεις τόσες αρκούδες;", ρωτά ο ένας. 
"Α, απλό, απλούστατο", λέει ο άλλος. "Οι αρκούδες είναι χαζές. Αρκεί να βρεις τη σπηλιά τους, μπαίνεις μέσα και φωνάζεις: Ουουουουου. Φωνάζει κι αυτή: Ουουουουου. Περιμένεις να πλησιάσει, να δεις καλά τα μάτια της να γυαλίζουν, σηκώνεις το όπλο, σημαδεύεις ανάμεσά τους και πυροβολείς! Αυτό είναι. Τέζα η αρκούδα".

o λαγός, ο λύκος, το ελάφι και η αλεπού

Μια ηλιόλουστη μέρα έτρεχε ο λαγός μέσα στο δάσος, εκεί που έτρεχε βλέπει πάνω σε ένα μικρό βράχο ένα λύκο να καπνίζει χασίσι. 

Ανακοίνωση του Πρόεδρου της Ε.Α.Α.Α.σχετικά με την απόφαση του Σ.τ.Ε.


Με αφορμή τη διαρροή της απόφασης του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του Ν 4093/2012 που αφορά τις περικοπές στο ειδικό μισθολόγιο των Στρατιωτικών, αλλά και τις αναδρομικές κρατήσεις από 01-08-12 έως 31-12-2012, ακούμε καθημερινά στα διάφορα ΜΜΕ δημοσιογράφους και διάφορους αναλυτές να αναφέρονται σε διάφορα ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους Στρατιωτικούς και τα οποία βέβαια δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ότι για να επιστραφούν τα ποσά αυτά, θα πρέπει δήθεν να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, είτε από φόρους είτε θα τα πάρουν από άλλους εργαζόμενους, προσπαθώντας έτσι να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να βάλουν απέναντι στην υπόλοιπη κοινωνία τους Στρατιωτικούς. 

Αλλάζει το πλαφόν στα φάρμακα!...

"Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας
 ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ!!

"Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας
"Κάναμε λάθος" λέει το υπ. υγείας
Στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος συνταγογράφησης των φαρμάκων εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησε σε ασθενείς και γιατρούς το πλαφόν που θεσπίσθηκε. 
Το γεγονός αυτό παραδέχθηκε και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου υγείας Χριστίνα Παπανικολάου
Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να επιμένει ότι δε θα αλλάξει το......>>

ΟΙ ΕΦΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

.
 Δεν έχει καμιά σχέση με την πρόσφατη απόφαση του Σ.τ.Ε.

Την 5η Φεβρουαρίου 2014, έχει εισαχθεί προς εκδίκαση στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης και τυχαία επιλογή, η προσφυγή Απόστρατου του Λιμενικού Σώματος. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΙΩΣΕΩΝ-ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΟΥ Ν.4093/2012.



Αναφορικά με τις Εφέσεις-Προσφυγές που είχαν κατατεθεί από τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και Σ.Α. και τους πληρεξουσίους δικηγόρους αυτών-μεταξύ των οποίων και από το Δικηγορικό μας γραφείο-στο Ελεγκτικό Συνέδριο (εις βάρος των προβλεπομένων μειώσεων/περικοπών του ν.4093/2012),σας ενημερώνουμε πως οδηγούμαστε σε.......>>

Μια διαφορετική προσέγγιση για την απόφαση του Σ.τ.Ε.από τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονο!..

Η απόφαση του Σ.τ.Ε. άνοιξε το δρόμο για διεκδίκηση διά της δικαστικής οδού των παρακρατηθέντων ποσών από τις αποδοχές των ενστόλων. Κατόπιν αυτής υπό αμφισβήτηση πλέον τίθεται η συνταγματικότητα της σχετικής ρύθμισης του Ν. 4093/2012 και η δικαίωση των ενστόλων είναι πλέον θέμα χρόνου και ορθολογικού χειρισμού. 
Το γραφείο δικηγορικό Παναγιώτα Φαρμάκη και Συνεργάτες σε συνεργασία με τον Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου - Νομική Σχολή Α.Π.Θ Κώστα Χρυσόγονο σας παραθέτει τις αναγκαίες πληροφορίες προς διάλυση του μέχρι τώρα ομιχλώδους τοπίου που έχει δημιουργηθεί από τις ασαφείς διαρροές....

Γενεύη 2: Εμπλοκή στις συνομιλίες

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ
27/01/2014
Εμπόδιο στην εξέλιξη των συνομιλιών στη Γενεύη αποτέλεσαν χθες οι αιχμάλωτοι και οι αγνοούμενοι στη συριακή κρίση, κατά τη δεύτερη συνάντηση της Κυριακής μεταξύ των διαπραγματευτών του ΟΗΕ, του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας.

Συγγνώμη, αλλά εσάς τι σας θυμίζει το Φαρμακονήσι;


27/01/2014
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η σπουδή με την οποία όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και άλλα κόμματα (και όχι μόνο της αντιπολίτευσης) έσπευσαν να εκδώσουν διάφορες ανακοινώσεις – εκδίδοντας συγχρόνως και… ετυμηγορία - ζητώντας «ενδελεχή έρευνα» (λες και δεν θα γινόταν) για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι είναι γνωστή και ενδεικτική του εθνικού αλληλοσπαραγμού.

ΟΗΕ: Στόχος η επανάληψη των συνομιλιών

ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
27/01/2014
Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ζήτησε ο γγ του ΟΗΕ από τον Κύπριο πρόεδρο.
Σε απαντητική του επιστολή προς τον Κύπριο πρόεδρο ο Μπαν κι Μουν ζήτησε τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με στόχο την κατάληξη σε κοινή διακήρυξη για να επαναληφθούν οι συνομιλίες στο Κυπριακό.

«Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς»

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
27/01/2014
Σε δώδεκα μήνες, ο Δήμος Περιστερίου θα διαθέτει το πιο όμορφο και σύγχρονο σημείο – χώρο της Αττικής, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση της 1ης Παιδικής Χαράς» από τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

«Χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΚΟΥΡΙΡ»
27/01/2014
Το γεγονός πως το 2013 αποτέλεσε για τον τουρισμό στην Ελλάδα μια χρονιά-ρεκόρ, προβάλλει σε δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας «Κουρίρ».

«ΟΧΙ» ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ «ΜΑΥΡΟΥ» ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
27/01/2014
Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την είσπραξη φόρων από καταθέσεις «μαύρου» χρήματος Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες, όπως δήλωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,9 ΡΙΧΤΕΡ Στο ωραίο νησί της Κεφαλονιάς

Με το βλέμμα στους σεισμογράφους παραμένουν οι ειδικοί που παρακολουθούν τις δονήσεις.

ΔΝΤ πιέζει ΕΕ και ΕΕ πιέζει Αθήνα

Και όλοι μαζί παίζουν με τον χρόνο
27/01/2014
Σε νέες Συμπληγάδες αναμένεται να βρεθεί και σήμερα, στη συνεδρίαση του Eurogroup, η χώρα μας.
Αν και επισήμως το «ελληνικό ζήτημα» δεν είναι στην ατζέντα, η επί μακρόν απουσία της τρόικας, σε συνδυασμό με τις αρνητικές δηλώσεις του προέδρου του ευρωπαϊκού οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθιστούν για άλλη μια φορά βαρύ το κλίμα.